Прескочи до съдържание

Израел - Информация за цени, транспорт и всякакви други въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
20 hours ago, CarpeDiem said:

Здравейте Магеланци, имам нужда от съвет. Взех си евтини билети до Тел Авив за тази неделя-сряда. Много ласт минет съответно нямам нито хотели нито програма. Въпросите :

- Неделя до обяд да се придвижим с автобус от летището до Йерусалим и да разгледаме каквото можем с цял ден понеделник и потенциално кратка разходка до Витлеем. Вторник сутрин да отидем до Тел Авив, да разглеждаме цял ден и да преспим, рано сутринта да тръгнем към летището.2 нощувки Йерусалим и 1 Тел Авив. Ок ли е този вариант?

-Всички около мен ми говорят, че не е разумно да пътувам сега, че съм избрала лош период и т.н. Вие бихте ли тръгнали?

- Предвид, че явно няма гаранция за обстановката, разумно ли ви се виждя да запазя някакви нощувки без претенции предния ден, така или иначе вече е доста късно?

Въобще положението е да тръгвам или да не тръгвам 😄

Аз бях точно преди Коледа и нямаше и грам напрежение. Аз не бих се отказала.

• Благодаря 1
Публикувано:

Няколко бързи въпроса :

На излитане от София също ли трябва да се отиде 3 часа преди полета?

Може ли да се носят лекарства без рецепта - обезболяващо, пробиотик например?

Кой е най-добрият начин да стигнем от Тел Авив до летището, така че да сме там в 7 сутринта?

Благодаря!

Публикувано:
преди 9 часа, CarpeDiem каза:

Няколко бързи въпроса :

На излитане от София също ли трябва да се отиде 3 часа преди полета?

Може ли да се носят лекарства без рецепта - обезболяващо, пробиотик например?

Кой е най-добрият начин да стигнем от Тел Авив до летището, така че да сме там в 7 сутринта?

Благодаря!

За излитане от София с Раян ние отидохме 2 часа по-рано.

Лекарства аз си носех без проблем.

От Тел Авив до летището ние стигнахме с влак, за около 15 минути, от Tel Aviv Savidor Center. Добре, че бяхме тръгнали малко по-рано и имахме време, защото единия влак до аерогарата, който беше по разписание, го бяха канселирали, та взехме следващия, който беше след около 15 - 20 мин.

От Тел Авив може би има и някакъв автобус до аерогарата, но незнам от къде тръгва. При пристигането ни на аерогарата, докато си чакахме автобуса до Йерусалим, видях, че мина автобус (не помня имаше ли номер), на който пишеше, че е за Тел Авив.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има автобус от Тел Авив до летището - по-скоро се води, че е за туристите, тъй като минава през по-централните места и няма нужда да сменят превозни средства. Мисля, че е 24 ч. (без Шабат). Номер 445. Цената е 9.3 NIS. 

Публикувано:

Как бихте посъветвали да разпределим най - оптимално като цена и туристически обекти-:> 5 нощувки -6 дни  Между Палестина и Израел . Като последната нощувка задължително трябва да е в Тел Авив, понеже полета на другият ден е от там. 🙂

Публикувано:

Здравейте, съфорумци! Някой ще пътували в периода 20.02-25.02? Ние сме 8 души, все още без никаква организация. Изчетох доста от форума, какво бихте ни посъветвали? Разбрах, че има Шабат по времето, което ще сме там. Какво може да правим по време на Шабат изобщо? Шабата е от петък на обяд до неделя сутринта, или греша? Препоръчайте ми място за нощуване, ще опитам да се свържа също така и с Халид. Благодаря предварително.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, ще пътувам до Израел от 19-и до 24-и февруари с 2 нощувки в Йерусалим и 3 в Тел Авив.

Имам следните въпроси и ще се радвам, ако някой се отзове:

1. Мислех си да направя полудневна екскурзия до Витлеем, но Хеброн ми се струва по-интересен. Достатъчни ли си няколко часа за него?

2. От коя порта трябва да вляза, за да стигна най-бързо до Купола на скалата?

