Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 36 минути , agenta каза:

Хахаха, не, няма. Просто в бързината @ven62 е написал 100% 😄 😄 😄 

Завършваш на -а, нали 😄
Откъде да знае човек членувано ли е, с пълен или кратък член😂

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Фил каза:

И получи кешбека? 
При мен го няма ...:rolleyes:

дa, получих го. Аз бях забравил, че съм пазарувал в кухнята пред кауфланд, но проверих в последствие, като видях тук, че някой писа за кешбек. 

Аз не успях много много да разбера, кои обекти влизат в промоцията, ама и не съм чел много де. Данеби там дето си пазарувал, да не е част от промоцията?

Връзка към коментар

@ven62, Венчоооо, има значение кредитния лимит 🙂 На мен го направиха 4100 лв., което наистина ще ми е от полза тази година и ще натрупам повече точки. Иначе стига да не го направят 10 000, съм ок. Аз с тази карта не плащам извън бг, така че шансът за злоупотреби е по-малък. То и при лимит 2000 лв пак може да стане злоупотреба.  А и си има оспорване на трансакии, не че е приятно, но никой не е застрахован.

По повод точките - следя си ги горе-долу и гледам този месец текст в dsk direct, че на 18.01 са ми изтекли и съответно изтрити точки. По мои сметки няма такова нещо. След проверка в ДСК стана ясно, че веднъж годишно правят проверка за изтекли точки и ако има такива, трият. Аз нямам изтрити, но текстът показвал, че са правили проверка. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 15 минути , Яничка каза:

което наистина ще ми е от полза тази година и ще натрупам повече точки. 

И по какъв начин лимитът ти ограничава точките?

Връзка към коментар

Ами досадно е като пътуваш например и да се налага да довнасяш (примерно онлайн), пък не знам веднага ли се отразява, ама за моите карти не е веднага и има периоди, в които трябва да разпределяш внимателно...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

Ами досадно е като пътуваш например и да се налага да довнасяш (примерно онлайн), пък не знам веднага ли се отразява, ама за моите карти не е веднага и има периоди, в които трябва да разпределяш внимателно...

Сигурно си прав. Всеки си знае портфейла. Навън с нея ли плащаш? Освен като кредитна за кола, ако няма друга опция, е доста дървено с превалутирането.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Zaro каза:

И по какъв начин лимитът ти ограничава точките?

Да си довнасям лични средства е още едно нещо, за което няма да мисля дали и с колко да правя. И ако системно трябва да си довнасям, явно просто ми трябва по-голям лимит. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 47 минути , EliDion каза:

Оф, посмях се. З акакво ви е тоз лимит, както @ven62 е казал малкък лимит, ама с голямо довнасяне. 😂

И защо да си внасям лични средства в кредитна карта, за да й вдигна лимита? Нали си имам дебитна за тая цел да си внасям в нея 🙂

Предполагам това е вариант за хора, които получават заплатата си в сивия сектор и не им се отпуска висок лимит на кредитната карта.

А пък това с малкия лимит, за да нямало какво да ти източат от картата...малко глупаво звучи, при положение, че ще внесеш собствени средства, за да имаш по-голям лимит 🙂 

Елементарен пример, понеже сме пътуващи хора:

Януари месец имам пътуване до Дубай, комбинирано с Кувейт и на двете места ми трябва кола под наем за по един два дни. Блокират ми пари по кредитната карта и на двете места и ги задържат за по 2 седмици. Това означава 3000 лв блокирани по кредитната ми карта за 3 седмици (в конкретния случай) Ако ги надвнасям, това значи аз да извадя от джоба си едни пари и да ги дам, вместо да ги осигури банката ми. Февруари отивам пак нанякъде и пак трябва да ми блокират пари....

Колко пари аз трябва да набия в кредитна карта с 1000лв лимит, за да мога да осигуря блокирани суми на компаниите за рентакар само? А като ми ги върнат какво? Да седят в кредитната карта и да не мога да ги правя нищо до другия рентакар или докато не ги похарча?

А някой тук май беше споменал, че DSK задържат блокираната сума за 45 дни след като ти я освободят. Дали не беше @Alexander

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 53 минути , boogy83 каза:

А някой тук май беше споменал, че DSK задържат блокираната сума за 45 дни след като ти я освободят

45 дни е максималният срок, за който задържат блокирана сума, ако търговецът не я изтегли. Ако търговецът освободи сам сумата, мисля, че я връщат доста бързо.

Връзка към коментар
преди 1 час, EliDion каза:

Сигурно си прав. Всеки си знае портфейла. Навън с нея ли плащаш? Освен като кредитна за кола, ако няма друга опция, е доста дървено с превалутирането.

аз говоря по принцип за лимита, не съм с тази карта

иначе навън ползвам Револют, заради таксите, освен ако наистина е необходима кредитна карта

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 часа, boogy83 каза:

И защо да си внасям лични средства в кредитна карта, за да й вдигна лимита? Нали си имам дебитна за тая цел да си внасям в нея 🙂

Предполагам това е вариант за хора, които получават заплатата си в сивия сектор и не им се отпуска висок лимит на кредитната карта.

А пък това с малкия лимит, за да нямало какво да ти източат от картата...малко глупаво звучи, при положение, че ще внесеш собствени средства, за да имаш по-голям лимит 🙂 

Елементарен пример, понеже сме пътуващи хора:

Януари месец имам пътуване до Дубай, комбинирано с Кувейт и на двете места ми трябва кола под наем за по един два дни. Блокират ми пари по кредитната карта и на двете места и ги задържат за по 2 седмици. Това означава 3000 лв блокирани по кредитната ми карта за 3 седмици (в конкретния случай) Ако ги надвнасям, това значи аз да извадя от джоба си едни пари и да ги дам, вместо да ги осигури банката ми. Февруари отивам пак нанякъде и пак трябва да ми блокират пари....

Колко пари аз трябва да набия в кредитна карта с 1000лв лимит, за да мога да осигуря блокирани суми на компаниите за рентакар само? А като ми ги върнат какво? Да седят в кредитната карта и да не мога да ги правя нищо до другия рентакар или докато не ги похарча?

А някой тук май беше споменал, че DSK задържат блокираната сума за 45 дни след като ти я освободят. Дали не беше @Alexander

Има много логика в това мнение.

Важното е да си взимаме "информирано решение", както се казва.

Аз не пътувам толкова често т.е. не ми се налага/ло застъпване на блокирани суми за рентакари.

Предпочитам да ползвам една карта за всекидневните си плащания, а не да мисля сега тази, утре онази.

В настоящия момент 2% бонус във вид на точки от DSK Wizz ми вършат чудесна работа.

@Яничка, връзката между точките, лимитите и надвнасянето не ми стана ясна. Вероятно нещо съм изпуснал.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Тази сутрин ме зарадваха от ДСК, чак не мога да повярвам, но....

Понеже си ползвам картата активно, преди нова година се регистрирах за тази кампания: https://dskbank.bg/mastercard-christmas

и бях забравил после за какво става дума, даже не съм сигурен защо се регистрирах, може би тук във форума да съм видял линка.

Миналата седмица ми звъни една женица и вика аз съм от ДСК....мислех, че пак ще ми предлагат кредити, ама тя вика: имаме радостна новина за Вас ... спечелихте кешбек за Ваше плащане, което сте направили. Викам супер...сигурно е от тия скамовете и сега ще ми иска данни ала бала и бях готов да я отрежа, а тя вика: не трябва да правите нищо, ние ще Ви преведем парите по сметката преди 16-ти февруари. Честито!

Стана ми странно, обаче тая сутрин гледам сумичката пусната по сметката 🙂 

Това май ми е първата печалба от някакъв вид томбола (за които съм предубеден, че винаги са нагласени, ама явно някои не са 🙂 ).

Звучи малко като "искам да се похваля", но по-скоро идеята ми е да похваля ДСК и техните програми за бонуси и кешбек които пускат.

• Харесвам 14
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, ven62 каза:

@Яничка, връзката между точките, лимитите и надвнасянето не ми стана ясна. Вероятно нещо съм изпуснал.

Ако искаш повече точки, трябва да харчиш, което няма да стане без лимит, тоест трябва да си играеш да довнасяш.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , neuromancer каза:

Ако искаш повече точки, трябва да харчиш, което няма да стане без лимит, тоест трябва да си играеш да довнасяш.

Това е ясно, но сам по себе си лимитът не ограничава трупането на точки.

Връзка към коментар
преди 17 минути , neuromancer каза:

Ама аз наистина не разбирам.

Вариант 1:

Имам 5000 лв. лимит или 10000лв., харча през месеца и следващия месец погасявам изхарченото.

Вариант 2:

Имам 1000 - 1300 лимит. Внасям в картата толкова колкото обикновенно харча за месец и в началото на всеки следващ месец повтарям упражнението.

Каква е разликата - 1 месец. 

Дали парите ми ще стоят в дебитната карата, от която привеждам в кредитната или в самата кредитната - какво значение има?

• Харесвам 8
Връзка към коментар

ами няма разлика, просто трябва да се сетиш предварително да преведеш повече (и да ги имаш налични)

по-досадно става, ако не си се сетил и изведнъж някъде в Патагония картата ти не минава, пък ти е малко сложно да преведеш онлайн (или не е сложно, но се появяват като налични след 1-2 дена, а не веднага)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 45 минути , neuromancer каза:

ами няма разлика, просто трябва да се сетиш предварително да преведеш повече (и да ги имаш налични)

по-досадно става, ако не си се сетил и изведнъж някъде в Патагония картата ти не минава, пък ти е малко сложно да преведеш онлайн (или не е сложно, но се появяват като налични след 1-2 дена, а не веднага)

По отношение на скоростта нещата се подобряват. Първо, с blink идват веднага, а вече и от Револют пристигат за 2-3 часа. По-рано поне при мен беше за следващия ден, после стана от сутринта за вечерта. Преди 2 дни захраних сутринта в 8.30, по обяд бяха в сметката.

Връзка към коментар

Момчета, стига сте си мерили кредитните лимити! 😜

@EliDion ви го каза - който му е малък лимита, компенсира с голямо довнасяне, за да трупа повече точки. Кое не ви е ясно?! 

Апропо аз също съм за малкия кредитен лимит по ред причини. Предпочитам да държа не големи суми по картите, довнасям при нужда от разплащателна сметка като наличността се отразява за секунди, ако са в същата банка или ако е с блинк превод от TBI.Така ми е удобно  според нуждите ми. Защото хич не ми е смешно да ми хакнат сериозна сума посред нощ или когато съм на път и нямам обхват. Докато разбереш, докато блокираш картата ...и се оказва, че първо трябва да ги върнеш на банката, а после чакаш тя да ти ги възстанови след пуснато оспорване. Сега някой ще каже защо не сложиш 24ч. лимит за плащане. Ами на мен това ми е по-некомфортно да го помня и сменям постоянно.

ДСК се опитаха 8 пъти да ми вдигнат лимита почти насилствено, с триста зора ги отказах. 

Не виждам някой да споменава още едно предимство на малкия кредитен лимит. Когато банката ти отпуска кредит без значение дали е кредитна карта, ипотечен кредит, бизнес кредит, те изчисляват риска по определена формула, в която са включени всички видове кредити, които имаш досега. И как си ги обслужвал, разбира се. Ако не сте от хората, които могат да докажат нетен доход в особено големи размери, подплатен с впечатляваща собственост на недвижимо имущество е по-добре да ползвате малки по размер кредитни продукти, защото това ви прави гъвкави на един динамичен пазар. При две карти с малък лимит много по лесно ще ти дадат трета и ще договориш/предоговориш кредит при по-добри условия, отколкото ако имаш една/две карти с висок лимит. Демонстрирането на скромност въпреки възможностите във финансово отношение може да бъде само плюс по отношение на кредитното досие.

Това са моите съображения. Разбирам хората, които взимат коли под наем, за тях сигурно е необходим голям лимит. Няма конфликт, няма драма, на който както му е удобно.

🙃

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 минути , iMari каза:

Момчета, стига сте си мерили кредитните лимити

Точно на нас с малките ... кредитни лимити това ни е пределно ясно. А и не взимаме големи коли под наем.

Както е старата поговорка, голяма сума внеси, голям кредитен лимит (и голяма кола под наем) не взимай! Хау!

• Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.