Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Преди час получих съобщение, че е отменен полета ми Виена-Букурещ за 19 април. Какъв коронавирус, какви пет лева. Икономически и организационни решения са. Иначе пишат, че мерките били във връзка с вируса и уж засягат периода до 8 април.

Утре ще се занимавам с връщането. Поне ще намаля загубите по плануваното Великденско пътуване в тази несигурна ситуация🙂. Сега ще си налея едно вино🍷

Публикувано:

Здравейте, 

Моля за малко помощ, ако някой има същия или подобен проблем. Бях си закупила билети София - Виена от 20.04 до 25.04. Вчера получих имейл, че отменят полета, само че отменят само връщането Виена - София на 25.04. Бих искала да си взема парите. И също така, към кого да се обърна да попитам, дали е възможно и отиването да ми възстановят ( към лайф чата или?). Виждам, че в имейла има линк за възстановяването на средствата. Някой знае ли бързо ли става и дали по сметка ги възстановяват. И последен въпрос първо да питам за отиването и тогава да попълвам формуляра за възстановяване или? Благодаря на всички! Хубав ден! 

IMG_20200307_145400.jpg

Публикувано:
преди 36 минути , D_Ivanova каза:

Здравейте, 

Моля за малко помощ, ако някой има същия или подобен проблем. Бях си закупила билети София - Виена от 20.04 до 25.04. Вчера получих имейл, че отменят полета, само че отменят само връщането Виена - София на 25.04. Бих искала да си взема парите. И също така, към кого да се обърна да попитам, дали е възможно и отиването да ми възстановят ( към лайф чата или?). Виждам, че в имейла има линк за възстановяването на средствата. Някой знае ли бързо ли става и дали по сметка ги възстановяват. И последен въпрос първо да питам за отиването и тогава да попълвам формуляра за възстановяване или? Благодаря на всички! Хубав ден! 

IMG_20200307_145400.jpg

Ако е закупен двупосочен билет връщат всичко. Ако са два еднопосочни само за засегнатия, втория е въпрос на добра воля от страна на авиокомпанията. Същия въпрос и същия отговор са на 310 страница. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.01.2020 г. в 15:25, yordanov каза:

Париж, Хамбург и Атина ги наблюдавам така от 2-3 седмици. През юни се връщат отново разписанието. Ливърпул и Меминген не бях забелязал, че също липсват, но и те са отново в разписанието от юни.

Мой приятел, който е cabin crew в Раян ми каза, че доста от линиите се паузират заради 737 MAX и недостига им на машини. Очаква се някои изцяло да бъдат закрити, но за щастие Хамбург още го държат, та да мога да си идвам чат-пат до София 😀 Мислят за лоялните си клиенти..

На 16.01.2020 г. в 22:49, noshtna_ptica каза:

И с Хамбург е същото положение, а толкова ми трябва...

Алтернатива е да летите до Шонефелд от София. След това с S-bahna до гарата в Берлин е около 50-60 минути още. Оттам с Фликсбъс се стига до Хамбург за още 3.5-4 часа. Ако нямате спешна работа и не бързате, е чудесна опция, понеже полетите до Шонефелд са доста по-евтини. Билета за Фликсбъс Берлин-Хамбург често е в рамките на 5-10 евро за посока..

• Харесвам 2
Публикувано:

Извинявам се с тези проблеми и вируси, но от няколко седмици следя полетите до Каламата, има ги в приложението и в сайта, но няма обявени дати. Не видях да е коментирано по-рано, но е интересно дали ще я махнат или ще остане. 😞 🥺

Публикувано:
5 hours ago, darinamarinova said:

следя полетите до Каламата, има ги в приложението и в сайта, но няма обявени дати. 🥺

Така беше и с Пиза - имаше я в списъка, а дати нямаше и после я махнаха. Дано Каламата остане. Миналата година са ги пуснали юни. 

Публикувано:

И аз мисля, че шансът е малък и наистина с Пиза се случи същото. Поне за това лято ме съмнява да пуснат полети до там. Иначе ние ходихме миналата година и много си заслужава. Дори пак бих отишъл. 