3. Какви са възможностите за пътуване до Хайфа или Акра по време на шабат (в събота) от Тел Авив?

4. Какви са цените на местната бира в Йерусалим?

5. Откъде се откриват хубави гледки отвисоко към стария град на Йерусалим?

6. С влак или автобус е по-добър вариант да стигна от Тел Авив до летището и колко време е препоръчително да бъда там преди плета за София?

Публикувано:
преди 40 минути , TwinFreaks каза:

6. С влак или автобус е по-добър вариант да стигна от Тел Авив до летището и колко време е препоръчително да бъда там преди плета за София?

С влак съм пътувал и при трите ми посещения на Тел Авив.Поне 4 часа преди полет,защото е от друг терминал и се пътува и с шатъл.

• Харесвам 1
Публикувано:
18 hours ago, TwinFreaks said:

3. Какви са възможностите за пътуване до Хайфа или Акра по време на шабат (в събота) от Тел Авив?

5. Откъде се откриват хубави гледки отвисоко към стария град на Йерусалим?

Здравей,

3 - Аз бях по време на шабат и ми казаха, че ако искам да стигна до Хайфа само с такси, тъй като градския им транспорт не работеше.

5 - Като тръгнеш над Гетсиманската градина нагоре към хълма на Маслините се открива хубава гледка към Стария град, но си е бая катерене.

Иначе по въпроса за бирата цените бяха от 5 -10 шекела нагоре в зависимост от бирата.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , Plamsi каза:

Иначе по въпроса за бирата цените бяха от 5 -10 шекела нагоре в зависимост от бирата.

В Хайфа открих специализиран магазин за бири с огромен,невиждан избор отвсъкъде. Май се държи от руснаци ,цените бяха по 5-6 шекела.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Plamsi каза:

Здравей,

3 - Аз бях по време на шабат и ми казаха, че ако искам да стигна до Хайфа само с такси, тъй като градския им транспорт не работеше.

5 - Като тръгнеш над Гетсиманската градина нагоре към хълма на Маслините се открива хубава гледка към Стария град, но си е бая катерене.

Значи, заради шабата, нямам особен избор и ще бъда принуден да прекарам съботата в Тел Авив. Поне тогава няма да съм сам, но е доста неприятно, защото това е единственият ден, в който мога да отида по-надалеч. Не знам колко ще излезе с такси, но предполагам, че ще е нещо брутално.

Поне се успокоих, че бирата не е на някакви космически цени и ще мога да пробвам някакви местни. 🙂

Вече дори съм си заплюл някакъв Beer Bazaar в Йерусалим, който е близо до хотела. 😉

Публикувано:
преди 28 минути , eugene.kn каза:

От местните пробвай Goldstar-много добра!

123.jpg

И е тъмна?! Супер! Аз пия основно тъмни бири, при това целогодишно. Непременно ще я пробвам!

Публикувано:
9 hours ago, TwinFreaks said:

Значи, заради шабата, нямам особен избор и ще бъда принуден да прекарам съботата в Тел Авив. Поне тогава няма да съм сам, но е доста неприятно, защото това е единственият ден, в който мога да отида по-надалеч. Не знам колко ще излезе с такси, но предполагам, че ще е нещо брутално.

Поне се успокоих, че бирата не е на някакви космически цени и ще мога да пробвам някакви местни. 🙂

Вече дори съм си заплюл някакъв Beer Bazaar в Йерусалим, който е близо до хотела. 😉

Таксито ще ти е около 200-300 шекела в посока. 

Публикувано:
преди 13 часа, eugene.kn каза:

В Хайфа открих специализиран магазин за бири с огромен,невиждан избор отвсъкъде. Май се държи от руснаци ,цените бяха по 5-6 шекела.

Някакви координати, моля. Ще е полезна информация. 🙂

Публикувано:

Беше много отдавна ,не си спомням ,съжалявам. Попитай, може и на руски. Беше близо(над) до круизното пристанище.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Предстои ми пътуване до Ейлат.Смятам направо от летището да отпътувам за Йерусалим.По-горе четох че има шатъли - откъде тръгват и каква е цената?

Другия вариант е с обществения транспорт,но с този техен сайт много трудно се оправям.Имам горчив опит от първото ми пътуване.Ако трябва да хвана автобус 444 от спирка Be'er Ora Junction/Ramon Airport,най сигурно ще бъде да си взема билет он лайн.Някой пътувал ли е оттам?

Това което забелязвам в сайта, е че всеки ден разписанието е различно и билет май може да да се купи най-рано една седмица предварително.

И тази призрачна линия 445,уж я има пък няма разписание.Ще пътувам на 24.02.Много моля ако имате повече информация пишете.

Благодаря!:thank_you:

Публикувано:
На 16.02.2020 г. в 19:02, traveler каза:

Предстои ми пътуване до Ейлат.Смятам направо от летището да отпътувам за Йерусалим.По-горе четох че има шатъли - откъде тръгват и каква е цената?

Другия вариант е с обществения транспорт,но с този техен сайт много трудно се оправям.Имам горчив опит от първото ми пътуване.Ако трябва да хвана автобус 444 от спирка Be'er Ora Junction/Ramon Airport,най сигурно ще бъде да си взема билет он лайн.Някой пътувал ли е оттам?

Това което забелязвам в сайта, е че всеки ден разписанието е различно и билет май може да да се купи най-рано една седмица предварително.

И тази призрачна линия 445,уж я има пък няма разписание.Ще пътувам на 24.02.Много моля ако имате повече информация пишете.

Пак да попитам:smile:

Публикувано:
На 16.02.2020 г. в 19:02, traveler каза:

преди 4 часа, traveler каза:

Пак да попитам:smile:

Актуална информация за автобуси от автогарата на Ейлат.

0-02-0a-579ec2cb89777a9ea7b7ed96258878f23d7dfbf5715b765baa8a1353fe9d21fe_5cd2e0b2.jpg

0-02-0a-d523665326bd00b816d1f4ec16bcae2c5b34b96c3973f3130e1e0e547c9335db_1be1be91.jpg

0-02-0a-feb861c8b82ec8eea391707203928b31328ca175a2219c1cb3c4bd5cfb5f0135_55d233a7.jpg

viber_изображение_2020-02-18_11-50-33.jpg

• Харесвам 1
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! Планирам пътуване през октомври за Йордания, като полетът ще е София-Тел Авив. Как мога да се придвижа до границата с Йордания, откъдето ще ме вземат приятелите ми?

• 1 година по-късно ...
Публикувано:

За информация, ако някой се е запътил към Израел и Палестина и мисли да ползва услугите на Халид. Букнах еднодневен трип с Халид за този декември, като цената която поиска за двама човека по маршрута Витлеем, Йерихон и Мъртво Море е 180 щатски долара. 

Знам, че много магеланци са пътували с него за доста по ниска цена, но ня фона на инфлацията и цените към днешна дата, на мен сумата ми се видя доста прилична.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Привет, започнах да планирам пътуването до Израел.
Полетът е в събота сутрин и пристигане в Тел Авив в 09:20 сутринта по време на Шабат. 8 човека. Планът е в събота да посетим Витлеем и вечерта да нощуваме в Йерусалим, неделя в Йерусалим.

Доколкото разбрах от цялата информация, която изчетох, възможността да се стигне по време на Шабат е:

• или със споделено такси (sherat) - което представялва минибус с места до 10 човека. Цена до 66NIS (38лв) на човек
  • или с такси. Цената ще около 35-42лв на човек. (тука реално ще ни трябват 2 коли)

Време за транспорт: около 55 мин.

После от Йерусалим до Витлеем, можем да вземем или автобус 234 (30 мин за 6NIS), или автобус 231(45 мин за 7NIS). Някъде къдях, че има и автобус 21 (за 5NIS). Доколкото разбрах тези автобуси работят и в събота.

Въпросите са засега са ми:
1) трябва ли да се прави резервация за таксито предварително - било то sherat, или нормалното такси? Ако да, бихте ли препоръчали компания?
2) "the Arab bus station in Damascus Gate" (Bab el'-Amound на арабски) е различно място място от "East Jerusalem bus station" ?

Благодаря.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.