Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:

Само ви предупредиха за рестрикциите или ви предложиха и алтернативи за летене? Препоръчаха ли ви да си слагате лаптопа в чекирания багаж?

Само предупреждение за момента. Не знам какво ще измислят - за мен най-вероятно е да се използва европейски хъб. Лаптопите ни са свещена крава - имаме такива процедури за опазването им, че свят да ти се извие. Никак не мога да си го представя мятането им в чекиран багаж. Предполагам скоро ще ни спуснат процедура, защото в Jazan имаме няколко хиляди работника в момента и ежеседмично пътуват една камара народ до там - и от моя офис, и чат пат от Щатите. 

Ето това е истината -> 

В момента има нужда да имаш авиокомпания, която лети между засегнатите от рестрикциите държави. Аерофлот, Луфтханза и т.н. ще спечелят най-много. Air Serbia също може да намаже малко ;)

Публикувано:

Аз не я виждам тая работа, ще те карат да си отваряш багажа на гейта ли? Логичното място е на секюрити чека с рентгена...

Иначе се прави и гейт чек ин, например за детски колички, багажите на пътниците след 90тия при Райън и т.н, само че ще е голямо бавене...

Публикувано:

Аз не я виждам тая работа, ще те карат да си отваряш багажа на гейта ли? Логичното място е на секюрити чека с рентгена...

Иначе се прави и гейт чек ин, например за детски колички, багажите на пътниците след 90тия при Райън и т.н, само че ще е голямо бавене...

И аз, ама... Easyjet - It introduced the ban on Wednesday. The airline said passengers would face extra security checks and advised them to arrive early at their airport. It says it is contacting affected passengers ahead of their flights to let them know the new rules.

Публикувано:

А при пристигане, ще започне голямото разопаковане на куфари още на летището, за да провери всеки дали електрониката е там и е жива и здрава?!  :blink:

Публикувано:

А при пристигане, ще започне голямото разопаковане на куфари още на летището, за да провери всеки дали електрониката е там и е жива и здрава?!  :blink:

Аз изобщо не го виждам как ще стане това, честно... 

Публикувано:

И ако няма металдетектори на гейта всеки ще крие таблетите в долните гащи :lol:

Публикувано:

Всъщност сега се сещам, доста отдавна Бритиш например нямаха доверие на нашите проверки и имаше допълнителна секюрити проверка с детектор и скенер на гейта само за Бритиш. Вероятно нещо такова ще направят.

Публикувано:

На мен това ми изглежда като интерес на пострадали европейски и американски авиокомпании, които не могат да се конкурират с арабските цени и засвирват старата плоча за тероризма. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Логично е проверките да бъдат на гейта. Иначе представяте ли си каква суматоха ще стане на общите рентгени? Ще се наложи преди самите рентгени да се проверяват бордни карти и сортират хора според полета. Това няма как да стане без да е обърка и още повече утежни проверката. Въпреки всичко, според мен, тази рестрикция няма да продължи дълго време и самите компании ще намерят начин да я заобиколят. Предполагам ще има специални контейнери, които ще служат за поставяне на иззетите забранени електроники на гейта. Нещо като индивидуалните касети в трезорите. Иначе няма как да стане тази работа да накарат някой бизнесмен просто така да си предаде лаптопа на гейта...

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен това ми изглежда като интерес на пострадали европейски и американски авиокомпании, които не могат да се конкурират с арабските цени и засвирват старата плоча за тероризма. 

И други спрягат тази версия... Само че Safety is the king по тези ширини и копче не могат да им кажат. 

Публикувано:

Сега чета мнения на разни специалисти, че мерките изобщо не е сигурно, че са достатъчно ефективни. Вярно е, че рентгените за чекирания багаж са по силни, но при проверка на ръчния багаж го има и психологическия момент, който често е по важен от техниката. Ако пътникът се държи странно винаги го преглеждат по подробно.

Американсктите и европейските авиокомпании не могат да се конкурират с авиокомпаниите от Залива поради държавните субсидии. Проблемът е, че ЕС и САЩ нямат юридически лост с който да спрат тези субсидии, защото няма как да се въведат дъмпингови мита за въздушния транспорт. Ако регулацията остане дълго в сегашния си вид, това ще засили съмненията, че тя е насочена основно срещу Emirates, Qatar, Etihad и Turkish.

• Харесвам 3
Публикувано:

Electronic devices on flights to the United States

Effective 21 March 2017 in accordance with new US government regulations, all passengers travelling on United States-bound flights are prohibited from carrying any electronic devices on board the flight other than cellular and smart phones and medical devices needed during the flight.

Qatar Airways has made special arrangements to assist passengers in securing their devices in the aircraft’s baggage hold.

Prohibited devices, including laptops, tablets, DVD players and electronic games, must be carried in checked luggage only.

http://www.qatarairways.com/global/en/baggage.page

Публикувано:

Върти ми се в главата един въпрос - какво става, ако пътникът няма чекиран багаж? Ще го задължат да си чекира раницата от 5 кг ли?! А ако е само с чанта за лаптоп и нищо друго?

• Харесвам 3
Публикувано:

Върти ми се в главата един въпрос - какво става, ако пътникът няма чекиран багаж? Ще го задължат да си чекира раницата от 5 кг ли?! А ако е само с чанта за лаптоп и нищо друго?

Ще е удобен момент за вкарване на чекиран багаж във всички АК

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще е удобен момент за вкарване на чекиран багаж във всички АК

Лично аз точно от това се притеснявам. Все се надявам, че няма да стигнат до такива ексцесии - политиката на ръчен багаж само сравнително отскоро е в сила и за стандартните авиокомпании.

Всъщност, електрониката в търбуха на самолета не виждам с какво може да е по-безопасна. Да не говорим, че може да се активира от телефон с кабината. Ама айде, сигурно не разбирам... 

Публикувано:

Ама мен съвсем реално ме интересува - децата си идват от Канада през Лондон само с 2 раници и 1 малка чанта за бебето. Всичко за лятото им е тук и на практика основният багаж е електрониката - всеки от тях, вкл. хлапето на 9 години, си носи личния лаптоп, 1 таблет за децата и 2 телефона. Ако трябва да останат само с 2 телефона, то значи, че аз 3 месеца оставам без лаптоп /приемливо/, но пак ще има неудобства за тях...

Публикувано:

Ама мен съвсем реално ме интересува - децата си идват от Канада през Лондон само с 2 раници и 1 малка чанта за бебето. Всичко за лятото им е тук и на практика основният багаж е електрониката - всеки от тях, вкл. хлапето на 9 години, си носи личния лаптоп, 1 таблет за децата и 2 телефона. Ако трябва да останат само с 2 телефона, то значи, че аз 3 месеца оставам без лаптоп /приемливо/, но пак ще има неудобства за тях...

Канада не е в рестрикциите. Щом не пътуват директно до Лондон от Турция, Йордания, Египет, Саудитска Арабия, Ливан и Тунис, няма за какво да се притесняваш. 

Публикувано: (редактирано)

и на практика основният багаж е електрониката - всеки от тях, вкл. хлапето на 9 години, си носи личния лаптоп, 1 таблет за децата и 2 телефона. Ако трябва да останат само с 2 телефона, то значи, че аз 3 месеца оставам без лаптоп /приемливо/, но пак ще има неудобства за тях...

И  като се сетя, ча само преди някакви си 20-тина години нищо от тия неща не съществуваше  :) и все пак се оправяхме  :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Публикувано:

И  като се сетя, ча само преди някакви си 20-тина години нищо от тия неща не съществуваше  :) и все пак се оправяхме  :)

Аз и сега се оправям, ама те... 

Всъщност се страхувам, че има достатъчно време да го направят за всички държави/авиокомпании, колкото и да ми изглежда безумна цялата работа... 

Публикувано:

Абе станало ли е нещо, за да провокира тази реакция, или е заради таен доклад от нечии тайни служби? Нещо напоследък не следя много новините и нищо не знам... Още преди години са ми проверявали лаптопа за взрив с разни натривки (на Хийтроу разбира се), това защо да не върши работа?

Публикувано:

Абе станало ли е нещо, за да провокира тази реакция, или е заради таен доклад от нечии тайни служби? Нещо напоследък не следя много новините и нищо не знам... Още преди години са ми проверявали лаптопа за взрив с разни натривки (на Хийтроу разбира се), това защо да не върши работа?

Spot on! Тоест, нищо не е оповестено - има си хас - само че опитът ми е показал, че всички подобни действия са подтикнати от доклади на MI-тата. Отново моят опит е показал, че те наистина знаят - когато им е изгодно да го споделят, разбира се. Тук стана луд скандал - но го потулиха набързо - за Тунис и загиналите англичани. Оказа се, че е имало доказателства за такива намерения, но не са били споделени с туристическите компании.

Та... ти точно знаеш колко полицейска държава е UK. Според мен има нещо, но какво - гледам в облаците и гадая. Или трябва да гледам борсовите индекси и растежа на арабските авиокомпании... 

Публикувано:

Цяла война се води заради някакви “сигурни доклади“ на тайните служби за химическото оръжие на Ирак, а ти сега заради един лаптоп се притесняваш :)

Конкретното което стана е взрив на борда на Daallo Airlines преди една година при полет от Могадишу. Терористът вероятно е взривил лаптоп, като е направил пробойна в корпуса на самолета. Единственият загинал и изпаднал от самолета е терористът. Самолетът с дупка на корпуса е кацнал без проблеми на летището :)

_88063413_capture.png

_88075444_caneokewcai_ui4.jpg

http://www.bbc.com/news/world-africa-35513348

Това е новина от преди 12 месеца. Какво наложи обаче изведнъж спешно да се въведат такива мерки не се знае. Това обаче, че забраната е въведена срещу толкова много държави показва, че едва ли информацията е много конкретна.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.