Прескочи до съдържание

Перу и Боливия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Перу и Боливия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли входна такса за Мачу Пикчу и колко е?

- Има ли задължителни ваксини в Боливия?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Тежко ли беше изкачването на Мачу Пикчу?

- Заслужават ли ли полетите над Наска?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :) 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

За пътя до Паракас става и с друга компания, но за дългите отсечки, най-добре с Крус дел Сур. Билети предварително онлайн за ВИП места!

Публикувано:

това за кражбите вероятно е вярно, на мен ми се случи точно в автобус на друга компания...

все пак и в Cruz del Sur не бъдете прекалено разсеяни

Публикувано:
преди 23 минути , neuromancer каза:

това за кражбите вероятно е вярно, на мен ми се случи точно в автобус на друга компания...

все пак и в Cruz del Sur не бъдете прекалено разсеяни

Във Вип отделението ние си спахме  непробудно през цялото време. Някой, ако е искал е могъл да отмъкне всичко. Там, ако се случи нещо ще е от друг турист, но принципно всички спят. Рискът е подобен на това да ти отмъкнат нещо в самолета. 

За другата част може и да има опасност, но и там вероятността не е голяма според мен. . 

Публикувано:

то не е необходимо да е турист, а да има пари да си купи билет за автобуса (необходими разходи в занаята 🙂)...

малко по-лошо е положението отколкото в самолета, защото тук просто вратите отварят и хората слизат и изчезват веднага. Освен това автобуса може да има и междинни спирки, при които ако въобще се събуждаш е с досада и се опитваш да заспиш пак.

• Харесвам 2
Публикувано:

Имайта в предвид, че на сайта на Cruz del sur, ако цъкнете да е на испански, излизат доста по-ниски цени.

Аз лично препоръчвам винаги да пътувате на втория етаж - седалките пак са широки и удобни, а друса мнооого по-малко. Ниа пътувахме на първия етаж нощния преход от Арекипа до Наска и през цялото време имах чувството, че се движим по черен път. Да не говорим, че първия етаж го затварят с една херметическа врата и просто не се диша.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Предстои ни Перу през март. Рових из форума, но не намерих някой да е споделил отзиви за "Peru Hop" (https://www.peruhop.com/)- изглежда нелоша опция за придвижване... Ако има магеланците с опит, ще се радвам да чуя какво мислите. Междувременно ще продължавам да ровя темите с въпроси и пътеписи 😉

Публикувано:
преди 5 минути , MetroiD каза:

Предстои ни Перу през март. Рових из форума, но не намерих някой да е споделил отзиви за "Peru Hop" (https://www.peruhop.com/)- изглежда нелоша опция за придвижване... Ако има магеланците с опит, ще се радвам да чуя какво мислите. Междувременно ще продължавам да ровя темите с въпроси и пътеписи 😉

Ние умишлено не ги използвахме. Цените бяха много по-високи от обикновените автобуси и отделно какво истинско Перу ще откриеш, както се рекламират, като пътуваш само с американски туристи.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 14 минути , Childish каза:

Ние умишлено не ги използвахме. Цените бяха много по-високи от обикновените автобуси и отделно какво истинско Перу ще откриеш, както се рекламират, като пътуваш само с американски туристи.

+1

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз ги проучвах преди да тръгнем, но в крайна сметка пътувахме с Cruz del Sur, в чиито автобуси има аудио-видео система като на дългите полети, с голям набор филми, музика и тн, а и седалките, дори най-евтините, са широки и удобни. Честно казано, те изобщо не са по-малко за чужди туристи. Нито веднъж не се е качил и един местен.

Все пак, предпочетохме да не сме с Перу Хоп, защото излиза по-скъпо като цена и защото имат само по един автобус на ден в определен час, даже имаше дни и за които нямат. Поне така беше към средата на миналата година. Пък е доста по-удобно да си по-гъвкав.

• Харесвам 2
Публикувано:

Още нещо - не знам в коя друга тема писах, може и в тази да беше, но билетите на сайта на Cruz del Sur са доста по-евтини, ако превключите на испански език 😉

Поздрави и весело изкарване!

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Гледам в перуанската версия на ЛАТАМ , цената е точно двойно по-ниска - отпадна ли сегрегацията местен/чужденец по отношение на билетите ? През търсачките е 67$ срещу 33$, полета е Лима - Куско.

Публикувано:

Купих билетите през перуанската версия на ЛАТАМ на ниската цена, единствената особеност е, че плащането е възможно само с всякаква Мастъркард или перуанска Виза. 

Публикувано:

Чел съм, че вече няма изискване за жителство, но не в официално изявление на компанията. Ако не е излязло предупреждение, че ще искат документ за местожителство (на испански вероятно), значи си ок.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да , няма предупреждение или нищо подобно , целият процес го минах през хром браузър на автоматичен превод. Навсякъде попълних чужбински данни , които се изискват (паспорт, националност,адрес,телефонен номер) при резервирането и цената си остана ниска в американски долари. Любопитно е, че през всички търсачки ,които проверих (вкл.различните джеткостове), излизаше само двойната цена.

Публикувано:

Търсачките явно не индексират локалната версия.  Когато търсих полети на  Latam се зарових из Flyertalk и се оказа,  че няма рестрикции. 

Запазил съм си линк към една от темите.  Същото е и за Чили :

https://www.flyertalk.com/forum/latam-latam-pass-latam-fidelidade/1891623-latam-peru-resident-fare.html

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние купихме билети от перуанската версия на сайта на Авианка, вътрешен Лима-Куско. Чената беше възможно най-ниската. Не сме имали никакви проблеми при качването в самолета. Доколкото ми е известно, двойните стандарти са отменени на държавно ниво.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ровейки се из мрежата за престоящото пътуване до Перу , попаднах на няколко места , че всъщност ибупрофена е дори по-ефикасен от  диамокс за преодоляване на височинната болест , поствам и един линк за да не съм голословен :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/30419226/

Друго полезно инфо :

- цената на ваксина за жълта треска на летището в Лима е 145 пари ,

- в болницата в Куско е безплатна, с имунизационната карта е 50 пари

- ваксината е доживотна , а не 10годишна

Редактирано от stanislavpp
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Вдъхновена от днешната грешка,  реалистично ли е за две седмици да посетим Мачу Пикчу, Наска, Титикака, спокойно, без много бързане? 

Знам, че е много относително, но какъв бюджет е реалистичен за такова пътуване?

Публикувано:

Абсолютно е реалистично , аз в две седмици ще вместя и Уюни за сметка на Наска. 

МП , Свещената долина и Куско са 4 или 5 дни , Титикака 2 , Колка каньон 2 или 3 , Наска 1 , останалото може да разпределите Лима , Арекипа и Паракас. 

Иначе в Перу може и месец да се откара, ако човек има достатъчно време.

Публикувано:

Идеално! Ограничена съм от отпуските и ваканциите на домашните, но за седмица няма да имаме проблем, стига да стигне точно за МП със Свещената Долина и Титикака.

Благодаря!

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Проблемно ли е пътуването до Перу с малко дете (година и половина), говорим по-конкретно за посещение на високите места?

Публикувано:

Ще е с компромиси, аз бях със същата дилема с бебе на същата възраст и решихме да не го взимаме с нас . Ако вземето бебето, ще може да направите Мачу Пичу и посетите много други места в Перу, но ще се лишите от Титикака, високите части на Свещената Долина, каньона Колка и евентуално ако имате желание за Боливия - от посещение на Салара Уюни, всички райони около и над 3500м , могат да създадат единствено и само неприятности.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.