Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Спешен въплрос. 

Как се доказва, че си болен, за да си използваш застраховката?

Дъщеря ми има двупосочен билет за 31ви, с връщане на 5ти, но днес се събуди с грипоподобни симптоми. 

Направила си е застраховка, но все пак не ни е ясно как се доказва болестта. 

Предполагам ще й се възстанови сумата и в двете посоки?

П.П. Притеснявам се, че днес е петък и личната лекарка работи до обяд.

Публикувано:
преди 1 час, annny каза:

Спешен въплрос. 

Как се доказва, че си болен, за да си използваш застраховката?

Дъщеря ми има двупосочен билет за 31ви, с връщане на 5ти, но днес се събуди с грипоподобни симптоми. 

Направила си е застраховка, но все пак не ни е ясно как се доказва болестта. 

Предполагам ще й се възстанови сумата и в двете посоки?

П.П. Притеснявам се, че днес е петък и личната лекарка работи до обяд.

Един приятел като се беше сбил и го бяха набили целия в кръв и счупено малко преди летището и СънЕкспрес му отказаха, защото в епикризата не пишело, че не може да пътува със самолет.

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 27.12.2023 г. в 8:10, master_of_germs каза:

https://www.theportugalnews.com/news/2023-12-26/ryanair-cuts-more-portugal-flights/84536?fbclid=IwAR1Aoyp1zCP7Q1S0zbPsx6SBc6puuEjDi6jOAz6d0ykZaS_DmGZ8BgEVwoQ

Поради вдигане на летищните такси Райън режат много полети от Порто и Фаро.

Айде, самолетите в България и много нови дестинации. Да не се помайват.

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Сега попаднах на следната статия : https://www.theguardian.com/business/2024/jan/03/ryanair-ticket-sales-hit-after-travel-agent-websites-delist-airline

Та миналият месец търсех билети през търсачките и не ми излизаше нито един полет на Раян. Купих си билетите директно от сайта им и бяха с най-добри цени за отсечката. Та ако търсите полети в Европа може да не ви излизат полетите на Раян и е добре да проверявате и техният сайт.

• Харесвам 2
Публикувано:

https://www.segabg.com/hot/category-economy/turisticheski-platformi-spryaha-da-prodavat-uslugite-na-rayuneur

Така е от 15ти Декември някъде опитаха да разкарат посредниците и успяха.

На малко места останаха като Google Flights само видях.

За жалост прецакаха и обикновените потребители, сега не знам от къде ще се търсят с прекачвания полетите им.

• Харесвам 1
Публикувано:
17 minutes ago, vinidj said:

За жалост прецакаха и обикновените потребители, сега не знам от къде ще се търсят с прекачвания полетите им.

В смисъл ?

Azair индексира полетите на Ryanair,просто трябва да си ги купувате от сайта на авиокомпанията.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , vinidj каза:

На малко места останаха като Google Flights само видях.

Google Fights не е  OTA базирана платформа, за това ги има там.

Публикувано:
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Под 20 евро май няма вече техни полети,а при Wizz с членство е пълно по 10.

Има, има 🙂

Спойлер

RA_promo.jpg

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Още малко по темата :

Ryanair заяви, че е забелязала спад в броя на билетите, които е успяла да продаде, след като редица големи уебсайтове за онлайн резервации премахнаха полетите на нискобюджетния превозвач от списъците си.

Най-голямата авиокомпания в Европа заяви, че в началото на декември "повечето" от по-големите онлайн сайтове на туристически агенти, включително Booking.com, Kiwi и Kayak, "внезапно премахнаха полетите на Ryanair от продажба на своите уебсайтове".

Авиокомпанията каза, че докато тези туристически сайтове представляват само "малка част" от резервациите на Ryanair, внезапното премахване е повлияло на коефициента на натоварване с "1% до 2%" през декември и януари и ще "омекоти краткосрочните печалби".

Коефициентът на натоварване е процентът на наличните места, които една авиокомпания може да продаде за всеки полет. Ryanair каза, че е отговорила, като е пуснала повече тарифи на по-ниски цени за потребителите директно през собствения си уебсайт.

През декември авиокомпанията обяви разпродажба с 10% отстъпка за повече от 400 000 тарифи за пътуване между януари и края на март.

Ryanair заяви, че премахването на полетите му от уебсайтовете за пътуване няма да повлияе съществено на финансовите прогнози за цялата година за броя на пътниците или печалбите.

