Otnesen Публикувано: 28 юли, 2025 Публикувано: 28 юли, 2025 Не знам дали е точната тема : Беларуски хакери "приземиха" "Аерофлот" Авиокомпанията отмени десетки полети заради проблеми с IT-инфраструктурата си https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/belaruski-hakeri-prizemiha-aeroflot 3
Hakkâri Spor Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 😨✈️Спешна ситуация във въздуха с полет AM190 на Aeroméxico. Самолет, пътуващ за Мехикали се е завърнал аварийно на международното летище в Мексико Сити малко след излитането. Самолетът, Boeing 737-800 (регистрация XA-PPP), претърпял разхерметизация малко след излитане, което принудило екипажа да спре изкачването и да се върне незабавно. Кацането е извършено без инциденти и е насочено към Терминал 2, където се проверява състоянието на самолета. 🔍 Властите вече разследват какво се е случило. 💬 Преживявали ли сте някога спешна ситуация по време на полет? FB aviación mundial 1
Doctor Who Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 СЪРБИН НОКАУТИРА ТЕРОРИСТ В САМОЛЕТ: Майку ти еб*м, да ти еб*м.., чу целият свят в екшънвидеото! https://telegraph.bg/krimi/novini/syrbin-nokautira-terorist-v-samolet-majku-ti-ebm-da-ti-ebm..-chu-celiiat-sviat-v-ekshynvideoto-allahu-akbar-kreshti-bombadzhiiata-i-se-zakanva-na-trymp-dokato-ne-go-spipva-komshiiata-snimkivideo-465118 3 4 3
Hakkâri Spor Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 🐹✈️ ХАОС В САМОЛЕТ ЗАРАДИ ИЗБЯГАЛ ХАМСТЕР! 😱 Полет от Лима до Тарапото (Перу) се забави с почти 3 часа, след като пътничка скри хамстера си в чантата... и той избяга по време на качване! 😳 Екипажът и пътниците трябваше да търсят гризача между седалките, което предизвика суматоха и объркване. Собственичката на животното беше изведена от самолета заради нарушаване на правилата, но това не беше всичко...🚫 Минути преди излитане друг пътник е почувствал силно неразположение и полетът се е забавил допълнително. 😤🛬 преди 2 минути , Doctor Who каза: Тъжно, но е факт че всеки вижда само това, което си мисли, че "разбира". Прав си, аз нищо не разбирам. А че ситуацията е стресова, спор няма. 2 1 1
adreno Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 На 28.07.2025 г. в 10:40, randi каза: Имат много голям опит в тази посока, а и в придобиването на нови за тях машини също. Малко по спомен говоря, но бяха придобили А340 по следния начин, някаква лизингодателна компания уж ще предава няколко броя А340, които по време на полет към фиктивната компания подават emergency над Иран, и кацат в Техеран. Бяха мисля 4 - 5 броя. Ето пресен случай как Иран придобива 5 броя 777 през Магадаскар. И си казват, че очакват още 5: https://www.ch-aviation.com/news/156507-iran-imports-five-b777s-via-purported-malagasy-start-up 1
Hakkâri Spor Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 🚨✈️ Спешна евакуация в Турция: Полет TK2430 на Turkish Airlines, Boeing 777, регистриран като TC-LKF, е кацнал безопасно в Анталия след полет от Истанбул. Но по време на рулиране по пистата е открит дим по колесника, което е довело до бърза реакция. 👨 🚒 По препоръка на пожарната на летището (ARFF) аварийните пързалки са били отворени и пътниците евакуирани незабавно. ✅ За щастие, не се съобщава за пострадали. 🔧 Техническите проверки разкриват, че димът се дължи на повреда в хидравличната система. Turkish Airlines вече е планирала допълнителен полет, за да покрие обратния път. FB aviación mundial 1
Duke Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Дори и аз, който не вярва в теорията на конспирациите, започвам да се съмнявам в нивото на сигурност на самолетите на Боинг. Имам чувството, че 9/10 рапортувани случая на инциденти в гражданската авиация са със самолети на Боинг. До скоро го отдавах на случайността, но започвам да се замислям сериозно... 4
Климент Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 преди 40 минути , Duke каза: Дори и аз, който не вярва в теорията на конспирациите, започвам да се съмнявам в нивото на сигурност на самолетите на Боинг. Имам чувството, че 9/10 рапортувани случая на инциденти в гражданската авиация са със самолети на Боинг. До скоро го отдавах на случайността, но започвам да се замислям сериозно... Не знам къде гледаш инцидентите , но те се случват редовно и с Airbus тук https://avherald.com/ , като гледам съотношението 3:2 за инцидентите на самолети Boeing срещу тези на Airbus.
Topfly Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 преди 9 минути , Климент каза: Не знам къде гледаш инцидентите , но те се случват редовно и с Airbus тук https://avherald.com/ , като гледам съотношението 3:2 за инцидентите на самолети Boeing срещу тези на Airbus. 5 2
Duke Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Преди 1 час, Климент каза: Не знам къде гледаш инцидентите , но те се случват редовно и с Airbus тук https://avherald.com/ , като гледам съотношението 3:2 за инцидентите на самолети Boeing срещу тези на Airbus. Не следя специализираните форуми, само това което се споделя в тази тема. Не знам, може и да греша в изводите, но започва да ми прави впечатление тенденцията през последните години. А, иначе, аз съм огромен фен на Боинг още от времето на B727 и винаги като пътник съм се чувствал по-комфортно в техните самолети...
Doctor Who Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Турбуленция прати 25 души в болница. Самолетът кацна аварийно, заради тежките условия. https://telegraph.bg/svetat/novini/ad-v-nebeto-zhestoka-turbulenciia-prati-25-dushi-v-bolnica-samoletyt-kacna-avarijno-zaradi-tezhkite-usloviia-video-465461 3
дядо Пепи Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 6 часа, Doctor Who каза: Самолетът кацна аварийно Копирам и репликирам само какво е направил самолетът. Всеки летателен апарат, още повече такъв, предназначен да вози хора, е изчислен и може да издържи всякакви т.н. "тежки условия". Би било много интересно ако излезе статистика колко от пострадалите човечета са си били седнали по местата и са били с вързани колани. Абсолютно съм сигурен, че пострадалите са извън тая бройка. Друг е въпросът екипажът как е използвал МТО локатора, какво е видял, разчел и какви мерки е взел. На първо място да върже пътниците, прекрати сервирането на храна и напитки, и не на последно място подготви двигателите за предстоящите "тежки условия". 6
stanimir Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Последния пост ме подсети за нещо, което щях да пиша преди дни.Полет София - Ереван , самолетът каца и изчаква за да продължи към крайната местостоянка.Минимум 10-15 (може би и повече) арменци вече са наскачали веднага след допирането на колелата до пистата , отворили багажниците и никакви призиви на екипажа не са в състояние да ги накарат да си седнат по местата. Машината рулира в продължение на няколко минути , като нито един от тия тапири не си седна на мястото, или поне да беше затворил багажното отделение.Никога , ама никога не съм виждал чак такава диващина и простотия. Съжалих , че полетът не е на Търкиш да им съдерат зaдниците от глоби. Екипажът в един момент просто се отказа , изглежда са свикнали на такива неща по тая дестинация.От древната им култура и цивилизация май е останало по-малко от и на египтяните. 7 2
vorbis Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 14 часа, дядо Пепи каза: ... подготви двигателите за предстоящите "тежки условия". Може ли накратко като за лаици да обясниш какво представлява тази подготовка на двигателите? В какво се състои тя?
Hakkâri Spor Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 На косъм от трагедия: Самолети на Qatar Airways и British Airways са се разминали на косъм в мъгливото небе над Лондон. Видео: https://www.facebook.com/NewsofBahrain1/videos/1896632484520172 Катарският се е готвил за кацане на летище Хитроу, а британският е излетял от London City
randi Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 @Hakkâri Spor защо всичките ти мнения в тази тема са като от жълт вестник? Покъртително ужасяващ превод, винаги има гръмки заглавия, източниците са абсолютно неясни, емотикони, въпроси тип фейсбук алгоритъм за буустване..... Аз все си мислех, че малко по - технически и сериозно трябва да се пише в този форум, предвид бройката полети, които сте натрупали... 9 1
Zaro Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Дриймлайнър на Еър Индия за Малпенса е кацнал в София.
randi Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 преди 48 минути , Zaro каза: Дриймлайнър на Еър Индия за Малпенса е кацнал в София. Медицински случай. Доста се забавиха, предполагам заради документи и/или плащания. 3
Hakkâri Spor Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 В момента, randi каза: @Hakkâri Spor защо всичките ти мнения в тази тема са като от жълт вестник? Покъртително ужасяващ превод, винаги има гръмки заглавия, източниците са абсолютно неясни, емотикони, въпроси тип фейсбук алгоритъм за буустване..... Аз все си мислех, че малко по - технически и сериозно трябва да се пише в този форум, предвид бройката полети, които сте натрупали... Коментирай конкретната тема (за даден авиоинцидент), не коментирай пишещите и се въздържай от оценки. Благодаря.
Zaro Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 В момента, Hakkâri Spor каза: Коментирай конкретната тема (за даден авиоинцидент), не коментирай пишещите и се въздържай от оценки. Благодаря. То на заглавие "на косъм от трагедия" какво да му коментираш, като е ясно, че е невъзможно. 3
Hakkâri Spor Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Чудесно, пишеш че е глупост и че е невъзможно. А не коментираш конкретния юзър, който е постнал някаква си новина, жълта или не. Не сме се събрали да се коментираме един друг. Аз бих написал, че е пълна глупост и че е невъзможно да се сблъскат двата самолета, не да правя анализ на този, който е пуснал въпросната новина, било тя фейк или не.
yordanov Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Никой няма нужда от измислени "новини" ала Daily Mail. Би написал, че е пълна глупост, ама ей на, написал си "на косъм от трагедия". А за видеото - дори не ми се коментира. 3
Hakkâri Spor Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Ама "ей на", представи си, че може да е копи-пейстнато. Заедно с емотиконите и т.н. (за които стана въпрос по-горе). Видеото може би съм го снимал аз? Ако новината или начинът, по който е представена ти се струват неподходящи, кликваш на "докладвай" и пишеш на модератор, че тази новина е фейк, жълта, неподходяща, за темата, за форума и т.н. Не да си даваме оценки един на друг. Аз ще докладвам всеки път когато някой си позволи да ме коментира, провокира, заяжда или обижда. Това по-горе си беше чиста проба провокация, с цел заяждане и подклаждане на спор.
yordanov Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Е, обикновено се караш, че, когато цитираш нещо, го слагаш в кавички, с наклонен шрифт и подобни. Тук няма такива. Няма нужда да се докладваме и никой не те обижда или провокира. Провокираш се сам. Просто си сложи един филтър, когато публикуваш подобни "новини", защото темата с авиоинцидентите може да е чувствителна за някои хора, а с подобни измислици, не им правим добро. 13
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега