Hakkâri Spor Публикувано: 16 април Сподели Публикувано: 16 април Да, и аз летях за 29 евро на посока с въпросните БУТА, но.. мина и замина. Преди това все дебнех промоция на THY и пак съм пътувал по-евтино отколкото сега с AZAL, но това е положението. По отношение на визата.. има много сайтове посредници, които искат 60 и повече долара... официалният сайт е https://evisa.gov.az/en/ 24 долара 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април До 3 май подължава промоцията на Turkish Airlines: İstanbul-Naxçıvan (Нахчъван, Нахичеван) 179 евро двупосочен İstanbul-Gəncə (Гендже, Гянджа) 179 евро двупосочен İstanbul-Bakı (Баку) 199 евро двупосочен важи за пътувания от 1 ноември 2024 до 31 март 2025 https://www.turkishairlines.com/en-int/campaigns/flights-from-eastern-europe-to-istanbul-starting-at-eur-119?utm_campaign=cd-2024-04-dav-ist-en&utm_medium=mail&utm_source=crm&utm_content=en&utm_term=int&spMailingID=49698389&spUserID=MTY3MTE5NzE3NDQ3NwS2&spJobID=2683010027&spReportId=MjY4MzAxMDAyNwS2 The offer is not valid for flights departing from Ganja and Nakhchivan between December 19, 2024 – December 31, 2024 and for flights arriving to Ganja and Nakhchivan between January 02, 2025 - January 08, 2025 and March 27, 2025 - March 29, 2025. The offer is not valid for flights departing from Baku between November 13, 2024 – November 25, 2024, December 19, 2024 – December 31, 2024, March 14, 2025 – March 20, 2025 and for flights arriving to Baku between November 09, 2025 - November 11, 2025, January 02, 2025 - January 08, 2025 and March 21, 2025 – March 26, 2025 March 27, 2025 - March 29, 2025. 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май AZAL имат промоция до 5 юни, намалили осезаемо цените до/от Баку. Има за 169 евро двупосочни за някои дати. Важи за полети до края на октомври 3 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Може да се комбинира със “становете”.Билет Актау-Баку-София еднопосочен излезна 82€ през сайтовете, цена през компанията 100€ 4 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 1 минута , Branko каза: Може да се комбинират със “становете” И аз това гледах, но от моя "стан" (Узбекистан) беше до София 280 евро. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май На тюркските езици почти всички държави са “-стан”. Актау по никакъв начин не може да се сравни с Баку. И да се ползва Баку само за трансфеp, да се види Актау, си е направо харам. преди 1 минута , epetkov каза: И аз това гледах, но от моя "стан" (Узбекистан) беше до София 280 евро. Азал имат промо в отсечката до София, не е казано, че имат промо и в отсечки до Узбекистан точно в същия период (сега до 5 юни) 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 3 минути , Hakkâri Spor каза: На тюркските езици почти всички държави са “-стан”. Актау по никакъв начин не може да се сравни с Баку. И да се ползва Баку само за трансфеp, да се види Актау, си е направо харам. Азал имат промо в отсечката до София, не е казано, че имат промо и в отсечки до Узбекистан точно в същия период (сега до 5 юни) За какво сравнение пишеш, не съм споменавал такова🤷🏻♂️ Когато си в Казахстан с еднопосочен билет и търсиш подходящо връщане към София е перфектно просто за 82€ 2 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 6 минути , Hakkâri Spor каза: Азал имат промо в отсечката до София, не е казано, Напълно съм съгласен, но ето, че @Branko е открил нещо интересно. 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Примерна дата През някои търсачки пада още цената 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Това не е сайтът на AZAL. Иначе сравнението го направих аз. В смисъл … кой се цели в соц град като Актау, когато има Баку и е грехота Азербайджан да се ползва за трансфер само 😉 Иначе… кой където иска, разбира се. Аз съм видял достатъчно и от Азербайджан, и от Узбекистан, и от Казахстан, сега ще ида и до Киргизстан. Връзка към коментар
Branko Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 7 минути , Hakkâri Spor каза: Това не е сайтът на AZAL. Иначе сравнението го направих аз. В смисъл … кой се цели в соц град като Актау, когато има Баку и е грехота Азербайджан да се ползва за трансфер само 😉 Иначе… кой където иска, разбира се. Аз съм видял достатъчно и от Азербайджан, и от Узбекистан, и от Казахстан, сега ще ида и до Киргизстан. В сайта на Azal е 100€ този билет, както и го написах по горе 1 Връзка към коментар
Miladina Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май До този момент не съм се интересувала от посещение на Азербайджан, но изглежда ще се размисля в тази посока. Август може ли да се оцелее там или по- добре да спирам да мисля? 🙂 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 46 минути , Miladina каза: До този момент не съм се интересувала от посещение на Азербайджан, но изглежда ще се размисля в тази посока. Август може ли да се оцелее там или по- добре да спирам да мисля? 🙂 Бърза справка в Гугъл не показа нищо страшно. И сменихме нощувките на Черно море с такива на Каспийско. Даже и аквапарк видяхме че има на съвсем нормални цени. 😃 Записахме се с билети за август. Даже избрахме безплатно храна и места в самолета. Благодаря много на @Hakkâri Spor, че сподели за офертата. 4 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Преди 1 час, Miladina каза: Август може ли да се оцелее там или по- добре да спирам да мисля? 🙂 Доста по-горещо е оттук. Аз не бих отишъл август. Ходя пролет и есен по принцип. Последно бях в средата на септември и не падаше под 32 градуса, ходих и на море, има на час път от Баку - плаж Билге (Bilgəh), с автобус 172 от автогарата Köroğlu, дотам се отива с метрото. Зимата сняг не вали почти никога. Просто духа яко вятър откъм морето. Сега ще ходя септември, пак ще вра в собствен сос, но това е положението. И купих билетите на двойно по-висока цена от тази, която сега се предлага на промоция. Вместо 169 евро, платих 338 евро. Късмет 😄 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 34 минути , mamaivy каза: Бърза справка в Гугъл не показа нищо страшно. То... принципно няма нищо страшно и в Дубай и в Саудитска. Но ...тъй като Баку не е типична морска дестинация, да сте на почивка, на плаж по цял ден, а по-скоро като на екскурзия, да обикаляте... жегата скапва. Като излезете навън, ще се чудите къде да се завирате на сянка или да влизате в охладени заведения, за да почива тялото. До обяд изплезвате езика и ще искате почивка. А тъй като има много неща за гледане и си трябва яко обикаляне... не мисля, че юни-септември е подходящ период. От периода, който дава тази промоция ... най-препоръчително е или преди средата на юни, или след края на септември. Цял ден пеша на 30+ не е моето. Но всеки си знае 😉 2 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Абсолютно е така. Но и ние никога не обикаляме по цял ден. 25-30 градуса показва Гугъл. Децата до 12 години ползват отстъпка от цената на билета. Приятна изненада. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май E, гугъл може да показва всичко. Ще се уверите на място колко е и после ще дадете обратна връзка. От гледна точка на това, че сте с деца, а те имат ваканция през август, е разбираемо, че ще избрали най-горещото време, няма голям избор. 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 7 часа, Branko каза: За какво сравнение пишеш, не съм споменавал такова🤷🏻♂️ Когато си в Казахстан с еднопосочен билет и търсиш подходящо връщане към София е перфектно просто за 82€ Аз вчера гледах полети до Казахстан, през период, когато времето е удачно, и ми изкарваше най-добра цена от София точно с Azal отиването и връщането с Пегасус. Става дума за мултисити билет. Аз съм била в Азербайджан и нямам интерес да се разхождам отново, но пък имам желание за други от републиките, чиито дати на промоцията на Търкиш не са ми удачни заради студеното време. 2 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 2 минути , desislavna каза: Аз вчера гледах полети до Казахстан, през период, когато времето е удачно, и ми изкарваше най-добра цена от София точно с Azal отиването и връщането с Пегасус. Става дума за мултисити билет. Аз съм била в Азербайджан и нямам интерес да се разхождам отново, но пък имам желание за други от републиките, чиито дати на промоцията на Търкиш не са ми удачни заради студеното време. Pegasus имаха няколко пъти промоция за connecting flights ( поне две помня). Ние си бяхме купили билети за Казахстан от София за края на април с техния флекс за 180-190 лв/ в двете посоки. После ги анулирахме заради Мавриций. На подобни цени и по тази схема летяхме до Киргизстан. 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май То и от Казахстан до Казахстан има голяма разлика. Това е огромна страна и е с различен релеф. Площта е 2 725 000 кв.км, тоест 25 пъти площта на България. В Астана има горещо лято и много студена зима. В Алма Ата има много горещо лято и поносима зима. И там е най-добре пролет/есен, аз съм бил в Алма Ата (Алматъ, както му казват местните... или Алматы на руски) в средата на юни, беше всеки ден между 33 и 37 градуса. В София не сме свикнали на такива температури през юни. А за юли и август, не смея да мисля. Това са големи държави и при всяко ходене може да се видят различни неща. В този град не бих отишъл пак, но има на 1000 км вътрешни екскурзии до Байконур. За Астана има вътрешен полет. Или просто с полет до Астана и това е. В Азербайджан има много хубави места извън столицата, които си заслужават, Губа̀, Габала̀, Шеки... (Quba, Qəbələ, Şəki). По същия начин има много хубави места и в Грузия извън столицата, и в Армения извън столицата. И понеже съм обиколил всички споменати, твърдя, че ... определено има какво да се види и всяко следващо ходене си заслужава. В Узбекистан съм видял само Ташкент, Самарканд и Бухара, но искам да ида пак, заради Хива и Каракалпакстан. Това са красиви държави. 10 Връзка към коментар
Miladina Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Благодаря за споделената информация. Била съм само в Армения от гореизброените и съм съгласна, че има какво да се види - както природни, така и исторически забележителности извън Ереван, но нещо нивото на обслужване и отношението на хората не ми допадна. Ще се помая още малко дали да тръгнем август, че тогава нямаме планирано пътуване. @Hakkâri Spor, някъде писал ли си за пътуването си до Азербайджан, че нещо започнахме да кроим планове. Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Не, не съм писал никъде. Но аз имам доста ходения там, така че.. 😄 За обслужването в Армения нали не си очаквала друго? 😄 В Грузия беше една идея по-добро (поне по мои впечатления). В Азербайджан обслужването е като в Турция и доста от арабските страни, гостоприемството е и уважението към клиента си ги има. 4 Връзка към коментар
Miladina Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май 1 minute ago, Hakkâri Spor said: Не, не съм писал никъде. Но аз имам доста ходения там, така че.. 😄 За обслужването в Армения нали не си очаквала друго? 😄 В Грузия беше една идея по-добро (поне по мои впечатления). В Азербайджан обслужването е като в Турция и доста от арабските страни, гостоприемството е и уважението към клиента си ги има. Определено не съм очаквала чудеса в сферата на обслужването, но ми дойдоха до козирката- първо номерът с хотела, после ме разиграваха за една екскурзия за Татев и накрая фирмата от балоните не ни изпратиха снимките. А имахме празник. Само за фирмата janarmenia.com мога да кажа хубави неща. Още веднъж благодаря. Отново се “забърках”. 🙂 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Промоцията е до 5 юни, но сигурно най-ниските цени също имат квота (бройка седалки), така че който иска да пътува, да купува още отсега, хаха. Миладина, Татев мнооооого ми хареса. Велико място. А от guesthouse (на минута пеша от пл. Република) с оценка 9.6, супер препоръчвано място директно собственичката ми предложи да заобиколим букинг.ком и да й дам на нея парите, с 5-10 евро по-малко, за да не й дръпнат таксата на нея, а в резултат и двамата да излъжем, че не съм отишъл там и че полетът се е променил. Само дето не помисли, че сме си разменили съобщения в букинг.ком и оттам могат да ги прочетат, след което лъжата ще лъсне, хаха. Аз не се съгласих на "далаверата" и тя беше видимо недоволна 😄 😄 😄 Руските знамена навсякъде буквално ми бъркаха в мозъка. Но.. членове на Евразийския съюз и силно зависими от Русия, няма как. Грузия... направо ми остана в сърцето, мнооого ми хареса. Пак ще ида. Докато има директни полети, летете и трупайте впечатления. Мен ме чака Киргизстан засега 😉 3 Връзка към коментар
venceremos Публикувано: 29 юли Сподели Публикувано: 29 юли Бях се похвалила, че напазарувах през trip билетчета с AZAL до Баку за 20-24 септември, обаче сега при случайна проверка се оказва, че на сайта им има полети само до 20 септември и връщането увисва... Още не съм получила никакви съобщения за отменен полет (по номера на билета и фамилия си излиза нормално), обаче май няма да го бъде 🙄 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега