Прескочи до съдържание

Какво ново в magelanci.com

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

Това мина ли? Че толкова грешки 500 колкото през този уикенд за няколко години общо не съм имал

отпреди малко

Не, не е минало. И може да отнеме още някоя и друга седмица, че в новата версия има да се допревеждат разни неща, а трябва и да тествам сериозно и новия сървър. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Утре по обяд предстои обновяване на софтуера и затягане на малко болтчета тук и там. Надявам се спирането да не е повече от 30 минути, ще предупредя 2 часа предварително за да не почвате да пишете дълги пътеписи и т.н. 

Местенето на новия сървър е планирано за следващия уикенд, докато си пиете бирата във Варвара. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Създадох нов подфорум зa финтех компаниите и разплащанията като цяло. Не е било цел, но се оказва, че сме най-адекватния и подробен източник за финтех компаниите в българското интернет пространство. 

https://magelanci.com/forums/forum/118-онлайн-разплащания-и-fintech/

Освен това ъпгрейда го местя тази вечер, след около час. Извинявам се, но ще ми е много по-удобно сега. 

• Харесвам 9
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 13 минути , Фичо каза:

Какво означава това зеленкото пред ника на Ванката? :rolleyes: 
image.png.dfda0ff1b146db78a490fd0ace9616c4.png

Иконка, която може да си избере всеки със златно членство.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

В страницата с "Ново съдържание" има нов панел вдясно, който отбелязва теми, които от екипа сме сметнали за интересни и заслужават внимание:

image.png

Селекцията е ръчна, като ще се постараем там като минимум да са всички теми с разкази, т.нар. дневници. Но ще има и други. 

Идеята е да дадем допълнително пространство за темите с по-солидно съдържание за сметка на разговорните, които окупират винаги списъка с последно обновени. 

• Харесвам 2
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Идните два уикенда предстои поредно обновяване на софтуерната платформа. Изгледат няма да се променя драстично, промените са по-скоро в бекенд частта, но има и 1-2 новости, които се надявам да ви харесат. Ще ги добавям лека полека тук.

Тъмна тема

Новата мания в последно време. Ако гледате форума предимно вечер или в затъмнено помещение, може да предпочитате по-тъмни цветове:

image.png

С крушката в профила горе вдясно сами ще може да превключвате между светла и тъмна тема. Като цяло е трудно нещата да се направят универсално работещи и на двете места и на този етап фокусът ни ще е основно върху светлата тема, но и в тъмната нещата работят добре 🙂

• Харесвам 10
Публикувано:

Освен това, всеки ще има и допълнителен контрол над темата, включително и различни картинки за хедъри - надявам се дружно да може да направим добра колекция от 4-5 картинки, които да си сменяте сами според предпочитанията:

image.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Блоковият изглед на форумите вече може да е с прикачена снимка. Изглежда доста по-приветливо:

image.png

Мисля това да стане изглед по подразбиране за всички, а който иска да си ползва текущия с вид на списък също ще може да си го настрои сам. 

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, Георги каза:

Блоковият изглед на форумите вече може да е с прикачена снимка. Изглежда доста по-приветливо:

image.png

Мисля това да стане изглед по подразбиране за всички, а който иска да си ползва текущия с вид на списък също ще може да си го настрои сам. 

А как ще се избере снимката, която да е характерна за подфорума? 

Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

А как ще се избере снимката, която да е характерна за подфорума? 

Аз ще я избирам, освен ако няма някой доброволец, с радост му отстъпвам тази чест. Само да няма нужда от анкети и гласуване 🙂 За избирането на снимки ще пиша след малко.

=================

В момента темите са само заглавие, което не винаги дава добра представа какво може да се открие в темата. Ако минете с мишката над заглавието се зареждат първия и последен пост, но може за доста от вас това да е допълнително и излишно движение. Сега, ако желаете ще може по подразбиране да виждате първите няколко реда от всяка тема, подобно на начина, по който излизат и темите в "Ново съдържание"

image.png

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Георги каза:

Аз ще я избирам, освен ако няма някой доброволец, с радост му отстъпвам тази чест. Само да няма нужда от анкети и гласуване 🙂 За избирането на снимки ще пиша след малко.

Ех, точно се настроих да обсъдим кой кадър е най-характерен за района, откъде да го вземем, защо имаме този или друг подфорум... 

Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Ех, точно се настроих да обсъдим кой кадър е най-характерен за района, откъде да го вземем, защо имаме този или друг подфорум... 

Ми звучиш ми като въпросния имагинерен засега доброволец :))

Та за избора на снимки, ще има интеграция с Pixabay, което е една от големите платформи за безплатни сток снимки. Тези отгоре съм ги избрал чрез нея за демото на скрийншота и ми отне буквално секунди. Всеки ще може да разкраси постовете си със снимки, като изборът им е доста лесен и удобен, макар и малко зачукан от разработчиците на платформата. 

image.png

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Георги каза:

Ми звучиш ми като въпросния имагинерен засега доброволец :))

Та за избора на снимки, ще има интеграция с Pixabay, което е една от големите платформи за безплатни сток снимки. Тези отгоре съм ги избрал чрез нея за демото на скрийншота и ми отне буквално секунди. Всеки ще може да разкраси постовете си със снимки, като изборът им е доста лесен и удобен, макар и малко зачукан от разработчиците на платформата. 

image.png

Яко, благодаря ти, а дали мога да си намеря за фототапет там някоя снимка?

Сигурно ще мога да се справя, ама като заредя едни снимки за характерното за района планинско връхче и може да издразня някой 🙂

Публикувано:

Всяка тема с повече от няколко мнения ще има и един блок с кратък обзор на темата. Не че е безкрайно полезна информацията там, но добре изглежда като малко визуална дъвка:

image.png

В момента, Lindt каза:

Яко, благодаря ти, а дали мога да си намеря за фототапет там някоя снимка?

Сигурно ще мога да се справя, ама като заредя едни снимки за характерното за района планинско връхче и може да издразня някой 🙂

Еми не ти трябва форумна интеграция за целта, отвори си https://pixabay.com/ и си търси тапети на воля. 

Когато има голяма дупка в периода на активност на дадена тема, това ще бъде отбелязвано между мненията. Дава малко контекст как върви дискусията:

image.png

• Харесвам 6
Публикувано:

Новата версия ще поддържа и нейтив мобилно приложение, но на този етап няма да го пускам, защото е доста бъгаво и най-вероятно ще откаже всички, които са мераклии да го ползват. Но да речем след година може и да е ок и да може форумът да се разглежда и от мобилно приложение на телефони, а не само през браузър. 

Това са може би малко телеграфно основните нововъведения. Има и разни други леки промени в интерфейса, но тях ще ги обсъждаме в движение. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Поддръжката за приложението за отметки ще бъде спряна в новата версия. Искам да помоля следните магеланци да си запазят отметките на друго място, например в браузера, защото почти сигурно приложението ще бъде премахнато:

@Polina, @neuromancer, @mimcho, @mililia, @Childish, @rik4o, @desislavna, @Таньо, @Rainy, @water, @chandni, @Alexander, @iliana_t, @ven62, @Иван Попов , @Carrie

Извинявам се за неудобството. Малко напред във времето ще има нова функционалност, значително по-мощна от текущото предложение, но дотогава ще има "дупка" от няколко месеца, където няма да е възможно да се запазват отметки.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
На 17.11.2020 г. в 9:50, Георги каза:

Поддръжката за приложението за отметки ще бъде спряна в новата версия. Искам да помоля следните магеланци да си запазят отметките на друго място, например в браузера, защото почти сигурно приложението ще бъде премахнато:

@Polina, @neuromancer, @mimcho, @mililia, @Childish, @rik4o, @desislavna, @Таньо, @Rainy, @water, @chandni, @Alexander, @iliana_t, @ven62, @Иван Попов , @Carrie

Извинявам се за неудобството. Малко напред във времето ще има нова функционалност, значително по-мощна от текущото предложение, но дотогава ще има "дупка" от няколко месеца, където няма да е възможно да се запазват отметки.

До кога ще са активни отметките? 

Тоест, до кога ще мога да ги ползвам свободно, за да си сваля? Благодаря! 

Публикувано:
преди 12 часа, Иван Попов каза:

До кога ще са активни отметките? 

Тоест, до кога ще мога да ги ползвам свободно, за да си сваля? Благодаря! 

Може би до събота, но има вариант да отложа ъпгрейда и за по-следващия уикенд.

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ъпгрейда ще се състои тази вечер. След 20 часа. Прекъсването ще е надявам се максимум от 1 час, след това би трябвало да има що-годе нормален достъп, макар и някои от нещата да имат нужда от позатягане на бурмички. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Георги каза:

Ъпгрейда ще се състои тази вечер. След 20 часа. Прекъсването ще е надявам се максимум от 1 час, след това би трябвало да има що-годе нормален достъп, макар и някои от нещата да имат нужда от позатягане на бурмички. 

Ъпгрейда се отменя по технически причини. Ще се състои идните дни. 

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Отложения ъпгрейд ще го направя тази вечер, след около час. 

В самото начало някои неща от некритичните ще липсват, но ще се върнат заедно с нови функционалности през идните дни. 

Публикувано:

Сайтът е обновен. Както отбелязах, някои неща липсват (най-очевидните са значките на експертите, знаменосците, разказвачите и т.н.), но и други неща ще бъдат поетапно оправяни идните дни. 

Не се притеснявайте, ако забележите нещо нередно да го пускате в темата, в която обикновено обсъждаме бъговете:

• Харесвам 2
Публикувано:

Имаме и тъмен облик на форума. Може да го достъпите чрез иконката най-горе вдясно:

image.png

Възможно е тук-там да има цветови несъответствия. Имайте предвид, че основно ще се гледа светлата тема да стои добре, тъмната ще е малко на принципа "кот-такоа". Все пак може да пишете в темата с бъговете, ако има нещо дразнещо. Ако не е тежка промяна, може и да се направи:

• Харесвам 4
  • 7 месеца по-късно ...
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.