Прескочи до съдържание

остров Сокотра

matanasov

Препоръчани мнения

Здравейте на всички, които са писали за Сокотра и смятат да пишат в бъдеще! С интерес изчетох нещата, които сте писали са о. Сокотра. Има една агенция, която ще организира за първи път пътуване до там през ноември. В групата съм за това пътуване :) Смятам и да опитам и гмуркане, което се предлага... Ако има интерес ще споделя впечатленията си след пътуването.... :)

Редактирано от Георги
премахнто име на тур. агенция, моля информирайте се на лични
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ботко, не бях гледала конкретно за цени на билети до Сокотра, но от коментарите в началните страници бях останала с впечатлението, че са по-ниски. Както и да е, вече знам какви са цените. ;)

Може ли да пратиш на лични агенциите и техните оферти?

Аз писах вчера на 4, но засега имам отговор от само една - 2000 долара за седмица обиколка с лагеруване за двама човека с включени самолети от Сана до Сокотра и визи. Вижда ми се скъпичко за само седмица, ще видим дали ще свалят.

Връзка към коментар

Ботко, не бях гледала конкретно за цени на билети до Сокотра, но от коментарите в началните страници бях останала с впечатлението, че са по-ниски. Както и да е, вече знам какви са цените. ;)

Може ли да пратиш на лични агенциите и техните оферти?

Аз писах вчера на 4, но засега имам отговор от само една - 2000 долара за седмица обиколка с лагеруване за двама човека с включени самолети от Сана до Сокотра и визи. Вижда ми се скъпичко за само седмица, ще видим дали ще свалят.

Бяха по ниски...и то на Йемения...после се вдигнаха още януари тази година и сега са със цените които промениха към по високи.На Феликс са си същите.Ако има нещо по ниско като цена,това може да е някаква цена за фирми...но ме съмнява.До острова пътуват само тези 2 компании ,като Йемения лети само в понеделни...сутрин.Затова ако вземеш билет с тях или взимаш пакет за 7 или за 14 дни...Докато Феликс по принцип летят понеделник,сряда,събота...понякога пускат и полети в петък...Абе имат странно разписание понякога...сигурно зависи от броя пътници които се записват...основно НЕ пътуват само туристи :) Виждал съм полети на Йемения и в сряда...но съм чел отзвуци и за анулирани...преместни полети...кофти е това ако се случи при уговорени резрвации...Агенциите са около 12...плюс минус...2..3...които ползват едни и същи водачи..затова маршрутите се припокриват :)..Има една която ще ти напиша да се ПАЗИШ...точно тя предлага най ниски цени в пакет със самолетни билети...и прибира парите.Четох лоши коментари първо в руски форум...после в англоезичен...от още 3 ма други.Всъщност този беше най настоятелен..Абдула се казва..http://forum.awd.ru/viewtopic.php?t=191660.Ще ти напиша на лични фирмата и сайта им.Не се подлъгвай!

А на другите ще ти напиша отговорите към мен с цени и параметри...за 2 ма цените са наистина високи...Но ако е 2000$ за двама с вкл. билети и визи....Цената е нормална.Вдигнаха си цените и са се наговорили....:) Ако може да свалите още ок...ако ли не,чакаш отговор и от другите.Има склонни да свалят...и пак казвам,дано тази оферта не е от фирмата за която те предупреждавам!

Връзка към коментар

Masmiya

Изпратих ти 4 оферти....другите няма смисъл да ги коментираме...много по скъпи са и втори отговор не последва след опита ми за пазарлък.Някой м/у другото зависят от големите...за коли и водачи...и нямат много възможност да свалят.

Сайта на мошенниците вече НЕ работи :) едва ли аз съм повлиял,но споделих с другите...ето това:

http://www.virtualtourist.com/travel/Middle_East/Yemen/Socotra-1858206/Warnings_or_Dangers-Socotra-TG-C-1.html

И двама ми отговориха ,че имат проблеми с нет-а(там ток и интернет има в следобедните часове и то в "столицата" Хадибу)...и чакам отговор с оферти...сигурно ще питат тук там :)

Това което ти пратих са само агенции базирани в Сокотра!!!

Връзка към коментар

Днес погледнах ,че в разписанието на Felix Air има вече дати за януари и февруари Сана- Сокотра....За съжаление опциите за сега са сведени до събота и сряда. Като в събота полета е в 10:00 от Сана и пристига в 12;30.... в сряда тръгва в 08:00 от Сана и пристига в 10;30 - Сокотра.За сега това са опциите на тази авиокомпания и цената е 213$ за посока или 426$ отиване и връщане. Националната Yemenia air си има обявено САМО понеделник в 07:00 от Сана  и пристига в 08:45 в Сокотра.цената за едно посока е към 297 $ към днешна дата.Предвид тези варианти евентуално пребиваване се свежда или до 7 дни или 11(10 нощувки ако е сряда-събота).Полетите имат връзка с евентуални полети от София/Истанбул на турски авиолинии.При такъв вариант и обсъждането на варианти за края на януари до 4 февруари(заради ангажиментите на Tedy на 5 февруари)....има ли съгласни за периода 21 януари до 31 януари на Сокотра- 10 нощувки/11 дни?Аз и без това съм направил запитавания за такъв период и турове но началната дата беше различна защото не знаех какво ще им е новото разписание и  частност възможностите за януари/февруари.

Очаквам от потенциалните желаещи ,мнения и препоръки...готовност...и коментари!

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

От време на време следя ситуацията в Йемен и за съжаление тенденцията конфликта да се разширява към Сана трайно се запази. Вчера тъкмо си мислех, че съм склонна да пропусна Сана и околностите, но да видя поне Сокотра и днес нова неприятна информация. http://www.focus-news.net/news/2014/09/19/1967712/aviokompanii-prekratiha-poletite-do-stolitsata-na-yemen-zaradi-valnata-ot-nasilie-v-stranata.html

Това вече поставя под въпрос и полета, та явно няма да го бъде Йемен  и този път, хич не ми върви с тази дестинация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А дано някой от МЕ3 се изтарикати и пусне свои директни полети до Сокотра, те с Йемен са си араби и сигурно има как да го договорят по техен си начин.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Дано. Ако пуснат директен полет отнякъде до Сокотра и аз съм фен да посетя острова. Но никак не изгарям от желание да минавам през Сана, дори и транзит.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да каже и Ботко какво мисли по въпроса, но ситуацията се влошава постоянно.

Ми какво да кажа...аз такъв късмет имам от май 2011 от Сирия...няма какво да го мисля и сега.Щом има пушки и бомби НЕ ХОДЯ ,къде да тръгна?  Вариант без кацане в Сана или Ал Мукалла...НЯМА. И двете авиокомпании летящи до Сокотра са с транзитно кацане в Ал Мукалла...Дали от Сана(Йемения и Феликс еър )  или Шаржа(ОАЕ- Феликс еър.)Транзитното кацане винаги е през йеменския град. Писах си тези дни с моята позната.Тя ми даде по ранна информация от бг медии.Наистина не ми се вярваше но днес вече шиитите от "хути" са превзели в Сана ,министерска сграда и премиера си е подал оставката.Столицата е блокирана ,водят се престрелки между сунитски милиции и армията и шиитските формирования на "хути" и няма как да пуснат летището след като то е в Северната част на града и е основа цел.Макар ,че в сайта на летището...http://sanaa.airport-authority.com/flights днес има само един,два отменени  полета.......както и на 19 -ти...но на 20-ти бяха отменени всичките....Работите отиват на зле,както и се очакваше,но тайно се надявах да не е толкова скоро.Иначе Сана и околностите ги бях отписал като вариант. Горивото за който почнаха вълненията са го намалили съвсем малко ,но това не е успокоило страстите.Напрежението е голямо,има много оръжие във всеки...Иран насъсква шиитите...и гражданската война май е на прага.Президента е недолюбван и явно твърдоглав.Ток имало по 1 час на ден...всичко е блокирано по пазари и борси,магазини,училища...с една дума война!

http://world.actualno.com/Haos-v-Jemen-Shiiti-vyrluvat-iz-Sana-premieryt-podade-ostavka-news_51014.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Дано. Ако пуснат директен полет отнякъде до Сокотра и аз съм фен да посетя острова. Но никак не изгарям от желание да минавам през Сана, дори и транзит.

Няма как да има директен полет до там. Или ако има един ден,няма да е скоро...Има полети от ОАЕ- Шаржа но те не са директни полети а с транзитно кацане пак в Йемен.На Сокотра няма служба която да се занимава с визи ,то е вътрешно летище и главната причина да има полети макар и индиректни до друга страна е това ,че много от Сокотра живеят в Емирствата като емигранти и работят там.Плюс това Шаржа е вариант за всички от Азия,Европа,Америка... кацащи в Дубай,Абу Даби или Шаржа.Това е варианта БЕЗ Сана...но не е директен до острова...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За все още тръпнещите :) по Сокотра.....Новини от последния час:

Вчера е сключено примирие с помоща на пратеник на ООН. Президента приема условия на "хутите" да имат участие във властта,както и на южните фракции в Южен Аден.Подписани са мирни споразумения и уж е поставено ново начало. До 3 дни трябва да има предложения за министри и министър председател.

Днес са обявили нови по ниски цени на горивото,заради което почна всичко:

http://www.yementimes.com/en/1819/news/4379/Lower-gas-and-diesel-prices-issued.htm

може би нещата ще се поуспокоят за някой месец а може и повече!

По хубавото е че за да стигнат до Сана,"хутите" са се сражавали против групировки на Ал Кайда и реално като имат участие във власта,ще гледат да си го пазят!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тук ми идва да викна "айде наш'те", само че не знам кои са нашите.  :lol:  Хм, и сега какво!?!?

Ми кво....чакам навитаци.Иначе ще си ходя сам :) Всички онези на които бях писал (агенции и гидове)и ми бяха отговорили с едни надути цени заради високите нови ( от юли 2014) цени на горивото ,като оправдание...Сега би следвало да ми дадат отговори конкретно с по ниски цени на пакети.Щото мотива им вече го няма,защо било поскъпнало..Та в тоя ред на мисли е хубаво и ориентировачно да ми кажете ,колко има навити за да преговарям от името на повече хора.Имаше някой откровенно ме отказаха,като бяха наплашени заради обстановката на предстояща война и даже ми написаха...Нека видим след месец как ще е,сега е опасно особенно в Сана и околностите и.Сега в тоя случай почвам да мисля и да се надявам пак.Но е хубаво да знам колко ,човека са навити....Една цена излиза пакета за 1 или 2 ма...друга е за 4,още по ниска е за 6 или 7.

Има възможност за наем на джип с пикап,водач и храна и сами да си поделим разходите,но това си струва при повече хора...минимум 3 и максимум до 7. Напишете ми кой проявява интерес за да знам ,какво запитване да направя за колко хора.Поне ориентировачно. Тази вечер на сбирката в София може да си подхвърлите това,онова и да се "преброите" ако има желаещи за Сокотра. Ако ли не...да знам ,да си правя сметката сам.

Връзка към коментар

Извинявай, не ми се рови назад в темата. Ти кога планираше да ходиш като период?

21 януари до 31 януари 2015. Това е заради една проста причина....варианта 11 дни ,10 нощувки е съобразен с възможностите за полети от Сана до Сокотра. Подробно съм обяснил няколко поста по назад ,че според настоящето разписание опциите са или 7 дни(от понеделник до понеделник с полети на Йемения еър,които са по скъпи)....Или варианта на Феликс еър ,които летят сряда- събота.В такъв случай е 11 дни с 10 нощувки. Датата съм я избрал така по 2 причини....Първо за да се хване евентуалното намаление на Тюркиш,което е за периода до 13 февруари за полети до Близкия изток и по причина че Tedy беше споменала ,че иска на 5 февруари да е в България за някакъв семеен празник.Ако е така,така сме го коментирали в началото....Но при всички положения евентуален евтин билет от София/Истанбул до Сана е с валидност до средата на февруари. Цените от Сана до Сокотра са фиксирани...там няма значение кога ще е стига да не се сетим в последния момент.

Връзка към коментар

Извинявай, не ми се рови назад в темата. Ти кога планираше да ходиш като период?

Аз предлагам тези от нас, които не можем да заминем сега да си организираме по нататък една Сокотра.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз предлагам тези от нас, които не можем да заминем сега да си организираме по нататък една Сокотра

Ще се радвам да ви помогна с информация ако аз съм стигнал преди това! При тази динамична обстановка в онзи район нищо не е 100% сигурно за пътуването и престоя до там....докато не се върнеш жив и здрав. В темата за Сокотра ,предлагам информацията ,която имам и желанието ми да стигна до там,никой не навивам и не убеждавам,всеки си решава сам за себе си.Всеки ,който изяви желание и е проявил сериозност ще приема за спътник нататък.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Botko, ти сега само варианта за Сокотра планираш, нали? Отпадна ти идеята за Сана и околности.

Колкото и да ми се иска да включа Сана и околностите....мисля ,че не е разумно.Особенно сега с тези "хути".И без това желанието ми е било свързано със Сокотра,аз от 3 години съм наясно ,че в Йемен не може да се придвижваш свободно,както е било преди.Вече и около Сана и в самия град е несигурно и рисковано.Така ,че.....Сокотра и това е! Вярно е,че има време ,но не съм много въодушевен,че нещата ще се променят кардинално ,че да може да допусна един 3 дневен тур около Сана-

Jabal Haraz - Jebel Bura ,който описах преди месеци тук. Всъщност ,вчера си писах с един гид,който е от Сана и той спомена ,че Сокотра е доста далече от събитията и е спокойно,всеки казва това.И дори спомена ,че в провинцията е по спокойно от Сана и много хора напускали града,но това "спокойствие" мен ме смущава...и самата дума провинция,е много неясно понятие за един чужденец.Варианта ако съм сам изключва Сана и околностите.Най много при обратния полет след Сокотра да остана една нощувка и да имам един цял ден в Сана до полета наобратно.Ако никой от магеланци не се навие имам опция да се включа в една френска група,но ще се съобразя с техния маршрут и времето ,като период.Но доколкото си спомням и те бяха точно в този период- 21 -31 януари 2015.Ще измисля вариант :) Просто за пореден път казвам,че появят ли се билети на Тюркиш еър с промоции за Близкия изток и в частност за Йемен,до Сана ,било то от София през Истанбул или само Истанбул- Сана...бук-на ли...вече се съобразявам с датите и в тоя период ще нагласям нещата "вътре". И разчитам на това :

промоция от края на ноември 2013

период на резервация -27.11 до 11.12 период на плащане - до 11.12

пътуващ период - 07.12 до 13.02 ,минимум период - 2 дни,максимум 3 месеца

София- Сана-София 349 Е/двупосочен

Ако така седят нещата и тази година ,ще е добре!Значи до средата на ноември мислете :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако случайно има вариант да се отпътува от Бг някъде след 04-05 февруари, имай ме предвид. Интересът ми към Сокотра е голям, но преди тази дата не бих могъл да тръгна, а сам не ми се ходи...

Връзка към коментар

Аз официално заявявам отказването си от Сокотра. Още в началото държах за тези пари да се видят  повече неща, а не само острова. В предвид и нестабилната политическа обстановка, преценявам, че не си заслужава....

Връзка към коментар

Аз официално заявявам отказването си от Сокотра. Още в началото държах за тези пари да се видят  повече неща, а не само острова. В предвид и нестабилната политическа обстановка, преценявам, че не си заслужава....

Уважавам мнението и решението на всеки.Всеки си има своята логика и разум и предпочитания!

Искаш да кажеш Оги ,че ако включим Йемен и онзи маршрут за 4 дни около Сана и самата столица ,си склонен да се навиеш?

Или цялостното ти решение е заради обстановката преди всичко?

Щото аз нищо не мога да направя за това да я променя,нито съм сигурен каква ще е след 4 месеца.Ти мислиш ли ,че аз съм 100% сигурен ,че аз също съм зависим от обстановката и други фактори.Ако бях сигурен от сега,щях да си платя на агенция и да си чакам датата и нямаше да обсъждам това тук......

Всичко казвам с условности и допускам защото с някой неща се съобразявам.На първо място с обстановката в Йемен,на второ място с възможностите ми да отделя 2 седмици от отпуската си и в кой период и на трето място цената...а тя много зависи от полета до Сана и цената която ще ми предложат на Сокотра. И на мен ми се иска за "тези" пари да видя повече неща ,както казваш,но нищо не е гарантирано ,че след като сме го обсъдили сега,няма след 4 месеца да се промени и това няма да зависи от нас. Така ,че ако някой е преценил ,че не си струва тази дестинация заради несигурната и нестабилна обстановка в Йемен,напълно го разбирам!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Страничен въпрос. Ако за момент се абстрахираме от политическата обстановка и евентуалната промоция на билети до Сана, по принцип кое е най-доброто време от годината за посещение на Сокотра? Има ли нещо като висок сезон или месеца е без значение?

Връзка към коментар

Ако случайно има вариант да се отпътува от Бг някъде след 04-05 февруари, имай ме предвид. Интересът ми към Сокотра е голям, но преди тази дата не бих могъл да тръгна, а сам не ми се ходи...

При всички положения на 7 февруари и седмицата след това трябва да съм в България. А след 13 февруари (+/- 2 дни)вече няма да важи периода на промоция за билета на Turkish airlines(евентуално) и за мен тогава малко си губи смисъла.Но може да има промяна,ще изчакам поне докато се появят промоции за Близкия изток(ако имат ще е към края на ноември).

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.