Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Свалят ли се някак цени на ферита, че не откривам как?

Ще ходим от Скиатос до Скопелос, ферито е малко по-скъпо от самолета до София😁

• Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Oshko каза:

Свалят ли се някак цени на ферита, че не откривам как?

Ще ходим от Скиатос до Скопелос, ферито е малко по-скъпо от самолета до София😁

https://seacab.gr/ ? Водните таксита

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, 

Ще имам пет часа прекачване на летището в Атина и ми се иска да направя бърза разходка в града използвайки метрото, което пътува към Монастираки и Синтагма. Реалистично ли е? 
Има ли други опции/места за прекарване на време около летището? 

Благодаря предварително за отговорите! 

Публикувано:

Възможно е, но имай предвид, че метрото до Синтагма пътува около 50мин в посока. На връщане, не всички влакове ходят до летището - тези които ходят имат самолетче на прозорците. Двупосочният билет от/до летището е 16€

• Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой с препоръка за читав рибен ресторант в Солун за късен обяд (ранна вечеря), че имаме една съботна вечер покрай един концерт в края на месеца, а не сме стъпвали в града повече от десет години...

Публикувано:
преди 40 минути , Duke каза:

Някой с препоръка за читав рибен ресторант в Солун за късен обяд (ранна вечеря), че имаме една съботна вечер покрай един концерт в края на месеца, а не сме стъпвали в града повече от десет години...

По препоръка на @Nayden Bondzhev ходихме преди няколко години в Gialos Fish & Seafood Tavern и оттогава само там ходим, когато сме там. Покрай нас и доста приятели го посещават редовно.

Пак от Найден съм записала като препоръка Psárista, но лично не сме ходили. 

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Този предлага 3-в-1: Месо, риба и готвено - https://rouga.com.gr/

Последно на 19 септември минах през Лададика, кръчмата си е открай време - https://www.fullmeze.gr/

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не знам дали е за тази тема, ама реших че тук е най - подгодящо. Не знам доколко е нова информация, но за мен беше изненада -  Капалъ Мараш във Фамагуста / Магуша, Северен Кипър,   вече е отворен и безплатен за самостоятелно посещение, без гид или тур. Може да се наеме колело или скутер за да се обиколи района около изоставените сгради. С работно време е, мисля 9 - 18ч. Входа е тук - Kapali Maras, близо до стадион  Dr. Fazil Kucuk Stadium

Разбрахме го по много забавен начин - от един шофьор на маршрутка в Гирне. Питахме кога тръгва маршрутката, не се разбрахме на турски, той ни пита руски знаем ли и след утвърдителния наш отговор каза: "Тръгва като се напълни". Беше малко разочарован, че според нас това не е руски, а чист български - човека се оказа от Харманли. 

Интересно е да се обиколи Призрачния град, отидохме и до Palm Beach, който е съвсем близо до входа. Покрай нас мина маршрутка от Стария град до Palm Beach, ние отидохме пеша, покрай водата. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Въпрос към пловдивчани. През юли ще бъдем в Пловдив за един тридневен фестивал. Тъй като нямаме интерес към програмата на втория ден, мисля да отскочим за една вечер до Бяло море. Въпросът е от Пловдив до къде е по-подходящо от гледна точка на време - Александруполис или Кавала?

Публикувано:

Не съм майничка, но до Александруполис ти е по-близо отколкото до Кавала. Разликата не е голяма около 30 минути или 50 км. Въпроса е какво искаш да видиш? Ако е за разходка и хапване или пък плажове има значение.

Публикувано:

По-скоро разходка и хапване. За плаж едва ли ще стигне време, но предпочитам да сме на морето. Наясно съм, че Александруполис е по-близо, но не знам дали е ОК за целта...

Публикувано:

Александруполис за една вечер с разходка си е баш добре. Има добри кръчми, кеф ти на морето, кеф навътре между уличките.

IMG_20221031_145401.jpg

IMG_20221031_131653.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

И Кавала става за кулинарен туризъм. Има добри таверни с морска храна. Има и приятни места за разходка, както и по крайбрежната. Иначе има и среден вариант. На обяд в Керамоти, мога да препоръчам страхотна кръчма, която работи и през зимата, после с ферибота за 40 минути до Тасос за разходка и следобедно кафе.

Публикувано:

И двете места са подходящи и сравнително близо. Като еднодневни раздходки ние ходим до Кавала, Александруполис, Фанари, Авдира, Орестиада, която често комбинираме с Одрин. Последният вариант не е за лятото, че на Капитан Андреево има големи струпвания.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм ходил 2 пъти в Кавала и 2 пъти в Алекдандруполис, като много харесвам и двата града. Аз може би бих предпочел втория град, защото лятото е много жив, центърът не е голям, но е доста симпатичен, има морски фар, приятна крайбрежна алея със страхотни заведения и градски плаж. Бих казал, че Александруполис е по-автентичен, като хубав спомен ми е останал фактът, че всяка вечер лятото след 22:00 главната улица покрай морето бива затваряна и всички излизат на разходка, атмосферата е чудесна и много младежка. Пътят е много хубав и се пътува бързо 🙂. За посещение за една вечер е идеално! 
IMG_2189.jpeg.91c1210bd1718c58010d08cfa5121c66.jpeg

IMG_5794.jpeg.326b9e63c4bdc83364d6b3b473dcc36d.jpeg

IMG_2192.jpeg.42bdb65d2edbaef58d8fe8aceaeb1baa.jpeg

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 часа, Duke каза:

Чудесно! Благодаря на всички. Някакви препоръки за места за настаняване и таверна за една вечер?

Не мога да открия името на апартамента, където спахме, но окило крайбрежната и малко по-навътре в уличките има доста места за настаняване. 
Мога да препоръчвам 2 таверни - Καφέ-Ουζερί ''Ο Στράτος'' (Stratos taverna) - тази се намира на крайбрежния булевард, били сме за обяд, беше много вкусно; Другото място е Zourafa Restaurant - това се води ресторант, малко по-изискано е, намира се по-навътре в уличките, но не е далеч от морето. Храната беше невероятна и не беше скъпа. Препоръчвам и двете места. 

• Харесвам 3
Публикувано:

До лятото е възможно да отворят пътя през Рудозем. Тогава и районът на Ксанти и Кавала ще бъде достъпен за същото време като Александруполис.  

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 20 часа, Duke каза:

Чудесно! Благодаря на всички. Някакви препоръки за места за настаняване и таверна за една вечер?

Александруполис - Gialos Seafood Taverna

Фанари - Meltemi или Kozma

Кавала - Proto Katsiki, Savvas Seafood Restaurant, Tsipouradiko Nemesis

Гиалос се намира на крайбрежната, може да има проблем с намирането на маса вечерта, особено ако е в сезон.

Ако отскочите до Фанари, заведенията се намират почти едно до друго. Обикновено сядаме в някое от 2-те изброени, в което успеем да намерим маса. Козма е една идея по-добре от Мелтеми.

Относно Кавала: Прото Катсики е повече за мръвки, отколкото за риба. Събота има жива музика, а в неделя на обяд - кокореч, разни шишове, телешки бузи. При Сава последния път морските неща бяха много вкусни, но леко куца обслужването. Немезис е най-евтината опция, намира се на крайбрежната.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, Кипър подходяща дестинация ли е за православния Великден? В неделя работят ли ресторанти и магазини в Ларнака, Пафос и Агия Напа, или масово всичко е затворено? Мога ли да планирам спокойно, или да се насоча към друга дестинация? 

Публикувано:
преди 2 часа, Kristiyan Desev каза:

Здравейте, Кипър подходяща дестинация ли е за православния Великден? В неделя работят ли ресторанти и магазини в Ларнака, Пафос и Агия Напа, или масово всичко е затворено? Мога ли да планирам спокойно, или да се насоча към друга дестинация? 

Преди няколко години бяхме в Пафос за православния Великден, ресторанти и супермаркет работеха, за малките магазини нямам наблюдения. Атмосферата в града  беше много хубава . Там наистина усетих, че е Великден.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.