maybe Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 Подновяването на изтекла виза е съвсем различно и като процедура и като условия. Като цяло не е необходимо явяване, а само изпращане на паспорта по пощата. Аз доколкото схващам става въпрос за първа виза. В случая, за който споменах, синът ми беше повикан на интервю. И въобще не беше различно като процедура и като условия.(Казвам го от опит, защото едновременно вадихме и първа виза на друг член на семейството.) Само дето трябваше да се попълва повече информация за предишната виза и предишните пътувания. Но никакви проблеми. 1 Връзка към коментар
Djgeorgie Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 Сега гледам че има полети от Куба до Майами и се замислих дали да не пробвам да ги съчетая. Мислите ли че има проблем за виза за САЩ ако преди това съм бил в Куба? Или проблем за виза за Куба при положена в паспорта виза за САЩ? При мен е малко по-специално, понеже аз съм единственият от хората с които ще пътувам, който има нужда от виза. Останалите са французи и нямат. Виза ще вадя от посолството в Париж ако се конкретизират нещата и решим да заменим Мексико с Флорида. Пътуването ще е декември 2015 г така че има време де... Ъъъ, мисля, че не може да използваш полетите от Маями до Куба или обратно, тъй-като май са само за оторизирани Американци. Обаче не съм сигурен, ако има от къде да се провери това, би ми било любопитно да разбера и аз как стои въпросът. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 Ъъъ, мисля, че не може да използваш полетите от Маями до Куба или обратно, тъй-като май са само за оторизирани Американци. Обаче не съм сигурен, ако има от къде да се провери това, би ми било любопитно да разбера и аз как стои въпросът. Дискутирахме го в друга тема, и да, точно така беше. Не може да яхнеш самолета от Куба до Маями ей така, дори и да имаш виза. Хората май говореха, че да се стигне от Куба до САЩ трябва да завъртиш през Мексико. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 Мисля , че според намеренията на Обама се разрешават дирекните полети , но това важи само за определени категории дипломати и прочие. Нормалните американци засега няма да имат право да летят директно и не сезнае доколко чужди граждани могат да ползват въпросните полети. П.П. Къде сте го разисквали ? 1 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 (редактирано) OFF "Todos somos Americanos" каза Обама. А дано скоро да либерализира транспорта до там иначе в такъв случай май ще се ограничим с Канкун. Редактирано 28 декември, 2014 от Kaloyan89 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 28 декември, 2014 Сподели Публикувано: 28 декември, 2014 Откъде и при какви обстоятелства ако не е тайна? Германия и Италия, бях студентка и в двете държави. 1 Връзка към коментар
На път Публикувано: 29 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 29 декември, 2014 В случая, за който споменах, синът ми беше повикан на интервю. И въобще не беше различно като процедура и като условия.(Казвам го от опит, защото едновременно вадихме и първа виза на друг член на семейството.) Само дето трябваше да се попълва повече информация за предишната виза и предишните пътувания. Но никакви проблеми. Да, права си. Сега проверих условията за процедурата Drop Box. Кандидатът е български гражданин, постоянно пребиваващ в България е едно от условията. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 декември, 2014 Сподели Публикувано: 29 декември, 2014 Мисля , че според намеренията на Обама се разрешават дирекните полети , но това важи само за определени категории дипломати и прочие. Нормалните американци засега няма да имат право да летят директно и не сезнае доколко чужди граждани могат да ползват въпросните полети. П.П. Къде сте го разисквали ? Ето я дискусията, на първа страница има и за кубинската виза и за тези полети: http://magelanci.com/topic/1756-2-месеца-из-сащ-кариби-куба/?hl=%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0 1 Връзка към коментар
alex___ Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 След всичко изчетено не намирам отговор на въпроса, а именно - има ли някой безработен студент сред вас кандидатствал за виза ( имам билет,ще получа покана от приятели при които ще отседна и които ще ме разходят до Ниагара, и обратно,т.е. за определен период от време съм+покрити разходи от постояно пребиваващи американски граждани ) Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 След всичко изчетено не намирам отговор на въпроса, а именно - има ли някой безработен студент сред вас кандидатствал за виза ( имам билет,ще получа покана от приятели при които ще отседна и които ще ме разходят до Ниагара, и обратно,т.е. за определен период от време съм+покрити разходи от постояно пребиваващи американски граждани ) Има всякакви. Определени профили са по-рискови, но не мисля че има такъв който да ти кажем от воле, че няма да стане 1 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 Аз съм студент и ми дадоха виза за 1 год., не можели да ми дадат за повече, защото не съм сигурен.Не бях правил никакви предварителни резервации, само им казах какво искам да посетя, питаха ме какво работят родителите ми и какви са им заплатите и дали съм пътувал и друг път в чужбина. 1 Връзка към коментар
alex___ Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 Благодаря Връзка към коментар
sava Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 Как удачно да отидем на интервю, с жена ми (нямаме брак)-заедно или поотделно, в различни дни. Всъщност при попълването на документите описва ли се с кого и кога отиваш или всеки за себе си попълва ел.форма и си урежда час за интервю? Идеята е, ако първият НЕ мине , вторият изобщо да не се харчи... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 Според мен идете двамата заедно, така или минавате двамата, или губите двамата Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 То по тая логика може първият да мине , а вторият не така, че вървете в пакет , щото нищо сигурно няма в тия визи. Четох го преди година , но имаше нещо от типа " съвместно съжителство" Погледни как точно беше във формуляра. Връзка към коментар
turistkata94 Публикувано: 20 януари, 2015 Сподели Публикувано: 20 януари, 2015 Добър вечер, бих искала и аз да ви попитам нещо относно визите.С моя приятелка решихме да си направим една екскурзия до Лос Анджелис (наистина отиваме там сам на екскурзия). Аз самата съм студентка в Софийския а тя тази година завършва 12 клас.Възнамеряваме да заминем за не повече от десет дена, някъде в средата или края на март.Това че тя има матури през май, а аз сесия юни, дали ще ни помогне с това да им докажем че ще се върнем в България.? Връзка към коментар
Djgeorgie Публикувано: 20 януари, 2015 Сподели Публикувано: 20 януари, 2015 Добър вечер, бих искала и аз да ви попитам нещо относно визите.С моя приятелка решихме да си направим една екскурзия до Лос Анджелис (наистина отиваме там сам на екскурзия). Аз самата съм студентка в Софийския а тя тази година завършва 12 клас.Възнамеряваме да заминем за не повече от десет дена, някъде в средата или края на март.Това че тя има матури през май, а аз сесия юни, дали ще ни помогне с това да им докажем че ще се върнем в България.? Ако сте под 21, няма как да отидете сами в щатите. Т.е. може да отидете до там, обаче няма да може да се чекирате в хотел, примерно, така, че не съм сигурен как точно стои въпросът ако и двете сте под 21. Ако ти си над 21, не би трябвало да има проблем. Иначе не мисля, че матурите и изпитите в университета са убедително доказателство за каквото и да е, но някой друг студент да каже. Аз лично когато кандидатствах бях самият студент, обаче бях вече за 3-та година в Англия и изобщо... абе само факта, че живеех в Англия ме спаси да не ми дадат отказ, даже самият интервюиращ в посолството си ми го каза това директно. Въобще, при студентите е малко кофти, защото повечето няма как да докажат, че имат трайни връзки със страната, в която живеят. 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 (редактирано) Не плаши момичетата, не е чак толкова зле Ако са под 18 не могат да се чекират в хотел, от 18 до 21 - зависи от хотела. И кредитната карта Задължително на името на една от двете и да е от "популярните"! Само претенциозните хотели държат на 21те години. Отделно, вече има други начини за настаняване, които са пределно ясни на властите - airbnb, couchsurfing .. Все пак - трябва доста солиден гейм-план, за който всичко трябва да говори в тяхна полза, включително матурите. Редактирано 21 януари, 2015 от macf1an 2 Връзка към коментар
Nikola Simeomov Публикувано: 21 януари, 2015 Сподели Публикувано: 21 януари, 2015 Незнам дали важи за всички хотели но аз лично съм се чекирал когато нямах 21. Единствено под 21 няма да можете да си купите алкохол. За сметка на това цигари се продават над 18. Връзка към коментар
turistkata94 Публикувано: 25 януари, 2015 Сподели Публикувано: 25 януари, 2015 Благодаря ви много за отговорите утре в 8 и 30 е интервюто.Надявам се всичко да мине добре. 4 Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 27 януари, 2015 Сподели Публикувано: 27 януари, 2015 Е ха кажи какво стана де... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 31 януари, 2015 Сподели Публикувано: 31 януари, 2015 Тъкмо се сетих за темата и влизах да попитам какъв е резулатат от интервюто Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 1 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2015 (редактирано) Да споделя и аз опит на моя приятелка с визите, може да е полезно. 2013 година беше на интервю, биха й едногодишна виза. Беше с покана и условие,че разходите й ги поема нейната приятелка, при която отива. Там и миграционните й били 6 месечна виза, но тук на интервюто предварително е казала,че ще стои 3 месеца. Седя там в рамките на тези 6 месеца, и се върна. Тази година отиде пак на интервю и й отказаха.защо? Независимо,че е седяла в срока, в който й е било позволено, е стояла повече, отколкото е казала предварително. Та нека се има пред вид и какво се говори в посолството. Явно е важно. Редактирано 1 февруари, 2015 от luba_rizova 2 Връзка към коментар
Desi75 Публикувано: 1 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2015 (редактирано) Мое мнение е, че когато се явяваш за виза за САЩ трябва да докажеш, че имаш достатъчно доходи, както и причини да се върнеш обратно, да успееш да си подсигуриш сам пътуването и престоя там - а твоята приятелка на първото явяване - отбелязва, че отива на гости - като разходите й се поемат от лицето, което й изпраща поканата - стои 6 месеца за сметка на лицето, което я кани, което поражда и въпроса как стои там 6 месеца на чужда сметка /или работи нещо нелегално или е потенциален емигрант - веднага ще решат така в посолството/, което е причината според мен да й откажат виза втория път. Редактирано 1 февруари, 2015 от Desi75 4 Връзка към коментар
greenhead Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Здравейте форумци! Имам и аз едно малко запитване ,надявам се някой да може да помогне с някой ред . Та ето го и моят случай,бях студент 4 години (бакалавър) завърших миналата година ,като се има в предвид че имам още 2 изпита и диоломна работа да правя.Бил съм 3 години с J1 виза до САЩ ,връщал съм се не съм пресрочвал и не съм участвал в престъпления! Тази година вече не съм студент(редовно) ,не мога да запиша и магистър тъй като не съм завършил все още бакалавъра,но мисля да провам с туристическа виза.Знам че шансовете са доста по малки,но имам приятели които ще изпратят покана за някой празник (мисля да е 4 юли) и се надявам че ще взема виза . Идеята ми е като ида там и да поработвам през лятото .Приятелите са ми амер.граждани ,които работят на високи постови в Вашингтон ,за мин.на правосъдието.Как мислите дали имам шансове? Благодаря ви . Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега