Duke Публикувано: 6 юли, 2021 Сподели Публикувано: 6 юли, 2021 Така както чета, покриват се единствено разходи свързани с хотелско настаняване във връзка с наложена карантина с изключение на други разходи свързани с наложената карантина... 2 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 12 август, 2021 Сподели Публикувано: 12 август, 2021 На 2.05.2021 г. в 10:41, Eti* каза: Да, Алианц травел е компанията. Застраховката се предлага само он-лайн. Предстои ми престой в 2 държави. Според сайта на Алианц не мога да избера и двете държави едновременно за целия период. Ако направя една застраховка за 20 дни в едната от двете държави (тестово) - цената е същата като застраховка за 10 дни . Препоръчва ми план Класик за 42,90. Следователно, ако реша да направя отделна полица за всяка една от двете държави , ще платя двойно. Аз ли пропускам нещо в цялата картинка? Благодаря предварително! Връзка към коментар
iMari Публикувано: 12 август, 2021 Сподели Публикувано: 12 август, 2021 Бях задала същият въпрос на Алианц. Отговориха ми, че няма значение през колко държави ще мина по време на пътуването, застраховката за Европа е една. Т.е. ако си направил застраховка за Италия, а застрахователно събитие не дай си Боже, възникне във Франция, щом и двете са в Европа застраховката важи.Аз правя застраховка, като посочвам първата държава от маршрута. 4 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 12 август, 2021 Сподели Публикувано: 12 август, 2021 преди 7 минути , Tokotome каза: Предстои ми престой в 2 държави. Според сайта на Алианц не мога да избера и двете държави едновременно за целия период. Ако направя една застраховка за 20 дни в едната от двете държави (тестово) - цената е същата като застраховка за 10 дни . Препоръчва ми план Класик за 42,90. Следователно, ако реша да направя отделна полица за всяка една от двете държави , ще платя двойно. Аз ли пропускам нещо в цялата картинка? Благодаря предварително! По принцип не би трябвало да имаш ограничение за брой държави, тя е за време. Досега никога не са ми казвали, че може да е само 1 държава, единствено цените за САЩ са им различни, но за всички останали би трябвало да няма значенив къде си. 2 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 12 август, 2021 Сподели Публикувано: 12 август, 2021 В момента, Jorro каза: По принцип не би трябвало да имаш ограничение за брой държави, тя е за време. Досега никога не са ми казвали, че може да е само 1 държава, единствено цените за САЩ са им различни, но за всички останали би трябвало да няма значенив къде си. За всеки случай ще ги питам, че става въпрос за Азия. После ще споделя какво са ми отговорили. 2 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 12 август, 2021 Сподели Публикувано: 12 август, 2021 преди 1 час, Jorro каза: По принцип не би трябвало да имаш ограничение за брой държави, тя е за време. Досега никога не са ми казвали, че може да е само 1 държава, единствено цените за САЩ са им различни, но за всички останали би трябвало да няма значенив къде си. Да, оказва се достатъчно да избера държава извън Европа и покритието важи за целия свят без Сащ и Канада. 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 19 август, 2021 Сподели Публикувано: 19 август, 2021 На 6.07.2021 г. в 10:50, antea каза: чета ОУ на Алианц Травел и нещо ме озадачава леко според чл.3.7 се покриват: Допълнителни разходи за хотелско настаняване във връзка с наложена карантина (съгласно раздел „Застрахователни понятия“ на „Общи условия за всички раздели“), с лимит до 2 000 лева на застраховано лице според чл.8 Специални изключения Наред с посочените в т. 6 на ОУЗ изключения за всички раздели няма налична застрахователна защита в следните случаи: 8.14. разходи за карантина хотелското настаняване не е ли разход за карантина? или се имат предвид други разходи извън настаняване? Застрахователите покриват карантиниране при установено заразяване на място (примерно правят ти тест при пристигане, оказва се положителен, карантинират те, съответно застрахователят плаща). Ако обаче отидеш някъде с ясното съзнание, че при пристигане те чака задължителна двуседмична карантина, това не се покрива. 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 Не си спомням да е споменавана тази застрахователна компания: Colonnade Insurance S.A. - Колонад Иншурънс Ес Ей. Някой да има опит с нея? Чета, че включват и Ковид и има онлайн застраховка. Връзка към коментар
DGTG Публикувано: 24 август, 2021 Сподели Публикувано: 24 август, 2021 Някой запознат ли е със застраховката на Дженерали "Помощ при пътуване"? В общите условия - т.22.7 пише за поемане на разходи при инфекция с коронавирус? Връзка към коментар
Nikolay Ivanov Публикувано: 27 август, 2021 Сподели Публикувано: 27 август, 2021 Имам въпрос за застраховка за отмяна на пътуване. Пътуваме самостоятелно, без тур агенция. Трябва да напиша дата на завръщане, но билетът ми е само в 1 посока. Каква дата да напиша? Връзка към коментар
sailorbg Публикувано: 27 август, 2021 Сподели Публикувано: 27 август, 2021 преди 15 минути , Nikolay Ivanov каза: Имам въпрос за застраховка за отмяна на пътуване. Пътуваме самостоятелно, без тур агенция. Трябва да напиша дата на завръщане, но билетът ми е само в 1 посока. Каква дата да напиша? Датата на предполагаемото завръщане. 1 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 За пътуване в последния момент, освен Алианц Травъл има ли други застрахователи, които да не изискват минимум 10 дни до началото на пътуването? За застраховката "Отмяна на пътуване" имам предвид. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 21 минути , ivelina666 каза: За пътуване в последния момент, освен Алианц Травъл има ли други застрахователи, които да не изискват минимум 10 дни до началото на пътуването? За застраховката "Отмяна на пътуване" имам предвид. Въпросът не е в оставащите минимум дни преди пътуването, а по-скоро в условието застраховката да бъде извършена в определен срок от дни след направените разноски за пътуването. Тоест, ако днес направиш разход за пътуване след 1 месец или пътуване след 1 година, няма проблем да застраховаш сумата чрез продукта "Отмяна на пътуване". Разликата ще бъде единствено в премията. Колкото по-отдалечено във времето е пътуването, толкова по-висока ще бъде заплатената застрахователна премия. Смисълът на този тип застраховка е застрахователят да те обезщети за разходи извършени по повод на нереализирано пътуване поради покрито застрахователно събитие. Надявам се стана ясно... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 49 минути , ivelina666 каза: За пътуване в последния момент, освен Алианц Травъл има ли други застрахователи, които да не изискват минимум 10 дни до началото на пътуването? За застраховката "Отмяна на пътуване" имам предвид. Всички имат някакъв срок,виж, на Евроинс, ако се вместваш в това условие, за петте дни. Но от днес за утре - не съм срещала. "Застраховката може да бъде сключена при условие, че от датата на резервацията за пътуването до деня на сключване на застрахователния договор не са изминали повече от 5 дни и от сключването на застрахователния договор до началото на пътуването остават не по-малко от 5 дни. Когато от датата на резервацията за пътуването са изминали повече от 5 дни, се допуска сключване на застрахователен договор, при условие че до началото на пътуването остават не по-малко от 29 дни. В този случай застрахователното покритие започва 10 дни след датата на сключване на застраховката. При включване в покритието на допълнителни рискове/специални условия посочените ограничения на дните може да бъдат по-големи." Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 Звънях на Евроинс, за Ковид покритията искат да има поне 10 дни преди началото на пътуването. С дребен шрифт са го написали под Специални Ковид условия: "Застрахователното покритие е валидно при условие, че застрахователният договор е сключен не по-малко от 10 (десет) дни преди началната дата на пътуването." Идеята ми е да покрива евентуален положителен тест преди отпътуването. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 Нещо смесихме два застрахователни продукта - отмяна на пътуване и медицинска застраховка... Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 Аз говоря за отмяна на пътуване. Конкретно питах Евроинс дали покриват евентуален положителен тест преди отпътуването и казаха Да, само трябва да има 10 дни от сключване на застраховката до началната дата на пътуването. 5 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 На 11.06.2021 г. в 13:02, chandni каза: За Алианц да се има предвид (преди малко им звънях) покритието за поставяне под карантина важи само ако имате положителен PCR. Ако просто държавата, която посещавате изисква задължително карантиниране за Х дни, това не се покрива от застраховката. А това написали ли са го? Ако на случаен принцип тестват на летището с бърз тест, а не PCR, ще имаме ли застраховка или не 🤔 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 Да, на мен това за ПСРа ми го казаха при последното ми пътуване. А преди това бях пътувала с антигенен, но не ми бяха казали. И ако се е наложило тогава да ползвам застраховката, нямаше да ми покрие нищо. В условията никъде не пише това уточняване. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 преди 10 минути , ivelina666 каза: Да, на мен това за ПСРа ми го казаха при последното ми пътуване. А преди това бях пътувала с антигенен, но не ми бяха казали. И ако се е наложило тогава да ползвам застраховката, нямаше да ми покрие нищо. В условията никъде не пише това уточняване. Ако не покрива антигенен, а той е положителен, правиш веднага PCR и ползваш покритието за карантина. As simple as that, в случаите когато "светнеш" при пристигане в някоя държава. 3 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 преди 18 минути , Яничка каза: Ако не покрива антигенен, а той е положителен, правиш веднага PCR и ползваш покритието за карантина. As simple as that, в случаите когато "светнеш" при пристигане в някоя държава. А ти премиум ли правиш или стандартна ? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 преди 3 часа, Lindt каза: А това написали ли са го? Ако на случаен принцип тестват на летището с бърз тест, а не PCR, ще имаме ли застраховка или не 🤔 Има се предвид по-горе, че ако държавата винаги изисква карантина при пристигане, това се знае предварително и не е непредвидено обстоятелство, ако теста преди или след полета излезе положителен вече е. А дали ПСР или бърз важи трябва да пише в условията, но предполагам не е нечувано да не пише и да пробват да се измъкват на принципа "ако мине" 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 преди 3 часа, Lindt каза: А ти премиум ли правиш или стандартна ? Стандартна. Мисля, че покритието е еднакво, но премиум е за по-голяма сума покритието. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 преди 1 минута , Яничка каза: Стандартна. Мисля, че покритието е еднакво, но премиум е за по-голяма сума покритието. Изглежда премиум ти покрива направените и неизползвани разходи по пътуването - кола, хотели... А стандарт май само 2000 за настаняване при карантина. Така аз го разбирам. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 16 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2021 Вчера взех едногодишна мултитрип застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" на Евроинс. Избрах опцията да важи за цял свят без САЩ и Канада (с допълнително плащане може и те да се включат) и покрива следните рискове: Направих я най-вече заради пътуването до Сокотра вдругиден, че не успях да намеря Йемен да се покрива от каквито и да е други застраховки. Струваше едва 142 лв, което за едногодишна мултитрип застраховка, покриваща включително Ковид19, ми се стори супер изгодно. А и в общи линии само 1 път да се изпусне свързващ полет и се избива цялата сума. 15 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега