Прескочи до съдържание

Южна Америка - бързи въпроси

Георги

Препоръчани мнения

Подходящо в какъв смисъл? Температури? Валежи? Туристи се води, че има повече през май да, ако това се има предвид. 

Иначе не виждам никакъв проблем да се посети май месец Меделин. Аз бях точно май месец миналата година. Не разбирам в случая какъв проблем би могло да има, не знам на каква база някой е направил тази чек листа, аз лично не бих се съобразявал с такива листи, ако нямам критериите, с които са направени най-малкото. 

По принцип се съобразявам от гледна точка на температура и валежи дали дадено място ме устройва за съответния период. В случая обаче точно Меделин не случайно се нарича градът на вечната пролет, така че аз на ваше място @luba_rizova не бих отлагал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , settler каза:

Подходящо в какъв смисъл? Температури? Валежи? Туристи се води, че има повече през май да, ако това се има предвид. 

Иначе не виждам никакъв проблем да се посети май месец Меделин. Аз бях точно май месец миналата година. Не разбирам в случая какъв проблем би могло да има, не знам на каква база някой е направил тази чек листа, аз лично не бих се съобразявал с такива листи, ако нямам критериите, с които са направени най-малкото. 

По принцип се съобразявам от гледна точка на температура и валежи дали дадено място ме устройва за съответния период. В случая обаче точно Меделин не случайно се нарича градът на вечната пролет, така че аз на ваше място @luba_rizova не бих отлагал.

E, дъждовен сезон е тогава и съответно не спомага за приятни преходи. А това, доколкото знам, е основен критерий. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

E, дъждовен сезон е тогава и това не спомага за приятни преходи, a това, доколкото знам, е основен критерий. 

Да, има резон да се потърси по-сух период. Обаче разгарът на дъждовния период се води през октомври и ноември. 

И все пак въобще не ми е направило впечатление да вали особено в рамките на цял един май месец, може да е било и късмет. В случаите когато въобще се е случвало да вали се получаваше супер, беше за супер кратко и освежаваше леките горещини. Има схващане, че едва ли не вали цял ден. Все пак не бих се поколебал да пътувам отново май, ако пак ми се отдаде възможност, но всеки сам си преценява.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , settler каза:

Да, има резон да се потърси по-сух период. Обаче разгарът на дъждовния период се води през октомври и ноември. 

И все пак въобще не ми е направило впечатление да вали особено в рамките на цял един май месец, може да е било и късмет. В случаите когато въобще се е случвало да вали се получаваше супер, беше за супер кратко и освежаваше леките горещини. Има схващане, че едва ли не вали цял ден. Все пак не бих се поколебал да пътувам отново май, ако пак ми се отдаде възможност, но всеки сам си преценява.

Струва ми се обаче, че ти прекарваш доста време на място и все някъде ще хванеш дъждовен период. А повечето хора пътуват веднъж, два до три пъти към други континенти годишно и се стараят да е в оптимален период. Е, може и с цената на билета да забравят всички задръжки де.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте! Опитвам се да заплатя билети от сайта на Avianca от Богота до Меделин, но плащането ми не минава. Пробвах с кредитна карта, с дебитна карта и с Revolut, но всеки път, след като въведа 3D кода, мисли известно време и излиза съобщение, че плащането не е успешно. 

Някой има ли подобен проблем и може ли да сподели как го е преодолял?

Връзка към коментар
преди 6 часа, tedistan каза:

Здравейте! Опитвам се да заплатя билети от сайта на Avianca от Богота до Меделин, но плащането ми не минава. Пробвах с кредитна карта, с дебитна карта и с Revolut, но всеки път, след като въведа 3D кода, мисли известно време и излиза съобщение, че плащането не е успешно. 

преди 6 часа, tedistan каза:

да сподели как го е преодолял?

ПРеодоляването е с LATAM. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз имах този проблем, Богота - -Армения, накрая купих през посредник, не си виждах багажа в резервацията  няколко дни след това, исобщо изнервяща история. Част от групата купиха билета чрез бг агенция като цената беше двойна. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 18.01.2024 г. в 23:29, tedistan каза:

Преди няколко дни купих доста билети от Богота и включително до Меделин. Не съм имал никакви проблеми. 

Купих ги директно от сайта на Авианка ( без посредник ) и използвах Револют.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 18.01.2024 г. в 23:29, tedistan каза:

Пробвайте с vpn, който не е от  България.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В момента как е най-изгодно да се плаща за хотел в Аржентина - с кеш в песо, с карта в долари или с карта в песо?

Ако се плаща кеш, начисляват ли и допълнително VAT?

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, трябва да пътуваме до Венецуела по работа, плана беше да летим до Маями за няколко дни и след това до Каракас. Но разбрах, че от САЩ полетите до Венецуела са забранени. Сега ме притеснява дали ако посетим Венецуела, след това бихме ли имали проблеми при влизане в САЩ (подобно както е ако си бил в Иран)? 

Връзка към коментар

Няма да имате проблеми - полетите са забранени заради икономическото ембарго ( подобно на Куба ) . Американци легално посещават Венецуела  ( с туристически визи ) , но летят от Мексико , Колумбия или ДР .

Връзка към коментар
На 10.02.2024 г. в 1:43, zhivko7 каза:

В момента как е най-изгодно да се плаща за хотел в Аржентина - с кеш в песо, с карта в долари или с карта в песо?

Ако се плаща кеш, начисляват ли и допълнително VAT?

Най-изгодно е с  Мастъркард карта в песос  👍

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Скоро бях питала дали някой е пътувал с Flixbus от Сан Антонио до Сантяго де Чили.та инфо по въпроса.Широки и комфортни автобуси.Директно до Термонал Сан Бория -1.40 минути и цена пт 3 до 5 долара 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
преди 12 минути , liliya каза:

И друго да питам, януари, февруари или март е по- добре?

И трите месеца са добри, в в сухия сезон. Февруари/март има и голям карнавал в Баранкиля.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Карнавал в някакви размери има навсякъде в Южна Америка, но трябва да се внимава с датите. За 2025 - 28.02-05.03.

За Панама, зависи какво ви е интересно, в Панама само разни острови като Сан Блас ме привличат, но може да има подобни неща и в Колумбия. Не мисля, че има някаква забележима разлика между двете държави по принцип. Зависи и билетите на какви цени са, може да са доста скъпи международните билети дори на къси разстояния.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , neuromancer каза:

Карнавал в някакви размери има навсякъде в Южна Америка, но трябва да се внимава с датите. За 2025 - 28.02-05.03.

За Панама, зависи какво ви е интересно, в Панама само разни острови като Сан Блас ме привличат, но може да има подобни неща и в Колумбия. Не мисля, че има някаква забележима разлика между двете държави по принцип. Зависи и билетите на какви цени са, може да са доста скъпи международните билети дори на къси разстояния.

Да разбирам, че 28.02-05.03 .2025  е карнавала или тогава да се избягва?

Връзка към коментар

Тогава е карнавала. Дали ще го избягвате или целите точно него е въпрос на вкус 🙂

Това са 4-5-9 почивни дни и всички пътуват, та билети предварително.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като живяла в Колумбия, бих препоръчала на тези, които искат да посетят карнавала в Баранкийя, да не губят време и да си запазват билети и нощувки отсега. Датите за 2025 са 1.03. - 04.03.2025. Но като цяло, този карнавал е много бледо подобие на този в Рио и не знам доколко си заслужава цялата логистика и по-голям бюджет. Лично за мен - не. Иначе без карнавала и две седмици не стигат за Колумбия. С карнавала, хептен. Въпрос на лично възприятие и желание е какво да се включи в такава програма.

Цената в тази промоция е много добра, а Колумбия заслужава да бъде посетена.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

преди 1 час, logist13 каза:

Февруари/март има и голям карнавал в Баранкиля.

Освен процесията на Карнавала по основната улица, и че покрай нея има и други затворени улици, и изнесени музикални системи пред всяко заведение и на почти всеки по-голям кръстопът в един квартал, нощувките са с космичски цени ( х3-5-10 на нормалните). Иначе самият Карнавал е много бледо копие на този в Рио и Салвадор да Баия в Бразилия.
Мисля, че празникът на цветята в Medellin (Feria de las Flores de Medellin) е по-живописен и приятен фестивал, но нека @DaBo да сподели, ако е била и на него. На мен ми беше в плановете миналата промоция на Търкиш, но тогава за Колумбия изобщо нямаше промо цени. На този в Barranquilla съм бил, и затова ви описах какво може да се очаква. Иначе самият град е много приятен, както всичко в Колумбия за мен, и си заслужава всяко място там да бъде посетено, дори и без да има някаква световна забележителност само заради самото място самò по себе си. Аз лично бих се върнал отново и отново в Колумбия.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Не съм била на този фестивал. Колумбия е един от най-големите износители на цветя в света и предполагам, че ще е много пищно и зрелищно. Но пак важи същото за цените - космически.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, DaBo каза:

Като живяла в Колумбия, бих препоръчала на тези, които искат да посетят карнавала в Баранкийя, да не губят време и да си запазват билети и нощувки отсега. Датите за 2025 са 1.03. - 04.03.2025. Но като цяло, този карнавал е много бледо подобие на този в Рио и не знам доколко си заслужава цялата логистика и по-голям бюджет. Лично за мен - не. Иначе без карнавала и две седмици не стигат за Колумбия. С карнавала, хептен. Въпрос на лично възприятие и желание е какво да се включи в такава програма.

Цената в тази промоция е много добра, а Колумбия заслужава да бъде посетена.

Ще се радвам, ако помогнеш с програмата, когато я захвана. Благодаря!

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 19.01.2023 г. в 22:49, rumiana georgiew каза:

Здравейте. Дайте ми идея как най-лесно да стигна от El Calafate до Calama или Uyuini. В  оставащи 8 дни след Патагония искам да се придвижа на север и да обиколя Атакама и Уюни и се върна до Сантяго. Просто не виждам никакъв вариант. Гледах полет и през Салта , но всичко струва много време, което го няма ...

Взех лека-полека да стъкмявам програма за натам и аз и се сблъсквам със същия проблем.

След едночасово търсене, стигнах до самолетен вариант El Calafate - Bariloche, около 130 лв, оттам с някакъв транспорт през границата с Чили, малко набелязани забележителности разглеждаме и след около общо 400 км  (от Барилоче) има летище - Еl Тepual, а оттам има полет до Атакама с прикачване в Сантяго за 180 лв.

Знам, че Вашият трип е приключил вече, но някой минавал ли е през района от Барилоче до Ел Тепуал и възможно ли е този вариант?

Връзка към коментар

Здравейте,

от вчера радиото при мен е настроено на вълна Колумбия и съвсем малко Каракас, където кацаме.

Въпросите са относно Каракас. Разбрах, че няма много интересни неща, но ще имаме 1 ден там.

Осъзнавам опасността, но не ми се седи на летището и ще приема предизвикателството.

Някой наемал ли си е гид за вземане от летището и тур в града? Това ли е най-добрият вариант за минимизиране на риска?

Има ли къде да се остави багаж на летището в Каракас?

Какви са основните недостатъци за Колумбия през август, че не се препоръчва през този период?

Някой ходил ли е на фестивала на цветята в Меделин? Поскъпват ли нощувките доста по време на провеждането му?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.