Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 4 минути , valpet каза:

Искам да попитам къде изпращат ваучера за канселиран полет на имейла чрез който е направена резервацията или този,който е посочен във формата за refund?

И още нещо има ли някакви срокове да поискаш възстановяване на сумата или промяна на датите напътуване на анулирана резервация от АК?

Въпросите ми са във връзка с това,че резервациите са направени чрез посредник/lastminute.de/

Имах няколко канселирани полета, всички купувани с различни посредници. Ваучерите дойдоха на имейла. посочен във формата за връщане, но преди това бях добавила всички резервации в профила си в сайта на Райънеър. Промяна на дата за нов полет се иска до датата на канселирания полет

Връзка към коментар

Това последното не го разбирам.Как до датата на канселиране....

Промениха ми през live чата 4 резервации вече 2 седмици след несъстоялите се полети.Тъй като желанието ми за останалите да се състоят до определени летища,чието разписание все още не е отразено в сайта им ме въздържа да правя каквото и да било.Затова питам дали има срокове.

Връзка към коментар
преди 16 минути , valpet каза:

Това последното не го разбирам.Как до датата на канселиране....

Промениха ми през live чата 4 резервации вече 2 седмици след несъстоялите се полети.Тъй като желанието ми за останалите да се състоят до определени летища,чието разписание все още не е отразено в сайта им ме въздържа да правя каквото и да било.Затова питам дали има срокове.

През чата може би срокът е по-дълъг, но не съм запозната. Аз имах впредвид промяна на полет директно от профила в сайта на Райънеър.

Връзка към коментар

За юли и август има много дати по 9,99 - 12,99 от Виена за доста дестинации, включително София и  Бургас.Може да се комбинира с ниските цени на Уиз от/до Виена.

Бургас - Гданск може да се вземе само за 9,99евро.

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Мари Николова каза:

Може да се комбинира с ниските цени на Уиз.

Подобно на оня виц, който завършваше с репликата: "аз вече приятели нямам", бих перефразирал: "Аз вече с Wizz нищо не смея да комбинирам" :biggrin:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
2 hours ago, Мари Николова said:

За юли и август има много дати по 9,99 - 12,99 от Виена за доста дестинации, включително София и  Бургас.Може да се комбинира с ниските цени на Уиз от/до Виена.

Бургас - Гданск може да се вземе само за 9,99евро.

За коя дата е такава цената до Гданск?

Връзка към коментар

Днес си писах с чата на раян, относно моите билети София-Киев-София в средата на септември. Бях писал назад, че от доста време първите билети по този маршрут излизат чак  в края на октомври. Мислех, че нещо наместват, но това продължи с дни, а може би и седмици и понеже в профилът ми си седят като потвърдени, днес реших да проверя какво ще ми кажат.

След проверка казаха, че за сега всичко е наред и ще има полети. Попитах, защо не са налични в сайта им и че имам познати, които искат да си купят билети  за същите дати.

Отговориха, че понеже нищо не е ясно и не се знае  какво ще се случи с корона вирусът, са спрели да ги продават за сега, но полетите на са канселирани. Ако ги канселират, щели да ме уведомят.

Доста странно ми се видя, общо взето точно обратното на политиката на Уиз.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
2 hours ago, Alexander said:

Днес си писах с чата на раян, относно моите билети София-Киев-София в средата на септември. Бях писал назад, че от доста време първите билети по този маршрут излизат чак  в края на октомври. Мислех, че нещо наместват, но това продължи с дни, а може би и седмици и понеже в профилът ми си седят като потвърдени, днес реших да проверя какво ще ми кажат.

След проверка казаха, че за сега всичко е наред и ще има полети. Попитах, защо не са налични в сайта им и че имам познати, които искат да си купят билети  за същите дати.

Отговориха, че понеже нищо не е ясно и не се знае  какво ще се случи с корона вирусът, са спрели да ги продават за сега, но полетите на са канселирани. Ако ги канселират, щели да ме уведомят.

Доста странно ми се видя, общо взето точно обратното на политиката на Уиз.

Може и да отлагат канселирането, колкото могат по-напред във времето. Няма да си го кажат в прав текст.

Връзка към коментар
15 minutes ago, ДиянаВ said:

Може и да отлагат канселирането, колкото могат по-напред във времето. Няма да си го кажат в прав текст.

Точно това е. При мен беше същото. И на мен в чата ми казваха, че всичко е наред, но всъщност те няма как да знаят. При положение, че в момента не се продават за септември, шансът е много малък да се състоят. Хубавото е, че имат добра политика за замяна.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз даже искам да го отменят, но все пак разликата с Уиз е повече от очевидна. Другите не спират да продават билети по всяко време и до последно, важно е да прибират пари.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Как мислите ,дали връщат пари за смяна на часа от 3-до 5часа?Говорих в чата,казаха,че може да пратят ваучер,но не се знае.

Някой взел ли е пари или ваучер само за смяна на часа без канселиране?

Връзка към коментар

При промяна на полета с около 3 часа получих мейл, в който има линк за възстановяване на парите, но на този етап новите часове ме устройват и не съм го ползвал. Иначе в профила полетът е променен автоматично без да има възможност за смяна с друго време и дистинация. В мейла пише ако искам промяна да се свържа с чата.

Връзка към коментар

Здравейте, 

попълних формата за получаване на ваучер на сайта заради отменен полет. Оттогава не съм получил никакво потвърждение или друга комуникация от Раян. Не бързам в никакъв случай, но все пак нормално ли е дори да не изпратят потвърждение за получаването на искането за ваучер?

Връзка към коментар
преди 43 минути , damyang каза:

Здравейте, 

попълних формата за получаване на ваучер на сайта заради отменен полет. Оттогава не съм получил никакво потвърждение или друга комуникация от Раян. Не бързам в никакъв случай, но все пак нормално ли е дори да не изпратят потвърждение за получаването на искането за ваучер?

Здравей, чакаш - 3 ваучера и аз не съм получил, но вече върнаха пари за два полета КЕШ.

Или питаш в чата какво става.

Връзка към коментар
преди 36 минути , vinidj каза:

Здравей, чакаш - 3 ваучера и аз не съм получил, но вече върнаха пари за два полета КЕШ.

Или питаш в чата какво става.

Чрез посредник ли бяха купени билетите или директно от сайта? 

Връзка към коментар

През посредник е много малка вероятност да ти върнат кеш, трябва първо Райън да върнат и после посредника

Все едно камък вода да пусне

два пъти

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Thank you for your reply. Your booking refund request is now in the queue. Please bear with us as we are experiencing high volumes of refunds due to the current COVID-19 crises. Your voucher will be valid until the refund is paid.

Това е отпреди малко, от livechat.

Връзка към коментар
преди 1 час, a6olq каза:

Чрез посредник ли бяха купени билетите или директно от сайта? 

Директно с Пейпал, чрез посредник няма връщане, там полета е сменен и чакам ваучери от Бравофлай групата.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
36 minutes ago, Морска сирена said:

Здравейте!Имате ли върнати пари кеш за анулирани полети от края на март?

Аз имам върнати пари за началото на Април.

Сега чакам за юни.

Връзка към коментар
2 hours ago, Морска сирена said:

Здравейте!Имате ли върнати пари кеш за анулирани полети от края на март?

Моите полети бяха за началото на Април и още през март ми върнаха парите. Сега чакам Wizz 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.