Прескочи до съдържание

Коментари, мнения, бъгове, съвети относно новата версия

Препоръчани мнения

Турците ли ще пускат тогава? Ще работи, даже и в неделя ще работи, просто ще липсват малко джвъчки. Основната функционалност няма да е компрометирана.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 8 часа, Георги каза:

Турците ли ще пускат тогава? Ще работи, даже и в неделя ще работи, просто ще липсват малко джвъчки. Основната функционалност няма да е компрометирана.

Турците пускат промоцията от понеделник. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Форумът е мигриран и е онлайн. Много от нещата временно не работят и ще бъдат оправяни постепенно. Моля, преди да докладвате нередност или липсваща функционалност, проверете дали не е описана тук. Неработещи неща:

- Атлас

- Посетени държави

- Значки (50 посетен държави и др.)

- Картата със знамето

- Секцията с видео

- Липсващи блокове на заглавната страница: последни клипове, последни албуми, посетен държави

- Много нови непреведени фрази

- Иконките за дневник и бързи въпроси на някои от темите(това не може да бъде оправено)

- Не се зареждат картинки и икони 
- Блокчето с теми от заглавната страница, цъкване на датата не води до последното мнение

- Стрелката за back to top липсва

- липсват титлите
-  Календарът на пътуванията не работи

- Индивидуални модератори на теми

- Поразчистване на стари приложения и обновяване на други

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Търсачката не работи.

Не виждам стрелката, с която се връщаш в началото/горната част на сайта, когато си скролнал по-надолу.

Това е от телефон.

Само споделям 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, MayaS каза:

В търсачката няма опцията за търсене само в заглавията.

Преди имало ли я е тази опция? При всички положения настройките са заглавията да имат приоритет, така че дори и без нея винаги най-отгоре би трябвало да излизат темите, в които ключовите думи са в заглавието

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Георги каза:

Преди имало ли я е тази опция? При всички положения настройките са заглавията да имат приоритет, така че дори и без нея винаги най-отгоре би трябвало да излизат темите, в които ключовите думи са в заглавието

И вчера я нямаше.

Връзка към коментар
преди 16 минути , MayaS каза:

И вчера я нямаше.

Говоря дали я е имало въобще някога, миналата седмица преди миграцията 🙂 Ако я е нямало - значи нищо не се е променило и няма какво да се оправи, просто това е което позволява софтуера. Но настройката в момента е думите в заглвието да имат 5 пъти повече тежест от съдържанието, така че и без такава опция би трябвало да е ок:

image.png

Даже по-скоро обратното може да е проблем, защото информация от километричните теми ще бъде намирана по-трудно по този начин.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги каза:

Говоря дали я е имало въобще някога, миналата седмица преди миграцията 🙂 Ако я е нямало - значи нищо не се е променило и няма какво да се оправи, просто това е което позволява софтуера. Но настройката в момента е думите в заглвието да имат 5 пъти повече тежест от съдържанието, така че и без такава опция би трябвало да е ок:

image.png

Даже по-скоро обратното може да е проблем, защото информация от километричните теми ще бъде намирана по-трудно по този начин.

Аааа, да преди миграцията имаше тази опция и аз често си я използвах 🙂 

преди 2 минути , Георги каза:

Но настройката в момента е думите в заглвието да имат 5 пъти повече тежест от съдържанието, така че и без такава опция би трябвало да е ок:

Този вариант, предполагам ще реши проблема.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги каза:

Аз също редовно я ползвах тази функция за търсене само в заглавията. Беше много полезна за филтриране на само потенциално интересните теми.

Връзка към коментар

Аз все още виждам отметка, която да показва търсения "само в заглавието".

Без да е маркирана, от снимката се вижда, че показва всякакви теми, съдържащи търсенета дяма:

02.jpg

Маркирам това:

02-1.jpg

И вече резултатите са само с търсената дума в заглавията:

02-2.jpg

Връзка към коментар
преди 2 минути , Mary каза:

Аз все още виждам отметка, която да показва търсения "само в заглавието".

Без да е маркирана, от снимката се вижда, че показва всякакви теми, съдържащи търсенета дяма:

02.jpg

Маркирам това:

02-1.jpg

И вече резултатите са само с търсената дума в заглавията:

02-2.jpg

Да това е когато цъкнеш лупичката без да си писал нещо

image.png.cb00d3abfd8b72fc60a3f6fbaba1c77f.png

Аз имам предвид, че изчезна от бързото търсене горе дясно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Явно са го променили. Външно нещата изглеждат много близо до предишното, но под повърхността промените са значителни, ще има привикване и с други неща...но едно по едно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Шрифтът на мобилната версия може ли да се вдигне? Вече почти няма сайтове с толкова дребен шрифт. Много трудно и напрягащо е за четене. Преди също беше по-едър. Като пишеш даже е по-голям от публикувания.

Връзка към коментар
преди 45 минути , T.E.Lawrence каза:

Шрифтът на мобилната версия може ли да се вдигне? Вече почти няма сайтове с толкова дребен шрифт. Много трудно и напрягащо е за четене. Преди също беше по-едър. Като пишеш даже е по-голям от публикувания.

Вдигнах всички шрифтове с 10%, но ако се появят оплаквания връщам стандартното по подразбиране 🙂

Това не е променяно при ъпгрейда между другото. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги каза:

Вдигнах всички шрифтове с 10%, но ако се появят оплаквания връщам стандартното по подразбиране 🙂

Това не е променяно при ъпгрейда между другото. 

Тъкмо забелязах, че шрифта е доста увеличен… виждат се само три теми на заглавната страница. Мисля, че няма нужда от това увеличаване. Преди си беше чудесно. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Георги каза:

Чак ми напряга очите. Помислих, че съм зуумнал, но не бях. Сигурно ще се свикне, ако остане така, но определено се забелязва.

Може ли да се промени за по-стари коментари да пише точката дата и час, а не примерно "Публикувано: 8 май "

• Харесвам 1
Връзка към коментар

+1 за едрия шрифт - на лаптоп/монитор е огромен и е много напрягащо, трябваше ръчно да го сваля с 10%, за мобилно като че ли е по-ок, но не знам дали могат да се правят настройки отделно за платформите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

ОК, връщам го, на който му е малък може да види да го вдигне от настройките на браузера. Отделни настройки за десктоп и мобилни на теория са възможни, но ще ми е трудно за поддръжка. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 4
Връзка към коментар

Имам потребител, от когото съм ограничила входящите лс, а последното не е прочетено.

Тези дни започна чат-пат да ме уведомява за наличие на въпросното съобщение.

Ми няма да го прочета! :biggrin:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
Just now, Argentique said:

Имам потребител, от когото съм ограничила входящите лс, а последното не е прочетено.

Тези дни започна чат-пат да ме уведомява за наличие на въпросното съобщение.

Ми няма да го прочета! :biggrin:

Тоя път не съм виновен аз. 🙂

• Смея се 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.