Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Аз пратих документите по пощата и не съм пращала пари. Вчера взех визата си на място и пак не ми искаха нищо.

Странно, ние във вторник подадохме и си ни взеха по 10 лева. Миналия път си взехме VOA на летището, ама сега имаме само 2 часа между полетите в Банкок и решихме да не рискуваме и да дадем "измуфтените" 10 лева.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пратих документите по пощата и не съм пращала пари. Вчера взех визата си на място и пак не ми искаха нищо.

Пу късметлийка.

Пусни и тото, имаш повод да почерпиш

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-вероятно защото е по пощата, ако ти вземат паричките с наложен платеж това е вид официален документ, че са ти взели нещо.

Явно целта не е такава ако ме разбираш ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Прясна информация за визите:

На 25 летим за Тайланд. Днес наш близък занесе всички документи в Консулството и като са видели колко скоро тръгваме, са казали, че ще са готови другия петък :) цяла седмица срещу такса от 10 лв на виза? Той разбира се е предпочел другата възможност- двойна такса и за 10 мин си тръгваш... не е много добре мисля!

Връзка към коментар

Здравейте на всички,

Изчетох темата, тъй като бях силно притеснена за въпроса с визите и моя случай.

С риск да ви отегча, искам само да потвърдя правилно ли съм разбрала, тъй като разбира се нашето консулство силно ме наплаши :)

На 25.01 влизам в Банкок за 5 дни и след това летя за Сием Реап, като на на 04 .02 се връщам за 12 дни в Пукет. Ако послушам "нашите" трябва при тях да платя скромните 150€ за многократна виза.

2- ри вариант да си взема от нашите мисля беше 30 € за 30 дни виза и после re- entry на летището

3- вариант- Тръгвам без нищо и вземам на летището в Банкок еднократна виза за 21 дни общо - дори не знам колко ще е в случая, а след това още една виза като тръгна от Камбоджа

Много ми е мъгляво. Моля, помагайте! Май аз излитам първа, та после ще помагам като споделя как се е получило...

Поздрави

VOA е до 14 дни и трябва да покажеш изходящ билет в този период, аз съм вземал VOA в Банкок с изх. билет за след 17 дни не директно от Тайланд-повярваха че ще напусна навреме и ме предупредиха за глобите и за невъзможността да взема повече VOA при неспазване на срока. Напълно съм съгласен с мнението на основателя за търговската структура на Г-н. Виктор Меламед (маскирана като консулство)-може би трябва да уведомим и дипломатите на Н.В. краля на Тайланд за ситемните дезинформации и свързаните с това изнудвания на вероятно хиляди българи(не всички четат форуми). Преди твърдяха че няма VOA за българи?!? 

Връзка към коментар

Прясна информация за визите:

На 25 летим за Тайланд. Днес наш близък занесе всички документи в Консулството и като са видели колко скоро тръгваме, са казали, че ще са готови другия петък :) цяла седмица срещу такса от 10 лв на виза? Той разбира се е предпочел другата възможност- двойна такса и за 10 мин си тръгваш... не е много добре мисля!

Е направо на дузпата сте им паднали с това, че пътувате след седмица :) Убеден съм, че визата ви е щяла да бъде готова, ама що да не дръпнат по още 10лв :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Малко се обърках, след като прочетох отново цялата тема. Моят казус е следният - пристигам в Банкок от Сингапур, имам 8 часов престой, след което имам полет за Дубай. Полетите от Сингапур към Банкок и от Банкок за Дубай са на 2 отделни билета, имам и чекиран багаж. Питането ми е относно правилото за 12 часов безвизов престой - мога ли да го ползвам с гореописаните условия? Останалите опции са ясни - re-entry permit, VOA или нова туристическа виза от посолството на Тайланд в Сингапур.

Връзка към коментар

Малко се обърках, след като прочетох отново цялата тема. Моят казус е следният - пристигам в Банкок от Сингапур, имам 8 часов престой, след което имам полет за Дубай. Полетите от Сингапур към Банкок и от Банкок за Дубай са на 2 отделни билета, имам и чекиран багаж. Питането ми е относно правилото за 12 часов безвизов престой - мога ли да го ползвам с гореописаните условия? Останалите опции са ясни - re-entry permit, VOA или нова туристическа виза от посолството на Тайланд в Сингапур.

До колкото знам, 12-те часа са само за транзитен престой. А понеже ти ще трябва да минеш граница за да си вземеш куфара, това не те лови. Ще ти трябва някои от другите варианти. 

Връзка към коментар

Е, това на нищо не прилича вече  :mad: - обаждам се днес да питам дали може да си изпратя документите с куриер и лелята ме пита кога пътуваме и колко време ще стоим там, и ми каза да си вземе виза при пристигане, били им свършили стикерите и отказвали на тези, които ще стоят до 15дни. Ясно е защо го правят , но как да ги накарам да ми дадат от тук.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, току що говорих с госпожата, която каза абсолютно същото нещо, да се обадя началото на февруари за визите ако случайно имали стикети, иначе - VOA. За първи път чувам такава простотия, но...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може и да е истина. Съвсем случайно разбрах, че консула е заминал спешно за Банкок.  В края на седмицата ще е на линия, надявам се със стикери.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, току що говорих с госпожата, която каза абсолютно същото нещо, да се обадя началото на февруари за визите ако случайно имали стикети, иначе - VOA. За първи път чувам такава простотия, но...

Нямам думи...

Връзка към коментар

Това да не си прецениш такова нещо и да е извинение защо не вадят визи е простотия... Стикерите за визите са еднакви, просто от едните ще вземат кинти и за това си пазят останалите само за тях.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Значи пращам документите и чакам да дойдат стикерите. Ако ли не - отивам да си взема празните паспорти. По назад пише снимките да не са залепени , но като пращам няколко документа, ще гадаят кой човек на коя снимка отговаря ли ?

Връзка към коментар

Значи пращам документите и чакам да дойдат стикерите. Ако ли не - отивам да си взема празните паспорти. По назад пише снимките да не са залепени , но като пращам няколко документа, ще гадаят кой човек на коя снимка отговаря ли ?

Захвани ги с кламери де. Пък и нали по паспортите има снимки?

Редактирано от Евгения
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Защо да гадаят....? Нали изпращаш и паспортите на тези хора, а в тях би трябвало снимката да е поне приблизително подобна... :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.