Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

https://www.thai.lt/blog/699-thailand-visa-on-arrival-fees-waiver-2018

Тук са написали, че таксите за VOA отпадат между 15 ноември и 13 януари

Visa on Arrival fee exemption will be implemented for the holiday season between December 1, 2018 and January 31, 2019 between November 15, 2018 and January 13, 2019 .

Visa on Arrival fee exemption was confirmed by the Cabinet on 6th of November as they are expecting to increase tourist arrivals by about 30%. However, when the deal came to the issuance of the law, during this week the dates of Visa on Arrival fee exemption were once again changed and now are as mentioned above. The decision is final and the law confirming this decision in Thai language can be found here

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , master_of_germs каза:

between November 15, 2018 and January 13, 2019 .

Все едно са видяли поста на @Capitan Morgan и са решили да спрат промото баш преди той да пристигне...

• Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Георги каза:

Все едно са видяли поста на @Capitan Morgan и са решили да спрат промото баш преди той да пристигне...

Тъкмо се чудим дали да не си променим полета за Банкок на 13ти вечерта 😀 Jetstar са си променили разписанието с 5 минути и се надявам да се навият да ни сменят полета безплатно, че вече 2 месеца само спамят дали сме съгласни с новото разписание 😁

П. С. Нашето външно не е съгласно с инфото на Магеланци или 30те еврака по - малко. 

IMG-62c6ba8412d7cf38e1dbffea3a492378-V.jpg

Връзка към коментар
преди 16 минути , Capitan Morgan каза:

П. С. Нашето външно не е съгласно с инфото на Магеланци или 30те еврака по - малко. 

Една от причините темата тук да е над 800 отговора са точно те 🙂 От почетното консулство нямат нищо общо с външно или поне не в смисъла в който ние си представяме, че трябва да са последна инстанция и абсолютен източник на адекватна и точна информация. Използват това объркване в повечето българи за собствена изгода.

На най-прост език казано, това е лицензирано магазинче за визи, което ще направи всичко възможно да ти продаде техния продукт, без значение дали можеш да минеш по-евтино по друг начин. Мисля, че дълго време отричаха съществуването на VOA, не съм сигурен дали reentry permit-a все още не е забранена тема там. Искаш ли да влезеш два пъти в Тайланд ще ти кажат плащай за мулти визата и това е. 

С две думи - има време до тогава да си почерпиш информация от други източници, на консулството не вярвай 🙂

Редактирано от Георги
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Това е лайтмотивът на цялата тема. На някой ако му интересно, може да направи статистика за идеята 😄 : Първо някой иска информация, второ му даваш, трето ( до 24 часа) той излиза с контраинформация от тайландското "консулство" и четвърто, пето и шесто ти се опитваш да го убедиш да не слуша тях, а малеланци. 😄 

Да вземем да боднем едно препоръчано мнение в темата "Слушай магеланците, а не тайландското консулство!" 😄

Връзка към коментар

Доста неприятно е като тъкмо си се зарадвал, че ще спестиш някакви къси пари (естествено за да ги пръснеш за друго там), и ти кажат, че отново ще си сменят мнението и датите. 😄 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, valentin_st каза:

Доста неприятно е като тъкмо си се зарадвал, че ще спестиш някакви къси пари (естествено за да ги пръснеш за друго там), и ти кажат, че отново ще си сменят мнението и датите. 😄 

Ако сте по-малко от 15 дни, все пак можете да се пробвате с VOA. В рамките на няколко дни излезе каква ли не информация, а този сайт с поредната промяна дори не е официален източник.

Връзка към коментар
6 minutes ago, T.E.Lawrence said:

Ако сте по-малко от 15 дни, все пак можете да се пробвате с VOA. В рамките на няколко дни излезе каква ли не информация, а този сайт с поредната промяна дори не е официален източник.

Нашите полети са за втората половина на януари, така че има време. Аз мисля дори и да взимаме виза от тук да изчакаме и вероятно да го направим седмица - две по-рано.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е, тва вече е пълна гавра!!! Никой не може да ме убеди, че все случайно ни изпускат!!!

"On 20 November 2018 the cabinet of Thailand approved several new visa free and visa on arrival countries. New visa free countries are (30 days): Latvia, Lithuania, Andorra, San Marino, Ukraine, Maldives, Mauritius."

• Замислям се 2
Връзка към коментар

преди 5 часа, T.E.Lawrence каза:

Е, тва вече е пълна гавра!!! Никой не може да ме убеди, че все случайно ни изпускат!!!

