Eva eva Публикувано: 3 януари, 2023 Сподели Публикувано: 3 януари, 2023 преди 3 минути , ltodorova каза: Здравейте! Кандидатствам за туристическа виза и имам няколко въпроса. Ще се радвам ако някой може да ми помогне. 1. Ако отида на интервюто със стария паспорт, с който съм кандидатствала, а имам вече нов издаден паспорт, дали това би било проблем? Мога да донеса и стария паспорт с мен. 2. Не говоря английски език - възможно ли е да имам преводач по време на интервюто? Ако някой има опит, всякакви детайли биха ми били полезни. Благодаря Ви!🙂 1. Според мен вземете и двата паспорта; 2. Не е проблем, има интервюиращи, които говорят български. 1 Връзка към коментар
ltodorova Публикувано: 3 януари, 2023 Сподели Публикувано: 3 януари, 2023 1 minute ago, Eva eva said: 1. Според мен вземете и двата паспорта; 2. Не е проблем, има интервюиращи, които говорят български. Много благодаря за бързия отговор! Трябва ли да информирам посолството предварително за да бъде проведено интервюто с интервюиращ, който говори български? 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 януари, 2023 Сподели Публикувано: 3 януари, 2023 В момента, ltodorova каза: Много благодаря за бързия отговор! Трябва ли да информирам посолството предварително за да бъде проведено интервюто с интервюиращ, който говори български? Не, не е необходимо. Нас ни питаха на входа дали говорим английски. Първия път казах - малко. И интервюиращият говореше малко български 🙂 Разбрахме се 🙂 Втория път казахме - да, че бях с дребния, той е с перфектен английски. Падна ни се интервюиращ, който ни говореше на български 🙂 Всичко ще е наред 🙂 Успех! 3 Връзка към коментар
Pepi Popova Публикувано: 10 януари, 2023 Сподели Публикувано: 10 януари, 2023 Да споделя как е минало на нашите интервюто днес, може да е полезно за някой. По документи баща ми е пенсионер, майка ми се осигурява на 4 часа, нямат никакви имоти на тяхно име, нито банкови сметки. Искат да отидат на гости за 2 седмици с покана, като съм писала, че канещият ще поеме разноските. Интервюто е било на български. Питали са ги какво работят, за какво отиват и колко време ще стоят - общо 2 минути. Получили са виза, не знам още с какъв срок. Имало е над 40 човека - на всички са дали с изключение на едно момиче. Не знам колко има значение, но и двамата с брат ми сме ходили на бригада преди години. Успех на всички кандидати! 8 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 Моля някой да ми каже при престой от едва два часа на летището в Атланта, с полет от Богота към Париж, нуждая ли се от някаква виза????? Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 Да! Категорично се нуждаеш от виза. Изискват се визи и при транзитно преминаване през територията на САЩ. Времетраенето на престоя няма никакво значение. И две минути да е, пак трябва виза 1 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 преди 1 минута , DaBo каза: Да! Категорично се нуждаеш от виза. Изискват се визи и при транзитно преминаване през територията на САЩ. Времетраенето на престоя няма никакво значение. И две минути да е, пак трябва виза Моля те, кажи от къде се вади, вероятно тук от посолството им, и колко струва? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 преди 9 минути , muchachote каза: Моля някой да ми каже при престой от едва два часа на летището в Атланта, с полет от Богота към Париж, нуждая ли се от някаква виза????? Два часа за трансфер на американско летище ми се виждат малко. преди 2 минути , muchachote каза: Моля те, кажи от къде се вади, вероятно тук от посолството им, и колко струва? Виза от посолството, но не е проформа работата. Струва време и пари. 1 1 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 От посолството се вади. Цялата тема е за това. Ние не сме вадили виза в България и не знам точните стъпки тук, цената преди 9 години беше 160 долара. Май е сега е някъде толкова. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 160$ / 304 лв. Безмислено е да кандидатстваш за транзитна виза ,защото е еднократна а цената е същата като за пълноценна туристическа виза. Цялата информация е тук : https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visafeeinfo.asp И да, 2 часа за трансфер може би са малко, защото ще се редиш на граничен контрол с незнайно колко латиноамериканци, независимо че си транзитен пътник.Атланта е най-натовареното летище в света. 3 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 преди 2 часа, muchachote каза: Моля някой да ми каже при престой от едва два часа на летището в Атланта, с полет от Богота към Париж, нуждая ли се от някаква виза????? Това е връщането ти от Колумбия ли е? Моят съвет е да промениш връщането с друг полет. Мисля, че е много скоро, за да успееш да си запишеш час за интервю и да минеш през посолството. Освен това винаги има шанс да ти откажат виза. Виж за други варианти за прибиране. Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 преди 17 минути , DaBo каза: Това е връщането ти от Колумбия ли е? Моят съвет е да промениш връщането с друг полет. Мисля, че е много скоро, за да успееш да си запишеш час за интервю и да минеш през посолството. Освен това винаги има шанс да ти откажат виза. Виж за други варианти за прибиране. Правилно. Току що проведох почти едночасов чат с AIR FRANCE, бяха много любезни, и ми промениха датата на полета, пак е през Париж, но е директен от Панамá /предишният беше с престой в Атланта/, просто ще се наложи да остана в Париж един ден. Даже и по- добре се получи, ще се разходя по Шанз Елизé. 8 2 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 14 януари, 2023 Сподели Публикувано: 14 януари, 2023 Всяко зло за добро, както се казва! Един ден в Париж не е хич зле. 😉 А и Панама е супер с канала и стария град. Страхотно ще си изкараш! 1 Връзка към коментар
