Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Сега се чудя пък защо? Като влиза в ограничението от 100, какъв точно е проблема с аерозолите? При положение, че всички други течности минават? Единственото, което ми идва наум е дали не се притесняват от наличието на газ някакъв да речем вътре? Или нещо от типа на невропаралитичен спрей?

Редактирано от Тони
Публикувано:

+ че са много лесно запалими, а всеки си е играл като малък да тества какво става с дезедорант и запалка... поне аз :biggrin:  Та напълно логично е да не ги пускат...

• Харесвам 1
Публикувано:

От всичко прочетено не разбрах може ли да се носи в ръчния храна, която да се изяде на борда /уизеър/?

• Харесвам 1
Публикувано:

От всичко прочетено не разбрах може ли да се носи в ръчния храна, която да се изяде на борда /уизеър/?

може, но говорим за кроасани, сандвичи, чипс и такива неща, но не съм сигурна, че може да се изядат точно на борда. Може да ви направят забележка, все пак идеята е та си купите от тях. Обаче, не виждам какъв е проблема да ги изядете на летището преди да излетите, или като кацнете, едва ли ще умрете от глад точно тези 2-3 часа на борда.

Аерозолите са забранени изцяло, защото са под налягане май.

На нашите в съседите гръмна апартамента. Според пожарната е гръмнал именно аерозол - може би лак за коса, голяма опаковка. Беше свалил целия стъклопакет от прозореца и го беше пратил навън. Явно затова не дават. Имам блед спомен, че не допускат и някакъв тип запалки (включително газ за запалки), май Зипо (въобще бензинови, които горят без да ги натискаш - веднъж статирани, не гаснат).

може, но говорим за кроасани, сандвичи, чипс и такива неща, но не съм сигурна, че може да се изядат точно на борда. Може да ви направят забележка, все пак идеята е та си купите от тях. Обаче, не виждам какъв е проблема да ги изядете на летището преди да излетите, или като кацнете, едва ли ще умрете от глад точно тези 2-3 часа на борда.

Няма никакъв проблем човек да се храни на борда с каквото си носи. Лично изпробвано с ядки, приятелка пък ядеше домашен сандвич. Все едно дали храната е домашна или купена на летището. Естествено не си представям сцена от Бай Ганьо във влака, например :lol:

Тони, сега се сещам, че брат ми носи спрей дезодорант, но в куфара. Нямаше проблем. Редактирано от Nine
Публикувано:

Да речем, че часовете са 5 :)

На нашите в съседите гръмна апартамента. Според пожарната е гръмнал именно аерозол - може би лак за коса, голяма опаковка. Беше свалил целия стъклопакет от прозореца и го беше пратил навън. Явно затова не дават. Имам блед спомен, че не допускат и някакъв тип запалки (включително газ за запалки), май Зипо (въобще бензинови, които горят без да ги натискаш - веднъж статирани, не гаснат).

Няма никакъв проблем човек да се храни на борда с каквото си носи. Лично изпробвано с ядки, приятелка пък ядеше домашен сандвич. Все едно дали храната е домашна или купена на летището. Естествено не си представям сцена от Бай Ганьо във влака, например :lol:

Тони, сега се сещам, че брат ми носи спрей дезодорант, но в куфара. Нямаше проблем.

Въпросът ми беше точно за домашни сандвичи :good:

Публикувано:

Да, аз винаги си нося, защото съм лакома, а не обичам да ям полуфабрикати. А и точно в самолета си убивам времето с ядене и четене.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тони, сега се сещам, че брат ми носи спрей дезодорант, но в куфара. Нямаше проблем.

В куфара може, аз всеки път си нося пяна и лак за коса и само веднъж в Санкт Петербург ми взеха лака, че бил запалим, но те руснаците не са много като хората, иначе никъде другаде не съм имала проблеми, но ми се искаше ако нямам куфар да мога да ги взема в ръчния, но явно много искам.

Публикувано:

Някой има ли идея, дали пяна и лак за коса ще минат?

Аз съм минавала с малък лак за коса, така че май много зависи от служителите, които са на смяна. 

Публикувано:

С Уиз еър сме носили в ръчния лак за коса- 100мм. Не е имало проблеми. Стои си в прозрачните пликове и никой нищо не казва, също и гел за бръснене, еднократна самобръсначка, парфюм с пулверизатор 100мм, ракия-опаковки от по 100мм. :) (няколко броя :P ) сандвичи също няма проблем. Луканка щафета също :P

Не се вманиачавайте! :lol:  Правилата поне за Европа са ПЛАВАЩИ. :rofl:  Скоро някакъв жабар искаше да ми вземе самобрасначката. Взе да я разглежда, чопли ножчетата и т.н. :lol:  Аз му викам " Хайде сега да брадясаме, че ще се лети". На прекачването пуснаха вода и  разни напитки, които  купихме на летището, но на връщане водата не я пуснаха. :bye:

На Варна пък една кифла ми взе пастата за зъби и трябваше да си чекирам раница, за да не изхвърля пастата. :lol:

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Абе дори сега дойдох с малък дезодорант на Нивеа-2бр,отделно малка пяна за бръснене и никой не ни е направил проблем. То това всъщност си е при всяко пътуване не само сега... Дори мин.година на Сабиха дет са толкова стриктни нищо не ни казаха..

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

пяна, лак, дезодорант (малки до 100 мл), самобръсначка, запалка - всичко е минавало като цяло. веднъж махнаха една запалка обаче от багажа ми. веднъж пък в едно малко триподче се загледаха - можело да наръгам някой с него. дрън, дрън. пуснаха триподчето да лети смен, де, но не го нося вече. понякога си мисля, че някои от хората по летищата просто искат да си общуват с пътниците. един галфон пък искаше да разпори 2та чифта нови обувки бата на децата ми, защото можело да съм тикнала бръснарско ножче (от тия старовремските) вътре и да ръгам навред из самолета. то не че не може. може! ама тия по границите следва да могат да направят долу-горе удачен профил на пътуващите като ги видят тях самите или пък паспортите им с все печати вътре. до преди 3 години нямаше граница, на която да не ме спираха за нещо - колани махам редовно, обувки свалям, 2 пъти и очилата ми гледаха подозрително. какво толкова ме харесваха/не-харесваха, не знам. после спряха. 

нещо се отплеснах. за друго влязох да питам

интересувам се дали са позволени игли за коса. това са бая уголемени и закалени фуркети с украшения по тях. напоследък ходя само с такива и са ми удобни - стават за всякакви прически, поводи и ситуации. ще летим тия дни и моят мъж рече, че понеже с иглите мога да убия човек (представяте ли си - някой ме напада и аз хоп, изтеглям иглата за коса от косата си и намушквам тоя някой хаха хохо), то нямало да ме пуснат мен в комплект с тях на борда. не съм готова и да ги изхвърля при проверката (или да ги подаря на граничната там), а сме без багаж. не че е драма да си сложа нормални фиби и да сменя прическата, ама рекох да попитам каква е хавата с иглите за коса в случай, че някой знае. а и спор водя с мъжа, та си търся бекъп :)

Публикувано:

Оказа се, че имам познат, работещ на скенера на летището. Та в разговор преди време казваше, че всичко е по индивидуална преценка кое извън предписанията за забранени предмети да бъде пропуснато или счетено за опасно.

Ако случиш на накой служител с по-богата фантазия колко му е да ти конфискуват украшенията.

• 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Колко мобилни телефона и колко лаптопа може да се носят в ръчния багаж :biggrin:
По-конкретно, проблем ли е да имам в себе си два лаптопа и два телефона?

Публикувано:

Колко мобилни телефона и колко лаптопа може да се носят в ръчния багаж :biggrin:

По-конкретно, проблем ли е да имам в себе си два лаптопа и два телефона?

Винаги съм с два телефона в себе си - няма проблем. Виж, с два компютъра не съм пътувала, но предполагам, че е същото. Просто трябва да извадиш и двата на проверката.

• Харесвам 1
Публикувано:

Редовно пътувам с 2 лаптопа. Никакви проблеми.

Веднъж носих 3 с мен. Събрах малко очите на служителя. Но нищо не са ми казвали.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз малко каруцата пред коня, но да питам:

ако ми се налага да пренасям 4 броя спринцовки в ръчен багаж и имам рецепта за тях ще ми направят ли проблем ?
Полета е с уиз до Малмьо.

Аз малко каруцата пред коня, но да питам:

ако ми се налага да пренасям 4 броя спринцовки в ръчен багаж и имам рецепта за тях ще ми направят ли проблем ?

Полета е с уиз до Малмьо.

Могат да ти направят, защото за два часа или колкото е там полетът, не са ти необходими 4. Ако си диабетик , астматик, епилептик и пр. може да ти е необходима за това време една.По-добре си ги сложи в чекирания багаж.С мен веднъж пътуваше една диабетичка и си носеше документ, че от не знам кога си е болна от диабет, през колко време си слага инжекция, за да я пуснат на борда със сет за инсулин. Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1

С мен веднъж пътуваше една диабетичка и си носеше документ, че от не знам кога си е болна от диабет, през колко време си слага инжекция, за да я пуснат на борда със сет за инсулин.

Щом казваш, сигурно е така, но се зачудих в коя група влизат сприноцвките, че да са забранени :rolleyes:, не вярвам иглите да са по-дълги от 6см.... ,

освен ако нещо няма някакви течности над 100ml в комплект със спринцовките?

Редактирано от Фичо

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.