Прескочи до съдържание

Индия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Индия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли метро в Делхи?

- Какво е работното време за посещения на Тадж Махал?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Делхи?

- Каква класа да купуваме при пътуване с влак в Индия?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 11 минути , juriwaro каза:

В Шимла и Реконг Пео (Химачал) полицаите са ми правели забележка че пуша на улицата, но забраната там си беше обозначена навсякъде с червени табели. Не се е стигало до глоба - нещо от сорта на 200-300 рупии.

Същото и край летището на Тривандрум..

Връзка към коментар
Преди 1 час, juriwaro каза:

В Шимла и Реконг Пео (Химачал) полицаите са ми правели забележка че пуша на улицата, но забраната там си беше обозначена навсякъде с червени табели. Не се е стигало до глоба - нещо от сорта на 200-300 рупии.

Потвърждаваме и ние за Шимла, както и в Манали. Навсякъде из града имаше табели, че пушенето е забранено и не сме видели никой да пуши.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 3.09.2019 г. в 11:11, VladoM каза:

- Имате ли контакт на изпробвана агенция за наем за кола с шофьор? 

Аз съм наемала кола с шофьор от Services International - https://www.india-travelpackages.com/contact

Колата беше много чиста, шофьорът говореше добър английски и за 3 дни претърпяхме само 1 ПТП и то леко 🙂

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, претичвам набързо с едно въпросче:

Air India от кой Терминал извършват вътрешните си полети? 🙄 От Международния ли? Нещо се обърках, четейки насам-натам. 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ако някой проявява интерес, мога да му дам координати на изключително приятен и точен шофьор за Индия, включително и най-северните части на страната.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Темата за Индия тук е коментирана преди година и половина. Дано има по-скоро пътували, за отговори на няколко въпроса.

1. Искам да наема кола за разни обекти около Агра.  Би ли ми препоръчал някой агенция, компания за такси или просто да ми препоръча шофьор с кола, който е ползвал и е доволен.

2. Как да се придвижа от Агра до Джайпур? С влак, автобус или с наета кола. Търся безопасен, но не скъп начин. Ще мога ли на място да си купя билет или трябва предварително да си го закупя?

Планувам по 2 нощувки в Агра и в Джайпур.

Иначе от една компания от Делхи ми предлагат кола с шофьор за следния маршрут: ден 1: от Делхи до Агра; ден 2: в Агра обикаляне; ден 3: от Агра до Джайпур. И всичко това за 27,000 INR (=342 евро) + toll такси + паркинг (които са не повече от 2000 INR за цялото време = 25 евро). Това е за 1250 kм. Ако надвишим тези километри е по 20 рупии на км.   Но, ми се струва доста скъпо. 

Връзка към коментар

Цената е логична, имайки предвид, че тръгваш от Делхи. Да, ти няма да се връщаш в Делхи, но шофьорът и колата ще трябва да се върнат, а това струва пари. 😉 С автобус или влак със сигурност ще ти излезе по-евтино, зависи дали изобщо ще успееш да се уредиш с билети (за влака) и в какво точно си готова да се возиш. 😉

Както и да е, желая ти успех и не скачай слепешката на първата оферта. Да си изкараш страхотно! 🤗

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 11.01.2020 г. в 12:38, Тони каза:

Мога да ти дам контакт на шофьор. Мисля, че ще ти даде доста по добра цена. Изключително приятен и ненатрапчив.

Много благодаря!

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Вероятно не му е тук мястото, но не знаех къде да питам. 

От едно известно време си мисля за Сейшелите и събрах доста инфо за там. Днес обаче ми дойде друга идея - дали евентуално островите Андаман и Никобар (Индия), които са също в Индийския океан, не биха били един необработен диамант, като мястото евентуално не е толкова туристическо, тоест - би могло да е по-истинско и автентично. Не намерих инфо за тези острови тук, но съм сигурен, че има някои сред нас, които да са ходили там и да дадат малко повече инфо. Изглеждат интересни островите, видях някои райски хотели. Някой бил ли е там, може ли да сподели впечатления или каквата и да било информация?  

Връзка към коментар
преди 16 часа, Pantelej Putnik каза:

Вероятно не му е тук мястото, но не знаех къде да питам. 

От едно известно време си мисля за Сейшелите и събрах доста инфо за там. Днес обаче ми дойде друга идея - дали евентуално островите Андаман и Никобар (Индия), които са също в Индийския океан, не биха били един необработен диамант, като мястото евентуално не е толкова туристическо, тоест - би могло да е по-истинско и автентично. Не намерих инфо за тези острови тук, но съм сигурен, че има някои сред нас, които да са ходили там и да дадат малко повече инфо. Изглеждат интересни островите, видях някои райски хотели. Някой бил ли е там, може ли да сподели впечатления или каквата и да било информация?  

Единствената информация, която намирам, е, че в момента са затворени за туристи и не се знае кога ще се отворят. Мен ми е интересно също. Би ми било интересно да разбера и как е с безопасността - особено по плажове и т.н. - че жена ми е често с едни изрязани бански и да не ядем и двамата различни неща от Бай Индиец 😄

• Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 50 минути , ivailo_radev каза:

Единствената информация, която намирам, е, че в момента са затворени за туристи и не се знае кога ще се отворят. Мен ми е интересно също. Би ми било интересно да разбера и как е с безопасността - особено по плажове и т.н. - че жена ми е често с едни изрязани бански и да не ядем и двамата различни неща от Бай Индиец 😄

Разгледах в мапса разни снимки от островите и видях на 2-3 снимки на един от плажовете военни с оръжия, които слизат от военен кораб. Упс! 😄 

Имам опасения малко заради това, че е Индия и само предполагам как ще е с хигиената и т.н. Освен това сякаш са доста близо до тайландските острови в Андаманово море и вероятно няма да има голям смисъл да се ходи до там, защото вероятно ще са сходни. За мен поне е важно да виждам различни места по света, а не например да видя всички страни от един регион като например - Тайланд, Мианмар, Лаос, Камбоджа и т.н. Нямам толкова време за пътуване (само 20 дни отпуск. тюх!), та се опитвам да видя света в различни негови части. Уф, чакай, че се отплеснах. 🙂 Та напоследък си разглеждам Индийския океан и наоколо, та стигнах и до там да проучвам тези Андаманови и Никобар острови. Сякаш обаче оставам с впечатлението, че плажовете са вероятно не толкова ОК и едно пътуване до Шри Ланка (не съм бил) вероятно би било по-разумно. Поне като възможности за пътуване ще е доста по-изгодно. А и за Шри Ланка нали казват, че била "леката версия" на Индия. 😆

Тоест, сякаш лека полека се отказвам от тези острови, но пък ако събереш инфо за нещо по-интересно, може да кажеш. 🙂 

И понеже темата е за Индия - видях, че сте били вече в Индия. Имаш ли пътепис или нещо подобно, та да попрочета малко и за там, че какъв е този пътешественик, който не е ходил в Индия. Само дето имам още опасения за там, а половинката не иска и да чуе за там ("циганска махала и тук си имаме" 🤣). Приятели бяха преди година в Индия, но навсякъде бяха с кола с шофьор и цялото им пътуване е било супер. 

Връзка към коментар
преди 20 минути , Pantelej Putnik каза:

Разгледах в мапса разни снимки от островите и видях на 2-3 снимки на един от плажовете военни с оръжия, които слизат от военен кораб. Упс! 😄 

Имам опасения малко заради това, че е Индия и само предполагам как ще е с хигиената и т.н. Освен това сякаш са доста близо до тайландските острови в Андаманово море и вероятно няма да има голям смисъл да се ходи до там, защото вероятно ще са сходни. За мен поне е важно да виждам различни места по света, а не например да видя всички страни от един регион като например - Тайланд, Мианмар, Лаос, Камбоджа и т.н. Нямам толкова време за пътуване (само 20 дни отпуск. тюх!), та се опитвам да видя света в различни негови части. Уф, чакай, че се отплеснах. 🙂 Та напоследък си разглеждам Индийския океан и наоколо, та стигнах и до там да проучвам тези Андаманови и Никобар острови. Сякаш обаче оставам с впечатлението, че плажовете са вероятно не толкова ОК и едно пътуване до Шри Ланка (не съм бил) вероятно би било по-разумно. Поне като възможности за пътуване ще е доста по-изгодно. А и Шри Ланка нали казват, че била "леката версия" на Индия. 😆

Тоест, сякаш лека полека се отказвам от тези острови, но пък ако събереш инфо за нещо по-интересно, може да кажеш. 🙂 

И понеже темата е за Индия - видях, че сте били вече в Индия. Имаш ли пътепис или нещо подобно, та да попрочета малко и за там, че какъв е този пътешественик, който не е ходил в Индия. Само дето имам още опасения за там, а половинката не иска и да чуе за там ("циганска махала и тук си имаме" 🤣). Приятели бяха преди година в Индия, но навсякъде бяха с кола с шофьор и цялото им пътуване е било супер. 

Не съм описвал нищо, ама накратко - ние бяхме поканени на сватба и първите няколко дни бяхме със сватбарите. После те ни намериха добър шофьор с който обиколихме Агра, Джайпур, Джодпур, Удайпур, Джайсалмер и отидохме и в пустинята Тар на границата с Пакистан (за последното имам добри контакти, които да го дадат от Джайсалмер на добра цена). Няма да те лъжа - мизерия си има много, обаче и много красота. То са цветове, аромати, чудно е. Бяхме общо две седмици и повече от 30-35 евро за хубави хотели със закуска не сме давали. Изключение беше само за рождения ден на жена ми, там бяхме наистина в нещо невероятно за моя си стандарт де. Ама и дадох 110 евро за нощувка (The Ajit Bhawan Palace в Джодпур). Ама беше като в приказките. Вечерта на рождения и ден донесоха торта-подарък на масата ни и  дойде един махараджа с нещо като сабя и я връчи на жена ми, за да разреже тортата. Имаше и сватба, та всички от сватбата се изредиха да и честитят рождения ден. Добре, че така стана, че на другия ден не ме пуснаха в самолета за Делхи (забравили да ми сложат един печат), а същите тези от сватбата бяха с нас в самолета. Та да видиш индийска приказка - мен ме отведоха в една стаичка да ми слагат печат, жена ми слезе от самолета и не иска да се качи, гостите от сватбата след нея. След 20 минути ме качиха де, ама си беше тръпка. Хората са много дружелюбни и любопитни, просто трябва да ги държиш в някои ситуации повечко на дистанция с достатъчно твърд тон. За съжаление на места по друг начин не разбират, ама те така си и комуникират между тях си различните прослойки на обществото.

На нас Индия ни хареса изключително много, сигурно няма да отидем пак, но беше невероятно.

Дано не ми се скарат, ама ти пускам видеото от там -

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , ivailo_radev каза:

Много благодаря за инфото! А видеата са ви суууупер! Фен съм на вашите видеа още, откакто гледах за Йордания. Браво!

По някое време може да се обърна към теб за контакт с шофьора там, защото Индия си е Индия и трябва да бъде видяна. Толкова е истинска, цветна, красива, мизерна и различна, че няма как да не я видя един ден. Само да сме живи и здрави! 🙂 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Привет на всички!

Наскоро се завърнах от пътешествие в Индия. Пиша тук, просто за да споделя мнение, което може да се окаже полезно за хората, които се опитват да си организират времето там. С приятелите ми изкарахме общо 15 дни там, като в първите 10 от тях пътувахме с туристическа агенция, която открих случайно - India Personal Tours - но пък всички останахме доволни от преживяването. Тур гайд ни беше собственикът на фирмата - Ману, а за шофьора ни - Ашок - карането в тежкия трафик там изглеждаше като детска игра. За тези 10 дни с тях успяхме да посетим Делхи, Агра, Джайпур, Пушкар, Джодпур, Ранакпур и Удайпур.

Та, ако някой има нужда, мога да му дам контакт. Или може да погледне директно в сайта на агенцията.

Поздрави!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,трябва да купя един билет Сайгон-София с прекачвания през Мумбай и Дубай,четох,че не трябва виза за Индия,ако транзитът е под 24 часа,надявам се,че всичко ще е наред.

Някой с отзиви за летището в Мумбай,много модерно и уредено изглежда.

Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Пущам го тук дано не възразят админите. Станало е едно неспоразумение в голямото търсенето на преходен адаптер /шоко за Индия, се имам два. Ако някой има нужда от такъв да се обади

Връзка към коментар

Здравейте, имам бърз въпрос. Организирам пътуване за Индия около 2 седмици. Не сме били до сега там. Идеята ми е разбира се златния триъгълник и 3-4 дни да прекараме в Ашрам, най-вероятно в Ришикеш. Според вас може ли да се справим с междуградския транспорт или е почти задължителни да си търсим шофьор с кола? Каква е разумната цена за шофьор с кола? От гледна точка на сигурността можем ли да се разкарваме нормално из улиците на Агра и Джайпур например? 

Поздрави 😊

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , t_petkov каза:

Здравейте, имам бърз въпрос. Организирам пътуване за Индия около 2 седмици. Не сме били до сега там. Идеята ми е разбира се златния триъгълник и 3-4 дни да прекараме в Ашрам, най-вероятно в Ришикеш. Според вас може ли да се справим с междуградския транспорт или е почти задължителни да си търсим шофьор с кола? Каква е разумната цена за шофьор с кола? От гледна точка на сигурността можем ли да се разкарваме нормално из улиците на Агра и Джайпур например? 

Поздрави 😊

Аз съм ходил сам и съм пътувал с нощни влакове и т.н. Смело, без проблем. От гледна точка на времето, според мен, не можете да си позволите градски. 2 седмици са твърде малко за всичко това и публичния транспорт ще ви отнеме допълнително. 

Връзка към коментар
преди 42 минути , Salsam каза:

Аз съм ходил сам и съм пътувал с нощни влакове и т.н. Смело, без проблем. От гледна точка на времето, според мен, не можете да си позволите градски. 2 седмици са твърде малко за всичко това и публичния транспорт ще ви отнеме допълнително. 

Затова си мислех, ако използваме нощни влакове, то бихме спестили време или?

Връзка към коментар

Гледам, че темите за Индия са активни напоследък 🙂

Нашето заминаване наближава 🙂 и ние се питаме един друг за разни неща, които ни вълнуват, но нямаме опит с репеленти в Индия. Някой да сподели какви репеленти работят там?

Връзка към коментар
преди 6 часа, t_petkov каза:

Затова си мислех, ако използваме нощни влакове, то бихме спестили време или?

Аз ползвах влак главно за атракция. За пестене на време препоръчвам вътрешни полети. Много по-удобни, а също и цените бяха много достъпни. Аз летях от Варанаси до Джаипур и си спестих влака. С нощен влаквзех Агра-Варанаси. Даже не беше Агра, а някаква забита гара до някакво градче и щях да се вкарам в големи филми, но то това е приключението. Не разполагате с много време. Помислете как да оптимизирате и кое ви е приоритет. Две  седмици, от които 5 дни за ашрам ми се струват малко.

Връзка към коментар
На 1.02.2023 г. в 14:15, t_petkov каза:

Поздрави 😊

Всеки си има слил на пътуване, аз за това не смея да пиша тук за моите, че мнго критика ще насъбера 🙂 , но мисля да врътна триъгълника за 4 дни, просто не ме свърта в един град да стия 2-3 дни и да гледам N на брой храмове. Предпочитам след това да видя и не толкова туристическа част от Индия. Така че няма нищо невъзможно в това да го обиколиш за 10 дни, дори е разточително. С нощните влакове се пести време, иначе Делхи - Джайпур може със самолет да го направиш, евтино е и вероятно ще спести още малко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.