Прескочи до съдържание

Израел - Информация за цени, транспорт и всякакви други въпроси

Препоръчани мнения

Ако някой е запознат: Билетите за влака от Тел Авив до летището - от автомати ли се купуват или от служител на гише. Става въпрос за гарата Savidor Center. Тъй като ще пътуваме рано сутринта  се чудя дали ще има на място от къде да си купим билетите?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Имам въпрос ?  Да ми кажете ако сте запознати каква е обстановката в Израел в момента ? Дали е опасно да се пътува сега ? Имайки предвид военната обстановка в момента !

Връзка към коментар

Чувам се с нашия приятел ежедневно. За сега казва , че всичко е наред в Телавив и че няма нищо притеснително. На нас също но предстои пътуване идната седмица.  Надявам се всичко да е наред. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 7.12.2019 г. в 21:29, Plamsi каза:

Кой е най-удобният начин за стигане от Йерусалим до Ейлат?

С автобус 444. Тръгва от автогарата.

Ако можете си купете билети предварително или си предвидете достатъчно време преди тръгване, защото на касите беше голяма лудница, а поне преди не можеше да се купи оттук билет онлайн

• Благодаря 1
Връзка към коментар
On 12/9/2019 at 8:41 AM, deyan said:

С автобус 444. Тръгва от автогарата.

Ако можете си купете билети предварително или си предвидете достатъчно време преди тръгване, защото на касите беше голяма лудница, а поне преди не можеше да се купи оттук билет онлайн

Знаеш ли колко струва билета, тъй като има шътъл за 25 долара, което ми се вижда ок? 

Връзка към коментар

Здравейте,

Автобус 444 е бърз и удобен вариант, но наистина е голяма навалица, ако оставите за последния момент купуването на билети. Цената по спомен беше под 10 долара.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Здравей , ние пътувахме с автобус от Йерусалим до Ейлат. Автобусът тръгва от автогарата в Йерусалим и има през половин час. Има разлика дали ще е директен или със спирка на Мъртво море. Единият е просто по бавен. Билетите са по 35лв или 70 шекела. Билет може да си купиш онлайн или директно на гише от автогарата. Ако билета е купен онлайн, задължително се валидизира на машини , които се намират непосредствено срещу платформите и след въвеждане на телефонния номер и  номера на резервацията( след което се принтира билета). При покупка онлайн , задължително въвеждайте  коректно данните на паспорт , телефон и име.  

П.С. Автобусите са с номера 444 и 445 и тръгват от платформа в ляво на ескалатора на третия етаж на автогарата. Точно срещу тях са и машините за валидизация , а преди тях е гишето за покупка на билети на място. 
Ние пътувахме с 444 на 01.12. И беше директен- около 4 часа. Има 15 Мин почивка по пътя.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Plamsi каза:

Знаеш ли колко струва билета, тъй като има шътъл за 25 долара, което ми се вижда ок? 

И аз имам спомен за 70 шекела, но можеш да провериш за актуални цени на сайта на Egged.

Това не е много по-малко от шатъл, но зависи как ти пасват часовете на пътуване 

Връзка към коментар

Аз само да кажа, че ако има някой колебаещ се, да тръгва смело - днес се върнах, всичко беше спокойно, поне що се отнася до Йерусалим, Тел Авив и Витлеем (последното с еднодневен тур, комбиниран с Мъртво море - може да се покиснете, водата поне за мен беше ОК).

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
1 hour ago, Stefan said:

Нашият приятел Халид работи върху себе си. 

0049099F-E849-4F91-B1FC-BD288E55AF39.jpeg

Миналата седмица бях на тур с него и спомена как си обещл да го направиш известен в България 🙂

Връзка към коментар
преди 21 минути , Plamsi каза:

Миналата седмица бях на тур с него и спомена как си обещл да го направиш известен в България 🙂

Според мен той си заслужава известността. Надявам се, че и други мислят така. А, иначе, популяризирам го напълно безкористно, защото благодарение на него аз и моето семейство имахме един незабравим ден в Палестина.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
36 minutes ago, Stefan said:

Според мен той си заслужава известността. Надявам се, че и други мислят така. А, иначе, популяризирам го напълно безкористно, защото благодарение на него аз и моето семейство имахме един незабравим ден в Палестина.

Напълно съм съгласна. И аз получих дори повече, отколкото очаквах.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой с актуална информация какво се случва в Палестина? Всичко нормално ли е , след действията на Д.Тръмп? Дочух , че хора са си отменили екскурзиите до там.

Връзка към коментар

Че каква е пряката връзка между Палестина, Ирак и Иран? В Западен бряг (West Bank) би трябвало да няма никакво напрежение (освен ако под Палестина нямаш предвид и Газа).

Иначе за актуални новини от държавата може да следиш на сайта на англоезичния Jerusalem Post: https://www.jpost.com/

Връзка към коментар

Здравейте Магеланци, имам нужда от съвет. Взех си евтини билети до Тел Авив за тази неделя-сряда. Много ласт минет съответно нямам нито хотели нито програма. Въпросите :

- Неделя до обяд да се придвижим с автобус от летището до Йерусалим и да разгледаме каквото можем с цял ден понеделник и потенциално кратка разходка до Витлеем. Вторник сутрин да отидем до Тел Авив, да разглеждаме цял ден и да преспим, рано сутринта да тръгнем към летището.2 нощувки Йерусалим и 1 Тел Авив. Ок ли е този вариант?

-Всички около мен ми говорят, че не е разумно да пътувам сега, че съм избрала лош период и т.н. Вие бихте ли тръгнали?

- Предвид, че явно няма гаранция за обстановката, разумно ли ви се виждя да запазя някакви нощувки без претенции предния ден, така или иначе вече е доста късно?

Въобще положението е да тръгвам или да не тръгвам 😄

Връзка към коментар
преди 1 час, CarpeDiem каза:

Здравейте Магеланци, имам нужда от съвет. Взех си евтини билети до Тел Авив за тази неделя-сряда. Много ласт минет съответно нямам нито хотели нито програма. Въпросите :

- Неделя до обяд да се придвижим с автобус от летището до Йерусалим и да разгледаме каквото можем с цял ден понеделник и потенциално кратка разходка до Витлеем. Вторник сутрин да отидем до Тел Авив, да разглеждаме цял ден и да преспим, рано сутринта да тръгнем към летището.2 нощувки Йерусалим и 1 Тел Авив. Ок ли е този вариант?

-Всички около мен ми говорят, че не е разумно да пътувам сега, че съм избрала лош период и т.н. Вие бихте ли тръгнали?

- Предвид, че явно няма гаранция за обстановката, разумно ли ви се виждя да запазя някакви нощувки без претенции предния ден, така или иначе вече е доста късно?

Въобще положението е да тръгвам или да не тръгвам 😄

За мен програмата ти е ОК. Нещо такова направихме и ние през ноември.

Тогава и на нас ни говореха, че не трябва да се пътува (точно в новините съобщаваха как летят ракети).

Тогава и аз бях в тази дилема, но съфорумец ми даде кураж да не се отказваме от пътуването и сега съм много доволна, че не се отказахме. 

Аз бих тръгнала.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.