Публикувано: (редактирано)

Отменени са всички полети от/до/вътрешни в Италия на Ryanair до 8 април включително:

RYANAIR SUSPENDS ALL ITALIAN FLIGHTS TO WED 8 APR AS GOVERNMENT EXTENDS RESTRICTIONS TO ALL ITALY: https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-suspends-all-italian-flights-to-wed-8-apr-as-government-extends-restrictions-to-all-italy/

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
1 hour ago, Aureliano said:

И аз мисля, че шансът е малък и наистина с Пиза се случи същото. Поне за това лято ме съмнява да пуснат полети до там. Иначе ние ходихме миналата година и много си заслужава. Дори пак бих отишъл. 

Миналата година ги пуснаха юни. Има време, може и да ги подновят. 

Публикувано:
1 minute ago, aleksandrina said:

Миналата година ги пуснаха юни. Има време, може и да ги подновят. 

Мисля, че юни пуснаха големите намаления на билетите до Каламата, но самите билети се продаваха от доста по-рано. Аз ги купих началото на 2019 за септември 2019.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Aureliano said:

Мисля, че юни пуснаха големите намаления на билетите до Каламата, но самите билети се продаваха от доста по-рано. Аз ги купих началото на 2019 за септември 2019.

Имам спомен, че купувах, когато ги пуснаха, но разбира се, може да се бъркам. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, aleksandrina said:

Имам спомен, че купувах, когато ги пуснаха, но разбира се, може да се бъркам. 🙂

Всъщност даже края на 2018 съм ги купувал.

image.png.9b07f061e384a154d36c8abf61ab4a1d.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Това е субсидирана линия. Ако на Каламатската околия й се дават пари за привличане на туристи, линията ще я има. Иначе не.

• Харесвам 2
Публикувано:
6 hours ago, Olianata said:

Аз купих билетите за Каламата юни за юли и ми струваха по 0,99 евро😃.Дано има пак!

Ние май летяхме заедно, едни и същи дати. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@aleksandrina @bad kid @Aureliano @Olianata @Ilian359 Прави сте, вероятно няма да я има. Сега опитах отново да видя дали ще има полети и през приложението ми изписа, че няма да има през следващите 6 месеца. 

screenshot_20200311-113450 (1).jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

От друга страна след като не могат да летят до Италия може да решат да отварят други маршрути... 

• Харесвам 2
Публикувано:

Привет,
Имам деликатната ситуация да ми дадът рефънд, но картата, с която съм платил тогава вече е унищожена. По принцип опитах в чата, но е логично в този момент да не мога да се свържа с тях. Някой да знае какво се прави в такъв случай?

Поздрави!

Публикувано:
преди 23 минути , MARTiNSHO каза:

Привет,
Имам деликатната ситуация да ми дадът рефънд, но картата, с която съм платил тогава вече е унищожена. По принцип опитах в чата, но е логично в този момент да не мога да се свържа с тях. Някой да знае какво се прави в такъв случай?

Поздрави!

Миналата година имах същия случай. След като се свързах с тях, ми поискаха банкова сметка и преведоха парите по нея.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, MARTiNSHO каза:

Привет,
Имам деликатната ситуация да ми дадът рефънд, но картата, с която съм платил тогава вече е унищожена.

Каква е тази карта? От българска банка ли е? Ако е подменена/подновена, ще си получиш парите по новата карта. Ако вече не си клиент на тази банка, ще трябва да си потърсиш парите от нея - държат такива приходи в някаква обща трансферна сметка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, MARTiNSHO каза:

Привет,

Поздрави!

Ако банковата сметка е същата, няма проблем, че картата е нова. Парите постъпват по сметката.

Публикувано:
преди 18 минути , MARTiNSHO каза:

Ъм... то е Curve 😄 Реално няма Curve банкова сметка, те са 3rd party и малко ме е шубе 😄

За да ми върнат парите дадох банкова сметка в друга банка, а не тази, по която имах издадена, но в момента на възстановяването вече закрита карта. В моя случай билетите бяха купени чрез посредник, но възстановяването беше от Ryanair, не можах да разбера защо, може би защото картата и сметката към нея бяха закрити. Върнаха ми повече пари, отколкото бях платила, т.е. цената която беше в тяхния сайт в момента на купуване на билетите. Трябва да се свържеш с тях, за да им обясниш и да се разберете.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• aloha8
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.