Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Западните Балкани

ivelina666
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани със Западните Балкани. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко са тол таксите между Ниш и Белград?

- Може ли да се влиза с лична карта в Косово?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой от хърватските острови е най-хубав?

- Кога да посетим Плитвичките езера?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Четох го това, но питам хора, които са влизали, дали на границата не правят някакви проблеми.

Освен това пише:

Всеки чужденец, влязъл на територията на Република Северна Македония и пребиваващ на територията на страната повече от 24 часа е длъжен да се регистрира по своя инициатива в полицейския участък по местопребиваването си. В случай, че чужденецът е отседнал в хотел, посочената регистрация се извършва самостоятелно от органите на хотела. Чужденец, който не е регистрирал престоя си и не се е отписал при напускане на мястото си на пребиваване в Република Северна Македония се наказва с глоба в размер от 600 до 1 000 евро, като органите на МВР могат да му наложат и забрана за влизането в страната за срок до 5 години.

Това какво ще рече- всеки хотел те регистрира и отписва или трябва нещо да прави и туристът?

Публикувано:
преди 1 час, stotan каза:

Четох го това, но питам хора, които са влизали, дали на границата не правят някакви проблеми.

Освен това пише:

Всеки чужденец, влязъл на територията на Република Северна Македония и пребиваващ на територията на страната повече от 24 часа е длъжен да се регистрира по своя инициатива в полицейския участък по местопребиваването си. В случай, че чужденецът е отседнал в хотел, посочената регистрация се извършва самостоятелно от органите на хотела. Чужденец, който не е регистрирал престоя си и не се е отписал при напускане на мястото си на пребиваване в Република Северна Македония се наказва с глоба в размер от 600 до 1 000 евро, като органите на МВР могат да му наложат и забрана за влизането в страната за срок до 5 години.

Това какво ще рече- всеки хотел те регистрира и отписва или трябва нещо да прави и туристът?

Ако си в хотел, те са длъжни да ви регистрират.  Собствениците на къщи за гости също би трябвало да го правят. Едно време на границата даваха още при влизане едни листчета за регистрация, които после давърнеш на излизане заверени в полицията. Това, като ходиш на гости, не на хотел. Много пъти съм се "приjaвувал" во полициското. Ама и вече доста години не съм ходил. Утре ще проверя, как е на границата, дали още дават листчета. Но няма да оставаме 24 часа на територията на РСМ, та няма да се регистрирам никъде.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, stotan каза:

Може ли да се влезе в Северна Македония с лична карта или се изисква международен паспорт?

2 пъти съм била в Северна Македония (трети няма да има) и двата пъти на границата и после при "случайни" проверки на пътя се заяждаха с нас. Единият път на границата търсиха дори подробности за ГТП на автомобила.

Никъде другаде по света не съм оставала с такъв неприятен привкус след общуване с местните. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

2 пъти съм била в Северна Македония (трети няма да има) и двата пъти на границата и после при "случайни" проверки на пътя се заяждаха с нас. Единият път на границата търсиха дори подробности за ГТП на автомобила.

Никъде другаде по света не съм оставала с такъв неприятен привкус след общуване с местните. 

Меня тоже.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 часа, chandni каза:

Аз пък точно обратното. Имахме страхотно путуване.

• Харесвам 3
Публикувано:

Изключително приветливи гранични служители днес и на Деве Баир, и на Блато. А и албанците също. И, както обичайно,леки неразбории на Гюешево с нашите.

Днес с кратки спирки в Скопие да си видя другарчинята, и после в Тетово.

@milenavladova, новият 3,8-километров тунел е отворен, а също и няколко други тунела и мостове. Между Дебър и Тирана се пътува изключително приятно. Но пак беше бавно, защото днес валеше безспирно и имаше много гъста мъгла. Освен това се движат много натоварени камиони, тъй като още отсечки се строят. Но никъде нямаше стеснения или отбиване на движението. За предпочитане си е пред Кяфасан, ако целта е Тирана.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.