Прескочи до съдържание

Искам да си купя ДРОН.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Поразцъках се, че темата ми стана любопитна...а дори си нямам представа как се контролира това нещо, да не би да е както се контролира максималната скоросто на ел. велосипедите?

Както и да е...изглежда в процес е нова ЕС директива, която да позволява някакъв. буфер около 250 гр, само че тя не е в сила още и ще влиза април догодина. Освен това повечето други страни продължават да имат супер стриктна граница от 250 гр, без някакви индикации че ще бъде променяна, т.е. внимавайте къде го носите и летите дрона, осбено пък с повишената чувствителност напоследък.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, neuromancer каза:

Това не е ли предимно бюрокрация?

Никой няма да ти мери дрона с везни на полето, гледа се в документацията какво пише

Да, най-важна е документацията, там в нея какво пише. Ама аз съм спокоен, защото там е под 250 грама.

преди 13 часа, ven62 каза:

Малко е тъмна снимката, но ми се струва, че го мериш заедно със защитното капаче на камерата?

Не, снимката е без капачето 🙂
То има и едно с ластици, което се опъва. С капаче обаче отива над 260 г (поне така мисля, не съм го мерил точно – може пак да го премеря за по-сигурно.

Но аз си мисля, че няма да се заяждат, защото и много други ще пътуват с подобен дрон. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Георги каза:

Поразцъках се, че темата ми стана любопитна...а дори си нямам представа как се контролира това нещо, да не би да е както се контролира максималната скоросто на ел. велосипедите?

Както и да е...изглежда в процес е нова ЕС директива, която да позволява някакъв. буфер около 250 гр, само че тя не е в сила още и ще влиза април догодина. Освен това повечето други страни продължават да имат супер стриктна граница от 250 гр, без някакви индикации че ще бъде променяна, т.е. внимавайте къде го носите и летите дрона, осбено пък с повишената чувствителност напоследък.

И аз съм много мераклия ама времето ме притиска 🙃

Благодаря за уточнението! 🙂
Наистина, ако ЕС въведе такъв буфер, ще е доста по-разумно. Дотогава обаче си е както казваш – 250 г си е твърдата граница и зависи в коя държава летиш. Засега ще внимавам и ще го гледам само по документацията, защото да се разправяш с проверки не е приятно, особено сега, когато всички са по-чувствителни към дроновете.

преди 12 часа, MayaS каза:

Да, това и аз го гледах.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Само да кажа – DJI Mini 5 Pro е супер! 🤩

Вече правим страхотни клипове и кристално ясни снимки.
DJI Mini 5 Pro е изключително компактен и мощен дрон с тегло под 250 грама, който предлага професионално качество на снимки и видео. Оборудван е с 1-инчов CMOS сензор, заснема 50 MP снимки и 4K видео до 120 fps, осигурявайки изключителна детайлност и плавност на кадрите.

Системата за избягване на препятствия и интелигентните режими за следене правят полетите стабилни и безопасни дори за начинаещи. Благодарение на отличната светлосила и вертикалното снимане, Mini 5 Pro е идеален както за професионални проекти, така и за креативно съдържание за социалните мрежи. Това е дрон, който съчетава висока производителност, лекота и удобство – истинско удоволствие за работа.
Ето ви и няколко клипа – правим подготовка за едно предстоящо състезание 🚀

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Само да кажа – DJI Mini 5 Pro е супер! 🤩

Вече правим страхотни клипове и кристално ясни снимки.
DJI Mini 5 Pro е изключително компактен и мощен дрон с тегло под 250 грама, който предлага професионално качество на снимки и видео. Оборудван е с 1-инчов CMOS сензор, заснема 50 MP снимки и 4K видео до 120 fps, осигурявайки изключителна детайлност и плавност на кадрите.

Системата за избягване на препятствия и интелигентните режими за следене правят полетите стабилни и безопасни дори за начинаещи. Благодарение на отличната светлосила и вертикалното снимане, Mini 5 Pro е идеален както за професионални проекти, така и за креативно съдържание за социалните мрежи. Това е дрон, който съчетава висока производителност, лекота и удобство – истинско удоволствие за работа.
Ето ви и няколко клипа – правим подготовка за едно предстоящо състезание 🚀

Браво, Ванка! Разцъкай му и автоматичните режими за следене на обект. Макар, че май вторият клип с момчето си го правил по този начин ... 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Браво, Ванка! Разцъкай му и автоматичните режими за следене на обект. Макар, че май вторият клип с момчето си го правил по този начин ... 🙂

Благодаря 😊

Да, точно така — ние използваме функцията Follow Me, която автоматично следи обекта в движение.

Много е удобна, особено при заснемане на динамични кадри като във втория клип.

• Браво 1
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Имам въпрос. В temu предлагат дронове с камера на смешни цени. 1. Заслужават ли си? 2. Как стои въпросът с проверката на летището?

Screenshot_2026-04-13-21-41-30-839_com.einnovation.temu.jpg

Screenshot_2026-04-13-21-41-02-888_com.einnovation.temu.jpg

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, muchachote каза:

Имам въпрос. В temu предлагат дронове с камера на смешни цени. 1. Заслужават ли си? 2. Как стои въпросът с проверката на летището?

Детето ми има 2-3 такъв тип дрона купени на точно на такива цени, за играчки са супер, но не трябва да духа, защото са дребни и ги отнася. Не сме ги носили на пътувания със самолет май. Или ако все пак сме носили, толкова са калпави, че не са ги взели насериозно като дрон, че да ни спрат, иначе щеше да им рев и да запомня. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да пътуваш с дрон няма проблем. Само в ръчния багаж да е всичко. Но както са ти обяснили по-горе тези са ненадеждни. Ако искаш съвет - насреща съм.

Публикувано:
На 13.04.2026 г. в 22:48, muchachote каза:

Ще цитирам един мой приятел, на който като му казах, че обмислям да продам Тойотата си и да си купя Дъстер/Бигстер, премигна 2-3 пъти и едва успя да каже:

- Не се занимавай с глупости.

• Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.