Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Мирослав Василев

Ако си на Хром от chrome://settings/content/cookies и в поленцето си изписваш сайта на Раян и цъкаш на кошчето. (Извинявай, може и да има и по-лесен начин, но не го знам :)).

Редактирано от elateq
Връзка към коментар

Имам само цените за съответните дати, но на тотал е нула. Не съм на Хром. Сега си заключих и акаунта в Райн. Утре ще се опитам пак. Благодаря за съветите.

Връзка към коментар
преди 9 минути , taniamoutafi каза:

Имам само цените за съответните дати, но на тотал е нула. Не съм на Хром. Сега си заключих и акаунта в Райн. Утре ще се опитам пак. Благодаря за съветите.

Сайтът им много често ми прави подобни номера. Ако разполагате с мобилното приложение, пробвайте от там най-добре.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , yordanov каза:

Сайтът им много често ми прави подобни номера. Ако разполагате с мобилното приложение, пробвайте от там най-добре.

Благодаря. Докато се мъча цената от 70 евро скочи на сто но пак не е активна и се чудя какво да правя. Утре ще пробвам от телефона на мъжа ми.

Редактирано от taniamoutafi
Връзка към коментар
Мирослав Василев

New routes from Frankfurt am Main:
✈ Frankfurt am Main – Athens (daily)
✈ Frankfurt am Main – Agadir (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Barcelona (daily)
✈ Frankfurt am Main – Barcelona Girona (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Brindisi (3 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Catania (4 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Corfu (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Chania (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Glasgow (daily)
✈ Frankfurt am Main – Gran Canaria (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Kefalonia (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Krakow (daily)
✈ Frankfurt am Main – Lanzarote (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Lisbon (daily)
✈ Frankfurt am Main – London Stansted (2 daily)
✈ Frankfurt am Main – Madrid (daily)
✈ Frankfurt am Main – Manchester (6 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Marseille (3 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Milan Bergamo (daily)
✈ Frankfurt am Main – Murcia (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Mykonos (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Perpignan (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Perugia (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Pisa (3 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Porto (daily)
✈ Frankfurt am Main – Pula (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Rijeka (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Santorini (2 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Seville (3 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Tenerife (3 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Toulouse (4 weekly)
✈ Frankfurt am Main – Valencia (daily)
✈ Frankfurt am Main – Venice Treviso (daily)
✈ Frankfurt am Main – Zadar (2 weekly)
✈ Frankfurt Hahn – Plovdiv (2 weekly)

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 2 минути , stormbringer каза:

Ryan предлагат полети с прекачване, някой пробвал ли ги е?

Тези полети са само за летищата в Бергамо и Фиумичино. Раян от България не летят до нито едно от двете, съответно опцията не може да се ползва за свързващи полети от и до България.

Връзка към коментар
преди 3 минути , chandni каза:

Тези полети са само за летищата в Бергамо и Фиумичино. Раян от България не летят до нито едно от двете, съответно опцията не може да се ползва за свързващи полети от и до България.

От Пловдив летят до Бергамо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , Zaro каза:

От Пловдив летят до Бергамо.

Обаче от там не предлага опцията :)
Аз просто експериментирах едни маршрути и ми изписа (+1 airport) за няколко града, от което доста се изненадах

Връзка към коментар

Във връзка с новите правила на Ryanair за задължително товарене на големия ръчен багаж в каргото на самолета (освен ако не си платим), някой знае ли как стои въпросът с обезщетения на изгубен/повреден/липсващ голям ръчен багаж.

Мисля си, че трябвало да се третира по същия начин като чекирания багаж, но няма да се изненадам, ако са намерили някоя вратичка.

Връзка към коментар

За пръв път ще пътувам с Ryanair.Чета  на сайта категоричното съобщение,че багажът ще преминава през оразмерители тази година (очевидно имат предвид винаги ),и за да не плащат по-късно пътниците повече,да го направят през сайта.Това е и търговка статегия,но се чудя дали наистина  всеки багаж се мери.Ако някой е пътувал скоро,би могъл да каже.Моята раница ще мине ,но подозирам,че не всеки багаж се проверява...

Редактирано от Georgie
Връзка към коментар

Преди 2 седмици на софийското летище никой не ни е мерил багажа. Но пък преди година на един полет от Сф и един от Рим, целият поток от пътници трябваше един по един да си сложи багажа в мерките. И някои хора си плащаха. 

Новите стойки (мерки) на Ryanair изглеждат по различен начин от старите. На старите пътниците можеха да натискат багажа със сила надолу и да се натъпчат. На новите обаче от предната страна багажът може да е издут и да се подава. Това означава ли, че не багажът не отговаря на изискванията, ако се подава отпред?

Редактирано от vorbis
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Georgie каза:

Ако някой е пътувал скоро,би могъл да каже.Моята раница ще мине ,но подозирам,че не всеки багаж се проверява...

Онзи ден пътувах и нищо не са мерили. Двете ми раници бяха с по над 5-6 сантиметра над допустимото и никой не се заглеждал в тях. Но пък аз се загледах в ръчния багаж на другите пътници и имаше откровени наглеци с отклонения от над 20 и повече сантима. Но никой не е закачал и тях.

Май "контролните им ограни" разбраха, че развяването на теглилки и меренето на сантиметри нито е целесъобразно, нито им е от полза за имиджа и спокойствието, затова не се вталяват много-много напоследък, но се намират и надъхани буквалисти по летища да го играят стриктните. Не са попаднали на някой Хитър Петър да ги "излекува" и тях :)

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Meidj каза:

Онзи ден пътувах и нищо не са мерили. Двете ми раници бяха с по над 5-6 сантиметра над допустимото и никой не се заглеждал в тях. Но пък аз се загледах в ръчния багаж на другите пътници и имаше откровени наглеци с отклонения от над 20 и повече сантима. Но никой не е закачал и тях.

Май "контролните им ограни" разбраха, че развяването на теглилки и меренето на сантиметри нито е целесъобразно, нито им е от полза за имиджа и спокойствието, затова не се вталяват много-много напоследък, но се намират и надъхани буквалисти по летища да го играят стриктните. Не са попаднали на някой Хитър Петър да ги "излекува" и тях :)

Благодаря ти!

Връзка към коментар

И все пак, по-добре се придържайте към указаните размери на багажа, че да не изгърмите с някоя сума в последния момент. Аз пътувам най-често с Ryanair и ми се е случвало на два пъти да ме карат да слагам куфара в клетката, въпреки че той е точно с размерите им за голям кабинен багаж.

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Ryanair ще летят от Бургас

Изпратили са покани към медиите за събитие, което ще се състои на Burgas Airport. 

You heard it here first :P

Edit: на 19ти ще е.

Редактирано от Loverboy
  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 32 минути , tch каза:

Нещо са се разбързали след като ги изпревариха във Варна, а и в Бургас май ще са субсидирани полетите, а те си падат по такива схеми :)

И аз тъй разсъждавам :D 

Но за субсидиите от година се говори за общински фонд да субсидира Раян и явно да се хванали. 

Връзка към коментар

Ryan няма да изпълни между 40 и 50 полета дневно през следващите 6 седмици. Като основна мотивация зад решението от компанията посочват намаляване на трупащите се закъснения. Така че тези, които има скорошни полети да имат едно на ум!

http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/ryanair-cancellations-flights-tickets-latest-news-updates-a7949571.html

Редактирано от tch
  • Шок 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Loverboy каза:

Ryanair ще летят от Бургас

Изпратили са покани към медиите за събитие, което ще се състои на Burgas Airport. 

You heard it here first :P

Edit: на 19ти ще е.

Имаше слухове преди 2 седмици тук, не бяха обявили компанията, но се предполагаше коя ;) 
Летищата за които се говори "off the record" бяха Шарлероа и Бергамо (като второто може и да е Рим). 
Дано се получат нещата, че с това ходене до Сф за всеки полет е доста неприятно. 

Връзка към коментар
преди 4 минути , stormbringer каза:

Летищата за които се говори "off the record" бяха Шарлероа и Бергамо

Че те ако само за два полета ще бият тъпана и събират медиите ще е доста странно и разочароващо. От Пловдив пускат също два полета със зимното разписание и нямаше никаква пресконференция.

А Шарлероа вече е обявен и от Варна, и от Пловдив ще се очудя да го пуснат и от Бургас...

Връзка към коментар
преди 1 час, tch каза:

Ryan няма да изпълни между 40 и 50 полета дневно през следващите 6 седмици. Като основна мотивация зад решението от компанията посочват намаляване на трупащите се закъснения. Така че тези, които има скорошни полети да имат едно на ум!

http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/ryanair-cancellations-flights-tickets-latest-news-updates-a7949571.html

На познати са им анулирали полет за тази неделя от Шарлероа до София. Каква компенсация могат да търсят от Райън?

Връзка към коментар
преди 9 минути , ivelina666 каза:

На познати са им анулирали полет за тази неделя от Шарлероа до София. Каква компенсация могат да търсят от Райън?

CRL - SOF е 1045 мили, т.е. над 1500 км, така че обезщетението е 400€

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 14 минути , ivelina666 каза:

Зависи кога са получили уведомлението за отменения полет. Ако е станало по-малко от 14 дена преди полета тогава имат право на 400 евро на калпак. Трявба да пишат на Раян през сайта им, сравнително лесно изплащат обезщетения. Ако е имало повече от 14 дена, тогава просто ще си получат парите за билета обратно.

Редактирано от tch
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• blackrose1989
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.