Прескочи до съдържание

Новини и бързи въпроси за Испания

edbloom

Препоръчани мнения

На 29.11.2018 г. в 2:25, Dimitur Vassilev каза:

Прощавайте, освен airbus има ли автобуси от градския транспорт, които свързват летището с центъра, примерно с площад Каталуния?

Да има градски автобус , който пътува около 1 час -номер 46. Спирката е пред самия терминал(и на двата терминал е отпред).

П.С. Съжалявам н е видях, че са отговорили вече.

Редактирано от liliya
Връзка към коментар

Имам бързо питане - някой летял ли е с парапланер (или нещо подобно) в Испания? Искаме да направим един подарък, на човек, който живее в северна Испания за рожден ден - ама нямам представа на къде да се насоча. 

Не тръгвам с прост google search, защото не говоря испански, а ще има разни условия и клаузи, като се купува нещо такова, предпочитам първо да имам някоя насока към фирма или сайт. 

Редактирано от stormbringer
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По времето когато живях на острова, бях организирал на приятелка такова скачане. Имам телефон на човека, струваше 100 евро.

Цената включва пътуване  с кола до мястото за скачане около 45-50 мин. Самото място  е  под обсерваторията от път TF-24 - Carretera de la Esperanza от 2000м височина.

Полета е 25-30мин, записва се с gopro и дават записа накрая. Приземяват се в Puerto de la Cruz, като се навлиза и в океана по време на полета.

Има и други варианти за скачане и приземяване-цените са подобни, но този за мен е най-добър.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, Alexander каза:

По времето когато живях на острова, бях организирал на приятелка такова скачане. Имам телефон на човека, струваше 100 евро.

Цената включва пътуване  с кола до мястото за скачане около 45-50 мин. Самото място  е  под обсерваторията от път TF-24 - Carretera de la Esperanza от 2000м височина.

Полета е 25-30мин, записва се с gopro и дават записа накрая. Приземяват се в Puerto de la Cruz, като се навлиза и в океана по време на полета.

Има и други варианти за скачане и приземяване-цените са подобни, но този за мен е най-добър.

Това е супер, ама на мен ми трябва за континента, човекът живее на север от Мадрид. Обаче, ако пак отида на Тенерифе, ще те питам за и за информация за това там

• Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте как е температурата през началото на Юни в Тенерифе. Планираме да си направим със съпругата ми малка ваканция от 7 дни и искам да знам. Колебаехме се между малдивите и Тенерифе и второто надделя най вече заради близоста за двамата. Планирам да взема хотел с half board което до колкото разбирам е закуска и вечеря, нещо друго да знам което е важно? 

Връзка към коментар
55 minutes ago, Дани Магелани said:

В края на май беше чудесно на югозапад.

За да определиш добрата за теб локация, е нужно да определиш

първо желаните активности.

Нямам идея честно, за мен е наливане с бира и кибичене някъде на хладно. Ако има да се направи един хайк в планината ще  страхотно или нещо такова. Половинката предполагам че ще окупира плажа. Хотела който сме избрали е иберостар. Освен това аз също се интересувам от имотите в Тенерифе затова може да пообиколим да разгледаме. 

Редактирано от fxtrader
Връзка към коментар

Часовете за билетите за Алхамбра още ли са за вход в двореца на Назридите? Преди години беше така, но го пишеше изрично, а сега не виждам нищо такова.

Връзка към коментар
преди 14 минути , Zaro каза:

Часовете за билетите за Алхамбра още ли са за вход в двореца на Назридите? Преди години беше така, но го пишеше изрично, а сега не виждам нищо такова.

https://tickets.alhambra-patronato.es/en/tickets-alhambra-general/

IMPORTANT: the date and the time of access to the Nasrid Palaces, is expressly written on the ticket. The visit to these spaces must be done within the specific time slot indicated on the admission ticket.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , giafil каза:

https://tickets.alhambra-patronato.es/en/tickets-alhambra-general/

IMPORTANT: the date and the time of access to the Nasrid Palaces, is expressly written on the ticket. The visit to these spaces must be done within the specific time slot indicated on the admission ticket.

Това ясно. Изборът на час при покупката на билета означава часът на вход в Алхамбра или в двореца на Назридите?

Прочетох във форумите на Tripadvisor, пак си е за Назридите.

Връзка към коментар

в официалната страница има телефон за въпроси , направо им се обади и ги попитай ...

няма смисъл да гадаем, когато аз ходих преди няколко години беше така и честно да ти кажа не вярвам да има някакви промени, още повече, че туристите стават от година на година все повече, а това е един от начините да ограничат посещенията...

Access to the Nasrid Palaces must be done at the times indicated on the ticket.

Редактирано от giafil
Връзка към коментар
На 30.12.2018 г. в 6:21, fxtrader каза:

Здравейте как е температурата през началото на Юни в Тенерифе. Планираме да си направим със съпругата ми малка ваканция от 7 дни и искам да знам. Колебаехме се между малдивите и Тенерифе и второто надделя най вече заради близоста за двамата. Планирам да взема хотел с half board което до колкото разбирам е закуска и вечеря, нещо друго да знам което е важно? 

Писах за температурите, а това кое да изберете е сложно да се каже. Ако искаш си пусни нова тема, може да избереш накрая нещо различно от тези две места.

Тенерифе има доста за гледане, ако предпочиташ да седиш с бира и с минимални активности  има по-добри места.

Връзка към коментар
35 minutes ago, Alexander said:

Писах за температурите, а това кое да изберете е сложно да се каже. Ако искаш си пусни нова тема, може да избереш накрая нещо различно от тези две места.

Тенерифе има доста за гледане, ако предпочиташ да седиш с бира и с минимални активности  има по-добри места.

Е ок бирата беше само предложение. Може ли да се катерят планините, как са пътеките поддържани ли са? Да вземам ли обувки за хайк или е твърде горещо за подобно начинание?

Връзка към коментар

@fxtrader, прочете ли първото мнение от тази тема?

Този цитат е от него:

"Източната част на острова представлява националния парк Анага. Това е най-зеленото място на острова, има само няколко селца и тук там плажове. Там ходят основно любителите на преходи, планини и природа и има десетки пешеходни маршрути, дори такива за които се изисква предварително разрешение както за Тейдето.

Това са някои  пешеходните  маршрути:

-Afur-barranco de Tamadite-Taganana-Afur

-Tegueste-Punta de Hidalgo.

-Barranco de Badajoz

-Fortaleza de Masca

-Vilaflor

-punta de Teno

-El barranco del Infierno

-Los Organos/La Orotava

-Teno Alto

-Roque de Taborno

-Benijo-Las Palmas

-Barranco de Ruiz

-La Rambla de Castro

-Los Roques, La Fortaleza, Pico Viejo"

За времето също писах подробно преди малко.

"След средата на януари, февруари и март си е най-неблагоприятното време, било то в северната или южната част. При слънчеви дни може да се ходи на плаж по обед, денем е почти 20 градуса, ако няма дъжд или облаци, тогава е 2-3 по-малко, което е и минимума,  а водата е 18-19 градуса.

Април, май и юни вече си е 20-24, вода 19-20-21.

Юли, август и септември е най-топло, 26-29 въздух, става и  31-32 по южните части, водата  22-24.

Края на септември, октомври и началото  на ноември са най-добрите месеци аз мен, тогава не пече чак толкова много или поне не се усеща, защото УВ-то не е 13+, а водата е най-топла 24-25. 

След това до края на декември и началото на януари също е много добър период,  да речем по-топло е и с по-топла вода от април и май."

Връзка към коментар

На Тенерифе никога не е твърде горещо.Били сме по всякакво време - зиме, лете,  все е приятно. Нали му  казват " остров на вечната пролет".

• Харесвам 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, Alexander said:

@fxtrader, прочете ли първото мнение от тази тема?

Този цитат е от него:

"Източната част на острова представлява националния парк Анага. Това е най-зеленото място на острова, има само няколко селца и тук там плажове. Там ходят основно любителите на преходи, планини и природа и има десетки пешеходни маршрути, дори такива за които се изисква предварително разрешение както за Тейдето.

Това са някои  пешеходните  маршрути:

-Afur-barranco de Tamadite-Taganana-Afur

-Tegueste-Punta de Hidalgo.

-Barranco de Badajoz

-Fortaleza de Masca

-Vilaflor

-punta de Teno

-El barranco del Infierno

-Los Organos/La Orotava

-Teno Alto

-Roque de Taborno

-Benijo-Las Palmas

-Barranco de Ruiz

-La Rambla de Castro

-Los Roques, La Fortaleza, Pico Viejo"

За времето също писах подробно преди малко.

"След средата на януари, февруари и март си е най-неблагоприятното време, било то в северната или южната част. При слънчеви дни може да се ходи на плаж по обед, денем е почти 20 градуса, ако няма дъжд или облаци, тогава е 2-3 по-малко, което е и минимума,  а водата е 18-19 градуса.

Април, май и юни вече си е 20-24, вода 19-20-21.

Юли, август и септември е най-топло, 26-29 въздух, става и  31-32 по южните части, водата  22-24.

Края на септември, октомври и началото  на ноември са най-добрите месеци аз мен, тогава не пече чак толкова много или поне не се усеща, защото УВ-то не е 13+, а водата е най-топла 24-25. 

След това до края на декември и началото на януари също е много добър период,  да речем по-топло е и с по-топла вода от април и май."

Здравей, ако исках да чета пътеписи нямаше да се включа във форум, а щях да си купя пътеводител. Благодаря за уточнението все пак. 

Извинявам се ако нещо съм те обидил но информацията, която си публикувал може да е много важна за други хора но за мен не е. Затова просто попитах дали може да се ходи на хайк в края на юли и какви са температурите. Благодаря отново. 

6 minutes ago, AlexandraKo said:

На Тенерифе никога не е твърде горещо.Били сме по всякакво време - зиме, лете,  все е приятно. Нали му  казват " остров на вечната пролет".

Виж ти. Това не го знаех. А как е с хотелите и влажността? Резервирах хотел на име Roca Nivaria надявам се да е хубав. Наистина това ще ми е първи път в испаноговорящи страна и се чудя, аз знам малко испански но малко дали всичко ще е наред. Да си призная гледах в Експедия има доста неща да се правят, но още нищо не съм букнал. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Не си ме обидил, а това не е пътепис(има и такива във форума), а точно чиста информация без нищо излишно, снимки и т.н. 

Не знам какво точно не ти хареса, след като отговорите на твоите въпроси са там-температури написани  по градуси и точни пешеходни маршрути.

Аз поне не разбирам каква точно информация искаш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
5 minutes ago, Alexander said:

Не си ме обидил, а това не е пътепис(има и такива във форума), а точно чиста информация без нищо излишно, снимки и т.н. 

Не знам какво точно не ти хареса, след като отговорите на твоите въпроси са там-температури написани  по градуси и точни пешеходни маршрути.

Аз поне не разбирам каква точно информация искаш.

Няма значение. Благодаря все пак. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.