Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Denittta каза:

От милано Бергамо за Генуа - забравих да напиша основното. Дават времето лошо, валежи и т.н и сме с децата. За това ми се искаше с flixbus за по-удобно. Преди 2 седмици цената беше със 100лв по-ниска за 4мата. От голямо чудене може още да скочи..

М да. Нормално- цената скача с наближаването. Но може да се възползвате от предложението на @neuromancer.

Иначе вариант ви е - градски транспорт до Бергамо до гарата (автобус №1 ходи до там), а от там влак до Милано и там смяна за Генуа. Даже гледам, че с влака е и по- бързо.

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте , ще се пробвам да питам тук не съм наясно в момента с сухопътният Шенген 2025 г😃 в момента пътувайки от България за Германия с автобус , имали проверки като преди навлизане в Германия ? 

Публикувано:
преди 1 час, Valentin Takev каза:

Здравейте , ще се пробвам да питам тук не съм наясно в момента с сухопътният Шенген 2025 г😃 в момента пътувайки от България за Германия с автобус , имали проверки като преди навлизане в Германия ? 

Има. Германия е възстановила проверките с всички съседни държави. Проверено преди няколко месеца при пътуване от Швейцария към Германия - проверка само от германска страна. Полицаите се качват в автобуса с устройства за мобилен паспортен контрол. Сканират избирателно документите. Познай дали българските лични карти ги сканираха 😄

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , jorrro каза:

Има. Германия е възстановила проверките с всички съседни държави. Проверено преди няколко месеца при пътуване от Швейцария към Германия - проверка само от германска страна. Полицаите се качват в автобуса с устройства за мобилен паспортен контрол. Сканират избирателно документите. Познай дали българските лични карти ги сканираха 😄

Според мен са ви сканирали 😃

• Харесвам 1
Публикувано:

фликсбус превозва не само туристи,съответно проверките на немските граници са строги,независимо откъде идва автобуса - на влизане от Австрия в Германия фликсбус винаги го отклоняват за проверка,същото важи за автобуси и автомобили с полска,румънска,българска,сръбска и т.н. регистрация-тоест страни от източна Европа,които са третирани като страни от серия Б по немските  граници

докато мотори,автомобили  ,кемпери и ремаркета,натоварени без каквато и да е мерки за сигурност,но с датска,холандска ,италианска ,френска регистрация минават напълно необезпокоявани,както винаги е било -вкл по време на псевдопсихо пандемията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Вчера събота 05/04 пътувахме от София до Солун, още в София  шофьорът провери документите на всички пътници. Преди предишната БГ граница ни отбиха и гранична полиция провери документите много внимателно на всички пътуващи.

на прибирате след няколко часа не бяхме удостоени с подобна проверка. При въпрос от срана на една девойка защо ни проверяват отговорът на граничния полицай беше-“ Анализ на риска”.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Fiordaliso каза:

на влизане от Австрия в Германия фликсбус винаги го отклоняват за проверка,

И на влизане от Хърватска в Австрия също проверяват.

Публикувано:
Преди 1 час, iaia_mama каза:

И на влизане от Хърватска в Австрия също проверяват.

Двете страни нямат обща граница. Очевидно си искала да кажеш от Словения в Австрия. :smile:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, epetkov каза:

Двете страни нямат обща граница. Очевидно си искала да кажеш от Словения в Австрия. :smile:

Да, Словения имах предвид. Благодаря. Явно по инерция съм писала Хърватска, понеже тогава пътувах от Загреб до Грац и автобусът минава през Словения.

Публикувано:
преди 9 часа, Valentin Takev каза:

в момента пътувайки от България за Германия с автобус , имали проверки като преди навлизане в Германия ? 

Има и още как. Преди 2 седмици точно във Фликсбус ме скапаха от проверки. Първо на влизане от Германия в Австрия, веднага при спиране в гр. Линдау, слизащите бяхме обградени от гранична полиция, ровиха по багажите, задаваха доста въпроси. Личните карти ги минаваха през сканиращи устройства. Прекачване с друг Фликсбус няколко часа по-късно Линдау-Меминген,  вече тъмно. Няма никой на спирката, но като идва автобусът, от съседната пряка изкачиха полицаи с фенери и обградиха автобуса.. викаха border police.  Провериха всички слизащи.

После на магистралата, поне 50 км навътре след границата, попадаме в задръстване... и то беше заради проверките. Качиха се поне 5 гранични полицаи, събраха документите на всички, проверяваха багажници, тоалетни... на някои хора им зададоха доста въпроси.  След почти половин час върнаха картите и паспортите на всички. Голямо чакане беше.

Същото е и на границата Италия-Швейцария (близо до езерото Комо), и в двете посоки  влакът стоя 30-40 мин. на гарата, проверяваха целия влак. На мен лично ми зададоха над 20 въпроса на италиански, направо разпит, за месторабота, цел на пътуване, колко дни, защо, кога ще се върна, колко пари нося, проверяваха ми целия багаж, за всяка една вещ искаха обяснение, в портфейла брояха парите и оглеждаха всички пластики. Същото и в двете посоки. Беше много унизително.

Месец по-рано и Франция-Швейцария (при пристигане на гарата в Базел, на произволен принцип, тарашене на целия багаж и над 20 мин. отделени специално на нас). За 3 месеца преживях доста унизителни проверки. Предпочитам нормалните граници... на Калотина и Капитан Андреево, поне знаеш какво очакваш, проверяват всички, минаваш и заминаваш. Тука нахлуват като някакви спец-части, третират те като престъпник пред всички... Отвратително! Е да, на паспорта ми пише Republic of Bulgaria. Може и затова. И заради малкото багаж, само раничка. Не влача куфари и цялата покъщнина.

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

В Линдау явно почти винаги проверяват. През 2023 за малко да си изпуснем влака от една такава проверка- пристигахме от Вадуц. Тогава имаше и много хора с визи и предвидените часове за разходка в Линдау премиха в автобуса, за проверка.

По- късно през 2023 наши познати се оплакаха от голямо забавяне поради проверки на същото място.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Абе не е заради теб , заради тия на юг от Капитан Андреево е.

А, и ние се славим по света с пакостите си, особено в Испания каква престъпност генерират нашите роми (и не само), не ми се приказва. Във влака Милано-Лугано просто минават и поглеждат личните карти на всички, ама те са или италиански, или швейцарски, или френски ,или германски... и като виждат Bulgaria, питат: Italian, french, Deutsch, Englsih?  И се почва: Къде отивате, какъв е поводът... все едно съм в съдебна зала. И това тарашене на багажа... Всички други гледат сеир и така. После не проверяват друг човек от вагона.  Слизат и потегляме. Цял ден го мисля после. Ужасно усещане.

преди 5 минути , Miladina каза:

В Линдау явно почти винаги проверяват. През 2023 за малко да си изпуснем влака от една такава проверка- пристигахме от Вадуц. Тогава имаше и много хора с визи и предвидените часове за разходка в Линдау премиха в автобуса, за проверка.

По- късно през 2023 наши познати се оплакаха от голямо забавяне поради проверки на същото място.

Е то и моето беше от Вадуц, Лихтенщайн. После през Швейцария за малко, Брегенц-Австрия, Линдау-Германия... та до летище Меминген.

(Та и снимки публикувах в темата "В момента съм...") 😄

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Абе не е заради теб , заради тия на юг от Капитан Андреево е.

Те го разпитвали като Осама ти върви обяснявай за един кой е като те забавят 10 часа с разпити целият автобус 

Публикувано:

И мен са ме проверявали на влизане в Швейцария , но в автобуса действително имаше такива съмнителни субекти че ...

Същото на влизане от Франция в Италия през "Монблан".

Нашите роми са безобидни на фона на тва което щъка свободно из Европа - краднат нещо , секс , такива работи. Не съм чувал още ром да се е самовзривил или да е открил стрелба в метрото.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , stanimir каза:

И мен са ме проверявали на влизане в Швейцария , но в автобуса действително имаше такива съмнителни субекти че ...

Същото на влизане от Франция в Италия през "Монблан".

Нашите роми са безобидни на фона на тва което щъка свободно из Европа - краднат нещо , секс , такива работи. Не съм чувал още ром да се е самовзривил или да е открил стрелба в метрото.

Циганите ли явно не знаеш какво става в провинцията в България  вярно е че и медиите покриват нещата като битови инциденти 

Публикувано:

Колко пъти бяха хванали българи и роми в Испания в измама със сканиращи клавиатури на банкомати ... или система за източване на кредитни карти. Не говорим само за престъпления тип тероризъм. 

Иначе на случаен принцип доста често се целят в самостоятелно пътуващи, камо ли ако са с малко багаж.. Ако е една идея по-мургав или с брада, не му мърда проверката.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.