Прескочи до съдържание

Сицилия - съвети, предложения, маршрути...

Duke

Препоръчани мнения

рент-а-кара с българска книжка ли се кара или е необходимо и други документи? (защото за Израел, изкарвам и допълнителни документи) 

Ното, Модика и Рагуза, мислим единият ден да посетим единият град, а другият ден да съчетаем двата града..

Също така, бих искал да Ви попитам има ли много забележителности в Катания, за посещаване? .. 

Рент-а-кар се кара с българска книжка, да. В Катаня няма много забележителности, най-хубаво е на централния площад. От там тръгва влакче за 5 евро, ще ви разкара по всички забележителности и ако нещо ви впечетли, може после да отидете да го разгледате специално. Кефа е просто да се шляете из града.

Редактирано от eloena
Връзка към коментар

Ното, Модика и Рагуза, мислим единият ден да посетим единият град, а другият ден да съчетаем двата града..

Също така, бих искал да Ви попитам има ли много забележителности в Катания, за посещаване? .. 

Цял ден за Ното е много, но можете да го съчетаете с Катания. 

Връзка към коментар

ние спахме ето тук: http://www.bebcivitas.com/ огромни стаи, до дуомо на 2 мин пеш, има паркинг. цена за гости на хотела 5 евро за 24 часа.

26.05 - 30.5-  Катания - моля, помогнете с хотел.. търсим на централно място и да не с със стари мебели...и да имаме баня в стаята :)

Редактирано от palia4i
Връзка към коментар

Аросто спаха тук: http://www.sanmaxhotel.it/new/

Всичко си беше ОК, чисто, уютно, баня и закуска ОК. И по наши, и по италиански разбирания - 3 звезди. Виа Етнеа - к`во повече му трябва на човек, Ваня... :)

Връзка към коментар

Дан, понеже и ние в този период ще сме в Малта и Сицилия, има ли начин някои неща да организираме заедно? Ние сме: 18-19 май Катания/Таормина; 20-21 - Палермо/Чефалу и Монреале; 22 - Агридженто/Скала ди Турчи, 23 - Рагуза/Модика/Ното; 24 - Сиракуза; 25-27 Малта

Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите, не знаете колко сте ми били полезни!

вече са избрани хотелите и чакаме деня да дойде :)

Vesellache, разбира се, можем да съчетаем някоя екскурзия заедно.

Можем да се видим в Палермо на 20-21..  24 - можем да разгледаме заедно Сиракуза..

от къде сте?  ако искаш ми напиши лично съобщение с емайл или с телефон и ще се чуем

Редактирано от Георги
премахнат имейл адрес
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Другата сряда пътуваме с Мистрал еър за Катания. Този път съм взела пакет от туристическа компания, включващ полет+7

нощувки в апартамент.

Това ни е четвъртото ходене на Сицилия и бавничко и методично сме обиколили повечето интересни места. Сега ще сме в Летояни, на няколко километра от Таормина. Не сме ходили в Савока - може ли някой да даде мнение? И евентуално идея за още нещо, което може да се види, не толкова известно, но на него му е харесало. С кола ще сме, няма значение къде се намира.

Връзка към коментар

За тези, които ще наемат кола на Сицилия. Вчера букнах от сайта на Голдкар, като се регистрира човек в тяхната програма за членове, дават персонален код за 10% отстъпка.

Връзка към коментар

Само да кажа за Голдкар- няма такава измислена компания! Веднъж съм взимала кола с тях и никога, никога, ама никога повече не бих!

Въх, не думай, що така? :unsure: Какво се случи?

Връзка към коментар

То вероятно беше лошо стечение на обстоятелствата, но за мен си остана като супер неприятен спомен и край. Първо, че става въпрос за Бергамо, където само техния офис е доста далеч, а не на самото летище. Това, разбира се, не беше упоменато преди резервацията. После, преди нас имаше двама човека и при двамата се стигна до такива скандали, което пък на нас ни отне един час, час и половина чакане и загуба на време, съответно промяна в плановете. Чак и полиция идва. После, точно те са фирмата с 1200-то блокирани евра, и буквално те принуждават, ако ги нямаш, да направиш застраховка на доста по-високи суми от останалите.

Дано при вас всичко е ок, аз за себе си ще ги избягвам.

Връзка към коментар

Вече букнах и платих. Ще видим, после ще кажа, дано да няма проблем. Ама ние и без това винаги си правим пълна застраховка, дано не се ядосваме с тях. Четох по разни форуми -руски, италиански и английски.- има и доволни, и недоволни. Но то е така и за Херц, и за другите. Та, изводът е, че май всичките са един дол дренки. :huh: :huh: :huh:

Връзка към коментар

Подготви се за голямо чакане на пункта в Катания. Нямам идея дали офисът на тези юнаци от "Голдкар" е в същата сграда, която се намира на около 200 метра вляво извън летището. Не бих рискувал с екзотична компания за наем на кола баш в Сицилия, но явно вече не можеш да върнеш времето назад. Дано няма проблеми...

Връзка към коментар

Подготви се за голямо чакане на пункта в Катания. Нямам идея дали офисът на тези юнаци от "Голдкар" е в същата сграда, която се намира на около 200 метра вляво извън летището. Не бих рискувал с екзотична компания за наем на кола баш в Сицилия, но явно вече не можеш да върнеш времето назад. Дано няма проблеми...

Гледам, че пунктът е до стоянката на такситата. Аз мога да откажа резервацията, според договора до един час преди наемането . Миналата година  в Катания взехме пак от една неизвестна, нямаше никакви проблеми. Само че, офисът беше извън летището, шатъл, матъл, известно неудобство. Взех ги тези, че другите ми обадиха много сериозни цени, а няма да сме сами и се съобразявам и с други работи :( Ние като сме си двамата, аз си знам. :) Юръп кар, фул кавър и нямам грижи. :) Ама, като сме повече народи... :( Ще стане ясно съвсем скоро.

Връзка към коментар

Докладвам от мястото на събитието:/излезна ми херпес от притеснение, дали Дюк няма да се окаже прав/ :(

1. Офисът на Голдкар се намира в сградата, дето са всички останали - Юръп, Мюръп, Бъджет, Мъджет и пр.

2. Още  при резервацията си направих регистрация за техния клуб, те ми пратиха един код за 10% отстъпка и го използвах. Колата за 7 дни с отстъпката излезе 157 и нещо си евро.

3. Направих он-лайн регистация, за да няма чакане на летището. То си го пише в сайта.

4. В офиса след тази регистрация, те само разпечатват всичко наготово, направихме пълна застраховка - 162Е.

5. 0 депозит след такава застаховка и всичко стана за има-няма 5 минути.

6.Перфектно, бързо и много мило обслужване.

7. Дадоха дизел Форд ц-мах на 1000 км, без да доплащаме. Иначе се доплаща за дизел по 2 е на ден.

8. С паркирането е трудно, като навсякъде в Сицилия, но хотелът си има подземен гараж за по 10е на ден, та удоволствието е пълно.

До тук добре с Голдкар, натам не знам.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Браво, радвам се, че всичко е наред!

А, относно това:

3. Направих он-лайн регистация, за да няма чакане на летището. То си го пише в сайта.

4. В офиса след тази регистрация, те само разпечатват всичко наготово, направихме пълна застраховка - 162Е.

Късмет те гони явно, щото и аз направих същото миналата година, но на гишето на Europcar момичето само се усмихна като гордо и заявих, че съм направил он-лайн регистрация и започна да си попълва документите наново. Яко са те ощавили за застраховката, но не го мисли, за добро е...

Връзка към коментар

Браво, радвам се, че всичко е наред!

А, относно това:

Късмет те гони явно, щото и аз направих същото миналата година, но на гишето на Europcar момичето само се усмихна като гордо и заявих, че съм направил он-лайн регистрация и започна да си попълва документите наново. Яко са те ощавили за застраховката, но не го мисли, за добро е...

Аааа, не го мисля, ние винаги правим такава застраховка, колкото и да е скъпа и винаги за седмица е над 100е. Ама ще взема вече да си записвам - по-скоро тук ще казвам колко е, че да се знае. При тях, обаче, има друго, дето не ни се беше случвало. Пълно за пълно, но блокират пари за един резервоар, като върнеш колата, ти ги отблокират - всъщност, това блокираха - 100 и няколко евро. Но това си го пише в техните Общи условия и го знаех, не беше изненада. Че аз изчитам всичко подробно, преди да реша какво да правя.

А по повод он-лайн регистрацията - че за какво я правиш - нали, за да не чакаш да срича и да пише един час? Тука девойката така се зарадва, че няма да пише, еле пък, като видя къде отиваме - майка и живеела там :) .Направо си излязохме родА ;)

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Не сме ходили в Савока - може ли някой да даде мнение? И евентуално идея за още нещо, което може да се види, не толкова известно, но на него му е харесало. С кола ще сме, няма значение къде се намира.

със закъснение, дано го прочетеш :), аз бях в савока през октомври, китно, малко, автентично, абе...прекрасно, кафенето от "кръстника"...също рандацо, бронте, калтаджироне ти препоръчвам горещо. приятно изкарване!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

със закъснение, дано го прочетеш :), аз бях в савока през октомври, китно, малко, автентично, абе...прекрасно, кафенето от "кръстника"...също рандацо, бронте, калтаджироне ти препоръчвам горещо. приятно изкарване!

Аааа, благодаря ти, в събота сме там. Че утре ще водим нашите приятели в Ното, Модика, Испика и Шикли.

Днес ходихме в Таормина и Бела Изола.

А тука - просто е прекрасно. Това Летояни е малко, автентично сицилиано градче. Никой не говори английски, с моя куц италиански се разбираме прекрасно. Тук времето е спряло нейде по времето на Кръстникът...

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А тука - просто е прекрасно. Това Летояни е малко, автентично сицилиано градче. Никой не говори английски, с моя куц италиански се разбираме прекрасно. Тук времето е спряло нейде по времето на Кръстникът...

Е това вече трябва да е автентичната Сицилия. Останалота е само за туристи. Ако се забиете из вътрешността на острова, из малките селца, със сигурност ще останете доволни. 

Връзка към коментар

Е това вече трябва да е автентичната Сицилия. Останалота е само за туристи. Ако се забиете из вътрешността на острова, из малките селца, със сигурност ще останете доволни. 

Mил. не знам дали разбра, ама ние сме за 4-ти път тук и сме обиколили много места, местенца и местенценца :) Как доволни, ние сме препрепре - доволни от тази мургава красавица, дето вика Прасчо.Но за пръв път не сме на хотел, а в апартаменти. В едно селце.  Огромни тераси, а уличката е тясна, гледаме си в прозорците с комшиите. А местните си бъбрят денонощно през прозорците. Всяка сутрин идва едно малко камионче, дето продава прясна риба и всякакви морски неща. Вчера сутринта, 3 къде 80-годишни дами се пазариха около 45 минути за няколко хамсийки. ;) Голям купон ;) После идва един с каручка и зеленчуци.

Днеска ходихме в Ното и Сиракуза. Лелееее, какви филета от риба-миба-тоно купихме от пазарЯ в Сиракуза, по 25 см в диаметър и   кралски скариди по една педя. Пак там, в долния край на пазара има едно място - хем е ресторант, хем е магазин, правят невероятна капоната, това ще ни е гарнитурата. :mellow: Скаридите - сварени, обелени и задушени с бяло вино и зехтин. Тоното съм го леко посолила и намазала със зехтин, след малко ще поцвърчи в тиганЯ, в камерата има няколко бутилки розе от сира и ще почваме банкетЯ. Дано мъжовете  не са много гладни,  да потраят, че да снимам и да покажа.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

АлександраКо, знам че си чест гост на Сицилия. :)  Завиждам ти за това и не само благородно. ;)  

Аз написах за истинската Сицилия, защото повечето все обикаляме по крайбрежието и търсим забележителностите. Наскоро ми разказваха разни истории от Италия и по повод на Сицилия разбрах за някакво селце във вътрешността, където на жените е забранено да носят цветни дрехи, след като се омъжат. Всички омъжени жени са принудени да носят черно облакло, за да не бъдат заглеждани от мъжката част, пък и да показват, че вече не са свободни. В цветни дрехи са само неомъжените девойки. Не знам защо, но от както чух този разказ все ми се ще да се върна в Сицилия и да намеря това градче. Предполагам, че там животът ще е спрял напълно и ще е много по-различно от всичко останало. По някакъв начин гореописаното ми напомня за сцената от "Кръсникът", когато главният герой Майкъл ухажваше бъдещата си жена и докато двамата се разхождаха, ги следваха куп жени, които да наблюдават "влюбените". Ех, размечтах се и за там......май, пак ще препрочета "Сицилианецът" на Марио Пузо.

Връзка към коментар

Днес ходихме в Градчето на аутлетите. Ето, това:

http://www.siciliaoutletvillage.it/ru/

Намира се преди Енна, на магистралата за Палермо. От Таормина е на стотина км.

Страхотни магазини, на всички известни световни марки, много добри цени. Чудесно подредено, с места за хапване, пийване, почивка. На шопинг - маниаците горещо препоръчвам. Има всичко за всеки. :) Ние сме с кола, така е най-удобно, но гледам, че има шатъл от разни места и може да се отиде и не с кола. В този линк има как да се стигне до там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пропуснах да кажа: Който ще ходи в Сицилия Аутлет Вилидж, като стигне там, първо да се отбие на Информация. Там дават схема на градчето, магазините са с номера и лесно се намира каквото те интересува. Освен това, дават и еднодневна карта за намаление в определени магазини - още 10%, например, ние я ползвахме в Адидас , Тимбърленд и Асикс.

За любителите на Дезигуал, / на мен ми е любима марка/ в аутлета върви и картата Амика, та се получават много приятни цени. :) Имаше много богат избор на детски момичешки дрешки. :)

Има и страхотен магазин на Ронкато с куфари и чанти, също на много добри цени. Аз за пръв път срещам такива, все ми се видят скъпи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.