slujitel Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 (редактирано) Вземат пари за напускане на страната, 25 кук, но това на летището, с круиз не знам как е. При това тези 25 кук трябваше да се заделят, защото не можеше да се плати в никаква друга валута. Добре, че го знаех предварително. Това все пак е информация от преди 3 години. Редактирано 27 февруари, 2018 от slujitel 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 27 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 И мн нещо все ме гложди, че ще ни искат пари за излизане от страната. Мисля, че сме с круиз няма особено значение за тях.. Лошото е, че няма да знам до края със сигурност това нещо, а да пазя 75 КУК, което си е сериозна сума, не ми се иска... Връзка към коментар
funny Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Погледни тук : http://havana.airportcuba.net/tax.html AFTER MAY 1st, 2015: *** NEW PROCEDURE *** Since May 1, 2015 the Cuban Departure Tax will no longer be paid at destination. It should be included in the price of your trip when buying a flight-only or vacation package to Cuba, check with you travel agent, carrier or tour operator. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 На нас в края на октомври при напускане на Куба не ни взеха такава такса. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 (редактирано) преди 6 минути , AlexandraKo каза: На нас в края на октомври при напускане на Куба не ни взеха такава такса. Тази такса обикновено е включена в самолетния билет. Въпросът е как стоят нещата с таксата, ако си на круиз. Редактирано 27 февруари, 2018 от Childish Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 2 hours ago, slujitel said: Вземат пари за напускане на страната, 25 кук, но това на летището, с круиз не знам как е. При това тези 25 кук трябваше да се заделят, защото не можеше да се плати в никаква друга валута. Добре, че го знаех предварително. Това все пак е информация от преди 3 години. Това е стара информация вече не взимат такива такси. Декември напуснах два пъти Куба с круиз и със самолет и никъде нито ми взеха пари, нито имаше някаква подобна информация, че от някого искат подобни пари. В кубинското посолство също специално попитах за тази такси и ми казаха, че вече не взимат подобна такса. Вероятно както по други краища на света вече задължително е вградена в летищните, пристанищните и т.н. такси. Спомням си преди години, когато в Тайланд имаше такса от 500 бата за напускане на страната, как се радваха туристите, че я премахнаха, но с премахването и вградиха такса от 700 бата в летищните такси 1 Връзка към коментар
dbgeorgiev Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Преди 1 час, Topfly каза: Това е стара информация вече не взимат такива такси. Декември напуснах два пъти Куба с круиз и със самолет и никъде нито ми взеха пари, нито имаше някаква подобна информация, че от някого искат подобни пари. В кубинското посолство също специално попитах за тази такси и ми казаха, че вече не взимат подобна такса. Вероятно както по други краища на света вече задължително е вградена в летищните, пристанищните и т.н. такси. Спомням си преди години, когато в Тайланд имаше такса от 500 бата за напускане на страната, как се радваха туристите, че я премахнаха, но с премахването и вградиха такса от 700 бата в летищните такси Няма такса за напускане. Два пъти излизахме от страната с круиз, а също и след круиза от летището и никъде не ни взеха допълнително пари. Аз също бях попитал в кубинското посолство преди пътуването за всеки случай. 2 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Може, аз бях преди 3 години. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 28 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 Има ли изискване за паспорта, че трябва да е валиден 6 месеца след престоя в Куба. И дали е 6 месеца, някъде бях чел за 3 месеца.... Това следи ли се стриктно, защото на детето изтича 5 месеца след напускането на Куба... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 Според TIMATIC няма Passport required. - Passports and other documents accepted for entry must be valid on arrival. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 28 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 Някой може ли да сподели информация и впечатления от хоп§хоп автобуса във Винялес. Аз именно заради него и избрах Винялес за единственото различно място от Хавана. Та въпросите са ми - откъде тръгва, има ли някакво разписание, спирки, където спира, колко струва, предполагам може да слизаш и се качваш където и когато искаш, както на другите подобни автобуси. Какво интересно може да се види по долината с този автобус и дали ще ми стигне времето, понеже автобуса на Виазул пристига в 12,40, следва настаняване и тогава обиколката. Какво мислите, и най-вече тези, които са го ползвали.... Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 Ето разписанието и маршрута на туристическия автобус във Винялес. Колко го спазват не мога да кажа, не съм го ползвала. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 (редактирано) Като гледам, ако го хванеш в 14.30 ще имаш време да слезеш на три места. Аз слизах на Los Jasmines, Mural de la Prehistoria и Cueva del Indio (за последните две се заплаща вход - 3 и 5 кук ). Цената на буса беше 5 кук като в линка (Март '17) Тогава вървяха почти точно по разписание. Редактирано 28 февруари, 2018 от stanimir 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 2 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2018 (редактирано) Не откривам точното разположение на първата спирка "Парк Винялес", въпреки усърдното ми търсене в гугъл, но все пак предполагам , че е някъде в центъра и домакините ще ме ориентират. И от къде се купува билета. И какво може да се гледа в Los Jasmines, не е ли само хотел? Не е ли по-интересно Estanco de tobaco #2, защото се пише, че долината е популярна с производството на тютюн.... Редактирано 2 март, 2018 от ruwenzogy Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 март, 2018 Сподели Публикувано: 2 март, 2018 Това е точно в центъра. Билет се купува в автобуса. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 2 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2018 Спирките 1 и 11 в центъра дали са една срещу друга, защото мога например да се кача на №11 в 13, 58 и да спестя малко време... Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 2 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2018 Сега видях, че при Los Jasmines има много хубав мирадор, но дали не е на предишната спирка - Centro de Visitantes ? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 март, 2018 Сподели Публикувано: 2 март, 2018 Спирките 1/11 ca eдна срещу друга, а мирадора е при спирка Los Jasmines. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Освен всеизвестните кубински ром и хавански пури, какво още би могло да се купи от Куба като сувенири... Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Няма особено разнообразие на сувенири. Имат магнити примерно, но не са особено добра изработка. Ние си купихме картина от една галерия, маракаси, подложки за чаши с рецепта на мохито, такива неща. Най-готиния сувенир ми е една огромна раковина, която извадих сама от морето /е не си донесох точно моята де, тъй като беше пълна, а я замених за празна със същия размер при едни кубинци на плажа/. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2018 А строг ли е контрола на митницата? Можеш ли например да си внесеш луканка или българска ракия / за подарък, разбира се/? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 преди 29 минути , ruwenzogy каза: А строг ли е контрола на митницата? Можеш ли например да си внесеш луканка или българска ракия / за подарък, разбира се/? Мисля, че няма да имаш проблем. 1 Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 12 часа, ruwenzogy каза: Освен всеизвестните кубински ром и хавански пури, какво още би могло да се купи от Куба като сувенири... За сувенири - можеш да провериш в този базар на сувенирите в Стара Хавана: "Artisans Market - Almacenes San Jose". Там също има и бюро за обмен на валута. Разбира се, на този базар можеш и трябва да се пазариш за цените , може да ти изпишат с пирограф дървени сувенири, ако искаш да дадеш лична нотка на сувенира, и така... 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 9 март, 2018 А какво ще се яде и пие в Куба ? - ресторантчета за местни, пазари, супермаркети.... има ли такова нещо? Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 9 март, 2018 Сподели Публикувано: 9 март, 2018 1 minute ago, ruwenzogy said: А какво ще се яде и пие в Куба ? - ресторантчета за местни, пазари, супермаркети.... има ли такова нещо? Фаст фууда, който продаваха на някои места на мен ми изглеждаше ужасно и не го опитах. Ако искате да хапнете нещо по добро питайте за частен ресторант. Тези ресторанти не винаги се виждат добре от улицата, но поне има някакъв избор и качеството е горе долу добре. Цените обаче в повечето случаи са доста дебели... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега