Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 9 минути , moli84 каза:

това ли е:

https://evisathailand.com/en/howto-step.php

доколкото изчетох са безплатни в момента 

но от тук виждам че таксата все още стои

https://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php

https://www.thai.lt/blog/761-thailand-visa-on-arrival-fees-waiver-extended-in-2019

т.к. и аз проверявах, тук са го описали и вече е официално.

Връзка към коментар

Здравейте, предстои ми пътуване до Тайланд и Камбоджа, като основния ми билет е София - Пукет - Банкок - София и допълнително имам закупени билети на Air Asia до Камбоджа и обратно. Въпросът ми е билетът на Air Asia за напускане на страната достатъчен ли е за издаване на VАО? Ще ми трябват 2 VAOта.

Връзка към коментар
На 9.12.2019 г. в 15:10, mimietka каза:

Здравейте, предстои ми пътуване до Тайланд и Камбоджа, като основния ми билет е София - Пукет - Банкок - София и допълнително имам закупени билети на Air Asia до Камбоджа и обратно. Въпросът ми е билетът на Air Asia за напускане на страната достатъчен ли е за издаване на VАО? Ще ми трябват 2 VAOта.

През март т.г. беше напълно достатъчно и по абсолютно същата схема ( предполагам в Камбоджа сте до Сием Рип, но това практически няма значение ). Никакъв проблем с VoA на влизане в Пукет и после през Дон Муанг в Бангкок. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Радо каза:

Има ли някакви индикации, че VOA ще продължи да е безплатна за България? Например през юни 2020? 🙂

Тези неща често в последния момент ги решават, т.е. вероятно през април. Целогодишно е голямо надлъгване между бизнеса и политиците нагоре ли са цифрите с туристи или надолу и дали/колко стимули трябват. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, Trumtram каза:

С тоя спад на туристи, Патая 40%, Пукет 20% в high season... Мисля ще останат безплатни и 2020

Преди 1 час, Petkan каза:

Може ли линк?

Всеки ден излизат данни с увеличение и спад в зависимост кой лъже повече. Истината е, че няма логика, дори принципно тайландската логика е наобратно - няма клиенти, значи трябва да вдигнем цените.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Лъжа няма. На място съм и потвърждавам, че островът е полупразен (Ко Панган). Обикновено по това време се пука по шевовете. Ама исках да го прочета някъде, а не го намирам.

Връзка към коментар

А аз съм на Пукет и не ми изглежда полупразно 😀, но нямам база за сравнение. 

Вчера на летището получихме VOA за няколко минути, нямаше никакви хора, служителите ни забавляваха с въпроси как се  произнася "Булгария"  и дали носим български йогурт. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

Брат ми ще лети за Тайланд на 28-ми декември с група приятели, от които всички са получили своите онлайн визи, кандидатствали и заплатили през този сайт:  https://application.thailandvisa.net/.

Всички заедно са попълнили формуляра и заплатили на 10-ти декември и въпреки това само той все още не получава виза. Опитал се е да се свърже чрез имейл, но не му се отговаря, а по телефона, говорейки с посолството в България му се казва, че нямат връзка с кандидатстването онлайн. 

Моля за съвет! 

Благодаря! 

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , tsvet каза:

Здравейте,

Брат ми ще лети за Тайланд на 28-ми декември с група приятели, от които всички са получили своите онлайн визи, кандидатствали и заплатили през този сайт:  https://application.thailandvisa.net/.

Всички заедно са попълнили формуляра и заплатили на 10-ти декември и въпреки това само той все още не получава виза. Опитал се е да се свърже чрез имейл, но не му се отговаря, а по телефона, говорейки с посолството в България му се казва, че нямат връзка с кандидатстването онлайн. 

Моля за съвет! 

Благодаря! 

Тези, които вече са получили визи, българи ли са? т.е. с български паспорти ли кандидатстват?

Връзка към коментар
11 minutes ago, mililia said:

Тези, които вече са получили визи, българи ли са? т.е. с български паспорти ли кандидатстват?

@T.E.Lawrence, този възможност за evisa важи ли за България?

Да, всички са кандидатствали с български паспорти, като двама от групата живеят извън България, но третия човек, взел онлай виза си живее в България. 

Връзка към коментар

Ами доколкото виждам това е сайт на компания, която се занимава с тази услуга, но пък пишат, че имат съпорт - пишете им, звънете им.
Таксата им е:

Спойлер

Our professional travel support services are provided for a fee of $72. While applicants can process their application directly through the government of Thailand, they will do so without the benefit of our personalized travel assistance services.

Costs

Our service prides itself on transparency therefore there’s no surprises and no hidden extra charges: we charge a service fee of $72, in addition to the $17 fee charged by the government of Thailand. Additionally, customers whose eVisa application is not approved may be eligible for a 100% money back guarantee.

Каква сума е платил брат Ви?
Освен ако са искали да спестят време попълвайки бланката предварително, аз не виждам смисъл от цялото това упражнение.
И като казвам това - аз лично не съм попълвала, знам че в самолета и на място попълват апликации хората.
Разглеждала съм единствено това: https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do , та нека по-компетентни се изкажат.

Връзка към коментар
6 minutes ago, yordankavo said:

Ами доколкото виждам това е сайт на компания, която се занимава с тази услуга, но пък пишат, че имат съпорт - пишете им, звънете им.
Таксата им е:

Hide contents

Our professional travel support services are provided for a fee of $72. While applicants can process their application directly through the government of Thailand, they will do so without the benefit of our personalized travel assistance services.

Costs

Our service prides itself on transparency therefore there’s no surprises and no hidden extra charges: we charge a service fee of $72, in addition to the $17 fee charged by the government of Thailand. Additionally, customers whose eVisa application is not approved may be eligible for a 100% money back guarantee.

Каква сума е платил брат Ви?
Освен ако са искали да спестят време попълвайки бланката предварително, аз не виждам смисъл от цялото това упражнение.
И като казвам това - аз лично не съм попълвала, знам че в самолета и на място попълват апликации хората.
Разглеждала съм единствено това: https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do , та нека по-компетентни се изкажат.

Здравей,

За съжаление не си отговарят на имейла, който са посочили за съпорт и няма упоменат телефон за връзка.  Платената сума е 70 евро. 

Връзка към коментар

Аз нещо не разбирам, плащате 70 евро на агенция за виза, която по принцип е безплатна (има безплатна VOA)? И на всичко отгоре агенцията не отговаря на мейли? 

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Съжалявам, че ще го кажа, но според мен това е някакъв вид скам или нещо подобно?
Какви са доводите ми:
1. Таксата за сървиса
2. Домейна
3. Липсата на ясно и достъпно изписани контакти и спешен съпорт
4. Логото на VFS до логото на имиграционните (Досега не съм виждала, но кой знае, може да има и такива.)
5. Никъде не съм намирала е-виза за Тайланд, но тук отбелязвам, че може наскоро да са пуснали, може и да не съм разбрала, може.... да има

Много се надявам да ме опровергаете и всичко това да се окаже просто техническо забавяне.
Аз лично, от съображения за сигурност, бих се обърнала към банката издател на картата да договоря потвърждение за всяко плащане или поне да се поинтересувам има ли такава възможност.

Пробвайте, звъннете тук:
(Това го изрових в Terms & Conditions надолу на страницата.)

Customer Service
If you have any doubts about your eVisa Thailand, please feel free to contact us at info@thailandvisa.net or 0013054472892.

Но това само ако държите да получите въпросната "виза".
Според мен ще пият по една студена вода и друг път ще са по-внимателни.
И на летището наново ще трябва да кандидатстват за VOA.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вече ми писна да повтарям. Виза он арайвъл е безплатна за българи до края на април 2020 за 15 дни престой. За всички други случаи посолството в София. Кратко, точно, ясно, точка. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте!

Имам следното питане: пристигам в Бангкок и ще остана там за два-три дни, след което заминавам за Виетнам. От там ще пътувам за Пукет след седмица в Ханой, като имам престой 2ч 30 минути на DMK Airport в Бангкок. 

Исках да попитам дали препоръчвате две visa on arrival (притеснява ме, че има вероятност да не стигне времето при прекачването за Пукет) и дали има възможност да се изкара виза в България и при първото влизане да си издам VoA, а при второто да използвам издадената от консулството виза?

Благодаря ви!

Връзка към коментар
преди 5 часа, T.E.Lawrence каза:

Не може няколко визи предварително, само една по една. Има вариант за виза в тайландското посолство в Ханой. 

Реално тя ще има само една предварителна виза от България, която ще покаже при второто влизане. За първото ще вземе ВоА. На нас при вземането на ВоА в Пукет не забелязах да правят проверки в системите - визата ни я дадоха за няма и минута 🤔

Връзка към коментар

Визата от консулството се лепи в паспорта. С кой паспорт ще влязат, че да им дадат VOA и да не използват издадената вече виза от консулството?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, tsvet каза:

Това представлява и получената онлайн виза от другите хора в групата.  (Скрила съм личните данни по разбирайми причини). 🙂

eVISA_Hristova_Miryana_5deec251c18ad (2)-page-001.jpg

Здравейте, 

Това не е получена онлайн виза, а т. н. approved e-VOA code, който трябва да се представи заедно с паспорта на летището (Банкок във вашия случай), за да се получи/постави виза-он-арайвъл в паспорта веднага, за минута. Брат Ви и приятелите му са използвали новата онлайн услуга/система на тайландската Имиграционна служба в партньорство с VFS Global, която са стартирали от м. февруари 2019 г., след като старата, първата онлайн услуга от ноември 2018 г. не оправдала очакванията на тайландците. Сега работят и двете системи, но първата е безплатна, а във втората събират такса, която брат Ви е платил, но всъщност ненужно. Електронната услуга в момента не издава директно електронна виза, а позволява на Имиграционната служба да разглежда молбите за VOA предварително с цел спестяване на време. Имигр. служба издава т. н. travel authorization, т. е. одобрения VOA код, който се представя на гише при пристигането. Същият код брат Ви можеше да получи безплатно, ако беше използвал първата онлайн система, там се попълва апликейшъна много бързо и лесно, за разлика от новата система, където VFS Global събира такса да попълва излишно усложнен образец /личен опит, разгледах и двете/. На всичко отгоре ел. услугата за получаване на кода и от двете електронни системи в момента може да се ползва само при пристигане на летището в Банкок /това го пише изрично на сайта на първата система/.

Мой познат, с когото в момента сме заедно в Пукет, се възползва от безплатната електронна услуга, за да получи бързо VOA в Банкок, тъй като имаше само 1 час за прекачване на полета за Пукет. Той се притесняваше, че няма да му стигне времето да се реди на опашка за VOA, защото без визата не може да се качи на полета до Пукет. В неговия случай електронната услуга за предварително одобрение на визата му свърши чудесно работа. 

Аз летях директно до Пукет, нямаше смисъл да ползвам електронната услуга, попълних си апликейшъните на хартия и си получихме безплатната VOA на летището в Пукет за няколко минути. 

Таксата, която е платил брат Ви, е за услугата, а не за самата виза! За наш късмет виза-он-арайвъл е безплатна за българите до април 2020 г.

Брат Ви, освен да търси контакт с VFS Global, да му пратят travel authorization code, няма какво друго да направи. Ако е без резултат, на 29 декември, като пристигне на летището в Бангкок, ще разбере дали е одобрен за VOA. Ако посредникът е бил некоректен и не му пратят код, може да си приготви апликейшън форма със снимка на хартия и да получи VOA по стандартния начин, като преглътне платената напразно такса. 

Повече информация тук: https://www.thai.lt/blog/799-new-thailand-evisa-on-arrival-evoa-by-vfs-global

Пише, че одобрението може да бъде издадено от 24 до 72 часа след подаване на онлайн формата. Ако посредникът е забавил това действие за брат Ви конкретно, може това да е причината, че приятелите му са получили одобрението, а той - не. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.