Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

Ние точно от търговец на плажа си спазарихме Саона тур за 65 долара на човек. Останахме изключително доволни. От хотела предлагаха същата екскурзия за над 100 долара. 

Връзка към коментар

Надуват цените в хотела то е ясно,ние също се понабутахме  : ) Просто тогава не се бях ровил из Магеланското общество , за което чак сега си давам сметка колко е готино. Имаме възможност да сверим часовника.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Iliana_decheva каза:

Въпрос, който не видях засегнат в темата- електричеството. Какви адаптори и преходници използвахте

https://www.power-plugs-sockets.com/us/dominican-republic/

Връзка към коментар
преди 13 минути , Iliana_decheva каза:

Въпрос, който не видях засегнат в темата- електричеството. Какви адаптори и преходници използвахте

Screenshot_5.png.701147c97e0da8935cfbaab1b1aa00a9.png

Ето така изглеждат

Връзка към коментар
преди 9 минути , boogy83 каза:

Screenshot_5.png.701147c97e0da8935cfbaab1b1aa00a9.png

Ето така изглеждат

Американски тип е това, нали?

Ама, в европейските вериги се съмнявам да е така. Там, обикновено са си, като в Европа.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар
преди 9 минути , AlexandraKo каза:

Американски тип е това, нали?

Ама, в европейските вериги се съмнявам да е така. Там, обикновено са си, като в Европа.

В Мелия имаше един европейски контакт в банята и другите в стаята бяха американски тип

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, funny каза:

В Мелия имаше един европейски контакт в банята и другите в стаята бяха американски тип

Като сме заговорили за контакти, съм си купила едно ей, такова нещенце:

69004094-7452-4738-8AD5-4427A1B7E4B9.jpeg.3d7868a43e2e69e054581ee0340cfa6d.jpeg

Хем е лекичко, хем, само един контакт ми трябва, хем, накачулвам всичката техника наведнъж.

Моето е с повече гнезда.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 минути , liliya каза:

http://iskambg.com/tehnika/134-984-universalen-adapter.html

Вземи си това, на него има всичко! 

Точно това гледах в ибей, тъй като съм във Великобритания и ми е по- лесно от там. Благодаря 😊

Връзка към коментар
В момента, Iliana_decheva каза:

Точно това гледах в ибей, тъй като съм във Великобритания и ми е по- лесно от там. Благодаря 😊

Във всички магазини дето продават китайски боклученца ги има и са по 3-5 лв.

Моето го взех за 3.50лв и няма забележки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си купих от Практикер - има всякакви видове. В нашия хотел контактите бяха с 3 дупки. Аз си бях купила адаптори с 2 и с 3 дупки за по-сигурно, защото четох, че в някои хотели са с 2, в някои с 3. И тъй като бяха с 3 дупки, можех да ползвам и двата вида. Е, сешоарът ми духаше слабичко, но те там май са на 110 волта и се очакваше.

Връзка към коментар

Ние тъкмо се върнахме от Бахия Принсипе. Контакт имахме, който ставаше за зарядните за телефоните. Сешоари и ютия имаше, друго не ни е трябвало. За парите с кредитна карта може на доста места, но е хубаво да имате долари в брой, местни пари не ви трябват, че е прецакване, 1 долар = 44 песо, но цените са в долари и ги обръщат по 50-52 курс. Екскурзиите има най-евтино на плажа от момчета извън хотела. Също в сайта oasisdmc.com, плуването с делфини от собствения им сайт dolphin explorer, coco bongo също от собствения сайт. Саона 60$, Плуване с делфини 90-150$ снимането само от тях, снимките струват 80 на човек, плюс 2-3 екстра всяка по 1. Коко бонго 60-75$. Носете си лопедиум, парацетамол, ибупрофен и пробиотик ре комфорт, върлува стомашно чревен вирус в хотела. 

Редактирано от svetlif
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
7 hours ago, svetlif said:

Ние тъкмо се върнахме от Бахия Принсипе. Контакт имахме, който ставаше за зарядните за телефоните. Сешоари и ютия имаше, друго не ни е трябвало. За парите с кредитна карта може на доста места, но е хубаво да имате долари в брой, местни пари не ви трябват, че е прецакване, 1 долар = 44 песо, но цените са в долари и ги обръщат по 50-52 курс. Екскурзиите има най-евтино на плажа от момчета извън хотела. Също в сайта oasisdmc.com, плуването с делфини от собствения им сайт dolphin explorer, coco bongo също от собствения сайт. Саона 60$, Плуване с делфини 90-150$ снимането само от тях, снимките струват 80 на човек, плюс 2-3 екстра всяка по 1. Коко бонго 60-75$. Носете си лопедиум, парацетамол, ибупрофен и пробиотик ре комфорт, върлува стомашно чревен вирус в хотела. 

A как беше времето ? 

Връзка към коментар

На нас ни предстои пътуване на 27 септември в Гранд Бахия Принсипе, надявам се до тогава да е отшумял този вирус, но благодаря за информацията, ще приготвя лекарствата 😉

Връзка към коментар

Времето беше прекрасно, валя само веднъж за 2ч. Водата в басейните и океана беше много топла. В океана обаче имаше водорасли, с изключая на само един ден, беше възможно за къпане. Пред Рио хотелите обаче беше чисто, явно има риф там. Вируса едва ли ще е отшумял, защото в трипадвайзър четох за него в много постове в продължение на години 🙂 също и за дезинтерия. Имаше хора по плажа и басейните и с пъпки, та може би и някаква шарка върлуваше, но ние сме имунизирани и изкарали май всички възможни. При избора на А-ла карте ресторанти - на нас най-много ни хареса Италианския и обстановката в него е малко по-луксозна. Опитахме мексиканския (препоръчаната по-назад риба тон и телешко) рибата не беше прясна, а от замразен стек може би внос, не ми хареса, след като съм яла на други места прясна. Телешкото не беше лошо, но по-хубаво ядох в италианския. В японския, който е много хвален от американците по форумите, имаше суши като стартер, най-лошото което съм яла някога. А след това сготвиха на плоча на живо пред нас ориз със зеленчуци, телешко, сьомга, скариди, пилешко. Не беше лошо, но нищо особено, но пък имаше хубав пържен сладолед, какъвто има в България по китайските ресторанти. Рибния медитераниан отново нищо особено, всичко почти е внос замразени морски продукти и се усеща. Лобстер имаше сготвен в някакъв сос, ужасно жилав и гаден на вкус, върнахме го. В България има по-хубави ресторанти и по-вкусна храна 🙂

В театъра шоу програмите са много хубави, ако сте с деца могат да участват в Цар лъв. Има хубаво шоу и с имитатор на Майкъл Джексън в събота във селото. Навсякъде чакат за бакшиши и на 1-2 долара се цупят. Обслужването е доста бавно и с не особено желание 🙂

Редактирано от svetlif
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 часа, Iliana_decheva каза:

Надявам се времето да е хубаво, че отсега като гледам прогнозата ми се струва, че ще имаме и дъждовни дни.

Тук времето бързо се мени, вече почти няма водорасли и е топличко.

Редактирано от chandni
Транслитериране.
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, ilian каза:

Тук времето бързо се мени, вече почти няма водорасли и е топличко.

Надявам се да е хубаво за да можем за се разходим и да разгледаме. Все още разглеждаме екскурзиите и не можем да си изберем защото всичко изглежда много красиво

Връзка към коментар

Дори и да вали (леко) пак е топличко и приятно 🙂 ако няма ураган, ще е чудесно, ако случайно има, най-много 2-3 дни да стоите в хотела. Повечето екскурзии (по мое лично мнение) не са кой знае какво, особено ако си бил на други подобни места. Саона ... нищо особено, били сме на много по-красиви острови.

Връзка към коментар
преди 21 минути , svetlif каза:

Дори и да вали (леко) пак е топличко и приятно 🙂 ако няма ураган, ще е чудесно, ако случайно има, най-много 2-3 дни да стоите в хотела. Повечето екскурзии (по мое лично мнение) не са кой знае какво, особено ако си бил на други подобни места. Саона ... нищо особено, били сме на много по-красиви острови.

Не, че искам да се заяждам, но може ли списък с тези "много по-красиви острови" от Саона, че ми стана интересно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , ACM каза:

Не, че искам да се заяждам, но може ли списък с тези "много по-красиви острови" от Саона, че ми стана интересно.

Не случайно подчертах "По мое лично мнение", но за сините води и няколко палми и навалицата.... на Малдивите е пълно с подобни резорти или местни острови с далеч по-сини води и далеч по-красиви брегове с палми и друга растителност, с почти никакви хора. На Сейшелите също, та дори и на Мавриций има разни по-малки островчета със същите гледки. Просто ако някой вече е посетил изброените може да си помисли за тази екскурзия и може би да я смени с някоя друга. (Или поне да изгледа няколко видеа в ютуб да добие представа дали би представлявало интерес за него). Не казвам, че не е хубаво, просто твърде пренаселено и нищо чак толкова впечатляващо не видях. Морски звезди също може да види човек на много места, магрови също. 🙂

Връзка към коментар
преди 5 минути , svetlif каза:

Не случайно подчертах "По мое лично мнение", но за сините води и няколко палми и навалицата.... на Малдивите е пълно с подобни резорти или местни острови с далеч по-сини води и далеч по-красиви брегове с палми и друга растителност, с почти никакви хора. На Сейшелите също, та дори и на Мавриций има разни по-малки островчета със същите гледки. Просто ако някой вече е посетил изброените може да си помисли за тази екскурзия и може би да я смени с някоя друга. (Или поне да изгледа няколко видеа в ютуб да добие представа дали би представлявало интерес за него). Не казвам, че не е хубаво, просто твърде пренаселено и нищо чак толкова впечатляващо не видях. Морски звезди също може да види човек на много места, магрови също. 🙂

Това е ясно, но Саона-та, която аз видях беше далеч от пренаселена, водата беше невероятно чиста и синя, а плажът беше страхотен - пясък, палми, топлина на водата, чистота. Гарантирано има и по-хубави плажове, цветове и т.н. по света, но Саона далеч не е "нищо особено". Да си за пръв път в Доминиканската република и да не се иде до Саона за мен е груба грешка. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз пък бях на Саона на такова безлюдно място, че чак не ми беше ок. Нямаше един шезлонг дори. За любителите на дивото беше супер.

Островът е много красив и си заслужава да се види, но втори път не бих го посетила.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.