Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой скоро пътувал с Раян? Наистина ли имат изискване за вида маски , с които се качваме в самолета ? Познати твърдят, че се пътува само с медицински маски, а не може с обикновени или шал. Не намирам нищо подобно в сайта им, но не искам изненади. И второ- още ли излитат от терминал 2 на летище София?  Същите твърдят , че е от стария терминал...и за това не намирам информация и леко започвам да се побърквам. Благодаря! 

Публикувано:
преди 15 минути , stebal каза:

И второ- още ли излитат от терминал 2 на летище София?  Същите твърдят , че е от стария терминал...и за това не намирам информация и леко започвам да се побърквам. Благодаря! 

Според информацията за днешните излитащи и кацащи полети от сайта на летището - да излитат и кацат от/на Т2

• Харесвам 1
Публикувано:

Летяхме с Раян в началото на декември от Мадрид. Пристига на Т2,  изискване към маски нямаше. Някъде четох, че за Италия искат само медицински маски.

• Харесвам 1
Публикувано:

Райън продължават да си продават билети за Великобритания! 🤭

Върти ми се една идея за инРайънстиции... 🤔

Дали дават 20% при отменени полети? 🤫

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, crazyhorse каза:

Райън продължават да си продават билети за Великобритания! 🤭

Върти ми се една идея за инРайънстиции... 🤔

Дали дават 20% при отменени полети?🤫

Нямам спомен FR някога да са давали бонус на кредита. 

• Харесвам 3
Публикувано:

При закупени билети изцяло с ваучер и отменен полет АК писах във формата за рефънд,но ми отговарят,че понеже е закупен с ваучер и той е наличен.Но аз продължавам да не го откривам никъде.Нито в акаунта ми в Ryan нито в посредническия акаунт в lastminute.de,от където получих първоначално ваучера за стара анулация.А при последния анулиран полет резервацията е направена директно на официалния сайт на Ryanair.

Какво може да е станало,нямам идея?

Публикувано:
преди 23 минути , valpet каза:

При закупени билети изцяло с ваучер и отменен полет АК писах във формата за рефънд,но ми отговарят,че понеже е закупен с ваучер и той е наличен.Но аз продължавам да не го откривам никъде.Нито в акаунта ми в Ryan нито в посредническия акаунт в lastminute.de,от където получих първоначално ваучера за стара анулация.А при последния анулиран полет резервацията е направена директно на официалния сайт на Ryanair.

За отменен полет, от Easyjet ми изпратиха ваучер на имейла! 

Да не е и тук нещо такова? 

Публикувано:
преди 1 час, vorbis каза:

Нямам спомен FR някога да са давали бонус на кредита. 

Преди 1 час, chandni каза:

Никога не са давали бонус, така че няма как да се инRyanairира. 

Най-вероятно ще дадат да се смени с произволна дестинация, без доплащане, нали? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 44 минути , valpet каза:

Нищо особено не е станало. Не е ясно какво повече очакваш. Отново ти е наличен кредита в използвания за резервацията ваучер.

преди 10 минути , crazyhorse каза:

Най-вероятно ще дадат да се смени с произволна дестинация, без доплащане, нали? 

Дават да се сменя за където пожелаеш без доплащане +14/-7 дни през автоматичните опции, а иначе обещават, че ще може да се сменя без доплащане за дати до 14.03.2021 г., но вероятно само от и до Великобритания. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , IvanNavi каза:

обещават, че ще може да се сменя без доплащане за дати до 14.03.2021 г., но вероятно само от и до Великобритания. 

Потвърждавам. Успешно чрез чата смених без доплащане днешния ми неотменен полет Ливърпул-Фаро на Шарлероа-Фуертевентура за средата на януари, въпреки че новия беше на десеторна цена.

Апропо, Шарлероа продължава да е чудесно транзитно летище. Току-що кацнах и минах паспортен контрол за 2 мин. Никакви въпроси, като дори не ме караха да показвам QR кода.

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:
41 minutes ago, Георги Матеев said:

Апропо, Шарлероа продължава да е чудесно транзитно летище. Току-що кацнах и минах паспортен контрол за 2 мин. Никакви въпроси, като дори не ме караха да показвам QR кода.

А транзитния коридор ли ползва или излезе и влезе отново?

Публикувано:
преди 3 минути , Jorro каза:

А транзитния коридор ли ползва или излезе и влезе отново?

Излезнах изцяло, имам нощувка до летището. Но по принцип видях, че транзитният коридор е затворен - ще трябва да се прави цялото кръгче.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, IvanNavi каза:

Нищо особено не е станало. Не е ясно какво повече очакваш. Отново ти е наличен кредита в използвания за резервацията ваучер.

Да всъщност те са възстановили стария кредит,Останах с впечатления,че се акумулира нов ваучер,mistake 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, valpet каза:

Аз повече от 2 месеца очаквам ваучери за анулирани полети от Раян. Първите билети бяха през Ластминитс. От април ги смених за ноември като доплатих малко. Потвърдих за ваучери за анулираните ноемврийски полети. Ти на имейла си получи ваучерите? От Раян ли? Дали не са ги пратили на Ластминитс?

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Аз повече от 2 месеца очаквам ваучери за анулирани полети от Раян. Първите билети бяха през Ластминитс. От април ги смених за ноември като доплатих малко. Потвърдих за ваучери за анулираните ноемврийски полети. Ти на имейла си получи ваучерите? От Раян ли? Дали не са ги пратили на Ластминитс?

Аз сменях през Октомври и ваучера от Раян го получих на имейла. Въпреки, че билетите ги бях купувал през Lastminute.

Принципно, ваучера идва в рамките на ден-два максимум.

Случайно, имейла който ти дават от Lastminute в началото да не си го сменила и поради тази причина ваучера да не е пристигнал?

Публикувано:
преди 1 минута , Мирослав Василев каза:

Аз сменях през Октомври и ваучера от Раян го получих на имейла. Въпреки, че билетите ги бях купувал през Lastminute.

Принципно, ваучера идва в рамките на ден-два максимум.

Случайно, имейла който ти дават от Lastminute в началото да не си го сменила и поради тази причина ваучера да не е пристигнал?

Да. В сайта на Раян сложих моя имейл. Така получих съобщение за анулиране на полетите ми. Нали така правим винаги.

Ако е удобно, можеш ли на лични да ми пратиш снимка на използвания ваучер, за да видя как изглежда. Или е линк?

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

След като има такова забавяне е възможно да са ти идентифицирали резервациите като закупени през OTA (малка част от реално закупените се идентифицират така). В тези случаи плащат само след попълване на тази форма:

https://onlineform.ryanair.com/ie/en/contact-us-ota

Но преди да я попълваш е добре да говориш с някой в чата да се увериш, че е така, защото след попълването на формата ти изпращат чек, издаден от Deutsche Bank за пълната платена сума, но за осребряването на който всяка българска банка ще ти събере съществена такса. Няма вариант за друга форма на плащане в такъв случай.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Просто провери старите ваучери,като симулираш плащане на случаен полет и на последната payment page си въведи кода на ваучера.Веднага зарежда наличната сума и за да не стане беля не натискай apply.А ваучерите си получих от last-minute.de на имейла с който съм регистриран в тяхната платформа.

Публикувано:
преди 2 минути , valpet каза:

Просто провери старите ваучери,като симулираш плащане на случаен полет и на последната payment page си въведи кода на ваучера.Веднага зарежда наличната сума и за да не стане беля не натискай apply.А ваучерите си получих от last-minute.de на имейла с който съм регистриран в тяхната платформа.

Нямам стари ваучери. Първо платих през Ластминитс. След анулирането април доплатих малко на Раян за новите билети за ноември. Анулираха и ноемврийските и потвърдих, че съм съгласна на ваучер. Но ваучери не дойдоха на имейла ми. Още от април Ластминитс  си пишат да се обръщам към авиокомпанията. Учудвам се, че някой е получил от тях ваучер за полет.

Публикувано:

За съжаление, полетите от Пловдив до Лондон Stansted не фигурират в лятното разписание на компанията. 😢 Ryanair спират и други дестинации от Лондон Stansted като до Талин, Стокхолм, Киев и др.

• Шок 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

От кога има такава разлика в приорити добавено след резервация. Купих директно от сайта софия-бергамо и ми го даваше за 6 евро, а сега ми иска 20 евро 😄

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.