Tim Публикувано: 9 октомври, 2018 Публикувано: 9 октомври, 2018 На 3.10.2018 г. в 9:58, Tim каза: На 1.10.2018 г. в 14:53, Tim каза: На 27.09.2018 г. в 23:15, Happy_Traveler каза: За визата какво трябва да се пита: и другите въпроси.... Пуснах ги днес на колегата в Истанбул Следобед ще звъни в посолството на Туркмения в Истанбул. Прочети още Само да информирам... Колегата е звънял два пъти в посолството, но и двата пъти не е случил на служител, който може да му помогне. Посъветвали го да си зададе въпросите писмено. Дойде и дългоочакваният отговор от посолството 😞 "Туркменистан Не дава визаа от турция за бългърските граждани Информират че трябва да се взема визата от русияа И съштито казва озбекистан" 2
Happy_Traveler Публикувано: 11 октомври, 2018 Автор Публикувано: 11 октомври, 2018 Мерси много за инфото! Съмнителен ми е този отговор. Как всички тур агенции подават там и си взимат Lol и после си я получават на границата...Ама, щом така са казали... Да са живи и здрави, аз ако имам път към Истанбул - ще ги проверя на място. 🙂
epetkov Публикувано: 11 октомври, 2018 Публикувано: 11 октомври, 2018 (редактирано) преди 1 час, Happy_Traveler каза: Как всички тур агенции подават там Трябва винаги да се прави разлика между услуга, предлагана на физически лица и услуга, предлагана на юридически лица. Редактирано 11 октомври, 2018 от epetkov 1
ruwenzogy Публикувано: 11 октомври, 2018 Публикувано: 11 октомври, 2018 Едно пътуване до Таджикистан би било непълно и почти безсмислено, ако не се отделят няколко дни поне за Фанские гори. То всъщност Фаните и Памирската магистрала са най-интересните и впечатляващи места в Таджикистан, ако не броим Памирските гиганти... 11
milenski777 Публикувано: 12 октомври, 2018 Публикувано: 12 октомври, 2018 Изглежда ми крайно странно това за Русия, въпреки че и аз имах подобна информация. Другата година искам да отида натам и тази пречка ще ми смаже плановете. Нито имам две седмици да се разхождам из Иран, където вече съм бил, а още по-абсурдно е да ходя до Русия за визата. Трябва да има начин това да се направи през Турция. Аз ще минавам през Истанбул и Анкара след седмица и ще отида на място да разбера за какво става въпрос. 5
epetkov Публикувано: 4 ноември, 2018 Публикувано: 4 ноември, 2018 (редактирано) На 12.10.2018 г. в 19:33, milenski777 каза: Изглежда ми крайно странно това за Русия, Няма нищо странно, с оглед на факта, че Туркменистан е уникална симбиоза между номадство и държавност! Вижте ДВЕТЕ видеа от този линк : https://tvrain.ru/teleshow/videooftheday/prezident_turkmenistana_prodemonstriroval-474394/?utm_term=474394&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=instant&utm_content=tvrain-main&fbclid=IwAR0O9Xwb4Q4yaZLRqN7d4fISq2cqsucW5aRbW2gCxbxMubLfMLZiRnIh2dI Редактирано 4 ноември, 2018 от epetkov
montepinar Публикувано: 10 ноември, 2018 Публикувано: 10 ноември, 2018 (редактирано) На 18.09.2018 г. в 0:26, Happy_Traveler каза: Влизането в Киргизстан и Таджикистан също вече не е проблем, а Казахстан от много време ни е лесно достъпен. Сега видях, че има полети на що годе прилични цени от Истанбул (Ататюрк) до Актау и Шимкент в Казахстан на авиокомпания Атлас Глобал (https://atlasglb.com/) Шимкент е близо до Ташкент, разстоянието е същото като Алматы-Бишкек. Цените Истанбул-Шимкент са от 135 долара на посока Редактирано 10 ноември, 2018 от montepinar 1 1
Tim Публикувано: 11 ноември, 2018 Публикувано: 11 ноември, 2018 На 12.10.2018 г. в 19:33, milenski777 каза: Аз ще минавам през Истанбул и Анкара след седмица и ще отида на място да разбера за какво става въпрос. Само да припомня, а и да повдигна отново темата... Има ли някакъв резултат? Предварително благодаря 1
montepinar Публикувано: 5 декември, 2018 Публикувано: 5 декември, 2018 Днес гледах интересно филмче за езерото Марқакөл в Қазақстан. Утре (6 дек.) ще го повтарят по TV999 (12.25 ч) и ще има филмче за езерото Ысык-Көл в Кыргызстан (18.25). Жалко, че в интернет не се качват никъде после 1
montepinar Публикувано: 5 декември, 2018 Публикувано: 5 декември, 2018 Интересен разказ на спортен журналист, завърнал се преди броени дни от Ашхабат 1 2
montepinar Публикувано: 8 декември, 2018 Публикувано: 8 декември, 2018 А в момента дават филмче за езерото Каракул в Таджикистан. На 4000 м. надморска височина. В градчето край езерото живеят около 30 хиляди души, пътищата нямат асфалт, хората живеят в бедност. В този регион в Памир по пътя към Афганистан са се водили боеве между съветските войски и афганските муджахидини. Още стоят табелките край пътя от съветско време... p.s. Довечера ще има филмче за езерото Убсу Нур в Монголия
