Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам


Препоръчани мнения

За Виетнам

Вариант 1: при пристигане на летището

Вариант 2: посолство в София. Особеност е, че работното време за визи е във вторник и четвъртък и приемат само в щатски долари. Става за седмица

Вариант 3: онлайн, чрез посредник - не съм го пробвал

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Здравей, виза за Тайланд можеш да си изкараш от посолството в София или на летището при кацането на самолета. Ще ти трябват снимки (2 ако помня правилно) и 30 долара (пак ако помня правилно).
Виза за Камбоджа се вади на камбоджанската граница. Пак трябват снимки и към 20-30 долара.
Виж визата за Виетнам си е направо висш пилотаж :D
За нея:
- или плащаш на туристическа агенция да ти изкара покана (преди 2 години само xxx предлагаха тази опция) - мисля че вземаха около 100 долара за услугата
- или пишеш на едни момци дето се казват "Виза за Виетнам" превеждаш им към 30-40 долара и след 2-3 дни ти пращат поканата
Като вече се снабдиш с покана (която също така е пратена и във Виетнамското посолство) - отиваш в посолството и си подаваш документите за виза, както и плащаш цената на визата.
Предвиди си времето което ще си в тези страни - дали ще е месец, три месеца или повече. Тайландска виза дават бързо и безпроблемно. За виетнамска си предвиди поне 1 месец преди заминаване (самото посолство приема само в определени дни).

За организираните екскурзии не знам как е, но сигурно те издават визите. 
 

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Допълвам горните постове- за Виетнам! - добре е да влизаш само веднъж в страната за да ти е еднократна туристическа виза. Нея мисля, че и без покани можеш да си я извадиш. Ако смяташ да влизаш два или повече пъти, драмата с ваденето на виза е висшия пилотаж който описва temporary :) 

Връзка към мнение

Да попитам някой с опит с виетнамска виза - има ли опция да се вземе онлайн? 

Ето един сайт, който беше посочен в друга тема - http://vietnamvisa.g...vn/apply-online

Сякаш бих се застраховала да взема на място в консулството, но все пак ако някой го е правил и онлай да сподели :)

Разликата в цената за еднократно влизане не е голяма, но който планува двукратно - има смисъл да се замисли за онлай кандидатстване.

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Имам питане относно издаването на  виза от Посолството на Виетнам в София. Каква е точно процедурата и за какъв срок се случват нещата. Четох на сайта им но нещо не ми стана ясно трябва ли първо да си вадим разрешение за получаване на виза и ако трябва как и от къде,съответно колко струва. След това какво следва. На телефоните посочени в сайта никой не отговаря за да взема информация от тях. В нета четох че има възможност да си извадиш онлайн разрешение за виза  като се заплащат 16 долара и ти го изпращат на имейл. След това го разпечатваш и с две снимки може да си вземеш визата при пристигане на летище във Виетнам, срещу такса от 45 долара. Някой дали е пробвал този вариант. От Пловдив съм и ми се иска максимално да си спестя разкарването до посолтва и т.н. Полета ми е на 17.01.2015

Връзка към мнение

С оглед на това, че си от Пловдив и ще кацаш във Виетнам, а няма да пресичаш сухоземно цитирания вариант с онлайн поканата е най-предпочитания. Иначе няма как да ти се размине разкарването до София. Сестра ми си изкара визата буквално за един следобед в посолството, но е станало след изрични молби, че пътува от провинцията и не е удобно да идва пак на следващия ден. 

 

Цената за поканата между другото е май 7-8 долара, ще изровя да видя коя беше агенцията, която я предлагаше. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз току що си извадих за втори път виза от агенция. 105$. По-скъпо е, но е бързо, сигурно и не се занимаваш с нищо. Онлайн има много ментета, трябва да се внимава. От Тайланд или Камбоджа става евтино и бързо на място. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И аз възнамерявах да пътувам до Виетнам. Скоро бях в Тайланд и имахме планове да скочим до Камбоджа и от там до Виетнам, но плана остана само Камбоджа. По този повод се обаждах в послолството в София и от там ни казаха,че не е нужно да се идва,може да се изпратят паспортите и парите с куриер. Еконт вземат към 5 лв за услугата и после ти ги връщат също по куриер. Цената мисля беше 80 долара

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ползвала съм тези http://www.vietnam-viza.com/ - всичко беше точно. Аз държах да ми я сложат в посолството, а не я да я получа при пристигането си в Ханой ... но предполагам и във втория случай всичко ще бъде точно.
Стъпките най-общо се следните - първо пишеш на тези "момци", плащаш им ... те ти изпращат поканата (изпращат покана и в посолството) и вече с поканата отиваш в посолството, плащаш им визата и следващата седмица си я вземаш. В случай че избереш да си я вземеш на летището спестяваш разходи и време. Иначе през агенция - по-скъпо е и не беше по-бързо (наши приятели си вадиха)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Интересно

- Виетнамска входна виза не се изисква при пътуване до остров Фу Куок остров (Виетнам). Чужденци и виетнамски граждани, носещи чужди паспорти, които влязат във Виетнам през международна граница и след това пътуват до остров Фу Куок и престоят им там е по-малко от 15 дни, също се освобождават от притежание на виетнамска виза. Паспортите им трябва да бъдат валидни най-малко 45 дни. След пристигането си на остров Фу Куок, ако посетителите искат да пътуват до други населени места или да останат на острова в продължение на повече от 15 дни, Отделът за имиграция трябва да им издаде визи на място.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Ползвала съм тези http://www.vietnam-viza.com/ - всичко беше точно. Аз държах да ми я сложат в посолството, а не я да я получа при пристигането си в Ханой ... но предполагам и във втория случай всичко ще бъде точно.

Стъпките най-общо се следните - първо пишеш на тези "момци", плащаш им ... те ти изпращат поканата (изпращат покана и в посолството) и вече с поканата отиваш в посолството, плащаш им визата и следващата седмица си я вземаш. В случай че избереш да си я вземеш на летището спестяваш разходи и време. Иначе през агенция - по-скъпо е и не беше по-бързо (наши приятели си вадиха)

И аз мисля да се пробвам при тях,след колко дни ти  изпратиха поканата

Връзка към мнение

Не помня точно (върти ми се нещо от порядъка на 4 дни след плащането). Аз първо доста си коренспондирах с тях, преди да им платя и исках да се ангажират с конкретни срокове и сроковете с които се ангажираха ги спазиха. Сега ще потърся комуникацията с тях и ако я намеря ще пиша.

p.s. Проверих - 3 дни от даването на данните - те изпращат веднага да се плати - пратихме веднага и след 3 дни поканите ни бяха изпратени.

Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Камбоджа  - най-сигурен и лесен вариант е електронната виза , а после правителството ти праща поздравително писмо за рождения ден :)

 

https://www.evisa.gov.kh/?lang=en

 

 

 

Виетнам - нашето посолство прави визи и без покана, има малко доплащане.

 

Тайланд - за всяко влизане ни искаха виза. Нищо че второто бе само да се прехвърлим от едното летище до другото и то с безплатния им шатъл .

Angelika, колко излиза визата за Виетнам без покана, издадена от посолството?

 

И един може би малко тъп въпрос, но все пак да попитам. Летя за Тайланд през май, а международният ми паспорт изтича началото на септември 2015. Изискването за валидност 6 месеца след пътуването е в сила и в този регион (Тайланд, Камбоджа, Виетнам) нали?  :blush: Предполагам, че ще се наложи първо да си подновя паспорта и тогава да изкарвам визите. 

Връзка към мнение

Angelika, колко излиза визата за Виетнам без покана, издадена от посолството?

 

Мисля, че  беше 100 лв или 120лв - актуалната цена би трябвало да я има на сайта, но о тук ми е трудно да я проверя.

 

 

Въпрос за 3 пъти влизане в Тайланд. Многократна, или трикратна. Тоест, дали цената на 3-кратната е нормална умножена по 3, или с многократната се спестява нещо.... Понеже мисля да кацна в Тайланд, от там да си извадя виза за Бирма, да отида и се върна отново в Тайланд, и после със самолет до Лаос и обратно. Та стават 3 влизания в Тайланд.

Има ли някой с подобен опит  ?

 

Бях задала същия въпрос в посолството. Отговора бе : Всяко влизане - отделна виза, многократна няма ( каквото и да означава това ) . Инфото ми е от преди 2 години.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Виза за Виетнам   от посолството в София е 80 долара.Инфото е от преди 2 седмици. След като се подадат документите от посолството първо вадят покана а след това ти бият визата ( около 10 дена е процедурата).Официално цената за виза е обявена 45 долара,20 вземат за поканата а останалите до 80 долара къде и защо отиват никой не казва.Ние избрахме вариант с вадене на покана по електронен път-20 долара на човек.Изпратиха ни я след 2 дни по емеил.С тази покана като кацнем на летището в Ханой ще си получим визите срещу 45 долара.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В духа на форума, всички се опитваме да спестим по някой долар/евро от самолетен билет, хотел и т.н.

Направо не разбирам защо масово хората, и то опитните, ползват агенции и дават по 80-100$ за виетнамска виза, по 150$ и нагоре за китайска, а интересът към това как да спестим от това перо е толкова вял.

Има страшно много сайтове, които осигуряват това писмо, с което да си получим VOA(visa on arrival).

temporary примерно е ползвала http://www.vietnam-viza.com/ - 65$total

колега е ползвал http://www.hotels-in-vietnam.com/vietnam/vietnam-visa.html - 59$total

този пък изглежда една идея 'по-официален' https://vietnamvisa.govt.vn/apply-online - 62$total

като цените им намаляват за количество, например 2,3,4 визи

Също интересна е и опцията за транзитна виза, тук има много неизвестни, но така е винаги преди да се проучи, според някои писания може да се ползва до 14 дни, което хич не е транзит, според други до 7, което също може да е достатъчно на много хора. Има и минуси- минимум 5 човека, но ограничението не е официално, разни други неясноти около намесата на виетнамски тур агенции и т.н.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В духа на форума, всички се опитваме да спестим по някой долар/евро от самолетен билет, хотел и т.н.

Направо не разбирам защо масово хората, и то опитните, ползват агенции и дават по 80-100$ за виетнамска виза, по 150$ и нагоре за китайска, а интересът към това как да спестим от това перо е толкова вял.

Има страшно много сайтове, които осигуряват това писмо, с което да си получим VOA(visa on arrival).

temporary примерно е ползвала http://www.vietnam-viza.com/ - 65$total

колега е ползвал http://www.hotels-in-vietnam.com/vietnam/vietnam-visa.html - 59$total

този пък изглежда една идея 'по-официален' https://vietnamvisa.govt.vn/apply-online - 62$total

като цените им намаляват за количество, например 2,3,4 визи

Също интересна е и опцията за транзитна виза, тук има много неизвестни, но така е винаги преди да се проучи, според някои писания може да се ползва до 14 дни, което хич не е транзит, според други до 7, което също може да е достатъчно на много хора. Има и минуси- минимум 5 човека, но ограничението не е официално, разни други неясноти около намесата на виетнамски тур агенции и т.н.

 

Целия номер е колко ще вземат за поканата. Таксата на летището е твърда - $45, а поканата може да варира в доста широки граници. Най-евтиното, което съм срещал мисля, че беше $9, ама не мога да намеря сайта в момента...

 

Разбира се, ако човек ще пресича сухоземно (например от Камбоджа), Visa on arrival няма да свърши работа и ще е необходимо да се платят по-кожодерските такси в посолство.

Връзка към мнение

Ето ги, $8 за писмото, общо $53: http://www.cheapvietnamvisa.net/

 

Някой хубав ден, като порастнем още, може и да си имаме наша си услуга за всички такива неща, вярвам че ако пращаме обем ще ни правят отстъпки, а не да ни цакат с по $20, за нещо което може да се вземе и за $8, щото видиш ли, тръгнали сме далече на път, явно имаме пари за харчене...

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

ЕЕЕЕЕе,пак ли се минах  :(  общо $53: http://www.cheapvietnamvisa.net/    

   /www.vietnam-viza.com/ - 65$total. Вече имам покана от тях, сега остава и виза да ни бият  на летището в Ханой,че аз малко съм Тома  Неверни....след 20 дни  ще споделя дали номера върви :)

Връзка към мнение

ЕЕЕЕЕе,пак ли се минах  :(  общо $53: http://www.cheapvietnamvisa.net/    

   /www.vietnam-viza.com/ - 65$total. Вече имам покана от тях, сега остава и виза да ни бият  на летището в Ханой,че аз малко съм Тома  Неверни....след 20 дни  ще споделя дали номера върви :)

 

Попрочетох, че на практика с тази услуга измами няма. Писмото се издава от виетнамското външно министерство, ако хванат измама глобите били жестоки и никой не би рискувал затвор заради $5-6. Пък и Paypal (каквото плащане приемат повечето освен кредитни карти) също ще върнат парите. Разликите между различните агенти може да са само в нивото на обслужване, време за отговор, за изпълнение на поръчката и т.н., но общо взето навсякъде срещам че всички отговарят за ден-два.

 

vietnam-viza изглежда като някой чужд сайт, който има минимална част преведена на български, при това с доста променлив успех :)

 

Така че, спокойно, всичко ще е наред на летището :)+

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте : )

 

Oт известно време редовно чета форума, но за пръв път пиша. Имам полет през май до Ханой. Интересува ме дали някой скоро е посещавал Виетнам и по-конкретно дали е изкарвал visa on arrival.

 

Поздрави,

Станислав

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, използвах сайтът които Георги написа за по 8 долара поканата,Още на другият ден поканата бе при мен.Предстои ми да пътувам за Виетнам тези дни и ще разчитам на тази покана да ми дадът виза на летището.Тази покана важи само за взимане на виза на летището,не е валидна в посолството. Въпросът ми е :много ли време се чака на летището за да сложат печат,защото все пак полета си е 15 часа и ще е много тежко ако трябва да се чака много на летището

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз те съветвам на бегом да идеш до гишето като излезеш от самолета. Раздавах го лежерно, бях в средата на стадото, и се натрупа опашка пред мен. И селските украинци (бях с Аеросвит) се пререждаха като за световно, и откарах 2 часа на гишето.

Връзка към мнение

Здравейте, използвах сайтът които Георги написа за по 8 долара поканата,Още на другият ден поканата бе при мен.Предстои ми да пътувам за Виетнам тези дни и ще разчитам на тази покана да ми дадът виза на летището.Тази покана важи само за взимане на виза на летището,не е валидна в посолството. Въпросът ми е :много ли време се чака на летището за да сложат печат,защото все пак полета си е 15 часа и ще е много тежко ако трябва да се чака много на летището

Да пишеш после всичко наред ли е било, че и аз ги обмислям.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.