Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Ами ще трябва по телефона, като им кажеш, че вече имаш билет (през чата не знам може ли да се плаща). Иначе директно няма как да купиш детски билет без възрастен.

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Купих билети с Раян Еър за Порто с прекачване в Барселона. Днес получих мейл, че има смяна на часа на втория полет т.е. Барселона-Порто. Проблемът е, че в Барселона ще кацнем 17:50, а новият час на следващия ни полет е 17:55, което означава, че го изпускаме. Какво ще ме съветвате да направя?

Връзка към коментар

Купих билети с Раян Еър за Порто с прекачване в Барселона. Днес получих мейл, че има смяна на часа на втория полет т.е. Барселона-Порто. Проблемът е, че в Барселона ще кацнем 17:50, а новият час на следващия ни полет е 17:55, което означава, че го изпускаме. Какво ще ме съветвате да направя?

Ами, тъй-като Ryanair не продават полети със трансфери, единственият ти вариант е да купиш нови полети с по-късен час или на следващият ден от Барселона до Порто.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Евгени Димитров

Включих чат с Раян Еър, писаха ми, че мога да искам компенсация. Трябва да попълня някаква форма онлайн, ще отговорят до 7 дни. В същото време, май най-удачно ще е да купя полет нов полет от София до Барселона един ден по-рано, за да не си "изяждам" дните от Португалия, а тези от Раян дали ще компенсират, няма за кога да ги чакам. Някой от вас да в бил компенсиран от тях и в какъв случай?

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар
Евгени Димитров

На какъв номер мога да звънна на офис на Раян в България. Намирам само този +359 2 491 75 94, но оператор казва, че разговорът не може да бъде осъществен.

Връзка към коментар

Мисля, че нямат офис тук. Връзката е през чата. Когато правих промяна на багаж, първо се свързах с чата и след като уточнихме промените,ми позвъниха, за да направя плащането. Не се изписа номер и цялата комуникация беше на английски. Затова си мисля, че нямат кол център тук.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам закупен билет за полет на Раян от Bravo es и иакам да добавя и един детски билет какво трябва да направя,преди време се обсъжда ше но не мога да открия темата,Благодаря предварително

Имала съм подобен случай, но билета беше купен от сайта на Раян. Когато искаш да добавиш дете - купуваш билет за възрастен - имаш нов номер на резервация. След това пишеш в чата, че това е дете и пътувате заедно - даваш номерата на двете резервации, за да ги свържат. Ще ти поискат данните от личната карта на детето и го чекират - веднага му определят място и на един възрастен  от първата резервация дават мястото до детето. Особеното е, че след това ти си правиш чек-ин по първата резервация он-лайн и си принтираш бордната карта, а на детето бордната карта трябва да я получиш на летището безплатно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Имала съм подобен случай, но билета беше купен от сайта на Раян. Когато искаш да добавиш дете - купуваш билет за възрастен - имаш нов номер на резервация. След това пишеш в чата, че това е дете и пътувате заедно - даваш номерата на двете резервации, за да ги свържат. Ще ти поискат данните от личната карта на детето и го чекират - веднага му определят място и на един възрастен  от първата резервация дават мястото до детето. Особеното е, че след това ти си правиш чек-ин по първата резервация он-лайн и си принтираш бордната карта, а на детето бордната карта трябва да я получиш на летището безплатно.

Много  ти благодаря

Връзка към коментар

Включих чат с Раян Еър, писаха ми, че мога да искам компенсация. Трябва да попълня някаква форма онлайн, ще отговорят до 7 дни. В същото време, май най-удачно ще е да купя полет нов полет от София до Барселона един ден по-рано, за да не си "изяждам" дните от Португалия, а тези от Раян дали ще компенсират, няма за кога да ги чакам. Някой от вас да в бил компенсиран от тях и в какъв случай?

За кои дати са полетите? В случаите на промяна на разписанието мисля, че трябва да върнат платената сума за билета и да предложат алтернативен полет, но не мисля, че се полага компенсация.

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Билетите са за 20 април. Имаме полет от София до Барселона, там кацаме 17:50, а полета който са ни сменили е този от Барселона до Порто с нов час 17:55 т.е. 5 минути след като кацнем. И двата полета са на Раян. Онзи ден не знаех как да реагирам и купих последните две места на Уиз до Барселона на 19.04, защото трябваше да избирам или ден по-рано до Барселона или ден по-късно в Порто, а не исках да губя един ден от престоя ни в Португалия. Сега ще трябва да правим и една нощувка в Испания. Искам поне да ми върнат парите от този полет, който няма как да ползвам.

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар

m-20.png

От Октомври 2017

✈ Kyiv – London (5 седмично)
✈ Kyiv – Stockholm (4 седмично)
✈ Kyiv – Manchester (3 седмично)
✈ Kyiv – Eindhoven (3 седмично)
✈ Lviv – Eindhoven
✈ Lviv – London
✈ Lviv – Budapest
✈ Lviv – Wroclaw
✈ Lviv – Krakow
✈ Lviv – Berlin (SXF)
✈ Lviv – Memmingen

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Пускат го, защото в момента за да пропътуваш това се сменят 2-3 транспорта + висене на границата и пешеходното й преминаване. 

Вероятно Варшава-Вроцлав е също толкова кратък - 25-30 мин е, а този не зная колко ще е.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имат ли по-кратък полет от Лвов - Краков? Чак ми е странно, че се пуска такава кратка дистанция.

С кола гугъл го дава 4,5 часа, а с влак и автобус 8 часа. Не знам как е там границата, но на границата на Унгария с Украйна в пикови моменти се чака по 3-4 часа. Ниш също може да е близко до София, но негативният рекорд с кола ми е близо 6 часа.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На Ryanair са им отказали да отворят база в Мюнхен, защото нямали свободни слотове...

Ами не е лъжа. По-новият Т2 е отворен още през 2003г.- значи още от тогава летището е отеснявало. А Т2 и неговото скорошно разширение са финансирани на 40% от Луфтханза и от там летят само Star Alliance, така че Раян не знам на какво са се надявали.

Връзка към коментар

Тези слотове могат по "случайност" да се окажат подходящи за Eurowings, въпреки че летят от Т2 де. С други думи ако Луфтханза имат възможност няма да ги допуснат до летището възможно най-дълго.

Вече са пуснати в продажба Варна-Шарлероа, Пловдив-Шарлероа и Пловдив-Бергамо. Най-евтините билети са по 30-40 евро в посока.

Редактирано от tch
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Пуснати са и на обратно от Шарлероа до Варна, но за края на октомври чак, а ми е така близко, че има и къде да си оставя колата. Аз дебна да излезе цена за началото на юли, че и билета за шатъла до там съм си купила, ама още скъпи ми се виждат 89Е

Няма ли да пуснат до Френско.....

Връзка към коментар

Пуснати са и на обратно от Шарлероа до Варна, но за края на октомври чак, а ми е така близко, че има и къде да си оставя колата.

За по-ранни дати няма как да пуснат билети. Полетите Варна-Шарлероа започват от 30ти октомври!

Връзка към коментар

За по-ранни дати няма как да пуснат билети. Полетите Варна-Шарлероа започват от 30ти октомври!

От Варна първият полет е на 29.10.2017 на цена  33,99€. Само че, ако остане в този късен час, струва ми се, че няма да я бъде дълго време тази дестинация. Ако беше обратното - на Шарлероа да каца в 19:45, а на летище Варна в 22:15 щеше да бъде много по-използваем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.