FlyTraveler Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 (редактирано) преди 9 минути , Дани Магелани каза: Застраховката включва ли отмяна на пътуване? Ако да, по какви причини? Включва, аз отчасти и винаги затова си купувам от там. Бистрили сме ги доста клаузите в съответната тема, аз бих си я купил така или иначе и винаги колкото по-рано, толкова по-добре. Даже и да не покриват отмяна на пътуване поради епидемия или забрана за съответната държава, пак би ме покрила, в случай, че аз или член на семейството ми се разболеем и това ми попречи да замина. преди 7 минути , Topfly каза: Магеланска карантина 2020 с гледане на снимки и консумиране на консерви боб и русенско варено 🙂 Да не забравя в такъв случай и алкохолец да заредя, не помагал за вируса, но поне ще ни е весело 🙂 🙂🙂 П. П. Както казва героят на Леонардо ди Каприо във филма "Вълкът от Уолстрийт" на мостика на яхтата по време на бурята - "Не искам да умра трезвен" 🙂🙂 🙂 Редактирано 24 февруари, 2020 от FlyTraveler Допълнение 5 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 11 минути , FlyTraveler каза: "Не искам да умра трезвен" Прав е, ако ще се мре поне да не е трезвен. Подкрепят тотално. Има ли в застраховка отмяна на пътуване, клауза при която да ти покрият това което си платил за самолетния билет, ако ти е отказана виза за съответната крайна дестинация и не можеш да пътуваш. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 19 минути , BlackArt77 каза: Прав е, ако ще се мре поне да не е трезвен. Подкрепят тотално. Има ли в застраховка отмяна на пътуване, клауза при която да ти покрият това което си платил за самолетния билет, ако ти е отказана виза за съответната крайна дестинация и не можеш да пътуваш. Не съм гледал за такава клауза, честно казано... По принцип според мен си струва даже и само да покрива разболяване или инцидент на пътуващия или член на семейството, а тази застраховка (World Nomads) със сигурност покрива и други случаи. 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Здравейте Искам да си направя застраховка отмяна на пътуване за 2 възрастни и 2 деца Самолетните билети съм купил на 15,01,2020 , платил съм и хотелите Пътуваме 08,04,2020-21,04,2020 за Тайланд и Малайзия Има ли някой застраховател , който няма изискване за 5 дни от датата на закупуване на билетите и плащане на хотелите? Ако някой се разболее преди пътуването какви документи се представят , колко е самоучастието ( ако има такова)? Благодаря @FlyTraveler Мога ли да си направя застраховка отмяна на пътуване в World Nomads като съм купил самолетни билети на 15,01,2020 а летя 08,04,2020-21,04,2020?Платил съм си и хотелите за 12 дни Тайланд и Малайзия. 2 възрастни и 2 деца , доколкото разбирам застраховката за децата е безплатна... Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 12 минути , ivan69 каза: Здравейте Искам да си направя застраховка отмяна на пътуване за 2 възрастни и 2 деца Самолетните билети съм купил на 15,01,2020 , платил съм и хотелите Пътуваме 08,04,2020-21,04,2020 за Тайланд и Малайзия Има ли някой застраховател , който няма изискване за 5 дни от датата на закупуване на билетите и плащане на хотелите? Ако някой се разболее преди пътуването какви документи се представят , колко е самоучастието ( ако има такова)? Благодаря @FlyTraveler Мога ли да си направя застраховка отмяна на пътуване в World Nomads като съм купил самолетни билети на 15,01,2020 а летя 08,04,2020-21,04,2020?Платил съм си и хотелите за 12 дни Тайланд и Малайзия. 2 възрастни и 2 деца , доколкото разбирам застраховката за децата е безплатна... Правила съм в Уника до 30 дни преди пътуване. Отмяна само при заболяване или инцидент, напр пожар. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Уника са доста скъпи 376 лв , а World Nomads 100-110 E Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Изчитайки цялата тема се спрях на World Nomads . Намерих и код за намаление по-рано в темата който сваля 7% . Довечера мисля да платя , но прочетох , че не приемат плащания от България . Някой може ли да ми каже къде да погледна за да сменя IP-то? А Ако има и код за по-голямо от 7% намаление да пише . https://www.hccmis.com/ - за този сайт trip cancellation( което ме интересува) е валидно само за граждани на USA , или аз нещо не мога да се оправя? При първоначална застраховка в World Nomads просто си въвеждам данните и застраховката я получавам на мейла ли? Не можах да открия как да се регистрирам , иска ми номер на полица( или нещо подобно) освен мейл , така ли е, ? 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Безкрайно се извинявам, че директно така питам, без да прочета темата, но къде мога да застраховам пътуване, което се състои от няколко отделни полета - София - Париж, Париж - Ню Йорк, Ню Йорк - Маями, Маями - Лондон и Лондон - София и круиз /с MSC по карибите от Маями/. Всичко това ще се случи, надявам се, април месец. Всичко е закупено преди 2-3 месеца, само онзи ден доплатих круиза и днес купих полета НЮ-Маями. Хотелите са ни с възможност за безплатна анулация. Благодаря предварително, ако някой се включи. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 7 часа, ivan69 каза: Изчитайки цялата тема се спрях на World Nomads . Намерих и код за намаление по-рано в темата който сваля 7% . Довечера мисля да платя , но прочетох , че не приемат плащания от България . Някой може ли да ми каже къде да погледна за да сменя IP-то? А Ако има и код за по-голямо от 7% намаление да пише . https://www.hccmis.com/ - за този сайт trip cancellation( което ме интересува) е валидно само за граждани на USA , или аз нещо не мога да се оправя? При първоначална застраховка в World Nomads просто си въвеждам данните и застраховката я получавам на мейла ли? Не можах да открия как да се регистрирам , иска ми номер на полица( или нещо подобно) освен мейл , така ли е, ? World Nomads приемат плащания от България, аз ги ползвам от 7 години редовно и само от България съм плащал - Виза или МастърКард. Дебитна или кредитна, няма значение. Вкарваш данните на хората, които искаш да застраховаш и плащаш. След като ти мине плащането, ти излиза една страница, където един от линковете е "View my policies" там можеш да си видиш полицата. Освен това ти я изпращат на мейл - няколко pdf файла. Никога не съм се съобразявал кога съм купил билетите (винаги е било преди да купя застраховката), нито съм чел да има някакви изисквания за това, но не съм и правил клейм, та не мога съвсем отговорно да ти кажа дали има значение. Прочети си и при какви условия важи клаузата отмяна на пътуване. Аз винаги съм си купувал застраховката в случай, че аз или член на семейството ми се разболеем и това възпрепятства пътуването. Не знам сега с тези вируси дали покриват ситуации със забранени за посещение държави, отменени полети и пр. преди 17 минути , Eva eva каза: Безкрайно се извинявам, че директно така питам, без да прочета темата, но къде мога да застраховам пътуване, което се състои от няколко отделни полета - София - Париж, Париж - Ню Йорк, Ню Йорк - Маями, Маями - Лондон и Лондон - София и круиз /с MSC по карибите от Маями/. Всичко това ще се случи, надявам се, април месец. Всичко е закупено преди 2-3 месеца, само онзи ден доплатих круиза и днес купих полета НЮ-Маями. Хотелите са ни с възможност за безплатна анулация. Благодаря предварително, ако някой се включи. За застраховките няма значение какви и колко са полетите. Пишеш датата на заминаване (първия полет) до датата на прибиране (последния полет когато пристига) и това е. Аз, както писах по-горе, ползвам World Nomads (освен ако те смятат дестинацията ми за прекалено рискова и не мога да я застраховам при тях - в такъв случай, това се изписва като се избере дестинацията на пътешествието). Пишеш всички дестинации, през които минаваш. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 2 минути , FlyTraveler каза: World Nomads приемат плащания от България, аз ги ползвам от 7 години редовно и само от България съм плащал Кога си сключвал последната застраховка при тях? Аз - август/септември миналата година. Освен, ако вече не са си разрешили проблема не можеше да се плати от България. И така беше от поне ноември 2018 г. Специално им бях писала за проблема и тогава ми отговориха, че няма проблем да ме застраховател, но няма как да платя от България. Даже поеха ангажимент, да сключа застраховката като тръгна на пътуването и да не важи по отношение на мен тридневния срок от сключването до валидността на полицата, когато пътуването вече е започнало. Тогава си реших проблема с чуждо IP. Разбира се вече може да са решили проблема с КФН, но ми се струва, че нямаха голям ентусиазъм за това. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 6 минути , mililia каза: Кога си сключвал последната застраховка при тях? Аз - август/септември миналата година. Освен, ако вече не са си разрешили проблема не можеше да се плати от България. И така беше от поне ноември 2018 г. Специално им бях писала за проблема и тогава ми отговориха, че няма проблем да ме застраховател, но няма как да платя от България. Даже поеха ангажимент, да сключа застраховката като тръгна на пътуването и да не важи по отношение на мен тридневния срок от сключването до валидността на полицата, когато пътуването вече е започнало. Тогава си реших проблема с чуждо IP. Разбира се вече може да са решили проблема с КФН, но ми се струва, че нямаха голям ентусиазъм за това. От 2013 година не съм спирал да си правя застраховки с тях, винаги от България и с карти издадени от български банки, доста често по няколко пъти на година. Последно си правих застраховка с тях днес сутринта. Преди това в началото на януари, преди това през ноември 2019 г, преди това през май 2019, преди това през март 2019 и т. н. назад във времето. Става въпрос за тези World Nomads. Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 8 минути , mililia каза: Кога си сключвал последната застраховка при тях? Днес, по обяд, с българско IP, чрез мобилен интернет. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 1 минута , FlyTraveler каза: Става въпрос за тези World Nomads. Хм, това ме учудва наистина! Аз от ноември 2018 до септември 2019 не успявам да платя без чуждо IP. От тогава не съм опитвала. Някъде из тази тема им бях пуснала и отговора на имейл ми с въпроса защо не мога да платя от България. преди 1 минута , bulpa каза: Днес, по обяд, с българско IP, чрез мобилен интернет. Да, разбрах вече и бих приела че са оправили нещата, но @FlyTraveler, казва че е правил през целия период, което ми е странно. Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 13 минути , mililia каза: Кога си сключвал последната застраховка при тях? Аз - август/септември миналата година. Освен, ако вече не са си разрешили проблема не можеше да се плати от България. И така беше от поне ноември 2018 г. Специално им бях писала за проблема и тогава ми отговориха, че няма проблем да ме застраховател, но няма как да платя от България. Даже поеха ангажимент, да сключа застраховката като тръгна на пътуването и да не важи по отношение на мен тридневния срок от сключването до валидността на полицата, когато пътуването вече е започнало. Тогава си реших проблема с чуждо IP. Разбира се вече може да са решили проблема с КФН, но ми се струва, че нямаха голям ентусиазъм за това. И ние ги правим при тях . По скъпи са , но е необходимо заради дайвинга и високите стойности на покритията . Особено репатриране от някое зачукано място . За по нормална дейност и даже за ски няма смисъл . Ползваме по евтини . Никакъв проблем при плащанията от България . За миналата година имаме три . Последната от ноември. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 На 17.12.2018 г. в 13:39, mililia каза: Hey, Thanks for reaching out, I am happy to help. I am sorry to hear that you are having issues purchasing your policy. So I can assist you it would be great if you could confirm your country of residence. If you are purchasing as a resident of Bulgaria you will only be able to purchase your policy from outside of Bulgaria. We are aware there are a few issues at the moment and we are doing our best to resolve this as soon as possible, sorry for any inconvenience. When you purchase from outside your country of residence there is a 72 hour waiting period from the time of purchase until you are fully covered by your policy. If there is anything else just let me know. Цитирам си поста, в който и самите те потвърждават проблема с плащането. Хубаво е, че вече няма такива спънки. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 преди 24 минути , mililia каза: Кога си сключвал последната застраховка при тях? Декември 2019. От България 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Някой искал ли е пари от тези номади някога? Нямат особено добър рейтинг, поголовно се пише, че с месеци не отговарят на мейлове. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 В момента, Alexander каза: Някой искал ли е пари от тези номади някога? Нямат особено добър рейтинг, поголовно се пише, че с месеци не отговарят на мейлове. Аз съм получавала пари от тях и цялата сага продължи около месец и половина, но аз нямах абсолютно никакви документи и се наложи доста да обяснявам защо е така. Доволна съм! 4 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Аз току що си купих с мастер кард дебит на Рбб.Мерси на всички и дано не се наложи да я ползвам. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Чета Общите условия на сайта на Allianz assistance и какво виждам /отнася се за застраховка "Отмяна на пътуване": 6.1. Застрахователят не дължи обезщетение за събития, които: 6.1.11. настъпват вследствие на епидемии и пандемии; На Армеец изобщо не мога да намеря общите условия на сайта им. Имат някакъв документ, в който най-общо са споменати рисковете, но без никакви подробности. В Сайта на Уника положението е още по-зле. Никаква информация. Посочен е само риск Отмяна на пътуване, но какво, що....не е ясно. В сайта на world nomad също не мога да намеря по-детайлна информация. Намерих някакви примери, но нищо по-конкретно. Връзка към коментар
Елица Николова Публикувано: 25 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2020 преди 21 часа, Eva eva каза: Чета Общите условия на сайта на Allianz assistance и какво виждам /отнася се за застраховка "Отмяна на пътуване": 6.1. Застрахователят не дължи обезщетение за събития, които: 6.1.11. настъпват вследствие на епидемии и пандемии; На Армеец изобщо не мога да намеря общите условия на сайта им. Имат някакъв документ, в който най-общо са споменати рисковете, но без никакви подробности. В Сайта на Уника положението е още по-зле. Никаква информация. Посочен е само риск Отмяна на пътуване, но какво, що....не е ясно. В сайта на world nomad също не мога да намеря по-детайлна информация. Намерих някакви примери, но нищо по-конкретно. Вижте на Булстрад общите условия. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 25 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2020 Ето това намирам на сайта на Булстрад, отново почти никаква информация: https://www.bulstrad.bg/content/files/2020/02/10/IPID_-_3618_10_02.pdf Ха, сега виждам, че листовката на Булстрад е почти същата като на Армеец. Интересно. https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 25 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2020 Интересна точка при Алианц: -Уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение; отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодателя поради неотложни служебни ангажименти. Значи ли това, че ако не ми дадат виза за посещение на съответната държава и аз си взема бележка от работодателя, че нямам отпуск поради неотложни служебни задължения ще ми изплатят някаква сума от платения самолетен билет, хотел или организиран тур и/или това ще се счита за застрахователна измама. Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 преди 11 часа, BlackArt77 каза: и аз си взема бележка от работодателя, че нямам отпуск поради неотложни служебни задължения ще ми изплатят някаква сума от платения самолетен билет, хотел или организиран тур и/или това ще се счита за застрахователна измама. И двете 🙂 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Аз доколкото прегледах застраховките за отмяна на пътуване, не намирам подходящ Застраховател, който би изплатил нещо в случай, че примерно ограничат достъпа до Канарските острови заради Корона вируса (където ни предстои пътуване края на Април месец, което по принцип не мисля да отменям). Поправете ме ако греша и всъщност има такава застраховка? Според мен е по-вероятно резервации през Booking и AirBNB да бъдат отменени (въпреки, че са без право на отмяна) отколкото някой застраховател да изплати нещо... (това при положение, че ситуацията стане по-сериозно от настоящата паника) 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега