Прескочи до съдържание

Коментари, мнения, бъгове, съвети относно новата версия

Препоръчани мнения

преди 24 минути , Duke каза:

...практически 1/3 от мнението е оставено за подпис...

Подписите в десктоп версията може да ги скриеш и да не ти заемат място в мнението. С мишката отиваш на стрелкичката, в края на полето за подпис, точно под бутона "Харесай"

01.thumb.jpg.73a0dd3c7c0193724d9a10d50fc0b930.jpg

И ти излиза опция за скриване на подписа на дадения потребител или на всички потребители.

Връзка към коментар

Шрифтовете уж са добре, но бих намалил с една идея разстоянието между редовете.

Между другото, съществува ли още автоматичното запазване на съдържанието при писането на мнение?

Връзка към коментар

Да, да, това веднага го разбрах, но не виждам причина да използвам тази функция, а по-скоро очаквах самото поле с подписите да се намали и приведе в естетически добър вид...

Връзка към коментар
В момента, Meidj каза:

Между другото, съществува ли още автоматичното запазване на съдържанието при писането на мнение?

Съществува, даже е още по-агресивно от преди. Понякога ще ти е сложно дори да го махнеш, ако има прикачена картинка или цитат :) За това е предпоследния бутон горе в редактора - "Нова страница". Изчиства цялото запазено съдържание. 

Връзка към коментар

Има ли възможност съобщенията да се изтриват (премахват), например от функцията "редакция на съобщението" или по някакъв друг начин?

Редактирано от epetkov
Връзка към коментар
преди 7 минути , epetkov каза:

Има ли възможност съобщенията да се изтриват (премахват), например от функцията "редакция на съобщението" или по някакъв друг начин?

Вляво имаш празна кутийка, която можеш да цъкнеш и в последствие ще излезе опция да изтриеш съобщението. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги каза:

Вляво имаш празна кутийка, която можеш да цъкнеш и в последствие ще излезе опция да изтриеш съобщението. 

Не я виждам празната кутийка. Трябва ли да влеза първо в редакция на съобщението?

Връзка към коментар
преди 6 минути , epetkov каза:

Не я виждам празната кутийка. Трябва ли да влеза първо в редакция на съобщението?

Ей тук няма ли кутийка, в списъка със съобщенията в ляво. Сори за неясния скрийн, но да не ми се виждат личните съобщения :)

messages.png

преди 5 минути , mililia каза:

Когато си гледам новото съдържание, ми се показва някаква тема за Патагония. При опит за отварянето й ми дава Страницата не е намерена, Код за грешка: 2S136/B

Дай ми повече информация, сигурно ли е че е тема, а не е Пътепис, Албум, Пътуване или нещо такова? Скрийн също ще свърши работа. 

Връзка към коментар
преди 9 минути , epetkov каза:

Влизаш в съобщенията.

В ляво са изредени всички.

Маркираш това, което искаш да изтриеш.

02-1.png

След което в долната част на екрана се появява следното:

02-2.png

И изтриваш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето, това е и когато се опитам да отворя изписва горната грешка.

Хм, изобщо не запазва картинката. Опитах да пусна скрийн, но не ми се получава.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Аз се явявам пък с предложение. Така и така доизкусуряваме новата версия. 

Възможно ли е, а вероятно и ще е по-практично и за нови и за стари потребители, ако във форумите, преди "Добре дошли. Представете се" да има една информативна важна тема за всички новорегистрирани. Спомням си, че в Аерохрониките имаше едни "Съвети", където Георги беше обяснил доста подробно кое, как се прави примерно:  Wizz Air - Инструкция за употреба, същото го има и за Райън, за предстоящ първи полет, какво е хостел, хотел итн информация, която  би била полезна за всеки един с предстоящо първо самоорганизирано пътуване, с първо пътуване с дадена АК итн. 

А ето ги и съветите!

Така и така ги имаме разработени, защо да не ги използваме? 

Редактирано от Polina
Връзка към коментар
преди 48 минути , Георги каза:

Разстоянието между редовете е съкратено. 

Първо, благодаря, но за огромно съжаление не стана по-добре поради (според мен) изначално сгрешен избор на шрифт. Знам, писа по-горе, че вече няма вариант за промяна на шрифта, но аз да си кажа. Дано вече съвсем не ме намразиш...

Връзка към коментар

преди 51 минути , mililia каза:

Ето, това е и когато се опитам да отворя изписва горната грешка.

Хм, изобщо не запазва картинката. Опитах да пусна скрийн, но не ми се получава.

Трябва да я прикачиш като файл. Само с пейст не става, макар и да може да се вижда първоначално в редактора. 

преди 44 минути , Polina каза:

Аз се явявам пък с предложение. Така и така доизкусуряваме новата версия. 

Възможно ли е, а вероятно и ще е по-практично и за нови и за стари потребители, ако във форумите, преди "Добре дошли. Представете се" да има една информативна важна тема за всички новорегистрирани. Спомням си, че в Аерохрониките имаше едни "Съвети", където Георги беше обяснил доста подробно кое, как се прави примерно:  Wizz Air - Инструкция за употреба, същото го има и за Райън, за предстоящ първи полет, какво е хостел, хотел итн информация, която  би била полезна за всеки един с предстоящо първо самоорганизирано пътуване, с първо пътуване с дадена АК итн. 

А ето ги и съветите!

Така и така ги имаме разработени, защо да не ги използваме? 

Ще има съвети за новобранци, но няма да са точно в този тип. Всъщност и в старата версия имахме нещо такова, една секция FAQ, която сигурно никой не си спомня и на никой не липсва :) Бедата е, че такива съвети трябва да се поддържат за да са актуални, ако прочетеш тази статия за Уиз ще видиш колко грешки има в нея към днешно време. 

Ще видя за бутончето, защо е изчезнало. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги каза:

Ще има съвети за новобранци, но няма да са точно в този тип. Всъщност и в старата версия имахме нещо такова, една секция FAQ, която сигурно никой не си спомня и на никой не липсва :) Бедата е, че такива съвети трябва да се поддържат за да са актуални, ако прочетеш тази статия за Уиз ще видиш колко грешки има в нея към днешно време. 

Аз си я спомням, но реших, че съм в грешка щом не я виждам тук и не е прехвърлена и за това примера ми беше с Аерохрониките. 

Връзка към коментар

Ох, не знам дали е станало. Не намирам бутон за преглед преди публикуване.

Doc1.docx

За мен е станало много сложно качването на файлове.

Идея си нямам как да кача нещо, което да се вижда директно в мнението, а не така.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Може би не е нужно чак толкова да се акцентира върху съобщението за редакция на мненията?!

В момента на един ред мнение има два реда (два пъти) служебно уточнение, че мнението е редактирано. Разбирам прекрасно идеята ти за тази маркировка (и в предната версия беше обсъждано и си изтъквал доводите си), ама чак толкова е леко прекалено май.

Остави само това горе, или пък долното под текста, но не както е в момента с удебелен шрифт (bold), макар и с бледо сиво, a по-скоро само с курсив (Italics), без bold. И да речем една-две единици по-малък размер. Защото в момента с този болд и еднакъв размер с основния текст, изпъква повече от него :)

В сегашния вид излиза, че е по-важно това дали мнението е редактирано, отколкото самото съдържание :rolleyes:

Ето как е при мен

Edit.thumb.JPG.7003aa2d2251ee019abff22d13a79fba.JPG

Да не говорим, че в моя случай направо се слива с подписа ми като оформление :D

П.П. Сега се сетих нещо. Да не би да е от персоналните настройки на браузъра и монитора ми. Защото виждам, че тук много се обсъжда размера на буквите, че бил малък, а при мен е напълно нормален, и затова и този на служебното съобщение за редакция да излиза толкова голям?!

И това също

преди 2 часа, Георги каза:

Сега ще пипна бордера по цитатите да е по-тъмен, общия бордер го затъмних. 

При мен все още няма никаква разлика в контраста на бордерите. Все са си еднакво светли, и неразличими.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@wilks, не съм аз дизайнера на темата и на софтуера. Ако авторите са преценели да ги има тия съобщения там, почти сигурно ще ги има. Това за редактирането ми се струва маловажно за да вкарвам всичките екстра усилия, които ми струва всяко едно отклонение от default-а, и сега, и за напред. 

@mililia - видях какво имаш предвид, това е коментар към пътепис на neuromancer, и при мен не работи. Ще го ръчкам. Понеже отворих пътеписа и го прочетох, съответно загубих връзката, може ли да пуснеш връзката от Активността тук, мисля че просто е сбъркан начина по който е оформена. 

Връзка към коментар

Хм, като пусна линка излиза това

А като се опитам да го отворя показва това

Doc2.docx

Обаче не знам дали не искаш този линк

https://magelanci.com/discover/unread/

Редактирано от mililia
Връзка към коментар
преди 5 часа, Георги каза:

Георги, извинявай. Празната кутийка, естествено, че я виждам.  Под  "изтриване(премахване) на съобщение"  имах  предвид изтриване на коментар (пост) , а не  за лично съобщение.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.