"On 20 November 2018 the cabinet of Thailand approved several new visa free and visa on arrival countries. New visa free countries are (30 days): Latvia, Lithuania, Andorra, San Marino, Ukraine, Maldives, Mauritius."

При толкова готини страни наоколо ще поизчакаме😊. То Тайланд си е за начинаещи общо взето😊

IMG_20181121_132925.thumb.jpg.eb820931784d18c1bcf01c1f1c93a7d5.jpg

Малайзия, Индонезия, Филипините. Необятни и очарователни. Наздраве от последната 😀

Редактирано от ivooo
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , ivooo каза:

При толкова готини страни наоколо ще поизчакаме😊. То Тайланд си е за начинаещи общо взето😊

За съжаление, на мен ми се налага да ходя и тези изнервящи визи ми бъркат в здравето всеки път. Иначе страната не ми е в топ три в региона със сигурност . 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 18.11.2018 г. в 21:38, Георги каза:

Ще се пробваме все пак за VOA 🙂 Jetstar ни промениха безплатно полета Сингапур - Банкок вместо на 14 ти сутринта на 13ти вечерта. Кацаме 20.40 и ще имаме 3 часа да минем, иначе 100 пари 🤔 Имам един въпрос относно размера на снимките дето трябва да имаме за визата? В сайта пише размер 4/6. Това размер на 1 снимка ли е или така се казва формата. Във фотото уж беше запозната с формата 4/6, но при получава ги изрязала до размер за паспортна снимка и сега се чудя дали ще свършат работа 🤔

• Замислям се 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Capitan Morgan said:

Ще се пробваме все пак за VOA 🙂 Jetstar ни промениха безплатно полета Сингапур - Банкок вместо на 14 ти сутринта на 13ти вечерта. Кацаме 20.40 и ще имаме 3 часа да минем, иначе 100 пари 🤔 Имам един въпрос относно размера на снимките дето трябва да имаме за визата? В сайта пише размер 4/6. Това размер на 1 снимка ли е или така се казва формата. Във фотото уж беше запозната с формата 4/6, но при получава ги изрязала до размер за паспортна снимка и сега се чудя дали ще свършат работа 🤔

4 на 6 сантиметра, портретна снимка. Не знам колко сантиметра ти ги е изрязала като "паспортна снимка", но ако си в тези сантиметри, нямаш грижи.

Също - снимката трябва да е цветна. Ако е по-малка - може да ти се заядат за размерите и да те карат на място да се снимаш и да плащаш двойно. 

Може да е ти е полезно: https://www.mypassportphotos.com/country-blog/thailand-passport-visa-photo-requirements-and-size

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Coo каза:

4 на 6 сантиметра, портретна снимка. Не знам колко сантиметра ти ги е изрязала като "паспортна снимка", но ако си в тези сантиметри, нямаш грижи.

Също - снимката трябва да е цветна. Ако е по-малка - може да ти се заядат за размерите и да те карат на място да се снимаш и да плащаш двойно. 

Може да е ти е полезно: https://www.mypassportphotos.com/country-blog/thailand-passport-visa-photo-requirements-and-size

Уфф пак ще се ходи до фотото. Изрязала ги е колкото да не стават. Жена ми си е спасила 2 неизрязани още, ама мойте са били вече готови 😂

Връзка към коментар
преди 20 часа, T.E.Lawrence каза:

Досега не съм виждал на някой да са му направили проблем за прекалено малка снимка, осбено ако е само малко по-малка.

Уф, сега измерих моите. 4,5/3,5 см. Това дали се класифицира като "прекалено малка" снимка?

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, master_of_germs каза:

Уф, сега измерих моите. 4,5/3,5 см. Това дали се класифицира като "прекалено малка" снимка?

И аз съм с този размер. Два броя ли трябват или един ? 

Връзка към коментар
На 27.11.2018 г. в 12:21, master_of_germs каза:

При щателно претърсване, намерих две снимки 5,6/3,7 см. От първия ми ден в казармата 😉 с камуфлаж и пагони и прочие 😄 Личи си, че съм аз, даже смело мога да кажа, че за петнайсет години не съм мръднал. Това май по-скоро трябваше да го пиша в темата "Искам да се похваля" 😛

• Харесвам 3
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Асоциацията на тайландските туроператори днес е отправила официално искане към правителството да удължи срока за безплатните VOA визи до 30 април. Очакваме скоро отговор и се надяваме да е положителен. 🙂

Вече има и сайт за предварително подаване на VOA и се минава много по-бързо през имиграционните

https://www.evisathailand.com/

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Според горния сайт има някакво плащане, но никъде не видях да пише сумата. Нали уж визите били безплатни?🙄

Редактирано от mary_shery
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.