Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

При нас всичко беше наред :) !!!Поканите ги изкарахме чрез WEBSITE : www. Visa-Vietnam.NET само че срещу 20 долара (лекинко се набутахме май  ) след 2 дни ти я изпращат по пощата заедно с формуляр за влизане в страната.Трябва да имаш и фотокопие на паспорта.На летището ,преди паспортния контрол има 2 гишета на едното се подават документите на второто се бие визата и се плаща,чакаш около 20 минути да те повикат ,цената е 45 $.Ние кацнахме в Ханой . Документите са : поканата,попълнения формуляр, копие от паспорта и паспортна снимка ,става бързо и лесно.

Редактирано от strelec72
Връзка към коментар

При нас всичко беше наред :) !!!Поканите ги изкарахме чрез WEBSITE : www. Visa-Vietnam.NET само че срещу 20 долара (лекинко се набутахме май  ) след 2 дни ти я изпращат по пощата заедно с формуляр за влизане в страната.Трябва да имаш и фотокопие на паспорта.На летището ,преди паспортния контрол има 2 гишета на едното се подават документите на второто се бие визата и се плаща,чакаш около 20 минути да те повикат ,цената е 45 $.Ние кацнахме в Ханой . Документите са : поканата,попълнения формуляр, копие от паспорта и паспортна снимка ,става бързо и лесно.

И снимката трябва да е 4 на 6 см ли? Толкова голяма?

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Изпилихме още малко цената в името на спорта :)

През сайта http://www.hotels-in-vietnam.com/ писмото струва 10$, обаче използвах код за отстъпка WINTER2015, който изрових от някъдеси и резултатът беше цена от 7.5$ на писмо.

Подозирам, че през този сайт/агенция ще могат да минават разни кодове и за други услуги - хотели, турове...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз си мислех, че съм минал възможно най-тънко, но примерът на Oshko показва, че винаги може и още по-добре.

Използвах сайта http://www.cheapvietnamvisa.net/ - $8 на покана. Получих поканите след 36 часа (предвид часовата разлика - два работни дни във Виетнам). Всичко беше точно с данните. Имах и питане (по имейл) към съпорта, отговориха ми до няколко часа.

Когато пристигна във Виетнам (Ханой) ще потвърдя, че получаването на виза с покана от този сайт е минало безпроблемно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 7 месеца по-късно ...

Здравейте,

пътуваме за Азия съвсем скоро (1ва спирка е Тайланд) и ще ходим и до Виетнам.

Няма време за изкарване от БГ, а се обърках с останалите възможни варианти... по всяка вероятност ще влезем във Виетнам по сухопът. Какви са ни опциите?

Благодаря!

Връзка към коментар

Опциите са виза от Тайланд или от страната през която ще влизате във Виетнам. Ако това е Камбоджа, визата е изключително лесна от посолството или от агенциите, вкл. агенциите които продават билети за рейса вършат и тази услуга.

Редактирано от T.E.Lawrence
Връзка към коментар

Визата е безпроблемна пак, но отнема повече време, предвид размерите на Банкок и ходенето до посолството два пъти. Опциите са за на другия ден и за 4 дни стандартно. Познати си извадиха за 3000 бата за два дни в началото на годината. Нямаше опция за същия ден, такава има в Камбоджа.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Евгени Димитров

Да попитам, че да видя дали съм разбрал правилно. От сайта http://www.cheapvietnamvisa.net/си плащаш в случая $8 за покана, те ти връщат по мейл тази покана и ти с нея на летището плюс копие на паспорт, паспортна снимка и още $50 си получаваш визата в паспорта. Т.е. визата ти излиза общо $58 и не е нужно да ходиш до каквото и да е посолство, така ли? Тук гледам цените за едномесечна виза с повече от едно влизане

Редактирано от Evgenikd
Връзка към коментар

Опциите са виза от Тайланд или от страната през която ще влизате във Виетнам. Ако това е Камбоджа, визата е изключително лесна от посолството или от агенциите, вкл. агенциите които продават билети за рейса вършат и тази услуга.

Ще влизам във Виетнам от Камбоджа (с полет от Siem Reap до Ho Chi Min). Може ли да дадеш малко повече инфо каква е схемата с вадене на виетнамска виза на място в Камбоджа, колко време отнема и колко струва?

