vinidj Публикувано: 2 септември, 2019 Публикувано: 2 септември, 2019 преди 15 минути , Тони каза: Това за конкретния полет ли е? Защото принципно ако страната, към която пътуваш е достъпна само с паспорт повечето авиокомпании изобщо не дават опция да се чекираш с различен? Наскоро дори, понеже минавах транзитно през Куала Лумпур с паспорт, изтичащ след 4 месеца, но билетът ми беше за Европа на летището в Мелбърн не ме пусна да се чекирам на машина , а трябваше да изчакам на гише. При това изрично написаха на бордната ми карта, че позволяват допускане на борда с паспорта, който имам. Сещам се също, че уаз при четирите до държава извън Европа също дава единствено опцията паспорт. С лична карта стана чекирането до Израел. Издадоха бордна карта Уиз.
Тони Публикувано: 2 септември, 2019 Публикувано: 2 септември, 2019 Ми ще кажете после. Иначе пише, че трябва да е с паспорт. https://embassies.gov.il/sofia/ConsularServices/Pages/Визова информация.aspx
vinidj Публикувано: 2 септември, 2019 Публикувано: 2 септември, 2019 преди 1 минута , Тони каза: Ми ще кажете после. Иначе пише, че трябва да е с паспорт. https://embassies.gov.il/sofia/ConsularServices/Pages/Визова информация.aspx Освен утре да извади експресна поръчка 1 паспорт и да няма проблеми. А Виза ще трябва ли за такова транзитно минаване?
neuromancer Публикувано: 2 септември, 2019 Публикувано: 2 септември, 2019 За границата ще му трябва паспорт, освен ако не направят изключение за него, но точно пък Израел с мерките им за сигурност надали... А ако има паспорт няма значение как се чекира, просто ще покаже паспорта като му го поискат. Доколкото съм чувал има много проверки и въпроси, та да се запаси с време и търпение. Ако случайно е възможно да не влиза в Израел, а направо от единия гейт на другия може да мине и без паспорт, но аз не бих рискувал точно в Израел
vinidj Публикувано: 2 септември, 2019 Публикувано: 2 септември, 2019 преди 3 минути , neuromancer каза: За границата ще му трябва паспорт, освен ако не направят изключение за него, но точно пък Израел с мерките им за сигурност надали... А ако има паспорт няма значение как се чекира, просто ще покаже паспорта като му го поискат. Доколкото съм чувал има много проверки и въпроси, та да се запаси с време и търпение. Ако случайно е възможно да не влиза в Израел, а направо от единия гейт на другия може да мине и без паспорт, но аз не бих рискувал точно в Израел Да лоша новина и Уиз предупридеха със съобщение, че е нужен паспорт и 60 мин преди полета затварят за пътници полетите до Израел.
Plamsi Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 Здравейте, Предстои ми пътуване до Израел през декември и тъй като ще почвам да мъдря програмата имам следното питане: Навсякъде пише, че в Израел било много скъпо. Може ли някой да каже в сравнение с Япония или Дубай колко точно е скъпо, за да мога да си направя някаква сметка на бюджета за 7 дни. Предварително благодаря на отзовалите се. 😀
Мики Публикувано: 18 октомври, 2019 Публикувано: 18 октомври, 2019 Изобщо някъде пуши ли се в Израел? В кафета, барове, ресторант-не, в хотелите, на обществени места... предполагам на плажа абсурд. В Ейлат ще бъда за седмица.
Limoncello Публикувано: 23 октомври, 2019 Публикувано: 23 октомври, 2019 On 9/27/2019 at 7:24 AM, Plamsi said: Здравейте, Предстои ми пътуване до Израел през декември и тъй като ще почвам да мъдря програмата имам следното питане: Навсякъде пише, че в Израел било много скъпо. Може ли някой да каже в сравнение с Япония или Дубай колко точно е скъпо, за да мога да си направя някаква сметка на бюджета за 7 дни. Предварително благодаря на отзовалите се. 😀 Привет, бях там юни месец. Точно това си мислех и аз относно скъпотията, оцелях в Япония, Дубай, Сингапур, Норвегия....в Израел ли няма да оцелея? Ми мисли го като тия държави горе-долу. Честно казано ние много добре се изхранвахме с хумус, фалафел и в магазините цените са съизмерими с европейските или по горните градове. Алкохолът е скъпичък 20тина лв една бира, намирахме и за по 10 лв, ама това за мераклиите да пробват местна бира. Дюнерите също ни стряскаха, че са скъпи и бяха. В общи линии ако намериш някъде меню бургер, картофки и напитка за по 15-20 лв е оферта. Така разправяше и приятеля, който живееше там. Транспортът не беше също безумно скъп (градски в Тел Авив и бусчета до Йерусалим, Витлеем). Сувенири не съм купувала, така че не мога да кажа дранкулките как се движат. Пуши си се доста стабилно, май не ми направи впечатление да има някакви забрани, но моят приятел пафкаше (да, тревицата е доста разпространена, един вид кафенце) на плажа и няма драма. Иначе си пушеше цигари свободно по кафета и ресторанти. Ейлат им е Слънчев бряг, та доколкото разбрах там е една идея по-скъпо и курортно. 1
iva 80 Публикувано: 29 октомври, 2019 Публикувано: 29 октомври, 2019 ние ще летим до Ейлат 18.11 до 22.11.19 голяма група сме.Дали може някой да ми каже дали на место има тур.фирма или шофьор за пътуване от Ейлат до Ерусалим за един ден.и каква е цената.
VVP Публикувано: 29 октомври, 2019 Публикувано: 29 октомври, 2019 преди 1 час, iva 80 каза: ние ще летим до Ейлат 18.11 до 22.11.19 голяма група сме.Дали може някой да ми каже дали на место има тур.фирма или шофьор за пътуване от Ейлат до Ерусалим за един ден.и каква е цената. Има, по около 100$ на човек е цената. 1
Svetoslava Публикувано: 31 октомври, 2019 Публикувано: 31 октомври, 2019 Здравейте! На 21-24 ноември ни предстои дългоочаквано пътуване до Израел. Тъй като времето е малко, обмислям посещение на Йерусалим, Хайфа, Тел Авив и евентуално Мъртво море. Притеснява ме, че единият ден е шабат, а ще ползваме основно обществен транспорт. Бих искала да попитам тези от Вас, които са пътували по-скоро, кой вариант Ви се струва по-удачен - първи ден Хайфа и Тел Авив, втори и трети ден Йерусалим и Мъртво море, след което в неделя директно към летището или обратното? Има ли директен транспорт в неделя от Йерусалим до Бен Гурион? Полетът е с Уиз еър, в 10.15 ч., като в 07.15 ч. трябва да сме на летището според информацията в сайта.
deyan Публикувано: 1 ноември, 2019 Публикувано: 1 ноември, 2019 Според мен трябва да промените малко плановете си (с ясното съзнание, че никой не иска подобно мнение). Разбирам, че пътуването е дългоочаквано, аз съм човек, който обича да наблъсква програмата, но описаното от вас ми изглежда почти невъзможно. За мен в Хайфа единственото смислено са градините, които имат специфично работно време, с което трябва да се съобразите. Градините са впечатляващи, но извън тях, за мен (изцяло лично мнение), градът може да се пропусне. Не вярвам, че в един ден можете да пътувате Тел Авив – Хайфа, да разгледате, да се върнете и да разгледате Тел Авив. Пътуването до Мъртво море, особено с обществен транспорт, общо взето гълта един ден. Това означава, че ви остава един ден за Йерусалим, което поне според мен е престъпно малко, но пък зависи от интересите. Със сигурност общественият транспорт не пътува по време на шабат. Само маршрутки или организирани екскурзии. Тоест за „шабата” следва да предвидите или престой в един град (евентуално с транспорт с маршрутка между Тел Авив и Йерусалим) или организирана екскурзия до Мъртво море. Има директен автобус от Йерусалим до летището. За тридневно пътуване, аз бих изключил поне Хайфа и бих оставил Тел Авив за последния половин ден. 2
Limoncello Публикувано: 1 ноември, 2019 Публикувано: 1 ноември, 2019 5 hours ago, deyan said: Според мен трябва да промените малко плановете си (с ясното съзнание, че никой не иска подобно мнение). Разбирам, че пътуването е дългоочаквано, аз съм човек, който обича да наблъсква програмата, но описаното от вас ми изглежда почти невъзможно. За мен в Хайфа единственото смислено са градините, които имат специфично работно време, с което трябва да се съобразите. Градините са впечатляващи, но извън тях, за мен (изцяло лично мнение), градът може да се пропусне. Не вярвам, че в един ден можете да пътувате Тел Авив – Хайфа, да разгледате, да се върнете и да разгледате Тел Авив. Пътуването до Мъртво море, особено с обществен транспорт, общо взето гълта един ден. Това означава, че ви остава един ден за Йерусалим, което поне според мен е престъпно малко, но пък зависи от интересите. Със сигурност общественият транспорт не пътува по време на шабат. Само маршрутки или организирани екскурзии. Тоест за „шабата” следва да предвидите или престой в един град (евентуално с транспорт с маршрутка между Тел Авив и Йерусалим) или организирана екскурзия до Мъртво море. Има директен автобус от Йерусалим до летището. За тридневно пътуване, аз бих изключил поне Хайфа и бих оставил Тел Авив за последния половин ден. Абсолютно съм съгласна с горното мнение. За Мъртво море си отива цял ден, не знам за обществен транспорт, но може да се наеме кола. За Шабат - бях в Йерусалим тогава, много добро решение. Ситуацията е, че в Тел Авив градски транспорт няма, но има маршрутки, досущ като нашите и не са скъпи. Иначе от залез слънце в петък до залез слънце в събота всичко замира (със сигурност с изключение на арабския квартал). Градините на Хайфа са чудесни, но е доста път и се съобразете с работното време на градините. Препоръчвам град Ако (Acre) от другата страна на залива, северно. Чудесен стар град и пристанище, аз успях да ги комбинирам двата в 1 ден. Иначе от други приятели, които след мен ходиха и нощуваха в Хайфа, знам, че не бяха особено очаровани. Като цяло това е най-голямото пристанище и е мисля по-индустриален град. Успех!
muchachote Публикувано: 1 ноември, 2019 Публикувано: 1 ноември, 2019 преди 20 часа, Svetoslava каза: Здравейте! На 21-24 ноември ни предстои дългоочаквано пътуване до Израел. Тъй като времето е малко, обмислям посещение на Йерусалим, Хайфа, Тел Авив и евентуално Мъртво море. Притеснява ме, че единият ден е шабат, а ще ползваме основно обществен транспорт. Бих искала да попитам тези от Вас, които са пътували по-скоро, кой вариант Ви се струва по-удачен - първи ден Хайфа и Тел Авив, втори и трети ден Йерусалим и Мъртво море, след което в неделя директно към летището или обратното? Има ли директен транспорт в неделя от Йерусалим до Бен Гурион? Полетът е с Уиз еър, в 10.15 ч., като в 07.15 ч. трябва да сме на летището според информацията в сайта. Сигурно аз съм единственият в сайта, който ползва един световен портал за организирани турове от местни туристически агенции- getyourguide.com . Това спестява лутане, питане насам- натам за това- онова, загуба на време и пари естествено. Когато бях в Израел, с организиран тур за един ден бях в Йерусалим, вторият ден, с друга агенция- в Назарет, Кафарнаум и Тивериадското езеро, и третият ден сам се разходих в Тел Авив и арабската му част- Яфо, която ОПРЕДЕЛЕНО си заслужава, а в тел Авив няма кой знае какво да се види, освен красивите му плажове. 4
Plamsi Публикувано: 3 ноември, 2019 Публикувано: 3 ноември, 2019 Някой ползвал ли е местна сим карта с Интернет и ако да, може ли препоръки?
NadezhdaD Публикувано: 3 ноември, 2019 Публикувано: 3 ноември, 2019 Здравейте :)! Предстои ми пътуване до Израел, но престоя ми ще е твърде кратък от 31.12 до 02.01. Ще съм в Тел Авив,но ми се иска и да отида до Йерусалим до Божия гроб. Единствения ми вариант е това да стане на 01.01. Притеснява ме разписанието на автобусите в и съответно дали „Възкресение Христово“ ще е отворен за посетители. Търсих в интернет някаква информация, но не без успех :(. Много ще съм Ви благодарна ако ми ми дадете някаква информация,как да се придвижа, с кой автобус,от къде може да се хване, цена на автобусния билет и как да стигна до „Възкресение Христово“. Благодаря предварително!
Stryper Публикувано: 3 ноември, 2019 Публикувано: 3 ноември, 2019 преди 5 часа, Plamsi каза: Някой ползвал ли е местна сим карта с Интернет и ако да, може ли препоръки? Аз само питах за карта. Най-евтиния вариант беше 40 лв и се отказах, тъй като бяхме за 3 дена и имахме интернет в апартаментите, където спахме.
DGTG Публикувано: 3 ноември, 2019 Публикувано: 3 ноември, 2019 Здравейте! Предстои ни пътуване до Израел за 3-4 дни. Връщането ни ще е от Тел Авив. Разбрах, че придвижването от Тел Авив до летището е с влак, който можем да вземем от Savidor Centre. Билетите за влака от гише ли се купуват или трябва он-лайн? Къде на летището спира влака и там как става придвижването? Колко време отнема пътя от Тел Авив до летището?
liliya Публикувано: 3 ноември, 2019 Публикувано: 3 ноември, 2019 На 1.11.2019 г. в 18:57, muchachote каза: Сигурно аз съм единственият в сайта, който ползва един световен портал за организирани турове от местни туристически агенции- getyourguide.com . Това спестява лутане, питане насам- натам за това- онова, загуба на време и пари естествено. Когато бях в Израел, с организиран тур за един ден бях в Йерусалим, вторият ден, с друга агенция- в Назарет, Кафарнаум и Тивериадското езеро, и третият ден сам се разходих в Тел Авив и арабската му част- Яфо, която ОПРЕДЕЛЕНО си заслужава, а в тел Авив няма кой знае какво да се види, освен красивите му плажове. Може ли да споделиш за еднодневен тур в Йеросалим колко ти излезе и може ли да се съчетае с Назарет?
DGTG Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 Здравейте! Бихте ли ми казали за градския транспорт (трамваите) в Йерусалим и Тел Авив от къде се купуват билетите ? Четох някъде, че трябвало да се закупи карта, която се зарежда с минимум 30 шекела и същата се чекира в превозното средство, но не разбрах дали с една карта могат да пътуват няколко човека - като се чекира няколко пъти или е само за един човек?
krasen_denev Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 преди 31 минути , DGTG каза: Здравейте! Бихте ли ми казали за градския транспорт (трамваите) в Йерусалим и Тел Авив от къде се купуват билетите ? За трамваите можеш да купиш билети от машинките поставени на самите спирки.Не си спомням цената,но със сигурност не бе малко.Някъде към 5 шекела.Има различни видове билети и на място преценете кои вид билет ще ви е най-подходящ. 1
DGTG Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 Здравейте! В голяма дилема съм - имам планирано пътуване до Израел от 17.11 - 20.11.19. Сега се чудя да се отказваме ли. Писах на Кхалид (имаме уговорка и с него) с питане каква е ситуацията - той ми казва, че няма проблем да пътуваме. Някой да е в района да каже какво се случва?
iva 80 Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 29 минути , DGTG каза: Здравейте! В голяма дилема съм - имам планирано пътуване до Израел от 17.11 - 20.11.19. Сега се чудя да се отказваме ли. Писах на Кхалид (имаме уговорка и с него) с питане каква е ситуацията - той ми казва, че няма проблем да пътуваме. Някой да е в района да каже какво се случва? Вие до Ейлат или Тел Авив ще пътувате.
stanimir Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 Там постоянно се бият, ще се бият и след 100, и след 200 години. Аз бих пътувал. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега