FlyTraveler Публикувано: 10 май, 2018 Публикувано: 10 май, 2018 (редактирано) преди 6 часа, ruwenzogy каза: Аз не мисля да ползвам каквото и да е. Не само аз , а и групата. А заминаваме само след около месец.... Оги, Етоша иди-дойди, ама вие ще ходите и в Маун, делтата на Окаванго, парква Чобе, водопада Виктория и къде още там беше... Това вече са високо рискови маларийни зони... Даже и противниците на приемане на Маларон по схема за профилактика, поне го носят със себе си. При върви симптоми да започнат да го вземат веднага (за лечение се взема в по-големи дози). Това, че в Мадагаскар ти се е разминало (в Кения, Танзания и Уганда си бил през повечето време високо в планините, над 1,800 метра н. м. няма опасност), не е гаранция, че винаги ще имаш този късмет. Редактирано 10 май, 2018 от FlyTraveler
FlyTraveler Публикувано: 10 май, 2018 Публикувано: 10 май, 2018 (редактирано) преди 7 часа, Tedy каза: Флай, на няколко места в Етоша видях табели: зона без малария. Разбира се, може и да лъжат, но биха ли рискували здравето на гостите си. Това все едно в София да сложиш табели "Зона без грип". Да, не всички се разболяват и от грип. Да, повечето от малкото случаи на заразяване с малария в Етоша са от Ноември до Юни, но не е редно да се обявява официално призната маларийна зона с нисък риск за безмаларийна. Занзибарските митове, ако питаш някои от хотелите, ще ти кажат, че и там няма малария, но има. Безмаларийни резервати са Мадикве в Ю. Африка, междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка / Ботсвана) + разни малки резервати из Ю. Африка от типа на Шамуари, Ентабени и пр. където аз съм водил спокойно и дъщеря ми без да вземаме каквито и да било лекарства за профилактика. П. П. Една приятелка скоро ходи на море в Кения и кратко сафари в парка Източно Цаво с италиански тур оператор, откъдето отговорно са им казали, че отиват в зона без малария... Редактирано 10 май, 2018 от FlyTraveler
Tedy Публикувано: 10 май, 2018 Автор Публикувано: 10 май, 2018 Затова всеки си преценява. Но е добре да се носи Маларон за всеки случай. Специално за Намибия през август/септември един комар не видях.
chandni Публикувано: 2 юли, 2018 Публикувано: 2 юли, 2018 На 7.09.2017 г. в 0:32, Tedy каза: ..... Намутони .... После видях, че има места за къмпинг и ми е непонятно защо ни отсвириха в началото..... Цена за къмпинг 550/вечер. @Tedy, тези NAD 550 на човек, на вечер ли са? 1
Tedy Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Публикувано: 2 юли, 2018 преди 5 минути , chandni каза: @Tedy, тези NAD 550 на човек, на вечер ли са? За двамата и колата. Къмпингът е много добре уреден. 🙂 1 1
ruwenzogy Публикувано: 2 юли, 2018 Публикувано: 2 юли, 2018 преди 39 минути , chandni каза: @Tedy, тези NAD 550 на човек, на вечер ли са? Цена за къмпинг по 220 на човек, колата безплатно. Така е на трите държавни къмпинга. 3
Tedy Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Публикувано: 2 юли, 2018 Преди 1 час, ruwenzogy каза: Цена за къмпинг по 220 на човек, колата безплатно. Така е на трите държавни къмпинга. Това е цената, която ние сме платили.
ruwenzogy Публикувано: 3 юли, 2018 Публикувано: 3 юли, 2018 Отделно - вход по 80 на човек + 10 за колата на ден за национален парк. Може при Теди нощувката и входа да са заедно.
slujitel Публикувано: 3 юли, 2018 Публикувано: 3 юли, 2018 Преди 1 час, ruwenzogy каза: Отделно - вход по 80 на човек + 10 за колата на ден за национален парк. Може при Теди нощувката и входа да са заедно. Оги, а колко е на ден джипа с палатките?
ruwenzogy Публикувано: 16 юли, 2018 Публикувано: 16 юли, 2018 На 3.07.2018 г. в 9:13, slujitel каза: Оги, а колко е на ден джипа с палатките? Тук ще отговори Малкия, но със сигурност е най-бюджетния вариант... 1
chandni Публикувано: 10 септември, 2018 Публикувано: 10 септември, 2018 На 16.08.2017 г. в 13:02, Tedy каза: изскочи и дрон, закупен тайно зад гърба ми. А за дрона искахте ли предварително разрешение (четох, че поне 30 дни предварително трябва да се поиска) или просто си хвъркахте...? 🙂 Ако сте искали, би ли описала процеса и документите, които представихте?
Tedy Публикувано: 10 септември, 2018 Автор Публикувано: 10 септември, 2018 (редактирано) преди 28 минути , chandni каза: А за дрона искахте ли предварително разрешение (четох, че по не 30 дни предварително трябва да се поиска) или просто си хвъркахте...? 🙂 Ако сте искали, би ли описала процеса и документите, които представихте? Владо не е проверявал информацията дали трябва разрешително и си е летял без. Със сигурност беше забранено за дрон над Сосусвлей, но нямаше никой и забраната набързо беше нарушена. Редактирано 10 септември, 2018 от Tedy 1 1 1
Гост Публикувано: 22 юли, 2019 Публикувано: 22 юли, 2019 На 2.09.2017 г. в 9:34, Tedy каза: Дори не знам, откъде да започна разказа за моето пребиваване при химбите... Може би оттам, че в момента съм в легло с чисти чаршафи и си пия кафето. Хахахаа, след 4 дни прекарани далеч извън границите на нормалния комфорт, повярвайте това е НЕЩО. И да, следващия път като чуя някой да се оплаква колко зле живеем в България, ще гледам да не ставам агресивна и само ще го изгледам лошо. Но хайде да не се отклонявам от темата... Химба са едно от десетината племена населяващи Намибия. Живеят в северната част на страната, където е топло през зимата и доста горещо през лятото. Традиционно се прехранват с отглеждане на животни - крави, кози, овце, кокошки. Днес... цивилизацията настъпва с бързи темпове. Достъпът до образование и добрият английски дават шанс за хората от племената за работа, пари в кеш и... бавно и постепенно отдалечаване от традициите. Мъжете в селата вече трудно могат да се различат от останалите намибийци по градовете. Лично аз имах късмет да видя някои от тях в традиционно облекло и украса, но само, защото нацелих ден с важен за тях ритуал. Жените обаче, все още са запазили онзи атрактивен за нас външен вид... по-големите. Сред младите момичета има немалко, които си ходят с нормално облекло, ще видите някои на снимките. Аз съм човек, който държи на образованието и затова приветствам усилията им в тази посока, но в същото време, като пътуваща личност изпитвам носталгия от загубата на културна идентичност. Запазването или по-точно документирането й е една от идеите ми като фотораф. Племенният начин на живот бавно се претопява и изчезва, глобализацията настъпва и унифицира хора, ритуали, традиции. Ако ви е интересно, включете ги в плановете си и преживейте нещо уникално, което скоро няма да съществува. За жалост. @Tedy Можеш ли да ми кажеш къде точно се намират тези села? И дали пазиш мейл на своя гид? Имаме един цял ден за този район - нущуваме в Opuwo. Лоджата организира посещения, но ми се иска да избегна масовки... Благодаря!
Tedy Публикувано: 23 юли, 2019 Автор Публикувано: 23 юли, 2019 преди 8 часа, Rainy каза: @Tedy Можеш ли да ми кажеш къде точно се намират тези села? И дали пазиш мейл на своя гид? Имаме един цял ден за този район - нущуваме в Opuwo. Лоджата организира посещения, но ми се иска да избегна масовки... Благодаря! Нямам идея. Той ни заведе при негови роднини. Едното място беше от 10на колиби, съвсем малко. Координатите му не пазя, но мога да се разровя в пощата отпреди 2г и да потърся.
Tedy Публикувано: 28 март, 2020 Автор Публикувано: 28 март, 2020 Малко снимки правени с фотоапарата от Сосусвлей и дюната Елим по залез. 16 10
chandni Публикувано: 29 март, 2020 Публикувано: 29 март, 2020 преди 18 часа, Tedy каза: Малко снимки правени с фотоапарата от Сосусвлей и дюната Елим по залез. Точно днес със съпружеското тяло си спомняхме и говорихме за нашето пътуване до Намибия... уникална страна, със страхотна сурова красота! 5
Роми Публикувано: 29 март, 2020 Публикувано: 29 март, 2020 Организирали сме всичко за обиколка на Намибия, благодарение на Fly Traveler , за втората половина на август, а след това се самоорганизирахме за още 5 дни в Чобе и Долно Замбези. Дано не ни мине котка път, че съвсем ще ми стана зле от тази карантина. 4 1
FlyTraveler Публикувано: 29 март, 2020 Публикувано: 29 март, 2020 преди 16 минути , Роми каза: Организирали сме всичко за обиколка на Намибия, благодарение на Fly Traveler , за втората половина на август, а след това се самоорганизирахме за още 5 дни в Чобе и Долно Замбези. Дано не ни мине котка път, че съвсем ще ми стана зле от тази карантина. Дано, дано да успеем да го направим това пътешествие в Намибия... А Долно Замбези е прекрасна идея, там малко трудничко се прави сафари даже и на среден бюджет. Доста ексклузивен парк е, но пък е много красиво и без тълпи от посетители. 4
Tedy Публикувано: 29 март, 2020 Автор Публикувано: 29 март, 2020 Преди 1 час, chandni каза: Точно днес със съпружеското тяло си спомняхме и говорихме за нашето пътуване до Намибия... уникална страна, със страхотна сурова красота! Обработвам снимки и си спомням. Хиляди кадри имам от химба, а нищо не съм показвала. И се наслаждавам на почивката. Явно съм от малкото във форума, която не страда особено от липсата на пътувания. 1
Tedy Публикувано: 5 март, 2021 Автор Публикувано: 5 март, 2021 Специално за @Яничка, пейзаж от района на Сосусвлей. 13 1 4
Яничка Публикувано: 3 юли, 2022 Публикувано: 3 юли, 2022 На 22.08.2017 г. в 0:54, Tedy каза: Вече сме на брега, в град Лудериц. Малък, китен, цветен и пълен с немскоговорящи намибийци. И какво правя аз в това прекалено чисто място??? Как какво? Лазя в пясъците... любимо занимание от детска възраст. Та причината да съм тук е Призрачният град - Колманскоп, миньорски селище за добив на диаманти. Изоставен преди десетилетия, потънал в разруха и постепенно поглъщан от пустинята. Ако си представяте картинката, тогава ви е ясно защо съм тук. Дойдох с огромни очаквания и те всички се сбъднаха, с изключение на едно - не намерих диаманти. Но нямах време да страдам, защото цял ден заровена в пясъка се забавлявах да търся интересни композии, а там възможностите са неизчерпаеми. Графични линии - моята съкровена фотографска радост. Призрачният град ме постещна подобаващо - покрит с мъгла, забулил страшните си тайни. И... завладя съзнанието ми за часове... И мен призрачни и изоставени градове много ме привличат. Няма да ми се сърдиш, ако от теб открадна идеята за снимка с дълга рокля в някоя къща 🙂 Отдавна си ме зарибила! 2 1
Tedy Публикувано: 3 юли, 2022 Автор Публикувано: 3 юли, 2022 преди 3 часа, Яничка каза: И мен призрачни и изоставени градове много ме привличат. Няма да ми се сърдиш, ако от теб открадна идеята за снимка с дълга рокля в някоя къща 🙂 Отдавна си ме зарибила! Задължително се снимай с рокля! И фотограф си имаш. Добрият резултат е гарантиран. ❤️ 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега