Прескочи до съдържание

Южна Америка - бързи въпроси

Георги

Препоръчани мнения

• 3 месеца по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте,1 бърз въпрос може ли?За Аржентина долари ли да купувам оттук,защото курса на песото е меко казано дървен?А за Уругвай?

Хотелите ми са гарантирани с карта и там мисля да си ги платя пак с карта.

Връзка към коментар
преди 46 минути , Olianata каза:

Здравейте,1 бърз въпрос може ли?За Аржентина долари ли да купувам оттук,защото курса на песото е меко казано дървен?А за Уругвай?

Хотелите са ти гарантирани, ама все пак е добре да им драснеш по един мейл дали приемат карти. В Аржентина е голяма рядкост в хотелите да има ПОС терминал, освен ако не става дума за 5-звездни хотели.

Два пъти съм ходил в Аржентина и двата пъти пътувах с USD и сменях там. Много по-изгодно беше.

Връзка към коментар
преди 1 час, Olianata каза:

И на двете места с долари, като за Аржентина е задължително. В Уругвай  с карта може навсякъде. Ползвате и отстъпка от ДДС, защото плащате с чужда карта.Сменяте в брой. Запознайте се с валутите много добре. Да не ви пробутат излязло от емисия песо. Ако Ви се рискува сменяйте на черно-най-добре. Всеки върти валутна обмяна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Благодаря за съветите,смених 1 път на Игуасу в 5звезден хотел,после в Буенос Айрес ми приеха картата,но се опитаха да ми вземат ДДС.Добре,че разбирам елементарен испански😀,та успях да си взема разликата в цената.Движихме се с Убер,но имаше малко проблем в намирането на хотела ни.Иначе улучихме предизборни стачки и лошо време.

Много съм доволна от храната и най-вече от винцето😀!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

2 бързи въпроса за вас пътешественици

1. Колко време горе долу отнема градския автобус от летището в Quito до стария град? Четох 40/50 мин, но гугъл мапс казва 2 часа ....

2. Ще пътувам с LATAM вътрешен полет, колко са стриктни с ръчния багаж. Раницата, която имам съм пътувала с нея като ръчен с Бритиш и Еърфранс и никога не съм имала проблем, но се чудя за тях?

Мерси 🙂

Връзка към коментар
преди 11 часа, Cvetiv каза:

2 бързи въпроса за вас пътешественици

1. Колко време горе долу отнема градския автобус от летището в Quito до стария град? Четох 40/50 мин, но гугъл мапс казва 2 часа ....

2. Ще пътувам с LATAM вътрешен полет, колко са стриктни с ръчния багаж. Раницата, която имам съм пътувала с нея като ръчен с Бритиш и Еърфранс и никога не съм имала проблем, но се чудя за тях?

Мерси 🙂

От летището до колониално Quito с градският транспорт ще ти отнеме около 2 часа с такси може би около 1.15, а и много зависи по кое време на деня ще се предвижваш, но няма да е по малко.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Офертата е чудесна. Аз пътувах август от Сантяго Чили и ми излезе 340 евро с обратния полет. Редовни полети има само от Сантяго и от Папеете - Таити.

Случих много лошо време, но всяко зло за добро - отмениха в неделя обратия полет и ни върнаха понеделник сутрин. На летището се плаща 80$ туристическа такса, но не я събираха, защото имаше и затворени мeста -  кратерът Orongo, Ahu Tongariki

Малко снимки https://photos.app.goo.gl/RiWzPjCYdAEqgHyn7

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Колко дни са необходими за чилийска Патагония  в идеалният случай и колко дни биха били минимума за подобен план :

Сутрешен полет Сантяго - Балмаседа с фокус Перито Морено, после придвижване до Фиц Рой, след това Торес дел Пайне, финиширане в Пунта Аренас и обратен вечерен полет към Сантяго.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Все още обмисляме за дългите трекове, но се колебая между 9 пълни дни до 13 пълни дни, тоест ако се спрем на минимума от 9 дни, ще са достатъчни . Офертата от 250$ за директен полет с Дриймлайнера JFK - SCL трудно се отминава (месец ноември) , благодаря много.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Така е, тия дни се изспипва рогът на изобилието във всички посоки на света. Ако човек е склонен малко да рискува затваряйки определена сума предложенията са наистина страхотни. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanislavpp каза:

Все още обмисляме за дългите трекове, но се колебая между 9 пълни дни до 13 пълни дни, тоест ако се спрем на минимума от 9 дни, ще са достатъчни . Офертата от 250$ за директен полет с Дриймлайнера JFK - SCL трудно се отминава (месец ноември) , благодаря много.

Това с коя АК е и директно от сайта или някъде другаде  ? Благодаря !

Връзка към коментар
преди 32 минути , infectedmushroom каза:

Това с коя АК е и директно от сайта или някъде другаде  ? Благодаря !

Директно на сайта на ЛАТАМ е 269$,   ~ 250$ е по “онези“ сайтове ( Ваяма, Готогейт...)

Със стопове през Сао Паоло и Лима , 230-240$

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , stanislavpp каза:

Директно на сайта на ЛАТАМ е 269$,   ~ 250$ е по “онези“ сайтове ( Ваяма, Готогейт...)

Със стопове през Сао Паоло и Лима , 230-240$

Мерси много! Аз ще съм в Бостън през Ноември за 5 дена по работа, така че ще ми е лесно да се завлека до Ню Йорк, погледнах сега в сайта на Латам ми излиза 313 долара, почвам да планирам сега да измисля нещо  😀

Връзка към коментар

Цената се е повишила до 318$, аз все чакам отговор от приятел - гледам за 09.11 - 19.11.

Бостън - Ню Йорк има много варианти , най-бюджетен е Мегабъс (1$+2,5$ такса обслужване , често срещана онлайн цена в посока).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@stanislavpp, малко късно се включвам но имай предвид, че пълното слънчево затъмнение е в началото на декември и ще се напасне чудесно с плановете ти. Не знам дали билетите ще позволят гъвкава смяна, ако решиш да промениш плановете. 

И аз се ослушвам за тогава и то точно с такава цел - затъмнение + Патагония и от двете държави. 

Връзка към коментар

@Георги За съжаление , човека с който ще ходя, не може през декември. Билети позволяват смяна, мисля че в момента (почти) всички а/к позволяват безплатна смяна на дати за закупени билети в краят на март и началото на април , доплаща се само fare difference, ако има такъв. Въпросната цена все още е актуална, включая и средата на декември.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.