Компанията твърди, че приветства хода на уебсайтовете, като твърди, че много от тях таксуват клиентите си с допълнителни такси.

"Ryanair ще отговори на това премахване на нашите полети от уебсайтовете на OTA (онлайн туристически агенти), като намали тарифите, където е необходимо, за да насърчи всички пътници да резервират директно на Ryanair.com, където им е гарантирано, че винаги получават най-ниските цени без OTA надценки, фалшиви информация за контакт или други измами с цени/възстановяване на суми."

Ryanair каза, че не е ясна причината за премахването му от сайтовете, но каза, че може да се дължи на скорошно решение на ирландския върховен съд, което каза, че предоставя на Ryanair постоянна забрана срещу скрийнстърга Flightbox от "незаконно изтриване на съдържание на Ryanair.com" за онлайн туристически агенти.

Компанията каза, че нейните полети все още са достъпни на някои сайтове, като Google Flights, които според нея "не добавят никакви скрити надценки" и насочват потребителите да завършат резервациите си на собствения й уебсайт.

В сряда авиокомпанията публикува последната си актуализация, показваща, че броят на пътниците се е увеличил с 9% на годишна база през декември, но коефициентът на натоварване е намалял с един процентен пункт.

Повече от 900 полета на Ryanair бяха отменени миналия месец заради войната между Израел и Газа и спирането на полетите до Тел Авив и съседна Йордания.

Актуализацията идва на фона на дългогодишен спор между Ryanair и сайтовете за онлайн резервации, като авиокомпанията е започнала съдебно дело в САЩ срещу собственика на Booking.com, Booking Holdings, и неговите дъщерни дружества, включително Kayak, Agoda и Priceline.

Booking.com, Kiwi и Kayak бяха потърсени за коментар от The Guardian.

https://www.dnes.bg/notifikacii/2024/01/04/premahnaha-ryanair-ot-golemi-platformi-prodajbite-padnaha.594206?utm_source=referral&utm_campaign=most_read

• Харесвам 4
Публикувано:

Според мен от такава безсмислена война Ryan няма как да спечелят. Тук във форума сме изключение, но масово хората не знаят, не търсят и търчат при агенциите за всичко. И като не те предлагат, ставаш и невидим за доста клиенти. Каква е ползата на агенция да насочва към полет на Ryan при положение, че не може да изкара нищо от това? Естествено и логично е да пробутва алтернативите, дори и да са по-неудобни и скъпи.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 5 минути , logist13 каза:

Според мен от такава безсмислена война Ryan няма как да спечелят. Тук във форума сме изключение, но масово хората не знаят, не търсят и търчат при агенциите за всичко. И като не те предлагат, ставаш и невидим за доста клиенти. Каква е ползата на агенция да насочва към полет на Ryan при положение, че не може да изкара нищо от това? Естествено и логично е да пробутва алтернативите, дори и да са по-неудобни и скъпи.

И според мен Райънеър се прецакват така, ниско интелигентните ще си резервират с УизЕър примерно, а и лъжат - сайтовете не ги премахнаха сами, Райънеър правиха блокиране на плащания и агенциите нямат ресурса ръчно един по един да верифицират всеки пътник и да му искат копие на личната карта от двете страни.

преди 9 часа, dimitrov6 каза:

Под 20 евро май няма вече техни полети,а при Wizz с членство е пълно по 10.

15Евро е минимума в момента

• Харесвам 6
Публикувано:

Масово мои познати/приятели, които пътуват веднъж в годината със самолет и са сравнително интелигентни хора, попадат в лапите на е.скай (Е).

Ако се сетят да ме питат, обяснявам, ако не – плащат на Е.
Да, ама сега Е. не предлагат райън. Даже при търсене примерно на София-Кьолн не излизат директни полети най-горе в сърча. Не всеки ще отвори google flights.
Излизат индиректни през Е. или разни сайтове, чиито названия много приличат на името на авиокомпанията.
Ами мургавите потребители на британско-германските и т.н. линии? Къде ще си купуват сега билети?
Вероятно и на другите по-големи пазари ще има такива ситуации.
И въпросът не опира до интелигентност, а до умения и опит в покупката на билети.

Една приятелка, която си е съвсем с акъла, но не е купила ни един самолетен билет, беше пратила приятели да си купуват билети от Сабиха (SAW) за някъде ... на Сабиха. :shok: За главата се хванах... А е била на Сабиха многократно и никога не ме е видяла да купувам там билет. :smile3:

• Харесвам 9
Дани Магелани
Публикувано:
преди 19 минути , Argentique каза:

Масово мои познати/приятели, които пътуват веднъж в годината със самолет и са сравнително интелигентни хора, попадат в лапите на е.скай (Е).

Да, ама сега Е. не предлагат райън. Даже при търсене примерно на София-Кьолн не излизат директни полети най-горе в сърча. Не всеки ще отвори google flights.
Излизат индиректни през Е. или разни сайтове, чиито названия много приличат на името на авиокомпанията.
Ами мургавите потребители на британско-германските и т.н. линии? Къде ще си купуват сега билети?
Вероятно и на другите по-големи пазари ще има такива ситуации.
И въпросът не опира до интелигентност, а до умения и опит в покупката на билети.

Една приятелка, която си е съвсем с акъла, но не е купила ни един самолетен билет, беше пратила приятели да си купуват билети от Сабиха (SAW) за някъде ... на Сабиха. :shok: За главата се хванах... А е била на Сабиха многократно и никога не ме е видяла да купувам там билет. :smile3:

Опитът в логистиката на магеланеца е несравним с този на обикновения пътник. Тук като четеш само, завършваш  още един университет.

Налагало ми се е да обучавам колеги как да си купуват евтини билети и да си резервират хотели, за да не ходят до туристическите бюра за такива услуги. А иначе са високо образовани, казвам го без ирония.

Да не говорим за нелепи резервации през някои платформи с големи такси, а не през сайта на АК, от недоглеждане.

• Харесвам 13
Публикувано:

Ами не знам...

Саутуест не се продават никъде, освен на техния сайт, пък се пълнят и оцеляват, дори са доста големи. Ще видим какво ще стане.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 минути , neuromancer каза:

Ами не знам...

Саутуест не се продават никъде, освен на техния сайт, пък се пълнят и оцеляват, дори са доста големи. Ще видим какво ще стане.

Най-добрата американска АК, според мен. 

Появяват се в някои платформи техни полети 3 месеца преди датата. Безплатен чекиран багаж, лесна и безплатна смяна на датата, безпроблемно канселиране и натрупване на сумата като кредит. Това е АК мечта за магеланеца!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

За какво пък са ви пълни самолети ?

На първо четене е така. На второ обаче - спрени дестинации или по-скъпи билети ...

• Харесвам 10
Публикувано:

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) съобщи, че ще намали цените за пътниците, които желаят да летят с нея, след като няколко онлайн портала спряха да предлагат билети за нейните полети, информира "Файненшъл таймс".

ТУК

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , dimitrov6 каза:

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) съобщи, че ще намали цените за пътниците, които желаят да летят с нея, след като няколко онлайн портала спряха да предлагат билети за нейните полети, информира "Файненшъл таймс".

ТУК

Статията е пълна боза: "В началото на декември миналата година "Райънеър" обяви, че "повечето от големите" онлайн туристически агенти, сред които е и Booking.com, изведнъж са спрели да предлагат билети за нейните полети." Че нали точно те отрязаха посредниците ...

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
На 4.01.2024 г. в 18:29, Argentique каза:

И аз съм се изумявала колко мои познати немагеланци си купуват билети от eSky. Просто излизат най-отгоре в търсачката и рибите скачат.

А по повод второто - миналата година моя колежка с позната, която искаше да пътува за Корея, ме разпитваха как да намерят по-евтин билет и в крайна сметка отидоха да купят от...летище София 🙂

• Шок 3
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 38 минути , Яничка каза:

и в крайна сметка отидоха да купят от...летище София 🙂

Купиха ли? 🙂

Хората масово и търсачки не ползват и не знаят как. Тия дни убеждавах приятелка с над 20 г. пребиваване в Германия и поне два пъти годишно полети донякъде, че не само Райън летят от тяхното летище до Атина. Летните цени на Райън от тях до къде да е в Южна Европа са като до Щатите поне, а Аегеан са на 50% в момента при по-изгодни условия за багаж, места и общо впечатление. 

Друга пък скица летеше всеки месец до Лондон само с Райън, че Уиз не й били симпатични... И това съвсем не е масовият потребител, който е още по-зле. 🙂

• Смея се 14

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.