Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Иван Попов said:

Да питам сега аз тук, ако може.

За първи път ще пътувам с Qatar. 

Имам следните въпроси: 

1. Въпрос: Имаме полет София - Доха  13:35 - 18:15 часа. 

После връзката ни е Доха - Токио  07:15 - 23:55 часа.

Имам ли възможност да разгледаме Доха и към катарците ли да се обърна за излизане от летището?

2. Въпрос:  Дали да взимаме и хотел в Доха, все пак сме доста часове и ако взимаме хотел пак ли се пише на авиокомпанията, аз помня имаше някакви врътки за безплатни нощувки, как беше? 

Какво ще ме посъветвате? 

Благодаря предварително! 

Да , пускаш запитване до авиокомпанията , условието за безплатна нощувка е да нямаш по-ранен полет до крайната дестинация ( в случая Токио) 

https://www.qatarairways.com/en/hia-hamad-international-airport/transit-accommodation.html

Тук избираш Transit Accomodation:

https://www.qatarairways.com/en/help.html?cid=test

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
Преди 1 час, Anna Kalinovska каза:

На летището има фирми, които предлагат разходка на колела до града. Струваше около 50 щ.д. Не се възползвахме поради дъжда, който е рядък там и ги плаши, тогава се и бавят, а времето ни беше ограничено. 

А с кола нямат ли? И дали ще ни пуснат да отидем до централната част на Доха, ние имаме над 10 часа там.

преди 1 минута , stanimir каза:

Да , пускаш запитване до авиокомпанията , условието е да няма по-ранен полет до крайната дестинация ( в случая Токио) 

https://www.qatarairways.com/en/hia-hamad-international-airport/transit-accommodation.html

Тук избираш Transit Accomodation:

https://www.qatarairways.com/en/help.html?cid=test

Ами утре ще ги погледна и ще им пиша!

Благодаря и на двамата!  

Ще ви кажа какво са ми отговорили!

Публикувано:
преди 5 минути , Иван Попов каза:

А с кола нямат ли?

Упс, недоразумяхме се. Не на велосипеди, а с кола или бусче, на 4 колела 😉

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 минути , Иван Попов каза:

А с кола нямат ли? И дали ще ни пуснат да отидем до централната част на Доха, ние имаме над 10 часа там.

Ами утре ще ги погледна и ще им пиша!

Благодаря и на двамата!  

Ще ви кажа какво са ми отговорили!

Не можеш да се класираш за безплатна нощувка, защото имаш по-ранен полет до Токио, просто не сте избрали него.

Българите пътуваме без визи така, че направо отивате към изхода, на паспортния контрол ще ви питат кога ви е следващия полет и ще ви бият по 1 печат в паспортите. После хванете метрото до центъра и се разходете по сука, вечеряйте. Ако искате букнете си нощувка, има и хотели на много прилични цени и на следващта сутрин отидете с такси ( убер може да си хванете само в посока летището, но от него може да хванете само нормално такси от стоянката). Ако не ви е проблем да дремете на летището, проверете в колко е последното метро или просто си хванете такси, ако го изпуснете (предвид, че сте няколко човека няма да е много като си го разделите). На летището има и места с кресла за да дремнете за няколко часа, но може да няма свободни места. Може да се разходите до новата част с градините ( Concourse C) , приятно е за разходка. Имайте предвид, че обичайно на летището е студено така, че си носете връхни дрехи с Вас. 

Tова са организираните турове , разгледай ги, по 115 реала са, което са около 60лв .

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Не можеш да се класираш за безплатна нощувка, защото имаш по-ранен полет до Токио, просто не сте избрали него.

Българите пътуваме без визи така, че направо отивате към изхода, на паспортния контрол ще ви питат кога ви е следващия полет и ще ви бият по 1 печат в паспортите. После хванете метрото до центъра и се разходете по сука, вечеряйте. Ако искате букнете си нощувка, има и хотели на много прилични цени и на следващта сутрин отидете с такси ( убер може да си хванете само в посока летището, но от него може да хванете само нормално такси от стоянката). Ако не ви е проблем да дремете на летището, проверете в колко е последното метро или просто си хванете такси, ако го изпуснете (предвид, че сте няколко човека няма да е много като си го разделите). На летището има и места с кресла за да дремнете за няколко часа, но може да няма свободни места. Може да се разходите до новата част с градините ( Concourse C) , приятно е за разходка. Имайте предвид, че обичайно на летището е студено така, че си носете връхни дрехи с Вас. 

Благодаря за информацията! 

Щом имаме право да излезнем от летището, то това е най-важното.

Само да не кажат, че не може да се излиза от летището, че тогава лошо..... 

Най-вероятно или с метро или с такси, ние сме само 3-ма. Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , Иван Попов каза:

Благодаря за информацията! 

Щом имаме право да излезнем от летището, то това е най-важното.

Само да не кажат, че не може да се излиза от летището, че тогава лошо..... 

Най-вероятно или с метро или с такси, ние сме само 3-ма. Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

С такъв престои ти гарантивам, че може да излезеш, не го мисли това. Хотелите са за слабаци, отидете до Katara Cultural Village или на Souq Waqif, разходете се, хапнете, помотайте се по крайбрежната, там има и лодки, които предлагат обиколки, по крайбрежието...Сега погледнах в убер апа таксито за 3-ма от сука до летището ще ви е 19 QAR най-икономичната опция, което са 10лв. Вие от кацането до излизането и стигането в града ще стане 20ч. така, че според мен спокойно ще може да се помотаете 3-4-5 часа и после 30 мин докато стигнете летището. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Иван Попов каза:

Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

Ние сме отсядали в Premier Inn Doha Airport, Doha (updated prices 2025) при 18 часов престой в Доха. Има безплатен shuttle от и до летището.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 часа, Иван Попов каза:

Да питам сега аз тук, ако може.

За първи път ще пътувам с Qatar. 

Имам следните въпроси: 

1. Въпрос: Имаме полет София - Доха  13:35 - 18:15 часа. 

После връзката ни е Доха - Токио  07:15 - 23:55 часа.

Имам ли възможност да разгледаме Доха и към катарците ли да се обърна за излизане от летището?

2. Въпрос:  Дали да взимаме и хотел в Доха, все пак сме доста часове и ако взимаме хотел пак ли се пише на авиокомпанията, аз помня имаше някакви врътки за безплатни нощувки, как беше? 

Какво ще ме посъветвате? 

Благодаря предварително! 

Ние направихме тур в Доха като си го резервирахме от България. Навръщане имахме нощен престой и се оказа, че имаме право на безплатен хотел на самото летище с включени ваучери за храна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.