EDIT: Ще седя само в Siem Reap.

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Един въпрос: ако си извадя виза за едно влизане, но после реша пак да влизам във Виетнам, мога ли пак да си извадя еднократна виза (става дума в рамките на същия един месец, за който имам еднократна)? Или ако сега си пусна многократна, по-сложна ли е процедурата за вадене на гишето?

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Аз исках да попитам, ако искам да си изкарам визата за Виетнам от посолството в София пак трябва да платя за покана и след това с нея да отида в посолството така ли? Цената същата ли е както VOA?

Връзка към коментар

Голямо дърво е това от посолството. Дори ме убеждаваха по телефона, че трябва да мина през агенция и не приемали директно. Препоръчват ххх  и с тях цената вече става съвсем космическа. Всичко е много просто, не се занимавай с посолства и агенции, иначе покана пак ти трябва при всички положения, разликата е на каква цена ще я намериш.

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Голямо дърво е това от посолството. Дори ме убеждаваха по телефона, че трябва да мина през агенция и не приемали директно. Препоръчват ххх  и с тях цената вече става съвсем космическа. Всичко е много просто, не се занимавай с посолства и агенции, иначе покана пак ти трябва при всички положения, разликата е на каква цена ще я намериш.

Аз отидох директно в посолството. Не са искали покана. Искаха нови долари в брой :) , които взех от близкия чейндж. Отделно снимка и паспорт. По скъпо е от VOA, но чак посредници едва ли трябват.

Ето изискванията:

www.vietnamembassy-bulgaria.org/en/nr070521170031/nr070521170456/ns080321083119

За няколко дни беше готово.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз отидох директно в посолството. Не са искали покана. Искаха нови долари в брой :) , които взех от близкия чейндж. Отделно снимка и паспорт. По скъпо е от VOA, но чак посредници едва ли трябват.

Ето изискванията:

www.vietnamembassy-bulgaria.org/en/nr070521170031/nr070521170456/ns080321083119

За няколко дни беше готово.

И колко струваше удоволствието?

На нас преди време ни взеха за многократна виза по около 60 долара, ако не греша.

Единия път визата беше оттук, а втория - на летището в Сайгон.

Връзка към коментар

И колко струваше удоволствието?

На нас преди време ни взеха за многократна виза по около 60 долара, ако не греша.

Единия път визата беше оттук, а втория - на летището в Сайгон.

Уф, нямам спомен за цената. VOA-та на летището е по-евтина със сигурност.

Връзка към коментар

На нас ни трябва такава за multiple entry. С покани ала бала излиза VOA 62$, тъй като ние сме 5-тима души. Ако тук без хамалогията с поканите излиза 60$ още по-добре. Явно трябва да звънна да питам в посолството.

Връзка към коментар

Тази сутрин подадох документи в посолството на Виетнам в София. Попълнен формуляр, снимка, копие на самолетен билет (скрих номерата на резервацията и част от този на електронния билет), копие на лична карта. Цената на визата е 45 $ + 20 $ за покана и 15 $ административна такса, или общо 80 $ на човек. Паспортите с визи ще бъдат готови след една седмица...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Еднократна VOA е 45$ на летището в Ханой. С попълнен формуляр от тук процедурата отнема към 15 минути. Поканата (писмото) струва 8$ и пристига за ден-два. Общо - 53 $ на човек.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Тази сутрин подадох документи в посолството на Виетнам в София. Попълнен формуляр, снимка, копие на самолетен билет (скрих номерата на резервацията и част от този на електронния билет), копие на лична карта. Цената на визата е 45 $ + 20 $ за покана и 15 $ административна такса, или общо 80 $ на човек. Паспортите с визи ще бъдат готови след една седмица...

Благодаря, спести ми обаждането до посолството. Значи ще си поръчаме поканите по интернет и с тях ще отидем на гишето като пристигнем живот и здраве в Хо Ши Мин :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Някой имал ли е проблем с http://cheapvietnamvisa.net/? Два пъти вече се опитвам да платя 5 покани и все ми дава грешки. Последната беше Unable to determine. Каквото и да означава това.  :huh:  :huh:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.