ltodorova Публикувано: 15 януари, 2023 Сподели Публикувано: 15 януари, 2023 Здравейте, записах си час за интервюто, но в потвърждението пише, че не мога да нося нито мобилен телефон с мен, нито цигари и запалка (прикачен скрийншот). Не съм от София и би ми било трудно да се оправя без телефон и връзка ста семейството, затова исках да попитам наистина ли не мога да го взема с мен? Много ви благодаря за помощта. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 5 часа, ltodorova каза: Здравейте, записах си час за интервюто, но в потвърждението пише, че не мога да нося нито мобилен телефон с мен, нито цигари и запалка (прикачен скрийншот). Не съм от София и би ми било трудно да се оправя без телефон и връзка ста семейството, затова исках да попитам наистина ли не мога да го взема с мен? Мжете да носите телефон. При влизането се изключва и оставя при охраната. Когато си тръгвате ви го връщат. Също и ключове с дистанционно отключване се оставят там. За цигира и запалка - не знам. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 преди 5 часа, ltodorova каза: Здравейте, записах си час за интервюто, но в потвърждението пише, че не мога да нося нито мобилен телефон с мен, нито цигари и запалка (прикачен скрийншот). Не съм от София и би ми било трудно да се оправя без телефон и връзка ста семейството, затова исках да попитам наистина ли не мога да го взема с мен? Много ви благодаря за помощта. /cdn-cgi/mirage/f2f9312d2b286dad4c16a8307baa8b60defb25d715a411dcff3d0a77ca40f219/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_01/13C59460-8A55-4ECB-ADDE-07DEEF33F34C.jpeg.ec17140705e36f21ff0c6207d7a6a3d8.jpeg Всичко забранено се оставя на входа. На излизане си го вземаш. Може да си приготвиш някакъв несесер да ги сложиш. 2 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 Има ли човек скоро да е кандидатствал за виза да каже какви дати е имало свободни ? Наш познат иска да дойде с нас до САЩ през Май, но дати се показват след като мине плащането, та ако сте видяли кога горе долу е имало свободни дати - споедете ,за да знам има ли смисл да кандидатства или всичко до 1ви Май е заето ? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 преди 24 минути , infectedmushroom каза: Има ли човек скоро да е кандидатствал за виза да каже какви дати е имало свободни ? Наш познат иска да дойде с нас до САЩ през Май, но дати се показват след като мине плащането, та ако сте видяли кога горе долу е имало свободни дати - споедете ,за да знам има ли смисл да кандидатства или всичко до 1ви Май е заето ? От приятели - наскоро имало за февруари. 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 преди 7 минути , Mary каза: От приятели - наскоро имало за февруари. Супер, пиша му сега да плаща още утре таксата. Вече е попълнил дс 160 , благодаря ти 2 Връзка към коментар
Силян Публикувано: 19 януари, 2023 Сподели Публикувано: 19 януари, 2023 Здравейте, имам спешен въпрос, интервюто ми е на 23ти понеделник, аз съм български гражданин но живея и работя в либия, подготвих документи от работното ми място, друго какво ще ми бъде необходимо ? Много ви благодаря за помощта. преди 1 час, infectedmushroom каза: Супер, пиша му сега да плаща още утре таксата. Вече е попълнил дс 160 , благодаря ти от тука може да проверите за най близката дата https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html 1 Връзка към коментар
Borislav Borisov Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Ако съм одобрен за визата имам ли срок, в който трябва да замина? Примерно до 6 месеца. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 1 minute ago, Borislav Borisov said: Ако съм одобрен за визата имам ли срок, в който трябва да замина? Примерно до 6 месеца. Не ,няма. Срок има само за притежателите на Зелена карта. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 за туристическа виза не, за зелена карта май има срок 1 Връзка към коментар
Koko Thomas Публикувано: 3 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2023 Здравейте! Този форум е супер полезен, така че много благодаря за всичко постове. Ситуацията ми е следната. Не живея в Бъглария постоянно, но искам да кандидатствам от София за виза. Съответно не мога да платя таксата от София. Чудех се дали може някой роднина да плати таксата за мен? Или може таксата да се плати след като се назначи дата за интервю? Благодаря предварително за помощта! Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 3 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2023 преди 9 минути , Koko Thomas каза: Здравейте! Този форум е супер полезен, така че много благодаря за всичко постове. Ситуацията ми е следната. Не живея в Бъглария постоянно, но искам да кандидатствам от София за виза. Съответно не мога да платя таксата от София. Чудех се дали може някой роднина да плати таксата за мен? Или може таксата да се плати след като се назначи дата за интервю? Благодаря предварително за помощта! Да, генерира се бележката за плащане към изи пей, изпращаш я на когото искаш и те отиват и ти плащат таксата. Бележката е валидна за 3 дни само, ако се изпусне срока трябва просто да генерираш нова и да я пратиш пак . След това се пази платежното, хем ти трябва за посолството, хем ти трябва да въведеш номера от него в сайта за да отчете системата че си платил и да те пусне да резервираш дата. Не може да резервираш дата без да ти платил таксата. Тук е всичкото инфо което ти е нужно https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-paymentinfo.asp 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега