Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз съм доволен от застраховката на Револют. В премиум плана са включени деца, а в метал и съпруг(а) + застраховка на самоучастието при наемане на автомобил.

Единствен проблем за мен лично е, че трябва почти всичко свързано с пътуването да е закупено с Револют.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Aureliano каза:

Аз съм доволен от застраховката на Револют. В премиум плана са включени деца, а в метал и съпруг(а) + застраховка на самоучастието при наемане на автомобил.

Единствен проблем за мен лично е, че трябва почти всичко свързано с пътуването да е закупено с Револют.

Ползвал ли си я? Как се обявява щета там?

Публикувано:

За помощ при пътуване в чужбина имам добри отзиви от Евроинс (два сериозни здравословни проблема с много адекватно лечение в чужбина + репатриране) и Дженерали. Аз лично си правя този тип застраховка в Евроинс.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Ползвал ли си я? Как се обявява щета там?

Да, миналия декември и нямаше проблем. Качих си копия от всички документи, които се изискваха и ми изплатиха претенцията на следващия работен ден. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Aureliano каза:

Да, миналия декември и нямаше проблем. Качих си копия от всички документи, които се изискваха и ми изплатиха претенцията на следващия работен ден. 

Къде качваш?

Публикувано:

Вие със или без асистанс сключвате Мултитрип? 

Аз питах брокер и ми даде с асистанс 85-95 евро за година, но не знам дали това оскъпява и има ли смисъл? 

Публикувано:
преди 9 часа, Lindt каза:

Вие със или без асистанс сключвате Мултитрип? 

Аз питах брокер и ми даде с асистанс 85-95 евро за година, но не знам дали това оскъпява и има ли смисъл? 

Какво имаш предвид под асистанс при медицинска помощ в чужбина?

Публикувано:
преди 6 часа, chandni каза:

Какво имаш предвид под асистанс при медицинска помощ в чужбина?

Всъщност не съм сигурна, аз си го представих като безкасовото минаване през допълнителното здравно, да се обадим и отидем където кажат без да плащаме нищо. А иначе да взема фактура и да чакам да видя дали ще я одобрят.

Имах план да отскоча до офиса на познатия брокер и да разпитам подробно, но не намерих толкова свободно време в последните 2 дни и всъщност не разбрах нищо 🫣 

Евроинс предлагали само Мултитрип с асистанс, получих цена 85/95 евро в зависимост дали покритието е 10 или 15 хиляди. 

Видя ми се скъпо за бебе, пътуващо в ЕС и питах за Мултитрип без асистанс, така че ми предложи през ДЗИ за 60 лв и това взехме.

Ако излезем от ЕС в края на зимата и ми се стори недостатъчна тази застраховка, ще си сключа още една за конкретното пътуване.

Публикувано:

Вярно, че при ДЗИ имаше опция да се разплащаш на място и после представяш документите по претенцията и ти възстановяват сумата. 

Публикувано:

Има ли застраховка, която покрива следното застрахователно събитие и кой застраховател предлага такава:

- изпускане на полет, поради отмяна на трансфер с лодка, заради лошо време. 

Направих резервация на хотел на един филипински остров в близост до Корон и ни посъветваха много настойчиво от хотела да си направим такава застраховка.

Публикувано:

На мен Армеец са ми признавали изпуснат полет заради закъснял автобус до летището поради лошо време. Това е по застраховка "Отмяна на пътуване". В условията на Евроинс също срещнах нещо като невъзможност за стигане до летището поради лошо време.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой има ли идея за някаква по-скъпа застраховка, която да покрива изпускане на свързващ полет, отмяна на пътуване, забавен багаж и тн с някакво по-смислено покритие от 100-200 евро? Щото ако си изпусна полета, нали идеята е да си купиш нов на момента, с тези 100 евро нищо не можеш да постигнеш… гледах цял ден и навсякъде покритията са високи само при медицинската част, другите са никакви… 

Публикувано:
преди 8 часа, Loverboy каза:

Някой има ли идея за някаква по-скъпа застраховка, която да покрива изпускане на свързващ полет, отмяна на пътуване, забавен багаж и тн с някакво по-смислено покритие от 100-200 евро? Щото ако си изпусна полета, нали идеята е да си купиш нов на момента, с тези 100 евро нищо не можеш да постигнеш… гледах цял ден и навсякъде покритията са високи само при медицинската част, другите са никакви… 

Аз съм с Мултитрип на Алианц. За изтърван, по вина на ВА полет, пропусната нощувка и трансфер, получих 100 евро. Толкова струва и самата застраховка. ВА отхвърлиха иска за закъснението, не зависело от тях, а от летище София. Дадох ги на Аероиск и чакам.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Моля ви за съвет - към кой застраховател да сключа здравна застаховка за пътуване - за Япония - дали има такъв, с когото да общувам чрез уотсап само (ще съм с Есим), или такъв, който покрива направените разходи без да ги одобрява предварително? Благодаря ви!

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Минали са 12 дни от закупуване на самолетни билети - има ли някъде вариант да направим застраховка "Отмяна на пътуване" при положение, че летим от Истанбул. 

Прочетох последните 2-3 страници на темата и май нямаме полезен ход. Билетите са платени с ДСК Уиз (не ме питайте защо).

Започвам да купувам нощувки и вътрешни полети и исках да имаме застраховка за отмяна.

Публикувано:
преди 6 минути , Madonna каза:

Минали са 12 дни от закупуване на самолетни билети - има ли някъде вариант да направим застраховка "Отмяна на пътуване" при положение, че летим от Истанбул. 

Прочетох последните 2-3 страници на темата и май нямаме полезен ход. Билетите са платени с ДСК Уиз (не ме питайте защо).

Започвам да купувам нощувки и вътрешни полети и исках да имаме застраховка за отмяна.

От 5 до 7 дни според компанията е срока за сключване от закупуване на билети.Изпуснали сте срока,в които може да сключите.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , Madonna каза:

Тези дни и аз проучвах много различните застрахователи. Сключих застраховката с Лев Инс, но там срокът е 7 дни от закупуването на самолетните билети. Може да звъннете на Групама, защото там може (или поне аз така го разбирам) и по-късно:

“Полицата се сключва на датата на подписване на

застраховката, договора за организирано пътуване, потвърдена резервация или закупуване на самолетен билет.

Ако се подпише след тази дата, до началото на пътуването следва да остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на издаване на полицата, и се прилага отлагателен период от 10 дни.”

Но пък там виждам условието:

“Покритието е валидно за анулиране на изходящ полет от

територията на Република България.”

Което при полет от Истанбул не знам дали ще важи.

https://www.groupama.bg/assets/userfiles/files/EU_docs/travel_segment/1_C030000_5_23.pdf

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 15 минути , r_nikolov1 каза:

Тези дни и аз проучвах много различните застрахователи. Сключих застраховката с Лев Инс, но там срокът е 7 дни от закупуването на самолетните билети. Може да звъннете на Групама, защото там може (или поне аз така го разбирам) и по-късно:

“Полицата се сключва на датата на подписване на

застраховката, договора за организирано пътуване, потвърдена резервация или закупуване на самолетен билет.

Ако се подпише след тази дата, до началото на пътуването следва да остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на издаване на полицата, и се прилага отлагателен период от 10 дни.”

Но пък там виждам условието:

“Покритието е валидно за анулиране на изходящ полет от

територията на Република България.”

Което при полет от Истанбул не знам дали ще важи.

https://www.groupama.bg/assets/userfiles/files/EU_docs/travel_segment/1_C030000_5_23.pdf

И аз съм правила при тях застраховка. Ако добавите автобусен билет от бг град до Истанбул, мисля че ще стане.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз това щях да напиша, че е възможно да се сключи застраховка "Отмяна на пътуване", ако остават повече от 31 дни дo пътуването, а отлагателният период означава, че в първите 10 дни след сключването на застраховката, тя не важи.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , Дани Магелани каза:

И аз съм правила при тях застраховка. Ако добавите автобусен билет от бг град до Истанбул, мисля че ще стане.

А при пътуване с кола до Истанбул?

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

След като изпускам за пореден път срока за застраховка, сега питам навреме 🙂

Предстои да купя самолетни билети до Азия, които ще ползваме през декември. Никога не съм купувала толкова рано и малко ми е притеснено. 

Какви са вариантите?

• Някаква форма на Флекс, която оскъпява билетите с 20-30 %
  • Застраховка отмяна на пътуване 
  • друго?

Някой ползвал ли е застраховка при пътуване? Ако на някой от семейството се наложи да не пътува, важи ли за всички билети? Ние бихме искали да е сключена по този начин, но дали е възможно. 

Днес ще се обадя в Алианц и Групама, но там има проблем, че пътуването най-вероятно ще е от Истанбул, а до там ще пътуваме с автомобил.

Питах ИИ, но не ми върна нищо, което мога да ползвам, освен, че е важно при сключване на застраховката да е за всички съпътстващи/придружаващи лица.''Europäische Reiseversicherung AG описват покритие за “съпътуващи членове на семейството” и допълнително съпътуващи, ако са с еквивалентна застраховка, но изисква тръгване от България.

Публикувано:

Вижте условията на Армеец, тяхната Отмяна на пътуване е най-добра. Доколкото си спомням ако пътуващите са семейство, се изплаща обезщетение на всички при заболяване на един.

Няма никакво значение откъде докъде и с какво пътувате. Единствено има значение какво сте платили в последните 5 дни. Ако сте платили само капаро, можете да застраховате само него. Ако сте резервирали хотел с "Pay nothing until.....", не можете да го застраховате.

ИИ не е добър съветник за такива детайли.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.