Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

@FlyTraveler  

Няма никакво основание за притеснение , не живеем в перфектен свят и се случва да се попадне на недобре обучен агент . 

Визираните а/к имат не просто  interline agreement за багаж , но и кодшеър (  следващото ниво на споразумение ) .

Багажът ще е чекиран до крайната дестинация :

https://www.flyairlink.com/en/za/qatar-airlink-codeshare-agreement

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, stanislavpp каза:

@FlyTraveler  

Няма никакво основание за притеснение , не живеем в перфектен свят и се случва да се попадне на недобре обучен агент . 

Визираните а/к имат не просто  interline agreement за багаж , но и кодшеър (  следващото ниво на споразумение ) .

Багажът ще е чекиран до крайната дестинация :

https://www.flyairlink.com/en/za/qatar-airlink-codeshare-agreement

Много ти благодаря! Препратих пост ти и линка на човека.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

https://www.qatarairways.com/press-releases/en-WW/239094-qatar-airways-group-celebrates-a-record-breaking-net-profit-of-qar6-1-billion-us-1-7-billion-for-the-2023-24-financial-year

Рекордна печалба за последната фискална година и за QR : 1,7 млрд $ 👏✈️ .

За сравнение , печалбата за същият период на а/к номер 1 в света - Емирейтс е 4,7млрд $.

• Qatar Airways reported a net profit of $1.7 billion, compared to $1.21 billion the year before
  • Qatar Airways reported revenue of $22.2 billion (the highest in the company’s history), compared to $21 billion the year before
  • Qatar Airways carried 40 million passengers, compared to 31.7 million passengers the year before
  • Qatar Airways had an 83% average load factor, compared to an 80% load factor the year before
  • Qatar Airways saw passenger revenue increase by 19%, with a capacity increase of 21%
  • Qatar Airways generated an EBITDA margin of 24% at $5.2 billion, which is $300 million higher than the year before

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

На авиошоуто във Фарнбъроу представиха новата си бизнес класа, която се очаква да дебютира при доставките на 777Х през 2026год:

https://www.qatarairways.com/press-releases/en-WW/239705-qatar-airways-unveils-highly-anticipated-qsuite-next-gen-on-the-first-day-of-the-farnborough-international-airshow-2024

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

QR са сключили кодшеър споразумение с немските железници , тоест вече може да се закупи на един билет с връзка до следните жп гари :

Switzerland:

Basel Badischer Bahnhof (ZBA)

Germany:

Cologne Central Station (QKL), Dusseldorf Central Station (QDU), Hannover Central Station (ZVR), Hamburg Central Station (ZMB), Leipzig Central Station (XIT), Munich Central Station (ZMU), Nuremberg Central Station (ZAQ), Stuttgart Central Station (ZWS), Dresden Central Station (XIR), Berlin Central Station (QPP), Bremen Central Station (DHC), Munster Central Station (MKF), Rostock Central Station (RLG), Dortmund Central Station (DTM), Wolfsburg Central Station (ZQU)

https://www.qatarairways.com/en/Privilege-Club/offers/deutsche-bahn.html?cjdata=MXxOfDB8WXww&CID=AFALL0204026300000000000&PID=7304739&CJEVENT=bf2c8a704edd11ef83dc00220a82b838

IMG_3133.jpeg.688a3467b605e7b9160281185102c00d.jpeg

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Да попитам, как стават промените с Qatarairways?

Тоест примерно взимам си полет от Лондон до Сидни, но искам да го променя с други дати (има ли някакво доплащане, ако е по-скъп билетът или...) и виждам, че може да се промени и дестинацията. Въпросът ми е дали е така?  

Примерно искам да си взема (на снимката) този вариант, значи имам две промени по избор, който аз си искам.... нали така (дали дати или дестинация аз си избирам)?

Благодаря предварително! 

image.png.53e46a3f3bba1a61d45c092950408949.png

Връзка към коментар
преди 7 минути , Иван Попов каза:

Да попитам, как стават промените с Qatarairways?

Тоест примерно взимам си полет от Лондон до Сидни, но искам да го променя с други дати (има ли някакво доплащане, ако е по-скъп билетът или...) и виждам, че може да се промени и дестинацията. Въпросът ми е дали е така?  

Примерно искам да си взема (на снимката) този вариант, значи имам две промени по избор, който аз си искам.... нали така (дали дати или дестинация аз си избирам)?

Благодаря предварително! 

image.png.53e46a3f3bba1a61d45c092950408949.png

Няма причина да те лъжат, щом пише 2 промени значи са две. От пандемията насам пуснаха доста гъвкави условия по билетите им. Реално можеш да правиш промяна с доплащане на разликата, ако има такава. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Като цъкнеш на i до надписа не излиза ли пояснение? Иначе е малко мъгляво, но със сигурност ще има доплащане, ако е по-скъп новия билет, иначе е като да хвърлят пари по теб 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Jorro каза:

Няма причина да те лъжат, щом пише 2 промени значи са две. От пандемията насам пуснаха доста гъвкави условия по билетите им. Реално можеш да правиш промяна с доплащане на разликата, ако има такава. 

Ясно, благодаря!

преди 15 часа, neuromancer каза:

Като цъкнеш на i до надписа не излиза ли пояснение? Иначе е малко мъгляво, но със сигурност ще има доплащане, ако е по-скъп новия билет, иначе е като да хвърлят пари по теб 🙂

Да, излиза, че може да се правят 2 промени.

Ами доплащането не е проблем.

Благодаря ти! 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Гледам вариант със  Stopover на връщане с  катарците , но на отиване ми предлага много крив полет с 8 часа престой , при положение, че при стандартно търсене има полет със само 2 часа престой. През търсачаката за  Stopover мога да сменя полета на отиване с този , който е със само 2 часа престой , но цената се увеличава драстично. Което означава , че е по-добре да си направя сам  Stopover-a . 

В този ред на мисли, някой плзвал ли е опцията през Stopover търсачката,  има ли някакъво конкретно предимство или да си букна през стандартната търсачка с голям престой  и да си запазя отделно нощувката. 

Връзка към коментар
преди 23 минути , SteFanoV каза:

За 8+ часа в транзит на Доха, катарците предлагат следното:
Complimentary Transit Accommodation | Qatar Airways

Toва не е ли само в случаите, в които нямаш по-кратка връзка?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Qatar Airways възстановява ежедневните полети София-Доха от 1 декември

Qatar Airways възстановява ежедневните полети София-Доха от 1 декември

От 1 декември Qatar Airways увеличава честотата на своите директни полети между София и Доха, които вече ще се осъществяват всекидневно до края на зимното разписание.

Досега полетите между двете дестинации бяха редовни, но сега пътуващите ще имат възможността да се възползват от ежедневни полети, осигурявайки още по-голямо удобство и гъвкавост. Това ще даде възможност на пътниците да се насладят на безпроблемно свързване с над 170 дестинации в мрежата на една от най-големите авиокомпании в света.

Това е важна стъпка за бизнеса и туристическите пътувания, като пътниците от София ще имат бърз и лесен достъп до желани дестинации като Малдивите, Сейшелите, Банкок, Токио и много други. Полетите до Доха с Qatar Airways предлагат атрактивни възможности за приятни и луксозни пътувания. "Полети всеки ден между София и Доха не само улесняват бизнес връзките, но и отварят нови възможности за туристическите пътувания, предлагайки на нашите клиенти едно уникално изживяване", коментират от Qatar Airways. "Щастливи сме, че можем да предложим още по-удобни връзки между София и света."

768x.jpg?_=1727685729

Промяната разширява възможностите за пътувания до различни културни и обществени събития и атракции в региона.

Qatar Airways затвърждава своята водеща позиция в авиацията, след като бе обявена за "Най-добра авиокомпания в света" за безпрецедентен осми път на престижните награди Skytrax, известни като "Оскарите" на търговската авиация. Пътуващите ще могат да се насладят на комфорт на борда - просторни седалки, гурме кухня и изключително гостоприемство. С всекидневните полети от София и Варна, Qatar Airways демонстрира своята отдаденост към българските пътници, предлагайки още повече възможности за директни и удобни пътувания през зимния сезон.

768x.jpg?_=1727693318

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
Преди 1 час, vivo каза:

Проблем ли, ако не съм добавил middle name, ами имам само first & last name при закупуването на билет? Да се занимавам ли да го оправям?

Не е проблем, аз винаги така купувам само с 2 имена.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте, не мога да направя онлайн чек ин за Катарците, а излитаме от Букурещ за Доха утре, като крайната дестинация е Токио. Притеснявам се дали ще успеем да пристигнем навреме и да направим и чек ин и ми се иска да се чекирам сега. Отказаха ми и на чата, тъй като полета се оперирал от Японските авиолинии. Някой имал ли е подобен проблем да ме насочи как мога да го отстраня? Мисля си ако отида да нашето летище в офиса им днес?

Връзка към коментар
преди 6 часа, Bobby76 каза:

Здравейте, не мога да направя онлайн чек ин за Катарците, а излитаме от Букурещ за Доха утре, като крайната дестинация е Токио. Притеснявам се дали ще успеем да пристигнем навреме и да направим и чек ин и ми се иска да се чекирам сега. Отказаха ми и на чата, тъй като полета се оперирал от Японските авиолинии. Някой имал ли е подобен проблем да ме насочи как мога да го отстраня? Мисля си ако отида да нашето летище в офиса им днес?

малко се съмнявам на друго летище да могат да те чекират ако разбирам правилно нещата

по-скоро на кол центъра пробвай...

или си остави малко време на летището, то цепене на секундата и без това не е препоръчително

ПП щом на чата са ти отказали не знам, няма смисъл кол центъра

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.