Прескочи до съдържание

Хайде, малко да си поговорим за Перу


vesi

Препоръчани мнения

На връщане може пак да хванете влак до Олантайтамбо и после с такси/ автобус, май ще е по-бързо, по-евтино и като че ли има повече влакове до Олантайтамбо, отколкото до Куско.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

На връщане може пак да хванете влак до Олантайтамбо и после с такси/ автобус, май ще е по-бързо, по-евтино и като че ли има повече влакове до Олантайтамбо, отколкото до Куско.

Точно такъв ни е плана.

Връзка към мнение

Ооо точно така планираме - и в двете посоки от/до Оланта , едно че се спестява и прилична сума.

Оказва се и жп гарата не е в Куско , а на 20 минути с такси от града.

Аха повтаряме се , явно се засякохме.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искам да попитам за всички тези крепости:

1. Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay

2. Pisaq ruins

3. Ollaytentambo ruins

 

Всички ли си заслужават разглеждането или да спестим нещо?

Евентуално в Писак - за пазара и руините, колко време да отделим? пазарът ще се гледа в четвъртък. Идеята е до руините да се придвижим с кола.

Колко време е необходимо за градчето Ollaytentambo + крепостта?

Колко време да предвидим за разглеждане на крепостите над Куско?

 

Отделно сме придвидили и 1/2 ден за Чинчеро, солниците и терасите. Стига ли? В Чинчеро, пазарът само в неделя ли е или има и през седмицата, макар и не толкова голям?

 

И последно? След толкова много крепости около Куско в Пуно какво да изберем? Полудневен тур с лодка до плаващите острови и полудневен тур около руините в околноситте? или еднодневен тур с плаващите острови и Текиле? А самият град Пуно изисква ли някакво време?

Връзка към мнение

Саксайуаман със сигурност си заслужава, до другите 3 в Куско не съм ходил. Писак и Олантайтамбо са интересни, но май не са много различни (Олантайтамбо са по-интересни, доколкото си спомням), та според мен вижте 2-3 макс, няма смисъл да ги гледате всички, по-добре вижте и солниците и пр. вместо още руини.

В Титикака вижте плаващите острови, евентуално и Такиле, то си е много туристическо, но различно място, по-добре, отколкото още руини... В Пуно май няма смисъл да гледате нищо, от автогарата до пристанището като се разходите и това е. От градовете трябва да се видят Куско и Арекипа, ако минавате оттам, другото е по-скоро опция  :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Пазарите мен лично ме разочароваха - всички до един. Такива ще посещавате във всяка екскурзия, така че спецвнимание не им отделяйте...

Всички забележителности почти си заслужават, без една над Куско, но тя така или иначе е включена във тази със Секса и жените:), така че щете не щете, там сте.

Единствената силно непрепоръчителна от мен екскурзия е Текиле. 2,5 часа в миризлива на нафта лодка, за да видиш ....Тасос например. В Пуно и без това ще сте като пияни от надм. височина, идете до урусите, супер са и си почивайте с разходка по центъра. Самия град е супертъп.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

То ако имаше време лесно , но за съжаление е кът.

Например Наска я отрязахме от раз. На мен тия линии са ми напълно безинтересни...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Според мен всичко около Куско трябва да се види, ние си наехме едно бусче (4ма бяхме) и за един ден от Куско към Олантайтамбо обиколихме Q´enqo, Pukapukara, Tambomachay, Pisaq ruins , Moray и Moras. Относно пазара в Писак пазар като пазар, става за сувенири. За Олантайтамбо е достатъчен един ден спахме ето тук Picaflor Tambo (много приятно местенце). От Олантайтамбо има много маршрутки до Куско и са на добра цена. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Оянта е страхотно малко селце, което си заслужава и нощувката, и еднодневната разходка с обяд или вечеря на местни специалитети, например месо от алпака. За Хостела на колегата minkoff потвърждавам, че си заслужава. Макар да не спахме, минахме покрай него и го огледахме

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 години по-късно ...

Някой пробвал ли е хапчеата Altivital? Поне с търсачката не ми излезе нищо във форума.

Хвалят ги много, продавали се в Перу по аптеките.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.