Botko Публикувано: 24 януари, 2014 Сподели Публикувано: 24 януари, 2014 Цяла година има, но като ще е да се върши нещо, можем да изчакаме тези другари: http://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=98&t=207943 да се завърнат живи и здрави в началото на март. Ще имат актуална информация, а и до момента са свършили страшна работа. Прочетох темата веднъж, малко да отлежи и ще я почвам отначало, в детайли. И тази тема, която се развива паралелно с горната, е тяхна: http://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=726&t=207979 За самолетните билети, ето, какво казва един от форумците: " (например, такие же авиабилеты, которые я купил до Саны в начале сентября, стоят сейчас (31-10-2013) на 70% больше). Ми ще дебнем "в начале сентябре" до Сана...или Сокотра от Сана Връзка към коментар
гост Публикувано: 24 януари, 2014 Сподели Публикувано: 24 януари, 2014 .Доколкото вдявам...май се вади от агенцията и те "чака" на летището в Сана и при пристигането си "оправен" Ако е така и ако това е сумата,че аз предпочитам някой да ми я извади и да ме чака там Така е. Според мен официалната цена е 50 $. Да ти я поставят там на летището някои агенции искат по 70$, което пак е много по-евтино от 100 евро. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 януари, 2014 Сподели Публикувано: 27 януари, 2014 Филм като подготовка за дестинацията http://programata.bg/?p=30&l=1&c=1&id=81568 от фестивала София МЕНАР http://programata.bg/?p=34&l=1&c=1&id=1444 3 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 15 април, 2014 Сподели Публикувано: 15 април, 2014 Аз тези дни си попренаредих зимната програма и се отказах да изкарам зимата в Азия. Тоест, след САЩ/Бахамите/Куба се прибирам в София на 14 Януари. С други думи, ако трипа до Сокотра ще е след тази дата - бройте ме и мен. Изглежда като много интересна дестинация. 3 Връзка към коментар
stas Публикувано: 16 април, 2014 Сподели Публикувано: 16 април, 2014 Ако на мен не ми се получат плановете с Нова Зеландия за тогава мисля, че също мога да се присъединя и аз съм си я набелязал Сокотра отдавна! 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 11 юни, 2014 Сподели Публикувано: 11 юни, 2014 Да посъживя малко темата... Някой започнал ли е с някаква по-сериозна организация за Сокотра? За момента най-вече ме интересува коя е най-вероятната дата на отпътуване, ако въобще е определяна такава. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 11 юни, 2014 Сподели Публикувано: 11 юни, 2014 Ориентировъчно към 15.01, ако междувременно там не се влошат нещата, че като гледам как е в Ирак... Няма сериозна организация. Ще пътуваме за 2 седмици, 1 на Сокотра и още 1 на континента. Аз лично въобще не бих бързала с ранно купуване на билети засега, есента. 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Новините от Йемен не са обнадеждаващи точно в момента. Ще разчитам Botko да ни държи в течение с актуална информация чрез своята позната. 1 Връзка към коментар
stas Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Ориентировъчно към 15.01, ако междувременно там не се влошат нещата, че като гледам как е в Ирак... Няма сериозна организация. Ще пътуваме за 2 седмици, 1 на Сокотра и още 1 на континента. Аз лично въобще не бих бързала с ранно купуване на билети засега, есента. Теди, ти сериозна ли си за там? Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Теди, ти сериозна ли си за там? Да, но ще следя новините, защото това, което прочетох днес въобще не ми хареса. От друга страна и медиите винаги преувеличават нещата. Най-добре информация от първа ръка, но есента, сега е рано. 2 Връзка към коментар
Botko Публикувано: 30 юли, 2014 Сподели Публикувано: 30 юли, 2014 Привет на всички.Хем чета все още и избистрям решението си,хем знам,че каквото напиша,ще се коментира.Това което е чела Tedy си е така ако се вярва на медиите.Ако трябва да вярвам на човека ,който живее там...Нещата са много зле.Откъм живот и откъм бизнес...в самия Йемен и столицата Сана.Щом след много години напускат страната...Това ме замисли относно вероятността да се мръдне за някой ден около Сана.По принцип февруари 2014 са подписали някакви декларации за примирие и запазване на цялостта на Йемен ,но не е подписано от южняците...а те желаят разделянето.Иначе северните райони в които най много имало инциденти и райони с влияние на кланове и Ал Кайда...уж се били кротнали.Толкова са се кротнали,че инцидентите се случват на юг...вкл с чужденци.Не , че искам да плаша някой,просто споделям за да се обсъди...имало по дръзки нападения в самата столица Сана на държавни учреждения и къщи на високопоставени хора в държавата...но не много по различно като ситуации от преди година..2...или 3.В тоя ред на мисли искам първо всеки да си каже...Искате ли да бъде включен и разумно ли е тур около Сана(след Сокотра),за няколко дни..така,както съм споменал ,като евентуален маршрут в по предните ми коментари.. Прочетох вече и бг коментар,в бг форум,в който се споменава за някаква тур,агенция българска ,която подписала договор за целите Балкани(това според написаното) и щели да договорят чрез италианска тур.агенция чартърни полети от Италия през София,директно до Сана.Някой има ли информация за това...или за такава агенция? http://forum.bacc-camping.bg/viewtopic.php?f=39&t=1620&sid=d8772be2f58a0011873e1a86eb911eae Другото ,което искам да споделя е ,че разписанията на Йемения и Феликс еър които оперират до Сокотра имат разписания до около 20 октомври 2014.След това може би е хубаво да се говори конкретно ,когато се види следващото разписание и цени защото ми прави впечатление ,че сравнение с ноември 2013 когато разглеждах вариантите и цените за полет до Сокотра...от Сана.Йемения еър на сайта им имаше цена в реали равна на около 200 лева..или 100 Евро за посока.Сега нещата към днешна дата излизат двойно ,че и отгоре...около 850 лева в двете посоки.Не знам това нови цени ли са...дали имат някакви сезонни по ниски в зимните месеци...но определено вече при тези цени на Йемения, другата авиокомпания има по ниски варианти и цената не се е променила в сравнение с миналаите години. Относно визите...Мисля че варианта който е най добър е да си ги поръчаме с пакета ,който бихме ангажирали от агенция в Сокотра.Просто не знам колко от вас са от София и ще се решат да си вадят виза от посолството им в София а и май доста се спекулира с цената на визата при положение че е 50$ официално и агенциите в Сокотра или Йемен толкова взимат при групи над 4 човека за да ви я извадят ако си купите пакет от тях..Общо взето по форумите ,вкл.руски не съм чел някакви проблеми с това ,така че мисля това е вероятен начин да се сдобием с виза...но ако някой иска може да пробва и сам,чрез посолството в София. Ами за сега това.Все още е рано май да коменираме нещо конкретно...Нека всеки помисли и си сподели мнението.Ако има навити да споделят това пътуване и да се организара бг група-магеланци,аз нямам против колкото и хора да се съберат.Все пак колкото повече,толкова по малко пари може да излезнат пакетите за тур на острова.Би следвало да сте наясно с условията на преспиване,храна и транспорт там...хигиената и опасностите...също и какво очаквате да видите.Мисля ,че и не малко написано има в чуждоезични форуми, вече също има -руските особенно много помагат. 1 Връзка към коментар
Botko Публикувано: 30 юли, 2014 Сподели Публикувано: 30 юли, 2014 Ще очаквам отговори,коментари...предложени и корекции Когато започнах да пиша в темата имах едно съображение за периода на едно такова пътуване...някъде средата на януари или края на януари до към 8 февруари.Искам да ви кажа,че това е общо взето продиктувано от възможността за по евтин вариант на път с Тюркиш и то със начална точка София.Те имаха оферта от края на декември до 13.02...пътуване в две посоки, за 2 седмици...и излизаше 349 Евро при иначе 520 Евро регулярна цена...Сега нещата в края на ноември не знам как ще са(опцията с промоцията я пуснаха края на ноември)...но вече с падането на визите за ОАЕ има и друг вариант.Полет с Уиз до Дубай и след това от Шаржа( на 20 км от Дубай) до Сокотра с междинно кацане в Мукала с Феликс еър.Поне в едната посока може да се направи този вариант ,който е и по евтин от връщането....а връщането да бъде през Сана за да се види и столицата и евентуално някой места около нея! Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 30 юли, 2014 Сподели Публикувано: 30 юли, 2014 (редактирано) Аз продължавам да съм за края на януари и за 3-4 дни обиколка около Сана (да кажем в радиус около 100-тина км), където има доста интересни места. Два са основните моменти на това пътуване - сигурността в страната и цената на самолетните билети. Да изчакаме още 2-3 месеца като следим обстановката и цените. Междувременно всеки , който мисли да участва да се заяви и да изкаже мнение по тези въпроси. Редактирано 30 юли, 2014 от ruwenzogy 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 8 август, 2014 Сподели Публикувано: 8 август, 2014 Сега видях, че е писано в темата. Не съм се отказала, но се чудя дали да не остане само Сокотра. Вероятността за отвличания хич не ме радва, а има подобен случай скоро в Сана. Е, ако сме в група може и да е по-различно. Предполагам сам човек е много по-лесна мишена, но наистина ми се иска да поразгледам и още нещо. За тази агенция, която Ботко е споменал имам приятелка, която познава собственика, та при нужда може да разчитаме на инфо. Определо съм в голям размисъл. Практиката показва, че скоро държавата едва ли ще е достатъчно сигурна. А какво ще е и в бъдеще въобще не е ясно. Засега продължаваме да следим ситуацията. Ние сме си дали срок до края на октомври, защото ако отпадне Йемен, да не пропуснем евентуална промоция на Катарците. 3 Връзка към коментар
Sand Публикувано: 12 август, 2014 Сподели Публикувано: 12 август, 2014 Колеги тука с 3-4 приятели смятаме да ходиме на Сокотра 2015 Март за 2 седмици - ние ще седиме само на острова и ще си лагеруваме / ловиме риба. Много четох ама явно от многото информация се пообърках - молбата ми е когато имате някаква информация от къде е най-евтино да се вземати билети да го споделите Доколкото разбрах ноември трябва да се купуват билетите ? Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 август, 2014 Сподели Публикувано: 12 август, 2014 Ботко, сега видях снимките от линка ти. Мисля, че ще рИва дълго и безутешно, ако не видя това място, пък майната им на джихадистите. 2 Връзка към коментар
Botko Публикувано: 12 август, 2014 Сподели Публикувано: 12 август, 2014 Sand, все още нищо не се знае,но като дойде ноември ще се разбере Билетите най евтино се купуват понякога от агенции,понякога от сайтовете на авиокомпании.За това е важно да си търсиш ти варианта,за времето и срока ,който вас ви устройва.Сигурно си разбрал ,че директни полети до Сокотра има само от Сана/Аден(Йемен) или ОАЕ(Шаржа) със стоп в Мукала(Йемен).Те всъщност и полетите от Сана/Аден спират в този град.Няма директни полети от някъде за Сокотра,Летят две авиокомпании...Местната-Национален превозвач - Yemania и Felix air.И щом сте решили да ходите март в Сокотра ,дори да ловите риба,сиурно имате някакви планове да ангажирате местни за това онова....Най евтините билети са по принцип промоциите в които някоя авиокомпания решава да пусне до дадена дестинация билети на по ниски от регулярните цени,но това важи за определен период и не знам дали ако има такива ноември 2014 ,ще важат за март 2015. Връзка към коментар
Sand Публикувано: 13 август, 2014 Сподели Публикувано: 13 август, 2014 Botko мерси за информацията, да знам за полетите просто сме решили твърдо да ходиме и трябва да намерим най-евтиния вариант Връзка към коментар
Botko Публикувано: 15 август, 2014 Сподели Публикувано: 15 август, 2014 Botko мерси за информацията, да знам за полетите просто сме решили твърдо да ходиме и трябва да намерим най-евтиния вариант Sand,щом сте решили твърдо...успех.Пък аз ще споделям и се надявам да ви бъдем полезни Връзка към коментар
Masmiya Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 (редактирано) И аз се оглеждам за варианти до Сокотра началото на март. Виждам, че и Йемениа, и Феликс са пуснали вече билети до април месец, но цената им ме изненада неприятно: йеменският превозвач лети за 420 евро на човек от Санаа всеки понеделник, а Феликс два пъти седмично (събота и сряда) от Сана за 325 евро. Вие къде гледате за връзки между Санаа и Сокотра - кайак, оподо, експедиа и ко не намират никакви резултати, така че засега гледам директно от страниците на двете компании. Но пък там не намирам полет нито от Аден, нито от ОАЕ(Шаржа) до Сокотра. Редактирано 24 август, 2014 от Masmiya Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 Ти не мислиш ли за включване към нашата магеланска група, или съвсем самостоятелно ще ходиш в тези размирни времена... Връзка към коментар
Masmiya Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 За съжаление януари нямам възможност, началото на март най-рано мога да взема отпуска. Иначе ще сме с половинката, сама не бих се осмелила. Същевременно не живея в България, а и обмислям да комбинирам Йемен със спирка за седмица в Аман. Така че дори и да пътуваме по едно и също време, може да се включим само в обиколката на Сокотра, но не е в самото пътуване от София или Истанбул. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 (редактирано) Йемения са скъпи, но покриват доста повече дестинации. За да извадиш Шаржа-Сокотра във Феликс - направи едно търсене Шаржа - някъде, и на втората страница вече имаш Сокотра в менюто. Около 560 евро излиза. В момента Турците имат промоция от Москва до Sana за 467 евро, току виж огрее и България. Редактирано 24 август, 2014 от macf1an Връзка към коментар
Botko Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 И аз се оглеждам за варианти до Сокотра началото на март. Виждам, че и Йемениа, и Феликс са пуснали вече билети до април месец, но цената им ме изненада неприятно: йеменският превозвач лети за 420 евро на човек от Санаа всеки понеделник, а Феликс два пъти седмично (събота и сряда) от Сана за 325 евро. Вие къде гледате за връзки между Санаа и Сокотра - кайак, оподо, експедиа и ко не намират никакви резултати, така че засега гледам директно от страниците на двете компании. Но пък там не намирам полет нито от Аден, нито от ОАЕ(Шаржа) до Сокотра. Влизаш в сайтовете им и гледаш там... аз сега гледам сайта на http://yemenia.com/ и на http://www.felixairways.com/ цените им не са променени от 6 месеца. Сана -Сокотра с Феликс си е 213 $ в посока....както и на Йемения си е 60 282 YER,посока....което е около 420 лева Съответно за отиване и връщане при Феликс са 426 $ а при Йемения са към 840 лева или 420 Евро....Това са цените.Не знам какви и кога сте гледали но на Феликс от близо година и половина са такива поне ги следя.....а на Йемения наистина от февруари тази година станаха двойно. А за липсата на показани полети от Шаржа ми казаха ,че по принцип на всеки 3 месеца си обновяват графика и някъде в началото на октомври ще им излезе новия график до края на 2014 и 2015...Иначе по спомени и по цените до октомври Шаржа - Сокотра през Мукала....е 338 $....обратния полет е 401$...и се събират общо 739$...Това всички агенции базирани в Йемен или Сокотра ти го предлагат като вариант.Но има едно неудобство....струва си само ако целта ти е острова...иначе ако искаш да разгледаш Сана и около нея...не става! Йемения са скъпи, но покриват доста повече дестинации. За да извадиш Шаржа-Сокотра във Феликс - направи едно търсене Шаржа - някъде, и на втората страница вече имаш Сокотра в менюто. Около 560 евро излиза. В момента Турците имат промоция от Москва до Sana за 467 евро, току виж огрее и България. Огряването на Турците обикновенно е след 15 ноември..до към 1 декември...имат цени за Близкия изток на промоция,поне беше така 2013...за периода от декември 2013 до 13 февруари 2014.По мои спомени София- Истанбул - Сана беше 349 Евро...отиване и връщане.....а Истанбул - Сана беше 299 Евро,отиване и връщане! Връзка към коментар
Botko Публикувано: 24 август, 2014 Сподели Публикувано: 24 август, 2014 ruwenzogy......и другите....Написах около 12 мейла на агенции и уж водачи....Застреляха ме с цени Тея сериозно са се картерирали и се опитват на пръв прочит да обясняват как от 1 август правителство им вдигнало бензина от 58 на 95 цента за литър и видиш ли всичко поскъпнало и дори сокотранските кози и риби....и къмпингите с палатки станали двойно. Някой тотално им пожелах светъл туризъм с тези цени,...други свалиха...но пак не ми харесва.Направих им една калкулация колко струва разхода за гориво за 10 дни за една Джип...и как това се отразява на 4 или 6 човека и че е смешно от 600 $ да искаш 850 $ на човек при положение ,че дали бензина ще е 100 $ или 200$ за 10 дни,като се разхвърли на 4 човека оскъпяването е с 25$.....после излезнаха с номера с яденето...И пак им писах,че е смешно за ориз и брашно(хляб)....или за риба от морето или козе месо местно...и вода,да обяснявате как е двойно...е ние не ядем Тонове.После почнаха,наемите на колите....таксите и гидовете...и накрая им писах ,че след месец пак ще пиша ,защото не ми е приятно да се започва с едно докато причината е друга.Съзнавам че това место се "храни" от такива като нас...ама не така изведнъж.Ходят разни дето не се пазарят....местните жулят...понеже уникално и давай сега с нови цени,Че има кой да плаща.Аз не съм склонен да ме работят и бъзикат и да ми искат 100$ за ден при положение ,че разходите му едва ли са 30 на човек....Стана скъпа дестинация и на какво основание? Ако искате пишете и вие, на лични мога да ви пратя отговори и предложения. 1 към 1 за 10 дни туровете се препокриват....само че по дни се разминават местата...иначе едни и същи.Нямам претенции към програмите...добри са...и към храната...нямам претенции...такава е там...и към спането...Еко къмпинг...тук там с условия някакви...ама да ти вдигат с 40% пакета щото горивото се вдигнало двойно и затова да ми калкулират надницата на водача,шофьора или готвач...е аз не съм някой бледолик глъм Ясно е че това е нов и доходоносен поминък на острова но мисля че не е редно да се съгласяваме на каквото ни кажат!Написах на всички едно и също писмо...да си помислят за нови цени в посока надолу...и да ми пишат! М/у временно е хубаво да напише всеки който има желание ,дали е потенциален желаещ...защото наистина при повече хора цената пада. За сега съм стигнал до 750 $ за 11 дни с 10 нощувки....като това е фирма която е водила руснаците през март тази година при същите условия за 600 $....7 човека...СЪС визите! Избирателно казах от 20 януари.....но това е само посочена дата,нищо конкретно.В тези пари влиза абсолютно всичко без билетите до Йемен...и до Сокотра...това си е грижа на всеки.Могат и те да ни осигурят билети,но в случая сайтовете на компаниите може да си ги купиш и сам с банкови карти или преводи.Относно визите мисля че по лесния и често практикуван вариант е чрез агенцията....те сами предлагат и калкулират 50 $...Иска се сканиране на първите страници на паспорта...после те пращат в Сана до министерството данните...гарант са че при тях ползваш тур,продукт и визата те чака или на летището в Сана...ако летиш от някъде до Сана...или в Мукала...ако ползваш полет Шаржа - Сокотра през Мукала.Трябва паспорта да има валидност най малко още 6 месеца...да няма печат от Израел...пращат ти копие от визата за да си я имаш ако по летището преди полет за Йемен ти поискат,гаранция че имаш виза...щото в паспортите си няма да имаме! Това е за сега.... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега