Прескочи до съдържание

Сицилия - съвети, предложения, маршрути...

Duke

Препоръчани мнения

Края на септември ще летим с приятелки до Катания, ще останем 4-5 нощувки и се чудим къде да спим- Катаня, Таормина или Сиракуза. 
Целта на пътуването е по скоро парти туризъм  😂 е ще постеим и някоя друга забележителност.

Но дали някой може да даде съвет кой от трите града е по- подходящ за нощувка?

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , Velyana каза:

Края на септември ще летим с приятелки до Катания, ще останем 4-5 нощувки и се чудим къде да спим- Катаня, Таормина или Сиракуза. 
Целта на пътуването е по скоро парти туризъм  😂 е ще постеим и някоя друга забележителност.

Но дали някой може да даде съвет кой от трите града е по- подходящ за нощувка?

В Катаня ще бъде по-спокойно и градско, а в Таормина и Сиракуза по-куроротно и шумно. Зависи какво търсите, италианските гларуси са навсякъде, така че по този критерий е все едно къде ще отседнете... 😛

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Duke каза:

В Катаня ще бъде по-спокойно и градско, а в Таормина и Сиракуза по-куроротно и шумно. Зависи какво търсите, италианските гларуси са навсякъде, така че по този критерий е все едно къде ще отседнете... 😛

Гларуси не търсим 😂😂 но искаме да ни е по-шумно и курортно 😂така , че ще гледаме Таормина и Сиракуза👌

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , Velyana каза:

Гларуси не търсим 😂😂 но искаме да ни е по-шумно и курортно 😂така , че ще гледаме Таормина и Сиракуза👌

Kатания се смята за най-оживения и забавен град в цяла Сицилия,който твърди обратното явно не е бил там или е минал най-много по някой площад  по време,когато никой няма ;

животът почва късно ,когато уморените туристи вече спят и ако не си забелязал как и къде се забавлява народа ,то цялото пътуване е било безмислено -паметници има навсякъде,но темперамент и стил на живот като на този остров другаде няма

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Подкрепям последното мнение.В Катания се шокирах от купона и оживлението ,на които попаднах една вечер на площад Белини.Толкова живо,весело... Градът е истински и  чудесен

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте! Другата седмица ще ходим в Сицилия, като базата ни за настаняване ще е Рагуза. Искаме да посетим градчета в района, но ще ползваме обществен транспорт. Знам, че се препоръчват повече автобусите, но за някои отсечки ни е по-удобно разписанието на трениталия. На сайта изписва, че превозът се извършва със заместващи автобуси. Някой може ли да се включи с информация дали заместващите автобуси са редовни и надеждни (особено, когато става въпрос за последен за деня), както и откъде се хващат в Рагуза, Модика, Шикли и Испика - от жп гарата или от друго място? Видях на сайта на AST, че има и доста автобуси с номера, които обхващат различни градчета, но изобщо не можах да се ориентирам - някой ползвал ли ги е? А Испика заслужава ли си усилието? Също плажът на Марина ди Рагуза заслужава ли си?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз с въпрос за Сицилия. Взимам лекарства, поради които не трябва да стоя много на слънце. Къде около Сиракуза може да отидем на плаж, на който да има заведения, за да използваме сянката? Ще сме с кола под наем и само за уикенда. Бихте ли ми препоръчали места с повече сянка в района, до които да се стига с кола?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
Здравейте,
Ние ще пътуваме за Катания  през месец септември и ще  бъдем там два дни.
Единият ден ще разгледаме Катания, на следващия ден искаме да съчетаем да отидем до Етна, Таормина и Савока.
Моят въпрос е възможно ли е в един ден да се посетят трите места с обществен транспорт  или има организирани  екскурзии ?
Къде можем да се запишем за такава екскурзия, или има удобен обществен транспорт от Катания.
Благодаря на всички предварително!

Връзка към коментар
преди 3 часа, chelsea каза:
Здравейте,
Ние ще пътуваме за Катания  през месец септември и ще  бъдем там два дни.
Единият ден ще разгледаме Катания, на следващия ден искаме да съчетаем да отидем до Етна, Таормина и Савока.
Моят въпрос е възможно ли е в един ден да се посетят трите места с обществен транспорт  или има организирани  екскурзии ?
Къде можем да се запишем за такава екскурзия, или има удобен обществен транспорт от Катания.
Благодаря на всички предварително!

Activities, Guided Tours and Day Trips in Catania - Civitatis.com

обществен транспорт в Италия няма,или ако има ,не функционира добре,особено на юг - нама друго обяснение за огромния брой автомобили и мотори.Наемете си кола или се запишете на екскурзия,поне знаят какво да ви покажат -да се шляеш безцелно по улиците или по спирките едва ли е незабравимо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

НЕ, НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се съчетаят в един ден тези три забелжителности. Само за Таормина е нужен един ден за да се огледа спокойно заедно с амфитеатъра.  Организирани турове до Етна има, до Таормина се стига и с влак и с автобус. От Таормина до Савока първо с влак до Santa Тeresa di Riva, и от там с такси до Савока. Аз лично не виждам нищо съществено да се губи време в изкачването на вулкан, за това бих разгледал Таормина и Савока за един ден, но пак повтарям, със забързан ход .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, мили хора!

Ще пътуваме 2ма плюс тийнка до Сицилия 29 сптември - 2 октомври вечерта. 

Иска ми се да рзгледаме на спокойствие Катания, като там ще бъдат и трите нощувки и да отскочим за по 1 ден до Таормина и 1ден до Сиракуза.

Някой може ли да помогне с инфо с какво да се придвижим и откъде да хванем автобус/да купим билети?

До Етна само със туристически агенции ли се ходи и евентуално някоя да препоръчате 🙂

И нещо друго като съвет ако се сетите, ще бъда много благодарна ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , natalito78 каза:

Здравейте, мили хора!

Ще пътуваме 2ма плюс тийнка до Сицилия 29 сптември - 2 октомври вечерта. 

Иска ми се да рзгледаме на спокойствие Катания, като там ще бъдат и трите нощувки и да отскочим за по 1 ден до Таормина и 1ден до Сиракуза.

Някой може ли да помогне с инфо с какво да се придвижим и откъде да хванем автобус/да купим билети?

До Етна само със туристически агенции ли се ходи и евентуално някоя да препоръчате 🙂

И нещо друго като съвет ако се сетите, ще бъда много благодарна ...

И до двете дестинации имате възможност и за Автобус (https://www.itabus.it/en/home - Сиракуза , www.interbus.it - Таормина) и за влак. Зависи, кое ви е по-комфортно, времетраенето е сходно и при двете опции.  За дните,  които ще прекарате мисля, че са съвсем достатъчни  тези места , още повече, че  ще го правите на спокойствие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, другата седмица ни предстои пътуване до Сицилия, като имаме 5 пълни дни /кацаме на 1 сутринта и излитаме на 5ти вечерта/. Мисля да разделя нощувките на 2 части, като първо мисля да е от Ното надолу, да минем през Сиракуза и Ното по път /не зная за един ден дали няма да е много/, Втория ден да направим плаж и да разгледаме Марцамеми, третият да се върнем през Рагуза и да се отправим за нощувки в района на Таормина /не в самия град/, ако можем в този ден да се качим и до Савока ще е супер, ако не- ще си разгледаме нощна Таормина например. За четвъртият ден предвиждам евентуално да се качим до Етна, където ми е най-голямата чуденка /ще съм сама с три деца вероятно, тъй като съпружеството се опъва за идването, аз билет съм му купила .. ама  .. мъже/. И тук ми идва питането най-вече- тъй като предвиждам да взема кола под наем, възможно ли е качването до лифта със собствен автомобил или трябва да сме с някакъв организиран транспорт? Не ми се губи цял ден за Етна, като си зная децата 🙂 надали ще се качим на джипове към върха, ама ми се искаше поне един кратер да видим за разнообразие. Изобщо след последното изригване- достъпна ли е Етна?  Ако имаме вариант да отделим само половин ден, после ще се качим до Савока, а последният ден си го предвиждам за цял ден Таормина и късният следобед връщане към летището. 
Ще се радвам за съвети и насоки, а ако сте пребивавали в някоя селска вила с басейнче в посочените райони и може да споделите ще е супер.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да отидете до тук с колата:

На горе вече с лифта, но зависи какво е времето. Може да има облаци и да няма много гледка.

Все пак е активен вулкан и са камънаци главно. Ако не се качите чак до самият кратер (не знам доколко е възможно с децата), да се ходи нагоре няма много смисъл.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, купих едни билети до Катания за периода около Нова година.Има достатъчно инфо в темата къде какво може да се посети в Сицилия,но... Има ли някой с личен опит в празнуването на НГ в Сицилия 🙂 ? Интересувам се къде в Сицилия   става хубаво парти на открито-музика,танци,вино, храна и т.н.. Засега съм се насочил към Катания-доколкото четох всяка година правят DJ сет на Piazza Duomo.Дали има градчета  с интересни традиции или фестивали по време/около новогодишната нощ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях в Катания на 31.12 миналата година. Тръгнах към партито на площад Дуомо ,но... такава лудница не бях виждала никъде до този момент. А прекарвам Нова година в последните 6 години на различни места в Европа.

Заградиха площада от всички страни, правеха  проверки на дамски чанти,торбички. Отваряха и хвърляха капачките дори на безалкохолните,които хората си носеха. След полунощ,понеже на площада беше претъпкано, пускаха на порции ,като си тръгнат някои. Хора се тълпяха зад загражденията и чакаха часове.  Добре,че околните заведения работеха и имаше места,та не останах напълно разочарована!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Кацаме в Катания на 30.11.2024 в 09:15 и излитаме обратно на 01.12.2024 в 15:15. 
Какво бихте ни препоръчали да видим за това кратко време?

Препоръчвате ли да наемем кола под наем и ако да - коя агенция препоръчвате?

Благодарим предварително! 😊

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Кацаме в Катания на 30.11.2024 в 09:15 и излитаме обратно на 01.12.2024 в 15:15. 

Сиракуза, достъпна и с влак, и с автобус.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, mbuch каза:

Много благодаря за полезната информация! Аз обичам да е лудница, но това не ми прозвуча много добре,  ...а пък ще сме  и с разни  тинейджъри  🙂 

Може би в Сиракуза да е една идея по- спокойно ,не знам. Бях на 30.12 там и видях,че също подготвят сцена за новогодишен концерт. Иначе на 1 януари в Катания беше хубаво,някак много празнично. Пак си имаше много хора-и в църквите и в заведенията,цели фамилии. Времето беше слънчево и топло. Била съм и друг път там през декември и дори съм се разхождала по къс ръкав през деня. Дано имате късмет.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Ако не сте били в Катания, останете си там за денонощието😄

Площадът до Teatro Massimo Bellini е любимото ми място там.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ние в момента сме в Сицилия- аз съм в лек културен шок от Катания- не знам дали ние не попаднахме на правилните места - архитектурата е невероятна, но на всякъде е супер мръсно и мирише на тоалетна 😂 един ден ми беше  достатъчен. Таормина, Сиракуза ни хареса и бих повторила, но Катания не 😂

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 13 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Ние ще пътуваме заедно😆 гледах, че има бус от летището до Сиракуза, за час се стига. И много се чудим - там ли да прекараме деня, или лежерно и мързеливо да се мотаем в Катания.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние пък сме от феновете на Катания и пак ще се метнем за 2 дни. Чудя се обаче за неделя ден -мисля до Сиракуза и обратно, в Ортиджа било имало някакъв фермерски базар баш и само в неделя. Някой с опит или свежа идея за дневен лъч в друга посока? Че по спомен принципно е малко мъртвилка в неделята и повечето заведения не работят даже. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.