montepinar Публикувано: 22 декември, 2018 Публикувано: 22 декември, 2018 (редактирано) Казахстан и Узбекистан с обща Silk visa от февруари 2019 (като има идея и тя да важи за Киргизстан, Таджикистан и Азербайджан и др.) http://www.trt.net.tr/bulgarian/riegionalni/2018/12/21/kazakhstan-i-uzbiekistan-sie-ghotviat-da-pusnat-obshcha-silk-visa-1111203 Редактирано 22 декември, 2018 от montepinar 5 1
Йосиф Милчов Публикувано: 29 декември, 2018 Публикувано: 29 декември, 2018 (редактирано) Ако на някой магеланец в плановете му за догодина включва посещение на Туркменистан и може да се справи с визовия проблем. Промоция която не е за подминаване. За повече инфо цък. Редактирано 29 декември, 2018 от BlackArt77 1
Happy_Traveler Публикувано: 29 декември, 2018 Автор Публикувано: 29 декември, 2018 преди 16 часа, BlackArt77 каза: Ако на някой магеланец в плановете му за догодина включва посещение на Туркменистан и може да се справи с визовия проблем. Промоция която не е за подминаване. За повече инфо цък. 200 евро май не е чак толкова ТОП. Все пак и до Варшава трябва да се стигне. Мисля, че вариантите през Истанбул са по-добри. 1
Eager_Traveler_Paul Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 (редактирано) преди 16 часа, Happy_Traveler каза: 200 евро май не е чак толкова ТОП. Все пак и до Варшава трябва да се стигне. Мисля, че вариантите през Истанбул са по-добри. И аз така мисля за тая промоция. Иначе има и от Москва много тънки. А до Москва господата от Пегасъс даже и от България летят за никакви пари 🙂 Редактирано 30 декември, 2018 от Eager_Traveler_Paul 1
epetkov Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 (редактирано) На 29.12.2018 г. в 6:06, BlackArt77 каза: Промоция която не е за подминаване преди 17 часа, Happy_Traveler каза: Мисля, че вариантите през Истанбул са по-добри. Преди 1 час, Eager_Traveler_Paul каза: Иначе има и от Москва много тънки. Какво значение имат тези промоции и цени при положение, че туркменската виза е химера за европееца? След Северна Корея, Туркменистан е втората най-затворена държава за чужденци.... Впрочем, все повече си мисля дали не са си разменили местата със Северна Корея. Редактирано 30 декември, 2018 от epetkov 2
Happy_Traveler Публикувано: 30 декември, 2018 Автор Публикувано: 30 декември, 2018 преди 5 часа, epetkov каза: Какво значение имат тези промоции и цени при положение, че туркменската виза е химера за европееца? След Северна Корея, Туркменистан е втората най-затворена държава за чужденци.... Впрочем, все повече си мисля дали не са си разменили местата със Северна Корея. Ако си вземеш тур с агенция - нямаш проблеми с визата. Някой може така да реши.
epetkov Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 преди 54 минути , Happy_Traveler каза: Някой може така да реши. Ами не може така да реши! Няма тур агенция в България, която да се ангажира с изготвянето на туркменска виза.
Mary Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 преди 50 минути , epetkov каза: Ами не може така да реши! Няма тур агенция в България, която да се ангажира с изготвянето на туркменска виза. Тези дни гледах програма на агенция, която прави пътувания в Туркменистан и съдейства за изваждането на виза - т.е. издаването на поканата предварително и получаването на визата при пристигането на летището. 1
epetkov Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 преди 9 минути , Mary каза: която прави пътувания в Туркменистан и съдейства за изваждането на виза Значи пазарът се развива. Опасявам се единствено, че цената на такава услуга никак няма да е магеланска. 1
Mary Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 В момента, epetkov каза: Значи пазарът се развива. Опасявам се единствено, че цената на такава услуга никак няма да е магеланска. Опасенията ти са напълно основателни.
epetkov Публикувано: 30 декември, 2018 Публикувано: 30 декември, 2018 преди 1 минута , Mary каза: основателни Ами, да : 1 1 1
Happy_Traveler Публикувано: 31 декември, 2018 Автор Публикувано: 31 декември, 2018 Е, то има и небългарски, магеланците не ползват само български, а туркменските оператори ти пращат покана и с нея ти дават визата на границата. 3
epetkov Публикувано: 31 декември, 2018 Публикувано: 31 декември, 2018 преди 3 часа, Happy_Traveler каза: а туркменските оператори ти пращат покана и с нея ти дават визата на границата. Когато първо ти пратят цената на поканата, не съм убеден, че ще се стигне до самата покана. Но всеки сам си решава. Нека да си пожелаем, въпреки всичко, някой български магеланец да посети Туркменистан през 2019 година! 2
Stanislav Dimitrov Публикувано: 31 декември, 2018 Публикувано: 31 декември, 2018 На мен миналата година ми поискаха за уреждане на визата и 4дневен тур 1500$-Туркменистанска фирма(това без таксата за самата виза и без самолетни билети).Малко нещо се надценяват-аз им казах в отговор,че за 3k изкарвам за по месец,че и отгоре навсякъде по света. 6 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега