Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

@harta благодаря за включването, знам, че си тотален гръцки спец! 🙂

почнах полека да се ориентирам (уж) като разгледах картата на летището

пристигането е с Olympic, което значи Hall B на основния терминал - в 0:40, заминаването от сателитния /нискотарифен/ терминал в 8,30 сутринта

гледам тези карти - http://www.athensflights.gr/images/arrival-terminal.pdf

и

http://www.athensflights.gr/images/departure-terminal.pdf

значи просто се остава в Arrivals в лявата и/или средната част на картата - там нещо изобщо работи ли през нощта или си кибичиш на пейка? призори се слиза по ескалаторите и се отива на сателитния и така.... - при всяко положение като гледам няма никакъв шанс поне за час-два да се убие време в тия салони - https://www.dinersclub.com/clubmembers/airport-lounges/melina-merkouri-lounge 

и

https://www.dinersclub.com/clubmembers/airport-lounges/aristotle-onassis-lounge

след като те са в Departures на Hall A и Hall B, и нямат връзка със сателитния

---

и остава вариант да си метнем куфара на storage някъде при Gate 1 и да обикаляме в Атина посред нощ

Публикувано:
На 6.06.2019 г. в 0:05, Jenbel каза:

Може само с лична карта, изпитано многократно, дори в момента съм на почивка в Северен Кипър. Добре е да се представя един и същ документ при преминаване, или картата, или паспорта, не и двете. Кипърските турци записват личните данни при първото минаване, а при всяко следващо ги сверяват и става объркване, ако им се представи и втория документ за едно лице. 

Относно ел. контактите - да, трябват преходници. Питайте мястото за настаняване дали ще ви предоставят, обикновено го правят. 

Допълвам за представянето на личен документ при преминаване на турско-гръцката граница в Кипър: при повторно преминаване е задължително представяне на същия документ, представен при първото минаване. Днес в Никозия турците отказаха достъп в гръцко на приятелка от компанията ни, която си беше забравила паспорта, а него е дала първия път. Тя си носеше личната карта, но те си искаха да видят паспорта. Наложи се тя да остане в турската част да ни чака. Бяхме предупредени за това, но човек като е на почивка, понякога се разсейва. 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, някой има ли информация за автобуса от ЖП гарата на Солун до летището? Казаха ми, че е с променен номер. Къде се купува билет, валидира ли се в автобуса. Ще пътувам от София с Ардатур, надявам се да спират на удобно място край гарата. Предварително благодаря

Публикувано:

Автобус 1X през деня и 1N през нощта до летището, пътува се около от 50 минути до час . Билет 2 евро , има машина в автобуса , но не връща ресто или от спирката купувате билета, валидира се в автобуса. Автобусите на Арда тур  спират точно срещу гарата и е много близо , просто трябва да пресечете по пешеходната пътека, само дето района е меко казано гаден , за това просто малко по внимателно там дори през деня. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

@Mimka Здравейте, бихте ли ми казали с коя фирма пътувахте до Северн Кипър и кой град посетихте? Вече разбрах, че се минава на отиване и връщане само с лична карта и ми остава да намеря транспорт /намерих Red buss, но търся и други варианти/. Ако може и да ми обясните колко време беше екскурзията и цена? Хубав ден!

Публикувано:

Здравейте, ние бяхме с рент-а-кар. Не сме ползвали услугите на агенция. Запознахме се с едни българи в Ларнака, които ни казаха, че автобуси в северната част няма. Те бяха обиколили всичко на стоп. Доколко е вярно не зная.

Дани Магелани
Публикувано:

Утре ще стачкуват всички фериботи в Гърция, както и тези, които пътуват към Италия.

В момента, Дани Магелани каза:

Утре ще стачкуват всички фериботи в Гърция, както и тези, които пътуват към Италия.

Ако не е мястото тук, моля преместете поста!

Публикувано:

Зоологическата градина е много хубава. Няма бели мечки, но има много животни. По-добре е да се посети следобяд, след 17:00-18:00 (сега лятото), когато животните са по-активни и е по-прохладно. Няма много сянка и се изгаря лесно на слънцето. 

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, harta said:

Зоологическата градина е много хубава. Няма бели мечки, но има много животни. По-добре е да се посети следобяд, след 17:00-18:00 (сега лятото), когато животните са по-активни и е по-прохладно. Няма много сянка и се изгаря лесно на слънцето. 

Това с горещината го имам предвид. Ние ще сме началото на септември, но питам как е, докато не съм забравила🙂. Благодаря!

А билети на място ли взехте или предварително закупени онлайн? Гледам официалният сайт препраща към два други, където има отстъпка - happydeals.gr и cosmote deals. 

Публикувано:

Аз съм с карта взета от Happydeals или където е най-изгодно. Понякога има промоции, но не винаги. Септември по-рано трябва да отидете на входа, защото затваря един час преди залез. Самата зоологическа градина затваря при залез на слънцето или нещо такова.  

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой има ли представа дали таксите за магистралата към Солун, могат да се плащат с дебитна карта или е само КЕШ?

Публикувано:

Преди 10-на дни по гишетата имаше налепени стикери, че се приемат карти, но да си призная не обърнах внимание кои точно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой пътувал ли от Атина до Спарта с местните автобуси - четох, че отнема 3,5 часа, така ли е, автобусите добри ли са, има ли големи забавяния по пътя, може ли да се закупи билет предварително или само на място? Благодаря :)

Публикувано:

Някой пътувал ли е с ферито от Гитио до Китира? Знам, че е само в сряда, но се чудя колко време преди пътуването е добре да вземем билети. За хората ясно, но ще возим и колата.

Публикувано:

Здравейте, препоръчайте ми район за отсядане в Солун. Идеята е да сме на пешеходно разстояние от заведенията и по-интересни те места.

Публикувано:

Много много отдавна не съм била в Солун, но от моя гледна точка най-доброто място е около пешеходната зона до морето, в единият й край е Бялата кула.

Публикувано:

Здравейте,

правя си резервация през букинг за Ситония -приятели ми препоръчаха Ормос Панагияс и Вурвуру, но намерих за удобните ми дати хотел в Никити.Въпроса ми е кои плажове са по-добри от източната страна към Ормос Панагияс и Вурвуру или от западната от Никити надолу.

Ще съм с кола и разстояния 20-30 км. в посока не са проблем.

Публикувано:
преди 12 минути , centerOO каза:

Здравейте,

правя си резервация през букинг за Ситония -приятели ми препоръчаха Ормос Панагияс и Вурвуру, но намерих за удобните ми дати хотел в Никити.Въпроса ми е кои плажове са по-добри от източната страна към Ормос Панагияс и Вурвуру или от западната от Никити надолу.

Ще съм с кола и разстояния 20-30 км. в посока не са проблем.

И от двете страни са хубави плажовете. Посети ги 🙂 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.