Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 17 минути , ven62 каза:

Малко се съмнявам да е така.

В този случай лимита ми трябва да е отрицателен.

За проверката в НОИ е така, имам познат от другата страна на барикадата. Не знам какво точно калкулират, но проверката я има.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Zaro каза:

За проверката в НОИ е така, имам познат от другата страна на барикадата. Не знам какво точно калкулират, но проверката я има.

Да, сигурно е така. Както и гледат в БНБ в кредитния регистър. При мен знаеха за всичките ми кредитни карти, които броят за кредити.

Исках само да кажа, че вероятно има и някакъв субективен елемент, а не е само въпрос на математика.

Връзка към коментар

Странно, но типично за тази банка. Трябваше снощи да пиша жалба, защото в директа ми не можех да променям дати в менюто с транзакциите и следователно виждах транзакциите само от последния ден, отделно от това в менюто бонус програма ми излизаше текст, че нямам активни бонус програми!!! Вече уж са коригирали нещо, защото си виждам транзакциите и някакви 358точки в бонус програмата. Обаче до момента съм потрошил около 400лв от тази карта и тези точки някакси не ми се връзат. Може би още е бъгаво това което виждам в профила ми... Някой от Вас вижда ли някъде разбивка за коя транзакция са му начислени точките?

Връзка към коментар
преди 7 минути , Ilian359 каза:

Няма разбивка, но периодично качвам извлеченията в Excel и ги сравнявам. Засега няма проблеми освен липсата на 4% от wizzair.com.

Страхотно... Явно ще трябва и аз така да правя, че точно на тази банка хич не и вярвам. Забелязал ли си след колко дни се случват нещата? Някъде се споменаваше за два дни, ама календарни или работни? И от кога се броят, от деня на покупката или от следващия ден?

Връзка към коментар

Прави ми впечатление, че точки се качват сутрините от сряда до събота. Не знам дали има нещо общо с графика ми на харчене, но досега тази закономерност е без изключения.

Отразяват се уж до 2 работни дни след осчетоводяването. Напр. купуваш нещо в понеделник, сетълментът е в следващия понеделник и точките идват в сряда. Обикновено става по-бързо за някои транзакции, ама е въпрос на късмет. 

Между другото, за захранване на Revolut точки не дават - обясниха ми, че го разпознават като финансова услуга.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Боян Димитров

Сагите ми с банките нямат край. Засега няма да я сменям моята, но искам да си извадя хубава кредитна карта (ВИЗА или Мастъркард), която да покрива Дайнърс-а, там където Дайнърс не минава. Тука говорим за доста редки случаи вече.  Примерно, едното от нещата, които искам да покрия е , ако rent-a-car иска да ми блокира excess и Дайнърс-а към тази компания не върви. 

Тази карта ми изглежда доста интересна и бих ползвал бонусите, но при мене има 2 недостатъка:

- Нямам сметки в ДСК и съответно нямам ДСК директ. Има ли въобще начин да я управлявам по друг начин? (отварянето на ДСК директ не е алтернатива, защото трябва да си направя и разплащателна сметка, а тя съответно е платена, което ще оскъпи допълнително и излишно картата)

- Допълнителни такси ще имам за прехвърляне на пари по картата, когато е задължена. Днес за пореденен път минах да надникна в офиса на Шипченски проход и опашката беше поне за час висене, т.е. алтернативата да ходя на каса в тази банка, за мене не съществува.

Накрая, като му теглиш чертата, горе долу на мене ще ми излезе едно й също като пари да подържам тази карта, сравнено с това да си купя уиз дискаунт и да не се занимавам с ДСК.

Има ли кредитната карта в България, VISA или MASTERCARD, с по-добри условия и бонус програми от тази?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Боян Димитров, виж КК на ЦКБ. Май таксата им беше около 40 лв. А имаха и програма с БГ еър. 🙂 Те имат и виртуални- такава ползвах някога без да съм била клиент на банката. (Аз КК нямам и не искам за момента).

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар
преди 20 минути , Боян Димитров каза:

- Нямам сметки в ДСК и съответно нямам ДСК директ. Има ли въобще начин да я управлявам по друг начин? (отварянето на ДСК директ не е алтернатива, защото трябва да си направя и разплащателна сметка, а тя съответно е платена, което ще оскъпи допълнително и излишно картата)

Предварително да кажа, че не знам как стоят точно нещата, когато не си клиент, но наличието на ДСК Директ е общо взето задължително условие за притежанието на тази карта, тъй като от там си управляваш натрупаните точки и ги прехвърляш към Уиз акаунта си. Та в тази връзка, не би следвало да ти трябва разплащателна сметка, за да ти активират ДСК Директ, вероятно с достъп само до Уиз функционалността.

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 26 минути , aleksandrina каза:

@Боян Димитров, виж КК на ЦКБ. Май таксата им беше около 40 лв. А имаха и програма с БГ еър. 🙂 Те имат и виртуални- такава ползвах някога без да съм била клиент на банката. (Аз КК нямам и не искам за момента).

Основният проблем  на липсата на кредитна карта е, че губиш доста бонуси. Аз го разбрах тука от форума. Аз също дълго време разплащах само с дебитна със собствени средства в нея. Но сега с Дайнърса, плащам всичко, което мога да платя с нея и тя се отплаща. Тука ти цъкне някоя промоцийка, малко кеш бек§е по транзакцийките и въпреки че не пътувам толкова много, колкото ми се иска, като добавиш и някое салонче и то се събира, доста повече, отколкото са таксите.  

Допълнителен проблем за мене се явява и рент-ването на кола. Сега на последното такова в Братислава ми поискаха, не само да си платя, но и ми блокираха 800 евро по картата, въпреки §е си бях взел пълна застраховка от самата фирма. С дебитна карта това не може да стане мисля. Поне изискването е за кредитната. Но даже и да стане, ще ти блокират лични средства. Иначе си вземат от лимита на картата.

Редактирано от Боян Димитров
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 4 минути , yordanov каза:

Предварително да кажа, че не знам как стоят точно нещата, когато не си клиент, но наличието на ДСК Директ е общо взето задължително условие за притежанието на тази карта, тъй като от там си управляваш натрупаните точки и ги прехвърляш към Уиз акаунта си. Та в тази връзка, не би следвало да ти трябва разплащателна сметка, за да ти активират ДСК Директ, вероятно с достъп само до Уиз функционалността.

За съжаление не това ми казаха в самата банка. Казаха ми, §е ДСК директ се прави към основната разплащателна сметка безплатно. Но самата раплащателна сметка, е платена. Даже женицата ведро разчупи атмосферата, с "няма безплатен обяд" 🙂

• Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Боян Димитров said:

Основният проблем  на липсата на кредитна карта е, че губиш доста бонуси.

Досега не съм загубила кой знае какво, а и не съм шофьор. Отдавна току някой се яви да ми каже, че има някакви изгоди от КК, но нищо не ме е убедило, че ми е нужна. Нямам нищо против КК като цяло, но за себе си съм сметнала, че не ми трябва. Ако пък се яви нещо супер изгодно, в 3 банки ще я дадат без проблем със сигурност. 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Досега не съм загубила кой знае какво, а и не съм шофьор. Отдавна току някой се яви да ми каже, че има някакви изгоди от КК, но нищо не ме е убедило, че ми е нужна. Нямам нищо против КК като цяло, но за себе си съм сметнала, че не ми трябва. Ако пък се яви нещо супер изгодно, в 3 банки ще я дадат без проблем със сигурност. 😉

И аз съм на мнение, че кк не е ударът на живота. Да, има някакви отстъпки тук-там, но това подтиква към консуматорско поведение, когато човек купува неща, които нерядко не би купил. Аз имам кк от година, извадих я заради наемане на кола под наем и я ползвам само за зареждане на бензин, за да си избия таксата. В друго време не влиза в употреба, а в момента е на положително дебитно салдо, защото вкарах пари, заради висока блокирана сума при наемане на кола. С други думи, ползвам карти само целево, но не и като редовна практика.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
Боян Димитров

Ако говорим за практики, моята кредитна карта я зареждам от дебитната. Държа я винаги на плюс или в най-лошия случай е на кредит, колкото мога да си позволя да покрия без да си обърквам следващия месец. Досега не съм й платил 1 стотинка лихва, но за 8 месеца ми е изкарала към 250лв и ми е спестила неналожителни 100тина. Просто всичко, което мога да плащам, го плащам през нея.

Ако мога да намеря и такава Виза или Мастеркард, ама се съмнявам...

БТВ, тези дск-уиз се харчат, като топъл хляб. Днес в банката имаше най-малко 4ри готови пластики. И то говорим за сравнително малкия клон на Софарма кулите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нека има. Никой не отрича ползите от КК, когато са осезаеми. Но всеки си има своя финансова култура, потребление и начини на разплащане. Около мен има хора, които си теглят цялата заплата, за да е в тях, такива (като мен), които плащат почти всичко безкешово и такива, които предпочитат КК. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, aleksandrina каза:

Информация от първа ръка за ЦКБ. Имат "България ер" ко-брандирана кк Visa, с годишна такса 40лв. Като бонуса е 3% отстъпка от цената на билета, втори, допълнителен безплатен чекиран багаж с тегло до 23кг и 5% при пазаруване на борда на самолета. Отстъпката от цената на билета може да стане и 5% ако си изкарате златна Visa срещу 120лв годишна такса. Дали си струва преценете сами 🤣

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Те па другите щот' са мноо убави. 🤣

Всички са един дол дренки! 

Ем, нали за това се заговорихме. Търсят се най-убавите. Засега обаче само се разбра, че "на нас гении не ни трябват"

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, yordanov каза:

Та в тази връзка, не би следвало да ти трябва разплащателна сметка, за да ти активират ДСК Директ,

Отдавна бях скъсал всички контакти с ДСК преди няколко години. Сега отново им станах клиент само заради тази карта, и ми направиха дск директ с актувна само  КК, и не са ми искали да откривам разплащателна сметка. Въпреки че служителката на гуше, когато ми даваше КК, погледна доста странно когато и казах че трябва да ми открие директ и да качи картата вътре. Каза ама то не можело, а сз контрирах да ходи в другата стая и да пита кредитните. Аз просто имах свободен час и нещо и бях минал през клона преди няколко дни за да подпиша купищата документи и тази инструкция ми я даде кредитната инспекторка докато печаташе тоновете хартишляци... В резюме може и само с уиз карта да ти направят дск директ. Ако във Вашите клонове се опъват, да знаете че при мен стана в клона на Дондуков, между Дарик радио и моста Чавдар

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 2 минути , КолЮ каза:

Отдавна бях скъсал всички контакти с ДСК преди няколко години. Сега отново им станах клиент само заради тази карта, и ми направиха дск директ с актувна само  КК, и не са ми искали да откривам разплащателна сметка. Въпреки че служителката на гуше, когато ми даваше КК, погледна доста странно когато и казах че трябва да ми открие директ и да качи картата вътре. Каза ама то не можело, а сз контрирах да ходи в другата стая и да пита кредитните. Аз просто имах свободен час и нещо и бях минал през клона преди няколко дни за да подпиша купищата документи и тази инструкция ми я даде кредитната инспекторка докато печаташе тоновете хартишляци... В резюме може и само с уиз карта да ти направят дск директ. Ако във Вашите клонове се опъват, да знаете че при мен стана в клона на Дондуков, между Дарик радио и моста Чавдар

Благодаря ! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , aleksandrina каза:

Нека има. Никой не отрича ползите от КК, когато са осезаеми. Но всеки си има своя финансова култура, потребление и начини на разплащане. Около мен има хора, които си теглят цялата заплата, за да е в тях, такива (като мен), които плащат почти всичко безкешово и такива, които предпочитат КК. 

Аз съм от тези, които плащат всичко което може безкешово. Ако това действие извършваш  с КК и комбинираш с връщане на всичко изхарчено в гратисния безлихвен период си е 100% оферта. От моята гледна точка: 2% от месечните ми харчове ще ми се трупат за самолетни билетчета 🤣🤣🤣

Редактирано от КолЮ
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ето тази тема разисква като цяло най-добрите условия за кредитни карти в България:

Спойлер - нормалните карти на ДСК са може би най-добрите в България 🙂

Нека тази тема да остане конкретно за картата на Уиз. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 35 минути , Zaro каза:

Още не съм получил картата, но членството ми е активирано в профила. През телефона все още не. Така ли е обикновено?

Като в добрия стар виц:

Я излез и влез ( sign out/sign in) :cool:

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.