Прескочи до съдържание

Искам да си купя ДРОН.

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , Иван Попов каза:

Значи добре съм се ориентирал с дрон под 250 грама. 

Иначе мисля наистина да си го нося със себе си, дори и със самолет, защото като имам пътуване примерно до Исландия, защо да не е само мен за някоя интересна и хубава снимка. 

Ще разгледам какво имаш и Aliexpress за начало с чанти и т.н. 

Батерията няма да е проблем да е и до 30 мни. 

Иначе сега се замислям и за DJi Mini 5, разбрах, че ще излиза този месец и се чудя дали направо него да не взема.

Ще има много по-добра камера (1″ сензор) и LiDAR сензори за по-сигурно летене. По-дълъг полет (до 52 минути) – сериозен плюс.

И най-важното – цената ще е същата или много близка до Mini 4 Pro Fly More Combo.

Освен да изчакам малко и да стрелям с 5. Щом няма вече да има проблем и нощта, защото това е проблем, като се съмни не се виждат обектите, а той ще има точно сензори и за това време. 

Апетитът идва с яденето и ще видиш как 30 минути са малко 🙂  Аз зареждам винаги трите батерии и така си имам час и половина полетно време (не непрекъснато де, но смяната на батериите става много бързо - каца, сменяш, излита) и затова много препоръчвам да имаш повече от една. А и тези 52 минути на новия са с по-голямата батерия, която му вдига теглото над 250 гр. С характеристиките на новия сензор на 5цата и аз бих ти препоръчал да изчакаш и да вземеш него.

Публикувано:
преди 11 минути , Брани каза:

Апетитът идва с яденето и ще видиш как 30 минути са малко 🙂  Аз зареждам винаги трите батерии и така си имам час и половина полетно време (не непрекъснато де, но смяната на батериите става много бързо - каца, сменяш, излита) и затова много препоръчвам да имаш повече от една. А и тези 52 минути на новия са с по-голямата батерия, която му вдига теглото над 250 гр. С характеристиките на новия сензор на 5цата и аз бих ти препоръчал да изчакаш и да вземеш него.

Значи ще изчакам 5! Ама и той мисля, че е под 250 грама, поне това, което чета из нета. 

https://www.techeblog.com/dji-mini-5-pro-drone-leaks-poster-specs-release-date

https://dronexl.co/2025/09/08/dji-mini-5-launch-release-date-leak

Ето и инфо от преди няколко дни. 

Значи ще си взема повече батерии, нека да си имам, дано има и апетит. 

Публикувано:
преди 6 минути , Иван Попов каза:

Значи ще изчакам 5! Ама и той мисля, че е под 250 грама, поне това, което чета из нета. 

https://www.techeblog.com/dji-mini-5-pro-drone-leaks-poster-specs-release-date

https://dronexl.co/2025/09/08/dji-mini-5-launch-release-date-leak

Ето и инфо от преди няколко дни. 

Да, той също ще тежи 249 гр. със стандарната батерия, но към него могат допълнително да се вземат едни малко по-големи (версията Plus - както беше и за 3 и 4), които ти дават 10на минути повече полет, ама с тях теглото става над 250 гр. Но за мен много повече смисъл има да имаш заредени трите от комбото преди полет и само да си ги сменяш като си на място. Особено в началото като го вземеш и тръгнеш да се упражняваш да го контролираш, ще ти е много по-добре като идеш на някое широко място и да имаш час и половина, вместо само половин и после да чакаш да се зареди 🙂 

Публикувано:
преди 8 часа, MayaS каза:

Филтрите ги вземи. Аз сега съжалявам, че не взех за моя. Сега вече за мавик 2 про не се продават, че остаря.

Как се работи с поляризатор на дрона? Слагаш на око и снимаш? Не вярвам да може да го върти дрона

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Иван Попов каза:

Ще има много по-добра камера (1″ сензор) и LiDAR сензори за по-сигурно летене. По-дълъг полет (до 52 минути) – сериозен плюс.

Направо го изчакай и вземай.

преди 8 часа, Иван Попов каза:

Аз съм с 5 батерии, като 2 са с по голям капацитет от оригинлните. Трябват си. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Набързо пиша, че съм на почивка/фотоваканция. Само ND филтри имам предвид. Намаляват светлината, когато е прекалено светло и снимката ще стане преосветена.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 10.09.2025 г. в 7:58, MayaS каза:

Направо го изчакай и вземай.

Аз съм с 5 батерии, като 2 са с по голям капацитет от оригинлните. Трябват си. 

Добре, значи ще го изчакам и него ще взема! 😊

Публикувано:
На 10.09.2025 г. в 2:05, MayaS каза:

Набързо пиша, че съм на почивка/фотоваканция. Само ND филтри имам предвид. Намаляват светлината, когато е прекалено светло и снимката ще стане преосветена.

Е нали ще вдигне скоростта и затвори блендата

Това не е обектив 1.2 да иска да снима на отворено

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Единствения недостатък на минитата е устойчивостта на вятър. 12м/с. но всяко нещо си има своите предимства и недостатъци.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

Даже и в българския магазин за DJI цените не са толкова различни:
https://store.dji.bg/bg/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=DJI+Mini+5+Pro

Сега да, но се е случвало при външни сайтове да има сериозна отстъпка или промо опции и затова е добре да се гледа и навън. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз съм с мини 2 от няколко години. Малко късно се включвам, но все пак да подкрепя казаното по-горе - за мен е задължително да съм с 3 батерии. Когато има силен вятър или се налага да летиш срещу вятъра времето е доста по-малко от 30 мин. В някои случаи с 1 батерия би било доста кофти.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 46 минути , Doctor Who каза:

Сега да, но се е случвало при външни сайтове да има сериозна отстъпка или промо опции и затова е добре да се гледа и навън. 

Оооо да, абсолютно. Просто по-скоро ми стана интересно, че българския сайт дава такива цени 😄 В повечето случай, те са доста по-високи 😄 

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря за информацията на всички :smile:

Смятам утре следобед поръчам този дрон от този сайт, защото имат и сервиз в Б-я. Ще го взема с още 1 допълнителна година гаранция и софтуер разбира се! 

Ако някой нещо намери по-добро да пише, благодаря предварително! 

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/dji-mini-5-pro/dji-mini-5-pro-fly-more-combo-dji-rc2/

На 17.09.2025 г. в 15:45, ven62 каза:

Ооо взимам 1 кг. от маслините :biggrin:

• Харесвам 1
Публикувано:

Да ти споделя, че в немския Амазон го има за 959 евро. С доставка до България би трябвало да излезе около 970-980 (или ще има безплатна доставка дори). Сега, вече как стои въпросът с гаранцията, не мога да ти кажа. Знам, чe DJI имат някаква международна гаранция, ама не мога да ти кажа повече. Ама са си и близо 400 лева разлика.

https://www.amazon.de/dp/B0CFF4RYDM?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealode-am-pk-21&ascsubtag=2025-09-18_f108c6e09dfc232e9eb9659c804996eb3fd1d9a94a1f09ae786e5a5b2946f298&th=1

• Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Благодаря за информацията на всички :smile:

Смятам утре следобед поръчам този дрон от този сайт, защото имат и сервиз в Б-я. Ще го взема с още 1 допълнителна година гаранция и софтуер разбира се! 

Ако някой нещо намери по-добро да пише, благодаря предварително! 

https://drones.bg/magazin/dronove-dji/dji-mini-5-pro/dji-mini-5-pro-fly-more-combo-dji-rc2/

Ооо взимам 1 кг. от маслините :biggrin:

А защо искаш дистанционното да е с вграден дисплей. Ако вземеш другото може да ползваш телефон с по-голям екран или дори таблет.

Аз не виждам особено предимство на този тип дистанционно. 

Нека някой по-запознат да изложи "+"-те му.

Ако е само това че не ползваш телефона си за дисплей, аз не го намирам за съществено. И без това не ползвам и не бих ползвал телефона си при положение,че около 1000 евро са някъде във въздуха, далеч от мен и аз трябва да си ги презимя успешно.:biggrin:

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 часа, ven62 каза:

А защо искаш дистанционното да е с вграден дисплей. Ако вземеш другото може да ползваш телефон с по-голям екран или дори таблет.

На същото мнение съм. Аз съм се наточила на този дрон определено и се надявам скоро да мога да си го взема. Няма да купувам дистанционното с екран, а ще използвам някой от старите ми телефони.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Иван Попов каза:

защото имат и сервиз в Б-я

Ако е от БГ сайта на DJI ти пак си имаш същия сервиз. Но да кажем, че не е от голямо значения в случая.

Това което е добре да направиш е да си вземеш в последствие DJI care refresh. Особено първата година е добре да я имаш, защото покрива всички щети и дори можеш да получиш цял нов дрон ако стане голяма беля. И не забравяй да прочетеш какви са изискванията за регистрации и сертификати в ГДВА. Това, че е под 250гр. не те освобождава напълно от регистрация, защото има камера. Успех, чакаме да се похвалиш с покупката.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, ivailo_radev каза:

Да ти споделя, че в немския Амазон го има за 959 евро. С доставка до България би трябвало да излезе около 970-980 (или ще има безплатна доставка дори). Сега, вече как стои въпросът с гаранцията, не мога да ти кажа. Знам, чe DJI имат някаква международна гаранция, ама не мога да ти кажа повече. Ама са си и близо 400 лева разлика.

https://www.amazon.de/dp/B0CFF4RYDM?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealode-am-pk-21&ascsubtag=2025-09-18_f108c6e09dfc232e9eb9659c804996eb3fd1d9a94a1f09ae786e5a5b2946f298&th=1

Ще разгледам и в другите сайтове за този тип дрон и ще видя какво ще правя. Дали да го взема от Б-я или от сайт извън страната ни.

преди 9 часа, MayaS каза:

Ако питаш мен аз бих взела дитектно от сайта на DJI bg. 

https://store.dji.bg/bg/

Това ли е официалният сайт за Б-я? 

преди 8 часа, ven62 каза:

Нека някой по-запознат да изложи "+"-те му.

Ако е само това че не ползваш телефона си за дисплей, аз не го намирам за съществено. И без това не ползвам и не бих ползвал телефона си при положение,че около 1000 евро са някъде във въздуха, далеч от мен и аз трябва да си ги презимя успешно.:biggrin:

Аз пък искам нарочно да е с вграден, защото нямам стари телефони/таблет в момента.

А сега да купувам и таблет заради дрона няма да стане. 

Това за презимяване успешно е интересно иначе, каквото стане 🙃 нали уж има много сензори и датчици, за да се пази и избягва препядствия сам, а и гаранция нали мисля да му правя, ако не нов да ми дадат и това е.

Накара ме доста да се замисля иначе за диспея, освен да ползвам моя телефон, аз съм с S24 Ultra ама ако го използвам много да не започне и много бързо да му пада батерията, аз от това се притеснявам повече.

преди 26 минути , MayaS каза:

Ако е от БГ сайта на DJI ти пак си имаш същия сервиз. Но да кажем, че не е от голямо значения в случая.

Това което е добре да направиш е да си вземеш в последствие DJI care refresh. Особено първата година е добре да я имаш, защото покрива всички щети и дори можеш да получиш цял нов дрон ако стане голяма беля. И не забравяй да прочетеш какви са изискванията за регистрации и сертификати в ГДВА. Това, че е под 250гр. не те освобождава напълно от регистрация, защото има камера. Успех, чакаме да се похвалиш с покупката.

Щом взема веднага дрога ще се похваля 😉

А защо трябва да го регигстрирам в ГДВА? Нали е под 250 грама или......

Публикувано:
преди 43 минути , MayaS каза:

На същото мнение съм. Аз съм се наточила на този дрон определено и се надявам скоро да мога да си го взема. Няма да купувам дистанционното с екран, а ще използвам някой от старите ми телефони.

Аз също съм с това без екран (DJI RC-N1 за мен или DJI RC-N3 за mini 5 pro), но за следващия се замислям за това с екрана (DJI RC / DJI RC-2) и ето защо смятам, че има смисъл:

- ако е горещо навън и айфонът започва да се нагрява и първото нещо, което прави да се бори с това е да започне да намалява яркостта на екрана 🙂

- още едно колелце отзад и допълнителни програмируеми бутони, с което да се правят настройки почти без да си местиш пръстите, вместо да се рови по екрана

- бутоните shutter и record са разделени

Всичките тези неща изглеждат детайли, но когато човек се опитва да свърши максимално бързо много неща за 30 минути полет, всяко удобство, което пести време си заслужава 🙂 

Публикувано:
преди 18 минути , Иван Попов каза:

Накара ме доста да се замисля иначе за диспея, освен да ползвам моя телефон, аз съм с S24 Ultra ама ако го използвам много да не започне и много бързо да му пада батерията, аз от това се притеснявам повече.

Контролера зарежда телефона - такава им е логиката. Няма да ти пада батерията. Аз съм с S24+ и имам проблем с комуникацията, непрекъснато се губи и появява. Ползвам на @IvoS телефоните - S8+ и Hwawei p30 pro и с двата работи.

преди 1 минута , Брани каза:

Аз също съм с това без екран (DJI RC-N1 за мен или DJI RC-N3 за mini 5 pro), но за следващия се замислям за това с екрана (DJI RC / DJI RC-2) и ето защо смятам, че има смисъл:

- ако е горещо навън и айфонът започва да се нагрява и първото нещо, което прави да се бори с това е да започне да намалява яркостта на екрана 🙂

- още едно колелце отзад и допълнителни програмируеми бутони, с което да се правят настройки почти без да си местиш пръстите, вместо да се рови по екрана

- бутоните shutter и record са разделени

Всичките тези неща изглеждат детайли, но когато човек се опитва да свърши максимално бързо много неща за 30 минути полет, всяко удобство, което пести време си заслужава 🙂 

И ти си прав. Предимството на телефона е изцяло само заради големия екран.

преди 23 минути , Иван Попов каза:

дрога

леле , ама не така ачик ачик де

преди 24 минути , Иван Попов каза:

А защо трябва да го регигстрирам в ГДВА? Нали е под 250 грама или......

Има особености. Чети закона и ще разбереш. Заради камерата - GDPR.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Иван Попов каза:

Това ли е официалният сайт за Б-я? 

Да

Дори и от Photosynthesis да го вземеш пак е същото с гаранциите и сервиза.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, MayaS каза:

Контролера зарежда телефона - такава им е логиката. Няма да ти пада батерията. Аз съм с S24+ и имам проблем с комуникацията, непрекъснато се губи и появява. Ползвам на @IvoS телефоните - S8+ и Hwawei p30 pro и с двата работи.

И ти си прав. Предимството на телефона е изцяло само заради големия екран.

леле , ама не така ачик ачик де

Има особености. Чети закона и ще разбереш. Заради камерата - GDPR.

Да, да, но когато телефонът е прегрял, зареждането спира докато не се охлади, поне при моя е така. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.